Doktorlar gerçekten böyle mi düşünüyor?

Hemşirelik okuyorum ve ileride asla bir doktorla evlenmek istemiyorum. Doktorlar neden hemşirelere karşı bu kadar katı onu anlayamıyorum tabiki donanım olarak üstünler ve öyle olmalı zaten sonuçta sorumluluk ağırlıklı olarak doktorun üzerinde bu gerçekten ağır bir yük. Aldıkları eğitim daha üst düzey aynı zamanda tıp kazanması ayrı okuması ayrı zor bir bölüm. Bu yüzden doktor olan ve adayı olan herkese saygım sonsuz. Yinede her mesleğin kendine göre bir görevi var azmış çokmuş diye bir kıyaslamaya girmenin yanlış olduğunu düşünüyorum sonuçta bir şekilde herkesin bir payı var. Ve işimiz gereği ekip olarak çalışmak zorundayız. Yinede neden hemşirelere karşı bu kadar katı olduklarını ve üzücü bir biçimde bu mesleği küçümsediklerini anlayamıyorum. Ben bir hemşire adayı olarak saygı duyarım ister doktor olsun ister sekreter olsun ister hasta bakıcı olsun hepsi aynı gözümde mesleğe değil insanlığına kişiliğine bakarım. Bu küçümseme olayından dolayı ileride eşimin kesinlikle ama kesinlikle doktor olmasını istemiyorum tabiki her insan bir değil ama yinede bu durumu sık sık duyuyorum. İstemsiz bir şekilde 'Ömrüm boyunca bu şekilde bir küçümseme ye mi maruz kalacağım ben sadece doktorun astı olarak mı görüleceğim...' diye düşünüyor ve sırf bu yüzden bazen bölümü bile bırakmayı düşünecek noktaya geliyorum. Gerçekten bütün doktorlar bu şekilde mi düşünüyor?

Doktorlar gerçekten böyle mi düşünüyor?