Kaynanam cimri, adet değil diyerek takı falan almadı. Ne yapacağım?

• Merhaba, bir yıldır evliyim kaynanam inanılmaz cimri Nisan yaptık güzel bir yerde yemesi içmesini her şeyini biz kız tarafı yaptık elini cebine atmadı akrabaları ile geldi yedi içti gitti. Bana kolye almadılar güya onlarda adet yokmuş ama aslında var ailem istedi yapmadılar bende akrabalara rezil olmamak için nişanlıma Nisan 'da takilanlarla kolye yapalım sen tak dedim kendi ailemide ikna ettim kolye yaptık onuda sonradan demesin mi biz kolyeyi biz yaptık Nisan 'da ki paranin üstüne koyup bilezik yaptık yani onun ustunede kondu. güya burada adet öyleymiş yalan çok, tepki çekmemek için yalan söyledi sürekli kıvırıyor zaten. sonradan ailem altın isteyince bu yapılana kızıp sürekli lafini etti durdu bana. Kinada her şeyi biz yaptık zaten. düğünde gelin almada hoca olur onu çağırmayı unutmuslar hoca olmadan çıktım. kapida para isteyen akrabalarım vardı sonrada onun lafını bana yaptı burada öyle âdet yok diye halbuki varmış. ev eşyalarının yarısını ben aldım çalışıyorum bu arada eşime yardım etmediler paramız yok diye halbuki isteseler bulabilecek durumdalardi. Düğün salonu parası olarak bize takılan paraları verdik ve Kinada takilanlari çünkü hanımefendi salon için para vermedi eşim zor durumda kaldı. en son çocuk için burada âdet kiz ve erkek tarafı alır dedi benim ailem kabul etti sonra bundan ne ses seda çıktı biz bir altın takarız dediler. her şeyi ailemle biz yaptık. kendisi yatak yorgan takımı aldı tek. Şimdi ben bu kaynana ile nasıl başa edicem durumu var elini cebine atmıyor sürekli fakir ayağına yatıyor. İşine gelen adetleri alıyor işine gelmeyenleri yok bizde diyor ailem yedirdi içirdi kaç kez o bir kere olsun önlerine ne et ne tavuk koydu hep sebze yemeği. Bu arada ben saygılı insanım kendine ara sıra laf vuruyorum bende artık yapılanlara dayanamiyorum ama çenesi durmuyor hep kendini masum görüyor herkese kendini mağdur gösteriyor her şeyi karı koca biliyorlar. eşimde farkında ailesine karşı saygısızlık yapamıyor. Evimiz yakın her hafta sonu görüşüyoruz soruma karşılık öneri bekliyorum lütfen
Kaynanam cimri, adet değil diyerek takı falan almadı. Ne yapacağım?