Güncellemeler
+1 yıl
Neden çalışan kadınında temizlik yemek yaptığını atliyosunuz?
Çocuklu ev hanımı olmak mı yoksa öğretmenlik yapıp çocuksuz ama evli olmak mı? Yani ev işleri yemek vs açısından hangisinde daha çok yorulur insan sizce? Arkadaşım sürekli yarış halinde onunki daha zormuş gibi. Bu yüzden soruyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çocuklu ev hanımı olmak dünyanın en zor ve ağır işi zaten. Sen tatil yaparken o 7/24 tatilsiz çalışıyor. Yemek, temizlik, ev, koca, çocuk derken kendine fırsat bile kalmıyor.
Yalnız atladiginiz yer çalışan kadınlarda temizlik yemek yapıyor kocasıyla evle uğraşıyor. şu an çocuk yok ama ilerde oldu mu hem ev hem çocuk hem işle uğraşacak
Ben doğum yapana kadar çalıştım hemde nöbetli sistemde çalıştım. Nöbet öncesi evi derleyip topladım nöbete gittim, nöbetten çıkıp koşarak eve geldim yemek yapmak için. Çocuk olduktan sonra anladım ki çocuk olmadan önce evli değilmişim ben. O zaman her an her şeyi yapabiliyorsun ama size yapışan ağlayan çocukla kucağınızda yemek yapın, öyle masa hazırlayın, her çayı kahveyi en son ve soğuk için, meyve yemek için geceyi bekleyin
Yemek yerken hep kucağınızda olsun ve her şeye elini atsın, tutmaktan kolunuz ağrısın ve yemeği doğru düzgün yemeyin o zaman gelşnbana deyin ki çalışırken daha zor. Ben ikisinide tattım ancak çocuksuz hayat çok çok kolay.
Tabiki çocuksuz daha kolay ama gün boyu evde oturup çocuk bakmak bence daha kolay. Çocuğun olunca anlarım artık bilemiyorum
😂😂😂 çok komiksiniz gerekten oturduğumuzu düşünüyorsunuz. Çocuk asla durmuyor. Benim bebeğim 7.5 aylık ve hep kucakta ya da camda dışarda olmak istiyor, oyuncaklarla oynarken en fazla 3 dk duruyor sonra ağlıyor kucağına al ayağa kalk gezdir diye. Kucağımda yemek yapıyorum, temizlik yapıyorum, evi topluyorum çamaşır yıkayıp asıyorum. Kocam gelince çay meyve yemek derken gece yarısından önce yatağa girmiyorum. Tatilim yok bebeğe hep ben bakıyorum zaten beni göremediği an ağlıyor sanki başkasına satmışım gibi. Ayrıca ilk doğduğu zamanlar sürekli emiyor, memeniz açıkta geziyorsunuz. Nasıl yaptığınız önemli değil her şekilde bel sırt ağrısı ya da başka ağrılar çekiyorsunuz. Gece mutlaka uyanıyor emmek için, sarılık olmasın diye 1 ay boyunca 2 saatte bir alarm kurup uyandım emzirdim. Gazlı bebekse geceleri asla uyumuyor ve sabaha kadar ağlıyor. Kocanız işe gittiğinde siz tek başınıza bakıyorsunuz. Doğum yaptığımdan beri sıcak çay nadir olarak içtim. Yemeği sürekli hızlı yiyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum dolaba koyuyorjm ancak o şekilde kahvaltı edebiliyorum. Yani kimse çocuk doğurmadan “çocuk bakmak kolay” demesin. Davulun sesi uzaktan hoş gelir
Ben kolay demedim. Çalışan kadın olmakla kiyasladigim zaman daha kolay dedim çünkü en azından evde. Tabi çocuktan çocuğa göre de değişir Allah kolaylık versin
biz erkeklerde cevap vere biliyor muyuz
Evet
bu hayattaki en zor meslek anneliktir
Çocuklu ev hanımı
Çalışan kadında ev işi yapıyor ama
Soru sordun cevapladın soru hakkın bitti🤣