İlkini ben söylüyorum: anne poğaçası yemek istiyorum ama yapanım yooookk🥹
9 gü
Aileden uzak yaşamanın zorlukları neler?

İlkini ben söylüyorum: anne poğaçası yemek istiyorum ama yapanım yooookk🥹
Bende her zaman uzak yaşamak isterdim kendi evim olsun diye aslında çok özlemezseniz sorun olmaz. ama özleyeceğiniz için zor olabilir. Aileden uzakta yaşamak, aile üyeleriyle olan bağları ve duygusal ilişkileri zorlayabilir. Özellikle yakın bir aile ile ilişkisi olanlar için, aileden ayrı kalmak özlem ve duygusal boşluk hissi yaratabilir. Aile genellikle bir destek ağı sağlar. Uzakta yaşamak, acil durumlarda veya günlük yaşamın zorluklarıyla başa çıkmak için aile üyelerine erişimi kısıtlayabilir. Bu durumda destek eksikliği yaşanabilir. Uzakta yaşadığınızda, aile üyeleriyle birlikte kutladığınız özel günleri ve tatilleri kaçırma olasılığınız yüksektir. Bu da duygusal bir boşluk hissi yaratabilir. Uzakta yaşamak, günlük yaşamın bazı pratik zorluklarını da beraberinde getirebilir. Örneğin, ev işlerini ve günlük alışverişleri tek başınıza yapmanız gerekebilir. Ayrıca, yardıma ihtiyaç duyduğunuzda ailenizin size fiziksel olarak yakın olmaması zorluk yaratabilir. Aileden uzakta yaşamak, farklı bir şehir veya ülkede olmanızı gerektirebilir. Bu durumda, kültürel farklılıklarla başa çıkmak ve kendinizi yeni bir çevreye adapte etmek zor olabilir. Aileden uzakta yaşamak, bazen yalnızlık hissi yaratabilir. Yeni bir ortamda tanıdık yüzlerin olmaması veya aile desteğinden yoksun olmak, kişinin kendini yalnız hissetmesine neden olabilir. Tabii ki, herkesin deneyimi farklı olabilir ve bazı insanlar aileden uzakta yaşamayı tercih edebilirken, diğerleri için daha zorlayıcı olabilir. Her durumda, iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte aile üyeleri arasında bağlantıyı sürdürmek ve zorlukları azaltmak için iletişim kurmak daha kolay hale gelmiştir.
Adamın biri 3-4 kişiden dayak yiyormuş. adam vurduklarında adam aah arkam diye bağırıyormuş. dövenlerden biri durmuş ve sormuş. sen neden arkam diye bağırıyorsun diye. dayak yiyen adam eğer arkamda ailem olsaydı siz beni dövemezdiniz demiş.
Aileden uzak yaşamak hiç bir zaman iyi değildir arkadaşlar. Bende uzak yaşamak istedim şu an yapayalnızım. Hatta o kadar uzağım ki 17 yıldır 4286 km uzaktayım. yılda 2 kez gelebiliyorum ailemin yanına herkes yabancılaşmış gibi geliyor artık. Aileden uzak kalmak her ne kadar özgürlük gibi gelse de iyibir şey değil arkadaşlar. ailenizden uzaklaşmayın , insanlığınız elinizden uçup gidiyor.
bekar yaşamak lanet bir şey 3 yıl yaşadım
hasta oluyorsun kendin hallediyorsun evde ki herşeyi
aynı zamanda evin tüm sorumlulukları alışveriş vs aynı zamanda faturalar vsler ayrıca her şey işte ya hiç sevmem ben eve döndüğümde evin her yerini öpecektim
mesela şu an hasta oluyorum annem başımda bekliyor yalnızken hastayım bile diyemiyordum aileme o geberen halimle doktora gidiyor eve yarı ölü vaziyette dönüp çorba pişirmeye çalıyordum gene o hasta halimle çamaşır seriyordum mesela
dışardan eve geliyordum ev ölü gibi ses yok soluk yok..
ve ben bahçeli evde doğdum büyüdüm apartmana geçince bocaladım seslere tahammül edemiyordum selamlaşmak istemiyordum kimseyle kasvetli bunaltıyordu o yüzden sürekli dışarıda arkadaşlarım ile vakit geçirmek istiyordum bir akşam bile evde durmuyordum
sonra yalnız yaşadığımı fark eden üst kat evli komşu peşime düştü neler neler yaşadım gece yarısı kapıma dayandı bir gece saat 3 kapıyı aç diye diretti başka bi gün kandil gene evde musluk vs bozulmuştur gelip tamir edeyim diye eve girmeye yeltendi! Apartman girişinde beni yakalayıp memleketten eve döndüğümde nerelerdesin sensiz apartmanın tadı yok diyordu! off neler yaşadım ya dik durmak zorundasın yalnız isen
Uzun yıllar ailemden ayrı yaşadım. Yurt veya arkadaşla yaşamak güzel ama tek başına yaşamak zor. Covid oldum 1 hafta evde tek başına iyileşmeye çalıştım, üstelik evde internet bile çekmiyordu. Bir kere de çok kötü hasta oldum, 24 saat falan yataktan lavaboya gitmek için bile çıkmadım ve canım hep çorba istedi ama gücüm yoktu. İnsan en çok hasta olunca birilerini istiyor, onun dışında sorun yok. Yaklaşık 2 haftadır evdeyim, aile evi canmış
Cevap
74Cevap
Hasta olduğunda yardımcı olabilecek birinin olmaması, yalnız hissettiğinde oturup dertleşebileceğin birinin olmaması, canın sıkıldığında oturup biriyle film izleyemezsin, oyun oynayamazsın, bir şeyler yapamazsın. Dara düştüğünde "artık kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum kendim halletmeliyim" düşüncesinden yardım isteyemezsin,.. Ve daha bir sürü şey.
Zor yanlızlık bence de
Birincisi sorumluluklardır. Temizlik, yemek, arkanı toplama, uyanma, alışveriş, fatura takibi vs. hepsini kendin yapman gerekir ve yapmaman durumunda olan sana olur.
İkincisi de güvenli ve alıştığın ortamından uzaklaşmanın verdiği o hissi atlatmanın zorluğu olur kesinlikle. Yeri gelir tanımadığın insanlarla yaşamak zorunda kalırsın, yeri gelir yatağını ve evinin kokusunu özlersin.
Bu dünyada en çok onlara güvenirsin en çok onlar sana değer veriri
Eğer insanlardan anlamazsan güvenilir bi insan bulamazsın
Bende aileden uzak yaşıyorum tek başıma sayılırım pek kafa dengi yok biri 68 biri 50lerde
Gidiyorum hobilerimle ilgileniyorum onlara yardım ediyorum felan filn
Yalnızlık zor ya. Hastalandığında sana bakacak biri yok. Hasta hasta kendine bakmak zorundasın. Derdini anlayacağın ve tamamen güvenip sorun bulacak birileri yok. Bazı dertler arkadaşlara bile anlatılmaz çünkü. Her şeyini kendin yapmak zorundasın. Her masrafını kendin karşılamak zorundasın. Tek başınasın. Zor ya. Öyle göründüğü gibi toz pembe değil.
Anlatacağın*
Tek yaşıyorum. Gerçekten zor. Eve gelince önüze yemek koyan yok.
hoş geldin hpçakal diyen yok.
Muhabbet edecek yok.
Temizlik
Çamaşır
Bulaşık
Ödemelerde yardım eden yok.
Alışverişe giden yok.
Savaşıyoruz ama 💪💪
Her şeyi rezillik; hem maddi hem manevi, bikere her zaman kendi başının çaresine bakmak zorundasın, bütün sorumluluk sende, sonra gün geliyor hasta oluyosun, gökler gürlüyor, sonra kötü rüyalar görüyosun. Bunlar hep zorluk işte.💁♀️
Benim poğaçalardan alabilirsin 😋
İşte tam bundaaan
Hiç bişi zor gelmedi de insan tek yaşayınca kendini negatif yönde fazla kuruyor aile evinde benim buna zamanım kalmıyordu ama tek yaşama geçince beynimi dinledim çok en azından benim için böyle oldu
Daha yaşamadım doğru dürüst ama yaşamak istiyorum ve illa ki ilerde yaşayacağım annemin yerine bir kız arkadaşım olur pogacalari o yapar herkesin yeri doldurulamaz belki ama alternatif bitmez alışınca zor değil hatta insanı güçlendirir diye düşünüyorum
Bu zorluklar aileye bağlılığa göre değişir. Ama genel olarak insan manevi bir özlem duyar. Onun dışında anne yemekleri ve ev düzenini kişi özleyebilir.
Benim hiç ailem olmadı babaannemle ve dedemle büyüdüm belli başlı travmalar hariç özleyeceğim hiçbir şey olmadı yalnızlığı da hep çok sevdim alıştığım için belki de
yani bi zorluğu yok benim için
25 yaşındayım 10 bin maaş alıyorum bekarım iş yerim eve yürüyerek 10 dk ailemle kalıyorum ekmek elden su gölden ayrı eve çıkacak kadar rahatlık batmadı evlenene kadar aile yanı iyidir
Bunun için annene söyle kargolasin snaa benim için evde tek kalmak hiç ses olmaması zor gelmişti ve her eve gidince yemek sorunu evi toplayan vs yok ama zaman ile alışıyorsun
yemekten sonra bulaşıkları yıkarsın
yemeği sen hazırlarsın
temizlik sende
yatak toplama sende
çamaşır yıkama sende
alışveriş sende
yani aşırı zor bir iş tek yaşamak
anne yemeginden uzak
sıcak evden uzak olursun
dogal gaz veya yorgan isitmaz
uzakta her zaman sorun olur hicbir yer aile evine benzemez rahatlikta olmaz
Aileye duyulan özlem, her işi senin yapman.. bunun ikisi ölüm gibi
Tek zorluğu ev, anne yemekleri olur. Temizlik falan bir şekilde halledilir bence. Yinede yalnız yaşamak güzeldir.
Aile evi farkli eşinle yaşamak fArkli, yalnız tek başına bence çok kötüdür düşüncesi bile kötü 🥲
Zorluk yosk bayramlarda gitmessen kötü oluyor işte ne bileyim ya gerisi güzel gerçi ben alışkınım ama. ne bileyim
Anne yemekleri yok temizlik yok çamaşırları yıkayan katlayan ütüleyen yok düzen yok bi çay kahve yapanın yok yok da yok yani gider baya :d
En İyi Cevap