Açıkçası çevremde çok var böyle insan.. ailesinden bıkmış ama acilsa bile istediğini zaten giydirmeyecekleri için kapalı olmaya devam eden, hayatlarından gram zevk almayan isten eve , evden işe hayat sürenler..
İstanbul gibi hayatın aktığı devamlı bir şeyler ogrenme fırsatın olan bir şehirde bu şekilde yaşamak esaret degil de nedir?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Açılanları olur ama çoğu kendi kararıdır.
Olabilir ama inan çoğu açilmaz. şu an zorla kapanan insan sayisi da az eskisi gibi değil. Çevremde herkes kapali hicbiri zorla değil bende kapaliyim ailem açil dese dahi açilmam allahin izniyle. Ama açilabilir de bir insan çünkü herkesin nefsi var açiğinda kapalininda. Tek konu tesettur de değil. Namaz da bir emir oruç da haramdan sakınmak da.
Ben tesetturluyum ama açıkçası farz olduğunu düşünmüyorum
Uzunca araştırma ve okumadan sonra buna karar verdim.
Blmiyorum iş hayatına girdin mi ama ben iş bile bulamıyorum çok nadir kapalı alan yerler (beyaz yaka için konusuyorum)
Açilmak istiyorsan lütfen bunun farz olmadiğni falan uydurarak kendine bahane bulma. Rica ediyorum şu net farz net haram ve helal olanlari nefsinize zor geliyor diye inkar etmeye çalişmayin. De ki ben yapamiyorum zorlaniyorum tamam no problem kendi günahin. Ama şu aklama işine girmeyin. Açik ve net tesettürün farz olduğu bellidir. Ben feraceliyim beni dusun ben hic iş bulamiyorum nerdeyse ama yine giriyorum Şu an bi beyaz yakali nasil is bulamaz her yerde kapali insan calisiyor her yerde bunu siz de biliyorsunuz. Nadir yerler var ama zaten onlari niye seçesin ki? 100 tane tesetturlu alan yer varken mesela gidip 5 tane işe almayan yere niye takiliyorsun?
Arapçayı bilenlerden ve Kuranın hangi dönemde ve şartta hangi olayın üzerine o ayetin indiğini de bilmek gerek yoksa ben de tamam ya farz deyip geçebilirim, inan böylesi daha kolay..
Araştırmak ve bilmediğini öğrenmek daha zor. Küçükken gittiğim kurslarda ogrendiklerimle kalmadım anlayacağın..
Neyse yine de kendi tercihindir tabi...
Sen kendinde iş bulamadigini söylüyorsun ama bana nasıl 100 tane firma var diyorsun hani nerde 😀
Bankalar okullar hastaneler çoğu almıyor..
100 tane firmadan 5 i anca alıyor onlarda da zaten girmek isteyen çok, giremiyorsun
Ben diyorum ki; "ben feraceliyim". Anladın mı? Ben feraceden taviz vermek istemedigim için bulamiyorum cunku hemen her iş yerinin belli basli kiayfet isteği var. Hele hastanede hic kapali ayrimi yok. Benim kapalir bir cok tanidiğm var hastanelerde calisiyor. Bir suru kapali dr var nasil hastenede iş yok? Feraceli değilsen her yerde is var. Okullarf bir surü kapali hoca var sen gormek mi istemiyorsun? Anlayamadim. Beymen zara gibi firmalar almiyor onlarinda dusuncesi belli zaten. Şeytan sana sağdan yaklaşiyor ayrica yok arastirdim falan filan. Buraya bir süru ayet hadis yazardim da uzun olur çunku inanmak istemeyen insani ikna edemez kimse. Tesettür net ayet ve hadislerle sabit olarak farzdır! Ben 7 yıl medrese eğitimi almiş ve öğrenci yetiştirmiş hala daha kendini gelistiren biri olarak söylüyorum bir cok ayet hadis öğrendim. Boş konusmuyorum yani. Zaten tesettürün farzliğini konusmak dahi komik yani yapmayin lütfen. + Kuran belli bir zamana özel indirilmemiştir içindeki hükmü kıyamete kadar sabittir. Zaten kuranin diğer kutsal kitaplardan farki da burdadir kurandan sonra baska kitap gelmedi gelmeyecek. Icindeki tum ayrtlerde kiyamete kadar geçerli. Allah cc. Bilmiyor mu haşa asırlar sonrası nasil bir hayat ve nasil şartlarin olacağini? Lut as'ın kavminin işlediği haram o vakitte haramdı mesela islam da da haram. Kuran ayetlerinin değişmeyeceği degistirilemeyeceği de ayetlerle sabit. şu an hangi işe basvuruyorsun da giremiyorsun? Özellikle tesettürlü almayan yerlere basvuruyorsan bilemem.
Zaten aileler istiyor diye kapanmak kapanmak değil onu içten istemeyince zordan yapılan bir şey bence oldukça kötü bir durum
Bir şeyler öğrenmeye başörtüsü mü engel oluyor yani?
Ailelerin baskısından bahsettim , tabi ki engel değil..
Ama bu tarz aileler kolay kolay kızlarına izin vermiyor. Her an gözlerinin önünde olsun istiyorlar.
Ailesi izin verse değil de çevresi değişse hatrı sayılır bir kısmı açılır.
ihtimal... onlarda evlenip rahat edince bir anda b. kunu cikariyorlar zaten
Ailesi izin verse ya da çevresi garipseyip küçümseyici gözlerle bakacağını bilmese bir çok açık kadın da kapanır
İstanbul'da neredesin :)
Bir anlamda öyle evet... 🙄
Ohooo hemde neler yapar hele bizim şirkettekiker
Kendileri de buna razı. Aman laf söz olmasın da
olabilir
Sandığın kadar değil
muhtemelen
açılır
Yüzde doksan dokuzu açılır.