Erkek olmak
Kadın olmak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

açıkçası bir tarafı tecrübe etmiyoruz. hani caitlyn jenner olmaz isek:D ama bence erkek olmak daha zor. erkek olunca hani hayat genel olarak daha ölümcül. daha riskli. askerlik yapılıyor. ben kendi adıma mayınlı arazilerde korka korka geçtiğimi biliyorum. terör bölgesinde idim. erkek dünyasında hani birbirine kötü kelimeler söylenmez. sonunda en iyi ihtimalle biraz tartaklama olur. ama zihnen yaralanırsınız. aklınızda kalır o. dayak atsan sinsi birşekilde intikam olabilir. dayak yeseniz içiniz içinizi yer:D o zaman araçtırırsınız hasmı kıstırmaya calısırsınız sinsice. ya da araya baskasını sokmak ya da silah vs. bi de erkek olunca çalısmama lüksünüz yok. calısmıcam ev erkeği olcam kısmetimi beklerim diyemezsiniz. cocugum oldu diye de. kızların ellerinde bu koz var misal baktı zor geldi okumak ben evlencem der ailesine okumucam der. erkek olunca el mecbur okucan. okumazsan sanayiye derlerdi büyüklerimiz. yani bişey yaparsın. tabi yanlıs anlasılmasın kızlarımızda bizim toplumumuzda calıssınlar birşeydediğim yok ama toplumda bu imkanları var mı var. keza evlenince de ben calısmak ıstemiyorum askım dese diyebilir yani. cok öyle ben gördüm. o yüzden bana kitliyordu zaten müdür tüm işleri. niye ben garantiyim. bekar kız koyuyor işin basına kız hop bi kısmet sonra baska şehre. ya da kocası istemiyo calısmasını kıskanc vs. o bu. adam yılmıstı:D kız olunca bi de basın sıkıstımı basından atabilirsin. ben bilmiyorum sen arastır ögren diyebilirsin. bana zor geldi erkek değilmisin yap diyebilir kızlar. satabilirsin kocana babana anana. erkek olunca babaya bi yastan sonra atamazsın. trafik kazası oldu misal dün. pencereden gördüm. taksi cagırdı gitti 10 dk ya kocası (sanırım) geldi. o tüm tantanayı yaptı karsı tarafla biraz tartıstı resmi işler polis cagıralım cagırmayalım tutanak tutalım tutmayalım olayın stresi cekici vs. kadın olunca cazgırlık hakkınız da oluyor. erkek olarak hö hu desek olay kavga olur sonra ya dövücen. ya dövülcen. ama illaki bir 2 sana da vurulcak. yani iş ortada kalmıyor kimde bıcak silah var bilemiyorsun bi de o var. ufak birşeyden niyazi olabilirsin. kadınlara dayılanmak o acıdan daha mantıklı bir kadın ıcın diyim. hemcinsler icin. en fazla yelloz der sana. erkeklerde ise cok daha ötesi.
tabi kadın olmanında zorlukları var. aslında 2 cinsiyette bence ayrı kulvarda. bence cinsiyetleri yarıstırmamak lazım. hayat herkese zor.
Bu ülkede insan olmak zordur. kadın olursanız etrafınız sizi kısıtlar bir çok kötü olaya mağruz kalabilirsiniz. erkek olunca da paranız yoksa çöp kadar değeriniz olmaz insanların gözünde
Erkek olarak köpek gibi çalışırsın eve getirdiğin para yetmez, askerlik travması olur, kızının namusunu düşünürken kafayı yer ama kadınlar bı dışarı çıkmak istese ailesine yalvarıyor sonra kapalı giyinmek zorunda kalıyor adı çıkmasın diye, dışarı çıkıyor kapalı giyinse bile tacize uğruyor hatta daha beteri... Sonra ailesi seni evlendiririz derken bile ders çalışmaya çalışıyor, bı üniversite kazanıyor sülale gönderme başka şehre adı çıkar kimse ALMAZ diyor sonra okumuyor birisi ile evleniyor kocasıda kadını dövüyor, aldatıyor, kötü davranıyor felan flon işte...
başına çok geldi heralde
Evet çok geldi hâlâ da geliyor ve belli ki çok çok daha beterleride gelecek.
Kadin olmanın da erkek olmanın da kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Senin yaşamaya çalıştığın hayat biçimi ise cinsiyetinin yönlerinden ne kadar etkilendiğini belirliyor. Mesela namuslu bir hayat yaşamak kadın için erkeğe göre daha zordur ama namussuz hayat yaşadığın zaman da kadinsan daha kolay oluyor her şey.
Cevap
15Cevap
Türkiye'de 3 şey olmayacaksın demişti birisi bana: Çocuk, hayvan ve kadın.
Ben kadın olmaktan memnunum
kadın olmanın nesi zor be! senden benden iyi yaşıyor bunlar.
@Sinirlicoksinirli tecavuze ugradiktan sonra gelemeyen pismanlik hissi
@simgee_yuuna erkek çocukları daha çok tecavüze uğruyor.
regl, çoçuk dogurunca kilo , akabinde çoçuga bakım ve devamında alınan kilolar kocanın hamileyken aldatma riski sonrasında begenilmeme dışarda çalışıp aynı zamanda evde eşin yardım etmiyorsa evde de çalış bulaşık yemek çamaşır vs gel gelelim Türkiyede namusun sadece sana yüklenmesi yazın sıcagında bile rahat giyinememe vs vs uzarda gider onlar sadece dışarda çalışıp birde ömürlerinde bir kez askere gidiyolar onu da artık bedelli çıktı yırttılar erkek rahat etmeye gelmiş dünyaya
her ıkısınınde kendıne gore zorlugu var... erkeklerın ıs hayatında ısı karsılastıgı zorluk cok... ama genel anlamda İslam Coğrafyasında kadın olmak daha bir çileli üstadım
Türkiyede kadın olmak zor ev işleri cocuklar anlayışsız bir kocasıda varsa tabi zor kadın olması bile baslıbasına bir suçmuş sanki maalesef 81 vilayet den oluşan ülkemizde kadınsan şayet iftiraya uğrar tacize tecavüze uğrar şiddete uğrar ayrılmak veya boşanmak ister aile içi sorunlardan dolayı sonuc olarak kısaca canıyla öder o yüzden kadın olmak zor bizim ülkemizde
kadın olmanın nesi zor be! zenginin en dertli benim demesi gibi bir şey. Biri bana allah rızası için erkek olmanın tek bir avantajını saysın!
@Sine_mSu başka bir avantaj yokki zaten. güç avantajıda çağımız için işe yaramaz hatta sırf güçlü olduğumuz için bu bize birçok dezavantaj veriyor.
Erkek olmayı denemediğim için 💁
Kadın olmak. Şaka bi yana ikiside zordurda bu dünyada hatta bu ülkede kadın olmayacakmışsın bunu anladım.
Eskiden her ikiside diye düşünüyordum ama şimdilerde kadın olmanın daha zor olduğunu düşünüyorum kadınlar erkeklerden her zaman bir tık önde...
erkek olmak çok zor azizim, çünkü karşında kadınlar var!
KESİNLİKLE erkek olmak zor. Bu konuyu kimseyle tartışmam bile.
başlı basina kadin olmak tabii ki
varligi bi sorun sıkıntı tehlike
İkisininide deneyimlemedim bilmiyorum ama bir kadın olarak bu ülkenin şartlarında daha zor görünüyor
İnsanlar bakış açılarını değiştiremediği sürece kadın olmak her zaman zor olarak kalacak.
İkisinin de kendine göre zorlukları olsa da kadın olmanın zorluğu bir iki adım daha önde.
Hepsinin bir zorluğu var ama kadın olmak daha da zor
bu dünyada kadın ve erkek olmakta zor, hayat çok zor...
Erkek Olmak Kadın Olmaktan Daha Zordur 💯😎
İnsan olmak zor ₰
Gay ve lez olmak zor
Kadın olmak zor
her 2 cinsiyet içinde zorluklar var
Hepsi zor kadın erkek canlı olarak yaşamak zorrr
ikisininde zorluğu var çekildiği sürece
Malamina şewuti lo sen ne yapacan kadını?
İnsan olabilmek zor sanırım, sayımız çok az 😅
Kadınlar her zaman göz önünde olması sebebiyle!
Türkiye'de insan olmak zor.
İkisinin de zorlukları var
Kadın
kesinlikle erkek olmak çok zor
Kadın
Kadın olmak çok zorr
Kadin olmak zor
Kadın olmak
offf hebel hübele
kesinlikle kadın olmak her açıdan daha zor
İkiside.
İnsan olmak.