1 yılOkuyun belki biraz olsun anlarsınız
Amerikalı feminist yazar Norah Vincent, ilginç bir deney yapmaya karar verdi. 18 ay boyunca bir erkek gibi yaşadı. Herhangi bir hormonel tedavi görmedi; sadece biraz makyaj, daha bol kıyafetler, davranış dersleri ve sesini kalınlaştırmak için özel eğitimler aldı.
Yazarın amacı; erkeklerin gözünden dünyayı anlamaktı ve başından geçen tüm süreci "Self Made Man" kitabında aktardı. Norah, ismini Ned olarak değiştirdi ve erkeklerle bağ kurabilmek için önce bir bowling takımına katıldı.
Üstelik Norah bowling oynamayı beceremiyordu ve bu, zorlu deneyimi daha da zorlu bir noktaya taşıyordu. Ancak durum korktuğu gibi gitmedi. Takımı, onu soru bile sormadan kabul etti ve 9 ay boyunca beraber bowling oynadılar.
Bu erkeklerle yaşadığı deneyim, erkeklerin sert ve reddedici, kadınların ise sıcak ve konuksever olduğuna dair uzun süredir sahip olduğu bazı algılarını altüst etti.
Norah yani Ned, daha fazla erkek deneyimi yaşamak için arkadaşlarıyla striptiz kulübüne bile gitti. Norah, kadın ve erkek arasındaki cinsellik anlayışına bir kez daha şaşırdı. İlginç bulduğu deneyimlerini şöyle aktardı:
Erkek ve kadın cinselliği arasındaki farka gerçekten çok şaşırdım. Kadın cinselliği zihinseldir. Bir erkek için bu bir dürtüdür. Özünde bedensel bir işlev. Bu bir gereklilik. Bu çok güçlü bir itici güç ve bence biz kadınların sistemimizde testosteron olmadığı için bunun ne kadar zor olduğunu anlamıyoruz.
Norah'a göre, romantik ilişkilerde güç kadının elindeydi çünkü kadınlar, bir ortamda otuturken tanımadığı birinin yanına gidip ilk kelimeleri söylemek zorunda değildi.
Bu süre içerisinde Norah, Ned kılığında birçok kadınla çıktı. Yazar, randevuların nadiren eğlenceli olduğunu ve Ned'in kendini kanıtlama baskısının yorucu olduğunu söyledi. Pek çok kadının yumuşak, savunmasız bir adama ilgi duymamasına şaşırmıştı.
Ned, daha sonra bir kiliseye arkasından erkeklerden oluşan bir terapi grubuna katıldı ve Norah, erkeklerin savunmasızlıkla boğuştuğunu bir kez daha gördü. "Zayıflığı gösteremiyorlar, özellikle birbirlerine karşı sevgi gösteremiyorlar ve çoğu zaman tüm duyguları öfkeyle gösteriliyor" dedi.
Tüm algıları altüst olan Norah, 18 aylık erkek olma serüvenini Self Made Man kitabında anlattı. Ancak bu deney onda duygusal bir fırtına yaratmıştı; kendini bir kimlik bunalımının içerisinde buldu. Bir kadın hakları savunucusu olarak bağlı olduğu tüm görüşler değişmişti. Bir hafta sonra şiddetli depresyonla hastaneye kaldırıldı.
"Cinsiyetin beyninizde yaşadığını ve kostümden çok daha fazlası olduğunu öğrendim ve bunu gerçekten zor yoldan öğrendim" dedi. Ned karakterinden kurtulduğu için sevinen yazar, erkekler için şunları söyledi:
Erkekler acı çekiyor. Kadınlardan farklı sorunları var ama onlar da daha iyi değil. Sempatimize ihtiyaçları var. Sevgimize ihtiyaçları var ve belki de her şeyden çok birbirlerine ihtiyaçları var. Birlikte olmaya ihtiyaçları var.
Vincent, ironik bir şekilde, kadın olmayı takdir etmesi için hayatı bir erkek olarak deneyimlemesi gerektiğini söyledi. "Kadın olmayı gerçekten seviyorum. Şimdi daha çok seviyorum çünkü bunun daha çok bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum."
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHer iki cinsiyet için de zorluklar vardır.
Kadın Olmanın Zorlukları
Taciz edilme ve öldürülme korkusu.
Toplumsal yargılar; bilmem ne damgası, boşandığı için eleştirler, yeni biriyle sevgili/eş olduğu için hakaretler, açık giyindiği için hakaretler vs...
Regl ve regl ağrısı. Özellikle dışarıda olunca kan gelmesinden dolayı tiksinerek atılan bakışlar.
Ev işleri ve çocuk bakma.
İş yerinde ve dışarıda tacize uğrama ve taciz dolu bakışlara maruz kalma.
Cinsellik gibi durumlarda kadınlığından dolayı eleştirilme ve evlenmeden önce yapıldığı için damga yeme.
Erkek Olmanın Zorlukları
Ev geçindirmek ve para kazanmak.
Duygularını göstermemek.
Eril enerji-dişil enerji, prenses erkek, ılık-odun gibi toplumsal yargılara ve isteklere maruz kalmak.
Düğün masrafları
Sürekli güçlü olmak zorunda kalmak...
Her iki cinsiyet için de zorluklar var. Ancak, psikolojik ve fiziksel şiddet olarak kadınlar daha fazla zorluk yaşıyorlar.20 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
u 1 yılBence insan olmak zordur bu zamanda. çünkü çekilen acılar dertleri sadece insanın kendisi biliyor başka kimse bilmiyor maalesef. kadın olmanın da erkek olmanın da kendince zorlukları var. kadınlar mesela erkekler yönünden çok şanssız hep kötü erkeklere denk geliyorlar ve ülkemizde bu konuda adalet yok yeterince.
40 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı. Daha da önemlisi insan olmaktır diye klişe tanımımı yapayım bakayım. Kadın dünyaya kendi canından bir nefes bir can getirebilir ama erkek bunun milyonda bir ihtimalle bile ne demek olduğunu anlayamaz. ancak ben olmasam o çocuğu yapamazdın der cahil cahil. Bu mucizeye sahip olmak en büyük farktır bence.
42 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı. Her iki tarafın da kendine özgü zorlukları var. Kadın olmak, bazen toplumsal baskılar, güvenlik kaygıları ve eşitlik mücadelesi gibi zorluklarla gelir. Erkek olmak ise güçlü olma, duyguları bastırma ve hep sorumluluk taşıma gibi beklentilerle zorlayıcı olabilir.
Sonuçta, her birey farklı deneyimler yaşar, bu yüzden kimin daha zor olduğu kişisel bir bakış açısına bağlı. Her iki cinsin de kendi mücadeleleri ve sınavları var.41 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,7b cevap paylaştı.
1 yılBizim ülkemizde kadın olmak gerçekten zor çünkü can guvenligi yok , namus kavramı sadece kadına yükleniyor, doğurganlik sadece kadına yönelik bir eylem , kadının sorumlulukları daha fazla ve beklentiler daha çok oluyor, duygusal ve fiziksel daha daha zayıf yaratılmışlar , biten iliskilerde ya da evliliklerde hemen kadın günah keçisi ilan edilir vss gibi kadın olmak zordur
30 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılŞimdi her ikisinin de oldukca zorlukları var. Ama nedense erkek olmak daha zor gibi geliyor (yok bizden daha özgürler.. rahatlar falan demeyin o konu ayrı). Mesela yalana gerek yok, ben çalışmasam bile birsiyle evlenip gel keyfim gel yaşaya bilirim, ama erkeklerin böyle bir seçenekleri yok. Hep bir kıyas içindeler erkek güçlü olmalıdır, erkek ağlamaz falan filan. Çalışmak ve bu hayata direnmek, evine ailesine yeri geldiğinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmek gibi bir zorunluluğa sahip oluyorlar. Hatta en küçük yaşlardan çalışıp annesine bacısına yardım ediyorlar maddi konuda haklarını yiyemem hshsh diğer konularda haksızlar shehje
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 951 cevap paylaştı. regl ya da türkcesini kullanalım adet görmek. adette bu kadar kötü olan ne. ben alamıyorum. doğal bi süreç. ve hani ağrı olur ok de kadınlık emaresi bu. bugun tüm kadınlara desekki adeti iptal eden hap var. yut vucut içerden buharlastırcak o döllenmeyen yumurtaları. bence bi tartısma cıkar. bir cok kadın yok ya ben ped takarım hatunum ben. ne olcak yani. atla deve değil der.
menopozda yaslılıkla ilgili. erkeklerde de oluyo antropoz
dul kadınlara eskiden baskı oluyordu. dün biriyle tanıstım dan diye dedi. hatta sana soyle diyim. dul kadın daha bi albenili. seks niyeti olan erkek sever. bekaret derdi yok. hem bazı şyleri asmıs olur mıymıntı olmaz bekar kız gibi. ask niyeti olan erkek sever. anyayı konyayı görmüş. egosu yok. erkeğin kıymetini bilen. tecrübelenmiş toy değil. cocugu yoksa tabi. alayım bu kızı der. kımı dengim değil ben bakarım diyebilir tabi.
erkek olmayan anlayamaz. ne diyim değiştirelim bedenleri :D10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKadın olmanın zorlukları,
Partner seçimin için sınırlı zamanın olması (gençlik)
Dışarıda özgürce dolaşamama, geceleri takip edilme ve taciz korkusu, Toplum baskısı ve önyargılar Erkek olmanın zorlukları, Partner bulabilmesi için belirli özellikler taşıması zorunluluğu (maddiyat, özgüven, Liderlik özellikleri)
saygı duyulabilmesi için başarma ve kendini var edebilme zorunluluğu
Toplum baskısı ve önyargılar
Evin geçiminden ve düzeninden sorumlu olma
Başarılı bir erkek olmadığın sürece kimsenin yanında yer almayıp sana değersiz davranması
Sıkıntılarını ve duygularını paylaşabilecek kimseyi yanında bulamaman
gibi gibi özetlenebilir her iki cinsiyetinde zorlukları vardır fakat erkeklerin zorlukları daha fazladır.
10 YorumlaKadın olmak da erkek olmak da kendine göre zorluklar içermektedir. Her iki cinsiyetin de kendine özgü deneyimleri, avantajları ve dezavantajları vardır. Önemli olan, her bireyin kendi zorluklarıyla başa çıkmasına yardımcı olmak ve her iki cinsiyetin de eşit haklara sahip olduğunu savunmaktır.
30 Yorumla
1 yılKarakteri sağlam insan olmak zor, erkek veya kadın olarak bakmıyorum. Her insanın kendisine ait bambaşka bir hayat hikayesi var zaten, bu cinsiyetten de öte.
20 YorumlaOnların da geçim derdi var işte maddiyat anlamında yetememe korkuları. Ama yinede düz baktığımız zaman her türlü kadın olmak zor özellikle bu ülkede. Her an tacize, tec*vüze, şiddete maruz kalabilen bir varlığız üzgünüm ki. KADIN insanoğlunu doğuran kadın.. Baş tacı olması gerekirken maalesef ayaklar altında.
20 YorumlaKadın olmak daha zordur güzel olsa zor, çirkin olsa daha zor.
Kadınlığın kendi doğası vücuttaki annelik hormonlarının yan etkileri nedeniyle başlı başına zordur.
Sürekli değişen bir ruh hali, duygu durumu, karar verememe, en ince detayı inceleme vs
Bu zorlukların beraberinde getirdiği o güçlerini hayatta kalma iç güdülerinden almalarından ve
Her ay kanadığı halde ölmeyip ve içlerinden bebek çıkan bu canlıları asla hafife almamalı20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. 
Tıbbın 10 saat de yapamadığını Bazı adamlar 30dk sürmüyor :P :) :)
34 YorumlaBu zamanda insanca yaşamak dahi zorken, kadın olarak yaşamak çok daha zordur.. Kadınlar naif ve nazik bir yaratılışta olduğu gibi, maddi manevi yükümlülükleri de daha ziyadedir. Hatta birde dar görüşlü olanlarla mücadele halindedir.. O yüzden kadın olmak çok daha zordur..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılBen öyle düşünmüyorum açıkcası. Erkeklerin üstünde azımsanmayacak bir baskı var. Kişisel beklentilerin dışında toplumsal olarak da etiketlenmiş durumdalar. Üstelik duygusal zekaları gelişmiş değil. İşleri daha zormuş gibi geliyor bana.
11 Yorumla
1 yılkombin derdi kilo derdi nasıl yok ek olarak bizde de genelde para bulma ve başarılı olma derdi var o hepsine bedel ek olarak bizim testosteron seviyemizde olup sinirlenince sabırlı davranabilir mi acaba çoğu kız
tatlısu feministleri sizi
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBak şimdi bir şey diyi mi yanlis anlama bazı kadınlar sadece vücut göstererek para kazanıyor hatta yüzün güzelse tiktokda yayın açman geçinmek için yeterli zengin koca bulup güzel hayat yaşayanlar da var hatta bizim komşunuz ABD bir adam bulup evl ndi ve vatandaşlık bile aldı bazı kadınlar zengin koca bulup fıstık gibi hayat yaşıyor her şeyi hizmetçisi yapıyor bunlar var değil mi 🤣🤣
10 YorumlaKadınlarımızın yükü daha ağır ata erkil bir toplumda yetiştiğimiz için hep bir yargı hep bir savaşımız var..
15 YorumlaErkek olmak daha zor, sürekli ayakta çişimizi falan yapıyoruz hedefi tutturmaya çalışıyoruz falan çok zor
15 YorumlaBunların hepsi erkeğin derdi zaten. Kadın bu dertlerin hepsini 3 ile çarpıp erkekten çıkarıyor.
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kadın olmak zor ama erkek olmak daha zor. Bu kadar derdi olan kadınları da biz çekiyoruz neticede 😅
18 Yorumla- 1 yıl
Ne he 😅 yalan mı bizim kendimize ait bir hayatımız bile yok. Sabah işe akşam eve ne için kim için 😅 regl olabilen hamile kalabilen menopoza girebilen dul kalabilen makyaj kombin kilo derdi olabilen düşen sütyen kopçası olabilen topukluyla giderken topuğu kırılabilen sizler için 😅 kendimizi resmen feda ediyoruz
Kişilik & Karakter konusunda 797 cevap paylaştı. Erkek olmak da zor Savaşa gidecek olan o, gazi ves olan o, aile yükünü kaldıran o, ağır inşaatda çalışan o , nafaka veren o ves. Her iki cinsin de kendine göre zorluğu vardır kadının da erkeğin de. kıyaslanamaz bence
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kadınlar periyodlarını bile açık açık söylemekten çekinmezler bu yüzden onların işi daha zor sanırız. Ama erkek içine atar, derdi yok gibi görünür. Oysa içimizde kopan fırtınayı bir kadının anlaması pek de mümkün değil.
10 Yorumla
1 yılTabii ki erkek olmak zor, konu tartışmaya kapalı : ))
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 613 cevap paylaştı.
1 yılMesele insan olmak azizim
Asıl mesele de kadın olmak 😂
13 Yorumla- 1 yıl
Ömrümsün kii 💓✨
1 yıl3 arkadaş okeye 4üncü bulamadığımız için depresyona girdik sen ne diyon yaaa 😂😂😂
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hiçte katılmıyorum regl ve doğum dışında bence her iki tarafında zorlukları var 😅
18 Yorumla
1 yılÖzellikle bu toplumda kadın olmak çok daha zor.
Ne regl ne estetik kaygılar nede diğer olasılıklar. Kadını hakir gören bu zihniyetle aynı coğrafyada yaşamak zor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBiyolojik olarak kadın olmak zor olsa da sosyal olarak erkek olmanın yükü daha ağır, parasız erkeği annesi bile sevmezken illaki bi statü sahibi olması gerekiyor ciddiye alınması için
10 Yorumla
1 yılKadınlar ne istediklerini bilmediği için erkek olmak daha zor çünkü kadınların erkeklerden istediği çelişkili şeyler erkekleri yoruyor
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 15,6b cevap paylaştı. Her iki cinsiyetin de kendine özel zorlukları vardır ki analık da babalık da zordur ve hakları ödenmez
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılBence bu o kadının ve erkeğin yaşadıgı hayata göre degişir bu devirde kadınlar daha mağdur bence genel anlamda böyle
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
1 yılErkek olmak zor.
Evine ekmek götürebilmek için Bir çok en ağır sektörde çalışan erkek.
Savaşan erkek
10 Yorumla
1 yılİkisinin de zorluklari var ama teraziye koydugumuzda bir kadinların çektikleri zorluklar daha ağır geliyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılBaba nın adı yok. Paran yoksa hiç yoksun. Hayatın boyunca bir kadının isteklerini sağlamak için yaşıyorsun. Daha ne olsun.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kesinlikle kadın olmak zor. Üstelik çalışıyorsa, çocuk varsa ve üstüne yardım eden bir eş yoksa hayatları tam işkenceye dönüyor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAboooo neler oluyor böyle 😂 her ikiside zor bence ama kadın bi tık daha zor 😂
117 Yorumla- 1 yıl
Gene kazandınız 😂
- 1 yıl
Boynum kıldan incee bayanlarımız baş tacıdır 😂
- 1 yıl
Saygılarımla ellerinizden öperim efenim ☺️
- 1 yıl
O anlamda degil ya hanımların eli öpülür ya hani centilmence nazikceee 😂
- 1 yıl
Genellikle filmlerde olur böyle nazik ince hoş hanımefendilerin parmaklarından tutup nazikce öperler o misal 😂
- 1 yıl
Hemen teyzemiyim diyoysun biyde 😂 daha genceciksin 😂
- 1 yıl
Öenmli degil her detaya takılmam
Yok be ne yaşlanması ya her yaşın güzelligi başka bence ☺️ - 1 yıl
Buradan yaşlı görünmüyorsun dert etme ya esmersin güzelsin gerisi hikaye 😂
Kişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. Bunu okuyunca iyi ki erkek olmuşum dedim, kadın olmak zordur..
20 Yorumla
1 yılHer ikiside eşit dedikten sonra görseli gördüm vazgeçtim kadın olmak daha zor arkadaslar ahaha
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılBi an mantikli gelir gibi oldu maddeler ama yok ben gayet memnunum cinsiyetimden 🥰🥰
10 Yorumla Her ikisininde zorluğu var Allah'ım dağına göre kar vermiş
10 Yorumla
1 yılKadın olmak zor regl destek paketi ayda 5 gün izin lazım
10 YorumlaDağ kadar paran olacağına 250 gramın olsun derler ama 😂
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kadın olmak çok zor :D masrafımız çok derdimiz çok
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Bu devirde bence kadın olmakta zor erkek olmakta zor ama kadın olmak dahada zor maalesef
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılİkisinin gereklilikleri getirisi ve götürüsü farklı olduğu için yerine göre ikisi de zor.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılKadın olmak daha zor. Bu bilinen bir gerçek. Ama erkek olmak da hiç ama hiç kolay değil artık
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u 1 yılBu ülkede ve ekonomide insan olarak yaşamak zor.
10 Yorumla Erkeğin yükü çok daha ağır olduğu için erkek olmak daha zor
10 Yorumla
1 yılİnsan olmak zor. Müslüman olmak daha zor. Türkiye de yaşamak daha da zor.
10 Yorumla
1 yılErkek olmak zor. Çünkü karşı cins kadın ve kadınlarla baş etmek her zorluğa rahmer okutur😀😀
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkek olmanın zorluğu sürekli çalışmak zorunda olup geçinebilmesidir özellikle ülkemizde, kadın olmanın zorluğu güzellik standartlarına uyabilmek 😂 bir kadın para kazanamasa bile sırf güzel olduğu için evlenebilir ama fakir bir erkeği çirkin kızlar bile istemez.
10 Yorumla
1 yılİnsan olmak zor bu zamanda çocuk olmak kadın olmak erkek olmak ne farkeder
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılKadın olmak daha zor. Hem fiziksel olarak hem ruhsal olarak kadın olmak zordur.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 983 cevap paylaştı. Kadınların işi zor işten cıktım olayı yok o evin işi yapılacak illa
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılHep karşıdan bakın zaten iki tarafında zorluğu çok fazla.
10 Yorumla
1 yılKadın olmak zor sonra bi bakmışsın kocaman göbeğin var 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBazı konularda kadın, bazi konularda erkek.
Bazı konularda kadınlar şanslı, bazi konularda erkek. Ben %51 olarak olmak daha zor diyorum10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yıl😂 kadın bence erkek olarak dogruluyiorum bunu en basit örneği valide hanım hergun rahat yemek yapabilirsen benim beyin 2 günden sonra yanıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYakışıklı bir erkek olacaktık. Ah ne canlar yakardık.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKadın olmak bence bir ayrıcalık abla kıymetini bil 😔
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAyrıca güzellik tüyoları varsa yardımcı olur musun abla 🤔😔
İstersen bir de erkek ol, o zaman anlarsın
11 Yorumla
1 yılKadın olmak. Kadın küçüklüğünden ev hanımı gibi yetiştiriliyor, her hareketi olay oluyor, giyimine karışılıyor.
10 Yorumla- Devamını Gör (68)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat