Hep herkes yapıyor ya ne var ki bunda deyip helali hatam haramı kendilerince helallestirmeye çalışmalari bu ayet bu durumu çok açıklıyor
Şayet (Hakka ve hayra değil de kalabalıklara) yeryüzündekilerin (veya bulunduğunuz ülkedekilerin şuursuz) çoğunluğuna uyacak olursan, Seni Allah’ın yolundan şaşırtıp saptırırlar. (Çünkü kalabalıklar) Onlar ancak (nefsi hevâlarına,) zan ve kuruntularına uymaktadırlar; ve (Kur’an’ı ölçü almayan kalabalıklar) sadece zan ve tahminle yalan uydurmaktadırlar.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Herkes her şeyin farkında, ha buna rağmen devam ediyorlarsa bizene. Her koyun kendi bacağından asılacak
Bence herkes her şeyin farkında değil. Toplumun yarışı kelime i sehadet getirmesini bilmiyor bilmiyorsa eğer tebliğ gorevimizi yapmadigimizi gösterir peygamberler onların varisleri alimler bir insanı hakka çağırmak için ne eziyetler çektiler hiç birisinin her koyun bacağından asılır dediğini okumadım hiç bir yerden zaten bunu diye diye bu hale gelmedik mi? Anlatacaksın hatirlatacaksin davet edeceksin ha o zaman gelip gelmemesi ona kalmış işte o zaman dediğin doğru olur her koyun bacağından asılır burada ozellikle bilenlerin bildiklerini sadece kendine değilde anlatmasına gerekiyor diye düşünüyorum. İnsanlarin çoğu inan buna aç bir şekilde çoğu şeyden bı haber yaşıyor.
Zinanın haram olduğunu biliyorlar, içkinin haram olduğunu biliyorlar her şeyi biliyorlar ve buna rağmen devam ediyorlar. Ben bu toplum içinde barınan kimseyi uyarmaya gerek görmüyorum ve onlara saygı duymayı tercih ediyorum. Demek ki bu şekilde yaşamak istiyor beni ilgilendirmez. Bence siz de deneyin. Dini bilmeyen biri olsa uyarırsın ama bu insanlar bilip devam edenler yani onların seçimleri
Bir şey soracam yaşın 23 bu yaşına geldin haram bildiğin şeyleri haram günah olduğunu bildiğin halde hic yapmadın mi veya yapmıyor musun bence yol dersen hiç inandırıcı olmaz? Kimisinin gönlü daha yatkındır ve iradesini daha iyi kontrol eder kimisi de tam tezat imtihan dünyası ya bir bakiyorsunuz adam veya kadın ömrü pisliğin içinde geçmiştir birileri bir bakiyorsun vesile oluyor hayatı 180 derece değişiyor bu karın hepsi tabiki Allah'ın izni ve iradesiyle oluyor ancak olayların cereyan etmesi için sebep lazım. Benim yanlarında şu an çalıştığım insanlar mesela namaz kilmiyorlardi küçük 2 kardeşi anlata anlata göre göre şimdi yavaş yavas namaza başladı küçük dediğimde 23 en küçüğü bu adam namazın farz olduğunu bilmiyor muydu sizce ya bırak kilmiyorsa kilmasin değil birisinin hidayetine nasıl vesile olurum diye hareket etsek daha isabetli olur bence
Yaptım veya yapıyorum ama bu benim seçimim. Bildiğim halde yapmışım mesela. Ki ben şunu da gördüm böyle devamlı bir konuda uyarılar alan veya yaşantısı elestirilen insanlar dinden daha çok uzaklaşıyorlar, soğuyorlar. Allahla onların arasında.
Tebliğde en önemli unsur usluptur bence bunu ziyadesiyle bir örnekle başımdan geçen bir olayı anlatabilirim ama riyakarlik olabilir anlatmiyim ama bu konuda da katılmadığı mi özellikle belirtmek istiyorum. Aksine sizin gibi düşünen insanların zamanla olan şeyleri de çevrenin etkisiyle yavaş yavs kaybettiklerini düşünüyorum peygamberlerin ve alimlerin hayatlarina bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınızi düşünüyorum
Bir insan çevrenin etkisiyle hiç bir şeyini kaybetmez bana göre. Senin bir duruşun varsa, kendinden eminsen bulunduğun ortamın önemi kalmıyor. Üslup önemli dediğiniz gibi ve ben öyle uyarılar gördüm şahit oldum ki keşke hiç uyarmasalar dedim. Bu da bir ustalık ve herkes denememeli. Yılan gibi sokuyorlar dilleriyle çünkü bazıları insanları.
Çevrenin etkisiyle nelerini kaybetmediler ki duruş veya karekter ile ilgili bir durum değildir üzüm üzüme baka baka kararır misali atalarımız bunu boşuna dememişler. Bu konuda da yine katılmıyorum size üzgünüm 😔
Tam olarak duruş ve karakter ile ilgili ama siz bilirsiniz🤷♀️
Ben bir şey bilmiyorum boş konusuyorum sadece vaktini aldım hakkını helal edin. Seni gecenin de gündüzün de Rabbi olan Allah'a emanet ediyorum. İyi geceler
Estağfurullah, bir şey bilmiyorsunuz demedim. Ben sadece görüp, yaşayarak tecrübe edindiğim olaylardan esinlendim. İyi geceler