Hannah Arendt der ki, "en tehlikeli yanılgı, niyetin sonucu değiştireceğine inanmak olabilir."
Bir insanın değişebileceğine inanmakta yanılgıdır, bir düzenin değişebileceğine inanmakta.
Peki sizce bir insanın en büyük yanılgısı nedir?

Hannah Arendt der ki, "en tehlikeli yanılgı, niyetin sonucu değiştireceğine inanmak olabilir."
Bir insanın değişebileceğine inanmakta yanılgıdır, bir düzenin değişebileceğine inanmakta.
Peki sizce bir insanın en büyük yanılgısı nedir?
Ölümsüz olduğunu düşünmesi sanırım. ne kadar büyük bina yaparsan yap sonuçta bir odasında uyuyacaksın bir yatağa giriceksin 50 tane yatağının olması bir şeyi değiştirmiyor. Şimdi bugün başlarım yaa deyip yaşamaya başlasan o da bitecek. Dolu dolu yaşama yani bi halt olduğu yok ama mal biriktirmeye de çalışma o da gidecek. Yatıp uyumak en iyisi, yanılgıya da düşmezsin.
En iyisi uyumak. Uyku herşeyi unutturuyor :))
Olsunn. Günü kapatıyor sonuçta:))
Önceden hep ince düşünen hassas davranan ketum biriydim. Her ne olursa olsun çizgimden çıkmazdım.
Bu defa iyice saldım herşeyi.
Kimseye bulaşmadan kendi yolumda devam ediyorum.
Doğrumu da yanlışımı da tüm detaylarıyla açıklayıp herşeyi arkada bırakmış olarak devam etmek.
Sessizlik en doğrusu derken bunu seçtim bile isteye tüm yükleri üzerimden atar gibi kendimi yakar gibi...
En büyük yanılgımız bazı insanların olumlu veya olumsuz hiç değişmeyeceğini sanmak.
En tehlikeli yanılgımız ise kimin neyi neden yaptığını bilmeden onları yargılamak
Kesinlikle :)
Sevmek. Çünkü sevince olduğundan çok daha güzel görürsün. Herhangi bir küsur hata eksik sende sevmeye sebep haline gelir. Bu kötü bir alışkanlık da olabilir, diğerlerinin ayıpladığı, yargıladığı bir kusur da. Sevmek dediysem de illa romantik anlamda değil. İnsan kendini sever, doğayı sever, hayvanları sever. Kalbi olan sever de sever
Her şeyde yanılabiliriz; sonuçta kararlarımızı kendi bilgi ve deneyimlerimize dayanarak veriyoruz. Ancak bana göre en önemlisi, aynaya baktığında gördüğün şeyde yanılmak, yani kendini bilmemek ve tanımamaktır.
İnsanın en büyük yanılgısı, belki de her şeyin kontrol edilebilir olduğunu düşünmek. Hayatın, insanların, hatta kendi ruh halimizin kontrol edilebileceği fikri, bizi en çok yanıltan ve yorandır. Oysa bazen kabul etmek, akışı izlemek gerekir. 🌊 Herkes ve her şey değişebilir ama iç dinamikleriyle, kendi zamanı geldiğinde. O yüzden değişimi gözlemle, ama beklenti yükleme; çünkü kontrol ettiğini sandığın şeyler, genelde seninle ilgili değildir. 😊
Cevap
19Cevap
İnsanın en büyük yanılgısı, kendini görmezden gelerek her şeye yetebileceğini sanması
İnsanın en büyük yanılgısı başkalarından gördüğü sevgi ile kendine değer vermesidir
Bence en büyük yanılgısı karşımızdaki insanı kendimiz gibi sanmamız maalesef en çok darbeyi böyle alıyoruz
Kimsenin umudunu kırmayı istemem ama şartların değişmediği bir ortamda her şeyin daha güzel olacağını umut etmek yanılgıdır.
Enayiliktir
Estg :D
Fjfjf
En büyük yanılgı insanın yazılmış bir kaderin oyuncusu olduğuna inanması. Halbuki insan yazıldığı için yaşamaz, yaşadığı için yazılmıştır.
Kendi kaderimizi kendimiz şekillendiririz.
O gücü bulduğumda yapıcam. Akşamı bekle.
Bi yerden başlamalı :)
:)
İnsanın en büyük yanılgısı, kendisinin ölmeyeceğini zannetmesidir.
Aslında çok derin bir söz anlayabilene.
Ama öleceğini bile bile yaşayan tek canlı insan değil midir :)
İnsan öleceğini unutur. Sadece çevresinden birinin cenazesi olursa hatırlar. Yoksa dünyaya bu kadar bağlı olurlar mıydı?
Haklısınız. Oysa "ölümü çokça hatırlayınız" diye hadis var.
Ölüm güzel şey budur perde ardından haber
Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü Peygamber
Öleceğiz, müjdeler olsun, müjdeler olsun
Ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun
-Necip Fazıl
Döktürmüş üstat yine :)
Bu sefer diğerinden daha iyi olacak... Yani en büyük yanılgı umuttur.
Ve hiçbir zaman daha iyisi olmaz.
Ne zaman ne ne zaman...
Hiç bir zaman🥲
Amaaan boş ver gel kemirek çayla birlikte
https://ibb.co/Gv90knct
Kremalı pövkivit yok mu🥺
Var ama onun sadece püskevtini yiyebilirsin. Kremasını ben yalıyorum çünkü
Pislik olduğunu söylemişmiydim daha önce 🥺
Üstüme hiç almadığımı biliyon yani boşuna diyon
Hoşbeşinde kremasının yalamıyorsundur inşallah 🙄
Yok o ayrılmıyor. Ayrılsa onu da yalarım
O zaman hoşbeş verim😋
Yarasın şifa olsun
Sağol😋
🫶🍀
Geliyon mu uyudun mu
https://ibb.co/JRSVgh33
Çay nasıl da güzel dem almış :/
Heee tam ağzıma layık hshshs
🥺hani bize yok mu
Var. Bu sefer ben ellerimle katacam sana
Yaa🥹
Kıyamadım senin bu mazlumun haline
Tişikkirlerr 😌
Hannah Arendt biraz kişisel ve kendi yaşamından, yaşadıklarından yola çıkarak bir sav geliştirmiş gibi görünüyor niyet her türlü kararlıysa sonucu meşakkatli bile olsa sonucu değiştirecektir.
Niyet ettiğimiz her şey, nihayete eriştimiyor ama bizi.
Bunun iki sebebi var Tam olarak niyet etmemekten ya da edememektendir, hayat bazen hiç hesapta olmayan şeyler karşısına çıkar kararlıyken bu durum asıl niyetinden uzaklaştırır anlık yanlış kararlar alabilir.
İkincil ise neye niyet neye kısmet olayı
Hayat sen planlar yaparken, başına gelenlerdir.
Aynen öyle s... l
Sanmak.. .
sevdi sandim gelecek sandim hep bir sanılsamalar var hayatımızda netlik yok belkilere açız çünkü hep bir umut var içimizde Belki bizi yoran tüketen şey de budur
Bence insanın en büyük yanılgısı, hep zaman var sanması. Söylenmeyen sözler, ertelenen sevgiler, görmezden gelinen hisler… Hepsi “nasıl olsa vakit var” düşüncesiyle kaybolur gider.
Dünya hevesi
İnsanlar hakkında fikir yürütürken kendinden yola çıkmak bence en büyük yanılgıdır ☺️
En büyük yanılgı Karşıdakinin niyetini, kendi kalbinin temizliğiyle ölçmeye kalkmaktır..
O zaman en büyük yanılgıları besleyen duygu umuttur diyebilir miyiz?
Diyebiliriz, belki.
Büyük bir kısır döngü o zaman duygularımızın ve beklentilerimizin çoğu.
Beklentiler üzer.
Ve sonra da acıtır. :)
Hiç ölmeyecek ve hesap vermeyecek miş gibi gaflet içinde yaşaması.
İnsanın en büyük yanılgısı insan olduğunu sanmasıdı
Burada fısıldayayabilirsin..
Yaa sen benim sorunlarımı niye hortlatıyorsun :))
Bilmem mi :))
Seni mutlu eden küçük şey olsa olsa küçük kaçamaklardır :))
Kesin:))
Herkesi kendi gibi sanması
Taşı altın sanıp değer verip saklamak
En büyük yanılgım güvenmek...
Zannetmektir..
İnsan evrimini tamamlamamış olanları görememek
Herkesi insan sanmak
En büyük yanılgı güvenmek
İnsanlara çabuk bağlanıp güvenmek
Emeklilik
Güvenmek
Kendisidir