Güncellemeler
+1 yıl
Şunu anladım ki Yahudiler Yahudi olmasına rağmen Türkler'den daha Müslüman 😒
Güncellemeler
+1 yıl
Biz Araplar günün birinde İsrail ile bile dost olabiliriz ama Türkiye ile dost olamayız gibi görünüyor 😒
Biz Arap milletine haksızlık yapıyorsunuz farkında değilsiniz. Biz sizin din kardeşiniz değil miyiz? Yazıklar olsun! 😒
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Türkün dili Türkçedir dilersen öğrenebileceğin bir çok yer ayrıyetten kuran kurslarımız da var. Arabistan değil burası Israille kıyaslaman ayrı bi şey.
Ne alaka bizi ilgilendirmiyor ki. Arapça sadece Arap dünyasına özgü bir yerel dildir. Çünkü İsrail'de Filistinliler varya o yüzden.
küfür ettirmek için soru soruyorsun ama etmicem. Gaza gelmem
Ya ne alaka ne alakaa kardeş olduğumuzu nerden cikardin
Yahudi böyle bir şey yapmaz yaptiysada bir oyun vardir
Ne boş konuşuyorsun İsrail senin namusunu ortada bırakmaz
Soruyu soran gerçekten boş konuşuyor filistindikelri görmüyormusun
Türkiye islam devleti değildir. TÜRKİYE LAİK BİR CUMHURİYET DEVLETİDİR. Türkiye’nin dini yoktur. Anlayın bunu artık
Türkiye İslam devletidir
Kim demiş?
Laiklik yerin dibine girsin
Memnun olmayabilirsin. Fakat gerçekler acıdır.
Bu topraklar islam la alındı hadis şerife nail olmak için alındı 1000 yıllık devlet 100 yıllık sahte cumhuriyete boyun eğmez elbet sizde kabul etmeseniz bilene İslam galip gelecektir
Türkiye din ırk farketmeksizin vatandaşına sahip çikan bi ülke insanları ayrıştırmayın artık bi @İsimsizakc
Laiklik dediğimiz şey din düşmanlığı değildir. Eskiden bu topraklarda hristiyanlar hüküm sürüyordu. Sonra müslümanlar sürdü. O yüzden dediğin örnek saçma olmuş.
Laiklik dediğiniz kavram oldu oldu sacmalik çanakkale de 7 düvel 1 savaş veriliyor ardından düşmanların yasası getirildi ayrıştırmaya girmiyorum doğrular bunlar gerçek bunlar yalan yazan tarihten bahsetmiyorum
Geçmişine bak tarih arastir
Bu topraklar İslam için alındı başka bir şey için degil
Ben tarihimi gayet iyi biliyorum. Aynı zamanda tarihten çıkarılacak en iyi derslerden biri de dinin toplumları çok iyi manipüle edebilmesidir. Bunu zaten günümüzde de çok iyi görebiliyoruz.
Laiklik dediğimiz şey ise din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.
Günümüzdeki olaylar yalan ve gösteriş için
Halen manibule ediliyor zaten ne anlatsam boş anlamak isteyen kalpen anlar anlamak istemeyen anlamaz
Kadir mısırlı oğlu benimserim anlamişsindir
Din ve devlet ayrıldığı için 100 yıldır bu haldeyiz
Devrimler hızlı oldu haklısınız. Keşke yavaş yavaş yapsalarmış ama yapmamışlar.
Neyin devrimi saçmalık hepsi benim nezlimde
Saygı duyarım ama bu devrimlerin yapılması gerekiyordu.
Asla katiyen yapılması gerekmiyordu
Bir milleti yıkmak için dil din yıkılır bunlarla yıktılar
Osmanlı diye bir şey kalmamıştı. Azınlıklar, Araplar ve Balkan Devletleri mi dersin… her yerden ayrı bir ses çıkıyordu. Bunları anca devrimler ile düzeltebildik. Yani dış sorunlarımızı azaltan devrimler, iç sorunlarımızı çıkarmaya başladı bu sefer.
Zaten Türkiye hiçbir zaman tam demokratik bir ülke olmadı.
Osmaliyi yıktılar son padişah alamaya gelenler arasında yahudinin kurucusu dahi vardı
Herkes ülkesini sever ama çok yanlış düşünceler var milliyetçilik bozkurtla olmaz kalpen yapılır
Ülke adına çok yanlış kararlarar verildi
Neyin demokrasi şu an ülke iyi konumda
Osmalı’yı yıkan yine Osmanlı’nın kendisidir. Eski halinden eser kalmamış ve tamamen batı etkisinde olan bir devlet haline gelmişti.
Resmen yalan makinesi gibisin kusura bakma batıyı politika içine alan kamal başkası değil iftira dediğin resmen
Ülke nasıl iyi konumda diyorsunuz? Ben anlamıyorum sizi. Yolsuzluklar, rüşvetler, adam kayırmalar… daha neler neler var şu an.
Ben mi yalan makinesiyim? Sevr imzalayan benim zaten.
Kurtuluş savaşını durdurmaya çalışan İstanbul hükümeti de benim.
Ülke son 20 yıldan nerden nereye geldi
Tarih iyicene araştır eski kitaplara bak
Ben sana söyleyeyim. Fabrikalar satıldı veya kapatıldı. Neredeyse her kuruma kendi yandaşlarını koydular. Üretimi ya tarımı bitirdiler. Bugün Türkiye buğdayı bile ithal alıyor.
Fabrikalar uçak fabrikasını hangi zihniyet kapatti ?
Tarih her zaman ilgi alanımda olmuştur
Doğru mu yapmış kapatanlar.
Son 20 yıldan önce millet kartı basıp okey oynuyudular
Adamlar işe gitmeden para aldi
Başkasının yanlışını başkasına örtüştürmeyi bırakmamız lazım
Bence genel olarak gerçeklere bakmanız lazım
Bakıyoruz zaten ve şu çıkıyor. Ülkemiz başkanları hepsi cebini doldurup gittiler. Ecevit hariç.
Erdoğan hariç
Abi gözünü seveyim deme böyle şeyler. Bana yalancı diyip kendi dediğine bak.
Eskileri araştır tarihine bak gerçekleri görürsün düşman oklarını takip et doğru yolu görürsün
Geçmiştekilerden ders alıp önümüze bakmamız gerekiyor. Başka bir şey demiyorum artık sana ben. Böyle fanatikliğe devam edin. Baştakiler de gelsin hepimizi yolsun.
Mesele hak ve batıl savaşı biz hak tarafta olmaya çalışıyorum maddiyat meselesi değil ülke vatan ezan din meselesi
Erdoğanın yaptığı manipülasyon da bu zaten. Eğer erdoğan gerçek müslüman olsaydı bu ne kendisi ne de parti mensupları bu kadar zengin olmazdı. 100 yıldır kimse ezanı dindirememiş şimdi mi dindirecekler. Kimsenin buna gücü yetmez.
Ezanlar Türkçe okutuldu araştır
Millet başörtüsü takamiyordu
Millet askerdeki evladını başörtüsünü diye göstermediler
Camiler ahıra çevrildi
Kuranlar okumak yasak ettiler
Araştır öğren 80 >90 yillari
Şapka takmadi diye idam ettiler
Din alimleri asildi
Araştır ogren
Dindirebildiler mi peki? Başarabildiler mi? Bunları bende biliyorum. Ve diyorum biz bunları yaşadık. Bunlar yanlış kararlar ve gerçekten yobazca hareketler. İşte bunlardan ders alarak cumhurbaşkanını seçmeliyiz. Erdoğan başta iyi olabilir ama son 13-14 sene bozuldu abi.
Amerika İngiltere diğer devletlere boyun eğmedi diye mi bozuldu
Heykel yapmadı
Togg yaptı diyemiyorum
Dul yokluk olanlara para verdi diyemi
15 Temmuz biat etmedi diyemi
Pkk pyd bitirmek için mücadele verdi diyemi
Depremdekilere yardım etti diyemi
CHP zihniyetli insanlar gelmesin diye Erdoğan
Mesele Erdoğan değil mesele vatan vatan meselesi
www.instagram.com/.../?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
O yüzden abd başkanı trump, erdoğana “aptal olma” diye resmi mektup gönderdi
Düşman okunu takip et çerci uzerindekini satarmiş yani insan kendinde gördüğünü başkasına söylermiş
Eğer Atatürk ve arkadaşları olmasaydı şu an bu topraklara sahip olamazdık. Tekrar diyorum osmanlı son zamanlarında berbattı. Her anlamda berbattı. Askeriden tut meclisine kadar. Her şeye boyun eğip önüne geleni imzalıyordu. Ve bunu İngiltereye güvenerek yapıyordu. Ülke işgale uğruyordu. Vatan elden gidiyordu. Kurtuluş savaşını başlatmasalardı belki bugün suriye, ırak gibi ülkelerden farkımız olmazdı.
Bu ülkede 1999 dan beri deprem vergisi alınıyor. Bu paralar nerde abi? Yol yaptılar diyeceksen onlarında vergisini aldılar. Hala alıyorlar. Neden bilim insanlarını takmıyorlar. Adamlar bas bas bağırıyorlardı. Şimdi İstanbul depremi bekleniyor. Yakın diyorlar ne halt edicek bu ülke. Ülkenin en fazla geliri İstanbul . İstanbul giderse ekonomi zaten berbat daha berbat olur.
Atatürk ve sahte arkadaşların yaptığını elin gavuru yapmazdı
Yangınlar oldu seller oldu depremler oldu salgın oldu ve devlet bizden para istedi. İstemeye hakkı var mı? Madem benden alıcak bu vergileri ne için alıyorlar? Yangın olduğunda 1 tane bile yangın söndürme uçağımız yoktu. Çürümeye bırakılmış haldeler hepsi. İşin gıcık tarafı ne biliyor musun abi? Erdoğanın kendi kişisel 13-14 tane uçağı olması. Ve erdoğan o uçaklardan bir tanesi ile havadan çıkan yangınları izledi. Yangın olduktan sonra oraların tekrar ağaçlandırılması gerekiyorken bil bakalım noldu? Aa iktidar yandaşlı şirketlerin oraya otel yapmaya başlamaları ve onlara bu izin veren devlet.
Erdoğan neler neler yaptı hala görmüyorsun eski Türkiye ile şu an Türkiye arasında dağlar var daglar
Çok fazla fox TV ve CHP kanallarına baktın galiba
Böyle düşünmen normal ufkunu aç
Hayır abi. Erdoğan zamanı teknolojinin gelişimi olduğu için daha iyi
Tabi ya onun için bir çok mühendis katledildi ülke şaha kalktı şaha
Ben tek bir haber sitesini izlemiyorum. Hepsini izliyorum. Bazı şeyler çok açıktır ama görmek istemezsin. Her şeyi açık açık yapıyorlar.
Aslında görmek istemeyen sensin ben geçmişi baz alırım ders çıkarır nerden nereye geldik bakarım
Şu an da ne kadar intihar eden öğrenci, işçi ve gençler var değil mi? Görüyoruz. 20 yılda daha çok bu oranın artmasından başka bir şey demiyorum
Bak kardeş kimsenin derdini bilemem ama belli bir seviyeye geldiysem çalişa çalişa geldim azim ederek geldim
şu an şukursuzluk var
Geldiğimiz yer geçmişten pek farkı yok. Hepsin aynı rengin laciverti sadece.
Şükürsüzlük dediğin nedir abi? Açıklar mısın?
Hala kendini avutuyorsun görmek isteyen görür
Açıkla abi bana. Tartışıyoruz burada sonuçta.
Eskiden millet haftalık alınca ya sana yağ ya da ekmek 2 sinden birini secerlerdi
Tüp kuyruğu ilaç kuyruğu millet yama yaparak elbiseyi dökmekten bikmişti
Hastaneler de rüşvet adamına göre muamele vardi
Ambargo uygulanıyordu abi
Koronada hükumet 1 kişi için uçak kaldırdı
Sabaha kadar yazarım görmek isteyen gerçekleri görür
Hastaneler berbattı hala berbat ve hala bazı şeyleri çözemediler. Şimdi rüşvet felan yok ama bu sefer doktorlar ve hemşireler şiddet görüyorlar. Randevu alamıyoruz. Çünkü doktorlarımız yurtdışına gittiler. Bak hala çözülmemiş.
Korona zamanında devlet yine halktan para istedi ve yine sınıfta kaldı. Esnaf ve işçiler çok zor zamanlar geçirdi. Bir çok kişi işinden oldu.
Nankörsunuz geçmişte yapılan şimdi bunun üstüne hicbirsey
Yazabilirsin abi
Benim yolum bana inşallah doğruyu görürsün
Geçmişte ses çıkarmayan sizler şu an da bizlerden bunu istiyorsunuz. Bizler nankör diyorsunuz. Hayır abi konuşucak ve bu sıkıntıları dile getire getire çözücez.
Bu işim doğru yolu diye bir şey yok abi. Bugün atatürkü putlaştıran kemalistlerden sizlerinde bir farkınız kalmamış. Dilerim artık bir şeylerin farkına varabilirsiniz.
Geçmiş te çok kan verdik şeh Said hareketi
Halada veriyoruz
Dilerim doğruyu görürsünüz
Keşle vermeseydik abi. Bu kadar kanlı bir geçmişimiz olmasaydı. Bende çok isterdim.
Bu topraklar İslam hamuruyla yoğruldu yolda şehit olanlara selam olsun
Arap misin Urfa Siirt Mardin hatay hangisi
Oraya git o zaman
Sen ne anlatıyon be
değiliz
yaşın kaç