Bu yaşadıklarım psikolojik hastalığı tetikler mi?

Ben 4 yaşındayken babam bizi terk etti gitti, abim baskıyla büyüttü beni ise gircem dedim izin vermedi, telefonumu elimden aldı, her şeye kızdı yeri geldi dövdü, annem bizi buyutebilmek için evlenmedi işe girdi kendi ayakları üstünde durdu, dul olduğu için iftira atıldı. Babam biz köye gidince eve gelip bütün eşyaları toplayıp gitmiş halılar perdeler koltuklar buzdolabı çamaşır makinesi televizyon, 8 sene elde yıkadık çamaşırları 3 sene sınıf arkadaşlarım tarafından dışlandım, tv izleyemedim hep hazır yemek zorundaydım çünkü annem calisiyodu bende küçüktüm evde tek bırakamıyordu, bilgisayar istiyodum annemde para yok babanı ara ondan iste dedi babamı aradım tamam öğlene gelir dedi bahçeye oturdum gelen geçen arabalara bakıyorum, öğlen oldu ikindi oldu akşam oldu gelmedi 21 yıl oldu hâlâ gelmedi, bir kez olsun arayıp sormadı. Teyzem bi kere yanına götürmüştü 1 hafta bende kal dedi okuldan saçıma bit gelmis üvey annem kapıya oturttu saçlarımı kesti, sonra büyüdüm aşık oldum önce ümit verdi sonra başkasıyla evlendi evlenince ön binamıza taşındı karısını çocuğunu hep gördüm, babam evden attı dedemin evine geldik dedem yıllar sonra felç oldu 90 yaşındaydı bir kaç sonra da vefat etti, teyzemler üstümüze çok geldi bakamadınız adama diye, çok üzücü olaylar yaşadım çok yıprandım
Bu yaşadıklarım psikolojik hastalığı tetikler mi?