Evet soru başlıkta net olduğu için bura dolsun diye saçmalıyorum. Kafamda deli sorular...

Eşitlik
Adalet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet soru başlıkta net olduğu için bura dolsun diye saçmalıyorum. Kafamda deli sorular...

Duruma bir de böyle bak. Seninkinden adalet başkasının hakkını yiyerek biletsiz maç izlemeleri. Bundaysa bilet almalarının gerekmemesi asıl adalet.
Eşitliğide yanlış anlıyorsunuz görseldeki gibi.
Bir çocukla eşşek kadar adam eşit mi? Tabiki değil. Anlatarak yormayayım kendimi neyse ama bu ülkede eşitlikte yok adalette. O yüzden seçmemiz bile saçma sapan gereksiz bi durum.
En iyi eşitlik, adalet insanın vicdanıdır. 8,9 10 senelik arkadaşlarım artık ailem oldular. Düzgün insan olduğu gibi çok fazla düzgün olmayan insan da var. Güzel seçmen lazım
Cevap
11Cevap
adalet
Fotoda sağdaki eşitlik oluyor bu arada. Yani aynı şey.
Eşitlik olması için herkese eşit imkanlar sunulması gerekir.
Nasıl eşitlik? Yardım oranları farklı
Kominizimden bahsediyorsan koninizim öyle bir şey değil yanlış anlıyorsunuz. Ben kominist değilim ama kominizim böyle bir şey değil.
@useriguess boyutlar eşitlenip hepsinin maçı eşit hizada izleyebilmeleri sağlanıyor
Bu eşitlik de adalet düşüncesi ile sağlanmıyor mu? İki resmin arasındaki fark yardım etmeye hangi düşünceyle meylettikleri.
Şöyle düşün. Bir bebek bir çocuk bir de yetişkin biri olsun. Bu yemeği eşit şekilde paylaşırsan her ucunude eşit miktarda yemek vermen gerekir. Ama adaletli dağıtırsan en çok yetişkin en az bebek yemek alır. Çünkü en çok yemeği yetişkin yerken en az yemeği bebek yer.
Üçünü doyurmak için farklı miktarda yemek vermen gerekir ve bu adalettir.
Kanka adam sonuçta hepsi yemek yiyor gibi bi düşünceyle yaklaşacak olaya. Verdiğin örnek bir şeyi değiştirmedi.
@useriguess denedim en azından 😂
:D en güzel örnek temel ihtiyaçlar üzerinden yapılır zaten ama fazla didikliyoruz işte. Adelet ilkesiyle eşitlik sağlanmalı, eşitlik ilkesiyle eşitlik değil. Böyle bir çıkarım yaptım şahsen. Adaletli olunca denk oluyor, eşit değil.
Günümüzde hemen herkesin karıştırdığı iki kavram adalet farklı eşitlik farklı ben her zaman adaletten yanayım ∝
Eşitlik farklı, adalet farklıdır. Eşitlik uygulanmamalı. Adalet uygulanmalı..
Adaletin olduğu yerde her şey kendi kendine olgunlaşır
Adalet diyorum çünkü adalet sağlandığında eşitlik olmasa dahi umrunda olmaz
Adalet ve eşitlik adalet değildir devlet bu adaleti sağlamakla yükümlüdür
Eşitliğin olmadığı yerde adalet olur mu? Bence olmaz.
Kim eşitlik diyorsa savunduğu şey pozitif ayrımcılıktır
Adalet tabi ki ama ne hak ne hukuk ne adalet ne de eşitliğin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki.
Adaletin olduğu yerde belirli birduzen olur insan hakları dikkate alınır
Adaletli bir eşitlik.🍁
Eşitlik olandan adalet olmaz
Adalet ve eşitlik başka şeyler.
Adaleti sağla eşitlik kendi oluşur
Adalet
Yanlislikla esitlige bastim adalet tabikii
Adalet..
Adalet
Adalet
Adalet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?