Hep sorarım bu soruyu, tanıdığım insanlara. Ben gitmeyeceğim için merak ediyorum. Askerlikte vatan duygusunu yaşamak çok güzel bir şey olması gerekir..
Etik kurallara göre cevaplayınız.
Hep sorarım bu soruyu, tanıdığım insanlara. Ben gitmeyeceğim için merak ediyorum. Askerlikte vatan duygusunu yaşamak çok güzel bir şey olması gerekir..
Etik kurallara göre cevaplayınız.
Askerlik çok farklı aslında sen askerlik yapmiyorsun askerlere hizmet ediyorsun kidemli askerlere bi nevi karılık yapıyorsun yemek yapıyorsun temizlik yapıyorsun tuvalet yıkıyorsun tabi ki görevleri farklı olanlarda var ama çok az nöbetçiler var 24 saat sırayla nobet tutuyorsun birde tugayın güvenliğini sağlamak için AMM var askerlikte bir tek sabretmeye alistiyorlar bir cogu silah bile gormuyor askerde Ben mesela AMM'deydim rahattım ama yine temizlik falan vardı yani zordu askerlik ordayken bitsin istiyorsun bitincede geri dönmek istiyorsun ôyle saçma bir yanida var 😂
Dikkat ettim, genelde sorularımda siz hep böyle samimi cevaplar yazıyorsunuz, teşekkür ederim. Peki, komik bir hatıranız var mı?
Askerde ki komik anıların hepsi biraz kötü ya hep argo şakalar oluyordu bir kadına anlatılacak şeyler değil 😂
Tamam ya kalsın, siz şimdi başlarsanız anlatmaya bitiremezsiniz de😂, teşekkürler.
Rica ederim 😂
agaların olduğunu ve ciddi bir yerde eğlenmek de üzülmek de yorulmak da hep birlikte yapılan dünyadan soyut bir yerde en az 500 en fazla 10bin kişiyi kapsayan alanda arada bir dışarı çıkmana izin verilen bir dönem işte A:DSFGDS
Güzel hatıranız yok mu?
öyle anlatacak çok muhteşem bir hikayem yok. badim (buddy: birbirinizden sorumlu olduğun kankan arkadaşın yaverin) az daha uyuyum gelirim dedi ve uyuyakaldı komutanda herkes badisini bulsun dedi tek ben kaldım ve herkesin içinde o gelene kadar şınav çektim. buna benzer ufak tefek bir sürü şey oldu.
genel olarak orada sohbet muhabbet eğlenceliydi kötü şeylerde olsa da ben eğlence kısmını hatırlıyorum. zor bir dönem ama ben eğlendim.
Komikmiş, demek ki adam yarına kadar uyusaydı...
ölene kadar şınav çektirme durumu olmazdı git bul gel derdi.
O geldikten sonra ona ceza kesildi mi?
yok geçin yerinize dedi ve yapılması gerekene geçildi.
askerde herkes birbirinden sorumludur. birisi geri kalamaz kalırsa ondan sorumlu kişi ceza alır onu yalnız bıraktığın için
Güzelmiş aslında, sadakati, dostluğu öne çekecek kurallar varmış. Başka anlatacağınız bir şeyler var mı?
bende dediğim gibi komik hikaye pek yok ortam eğlenceliydi her an her şey olabilme ihtimali güzeldi
anladım, teşekkürler.
Cevap
13Cevap
Ben askerliğimi 15 ay yaptım. Çok ağır şartlarda çok ağır görevler aldım. Komando olarak eğitim gördüm 3 ay boyunca. Daha sonra sırası ile Şırnak, Hakkari ve Kuzey Irak üst bölgelerinde bulundum. Her gün çok başka bir problemle yaşadım. İstanbul'da doğup büyüyen bir insan için gerçek anlamda aşılması zor güçlüklerdi. Fakat insan vücudunun ne kadar dayanıklı olduğunu o dönemlerde yaşarak öğrendim.
En çok hatırladığınız bir hatıranızı var mı?
nerede, tam olarak nasıl bir durumdu?
Askerlik eskisi kadar içersinde vatan duygusu yaşanmıyor. Hatıraların arkadaşlığın ortamın güzel oluyor bu ortamı dışarıda sahip olamazsın.
En son tecil işlemlwrinde gittiğimde ordaki askerler kredi çek bedelli yap Hera y 3 5 öde ama sakın gelme demişlerdi 😂😂
Zorunlu askerlik de vatanı görev tabi yapiyosun ama askerlik yaptığın zaman mantıklı iş yaptirmazlar. örnek veriyorum cimbızla sana çimen toplantılar
Bedelli mi yapmayı planlıyorsunuz?
Hayır tecil ettirip lisans mezunu oldukdan sokra askeriyede muazzaf subay olmayı planliyorum
İnşAllah, istediğiniz gibi olur..
Askerdeyken bazen cinnet gecirdim bazen kahkahadan yerlere yattim. Her duyguyu yasadim. Bazen gunler asiri yavas geciyordu. Şu an ozluyorum.
En çok neyi özluyorsunuz?
Sigara esliginde sohbeti
Genelde neden sohbet ederdiniz?
Sivildeyken nasil oldugumuzdan ve sivildeyken neler yapacagimizdan
Peki, askerlikten sonra arkadaş kalmaya devam ettiniz mi?
Etmedik
Genelde söz verirler arkadaş kalırız derler, böyle bir şey olmadı mı?
Hayir gerek duymadim
Hatırladıklarınızdan anlatacağınız başka bir şeyler var mı?
Saatlerce anlatabilirim belkide
Yazabilirsiniz, okurum..
Ilk gun dedimki bu gunler nasil gececek. Sivil hayattaki seylerin yuzde doksanindan mahrumsun.
anladım, teşekkürler.
Rica ederim
vatan sevgisi belli kısımlarda yaşanıyordu ama çoğu er amele gibi calısmaya gidiyor askere. pekte kağıt üstündeki gibi şaşaalı bir şey değil.
Askerlikte hiç güzel anınız olmadı mı?
en çok hatırladığınız bir şey var mı?
Valla acayip keyifliydi. Tabi şimdi gidenler askercilik oynuyor 6 ay
Ben 15 ay yaptım.
Bir hatıranız var mı?
Bir değil yüzlerce var
En çok hatırladığınız bir hatıranızı anlatır mısınız?
Hımm
Askerliğimi çavuş olarak yaptım.
Nöbetçi çavuştum olay günü
Nöbetçi cavuşlar hücum yeleği ve silah taşımazlardi bende o gün taşımıyordum.
Orgeneral denetlemesi olacaktı spor için hazırla dediler bölüğü
Tam teçhizat 3 km koşulacak denildi. Bölüğü hazırladım ben sılah almadım.
Askerleri araçlara bindirdim. Ben de bindim en son.
Son bölük komutanı tam teçhizat geldi. Beni gördü.
-Lan y@ r@k senin teçhizatın nerede?
Dedi.
Bende nöbetçi çavuşum komutanım
Nöbetçi olunca almıyoruz dedim.
O da
-Ben de bölük komutanıyim taşıyorum.
Dedi.
Sonra
-1 DK en var hazırlan gel
Dedi.
Araçla bölük arası
1 km gidip gelmem imkansız
Ama ben
-Emredersiniz komutanım deyip
Topuklarım kaba etime vura vura koşmaya başladım daha koşarken onlar gitti.
Bir müddet sonra döndüler.
Bölük komutanı kan ter içinde karargaha girdi
Haberci gelip
-Seni çağırıyor
Dedi.
Gittim
Tekmil verdim ama verirken avazım çıktığınca bağırarak verdim tekmili.
Bana dedi ki
-Hiiiiç g. O tunu yırtma oğlum.
Git emre itaizlikten savunmani yaz dedi.
Tekmil verirken çıkan sesin tüm bölüğü inletmisti.
Peki, nasıl bir savunma hazırladınız?
Verilen süre içinde yetişemediğim için.
Emre itaizlik yapmış duruma düştüm.
Verilecek cezada devletimin ve üstlerimin takdiridir.
Arz ederim.
Gibi bir şeydi tam kelimesi kelimesine hatırlayamadım şimdi
Ceza olarak süreniz mi uzatıldı yoksa işler mi yaptırdılar?
Affettiler
İki çarşımı kitlediler
Yoksa disko ya gondereceklerdi
Anladım, teşekkürler.
15 ay askerlik yaptım ama hiç güzel hatıram yok maalesef
Tamam, en kötü hatıranız ne olmuştu?
Eğitim ve spor faaliyetlerinde kötü deneyimlerim oldu aslında çok var kötü hatıralarım ama yazmak istemiyorum mesela askere gittiğim ilk gün belki ikinci günde olabilir bana verilen valizi eşyaları kaybetmiştim herkes gece koğuşlara yerleşmiş yatağını bulmuş uyurken ben daha koğuş koğuş dolaşıp valizimi arıyordum en son bir köşede bulmuştum sonra da yatak aradım
Pardon, üstüne alınmayın, ama komikmiş bu 😂
Gülebilirsin önemli değil ama gerçekten bu benim için kötü bir başlangıç oldu zaten benim hayattaki şansım böyledir hep en sona kalan en geride kalan biriyim o an kendimi çok kötü hissettim çünkü valizimi bulamıyorum gece olmuş herkes koğuşunda uyurken ben ortada kaldım yatağım yok ve hâlâ valiz arıyorum kaygı endişe içinde kalmıştım
Anladım, siz yine de çok alınmayın, böyle şeylerde takılıp kalmayın, ben olsam o an kendime gülerdim büyük ihtimalle başkalarını da uyandırmış olurdum kahkah sesime.. ya da tam tersi ufak tefek aksilikler herkesin başına gelebilecek deyip geçerdim, aslına bakarsak çokta takılacak bir durum değildir..
Öyle düşündüğünüz için öyle olmanız normal, teşekkürler.
Kafada başlar..
Dağın başında askerdim ve zerre sevmedim. Öyle uzaktan göründüğü gibi değil
Şimdi az çok tahmin ettim, buz gibi karlı havada nasıl uyuyabiliyordunuz?
Yemek, içmek sorunu oluyor muydu?
Elinizi yüzünüzü yıkamaya su da zor bulunurdu, değil mi?
Çok zorlu bir görev geçirmiş olmanız gerekiyor, helal olsun..
Teşekkürler.
18 gün ya çok uzun sürdü 😊
18 gün?
Sağlık açısından mı bedelli yaptınız?
Daha iyi anlamanıza sebep olan durum ne olmuştu?
Anladım, teşekkürler.
bedellinin hatırası olmaz :)
Neden bedelli yaptınız, korktuğunuz için mi?
ülkeye katma değer üreten insanların silah altına alınması saçma. Asker de lazım vergi veren de onun için popülist söylemlerine aldırış etmiyorum.
peki, hiç okudunuz mu?
y. lisans yeterli mi senin için
teşekkürler.
Çok var hangisini anlatayım.😄
hatira olsa nolur
Asker olmadım daha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?