Bir kız ile konuşurken ne zaman kadın haklarını desteklediğimi belirten ya da kendilerini değerli hissettirecek herhangibi bir şey söylesem hafif bir şaşkınlığa uğuruyorlar ve hemen bir hassaslaşıp sempati ve sevgi beslemeye başlıyorlar genelde. Bu toplumda değer görmeye ne kadar aç bırakılıp ezilip toplumdan bezdirilmişlerse artık gariplerim. Tabi giyim konusunda bile özgür olmadıkları, fikir belirtemedikleri, tek başlarına rahatça dışarı bile çıkamadıkları, her gün sen kadınsın şunu yapacaksın şunu yapmayacaksın diye baskılandıkları iğrenç bir toplumda yaşıyorlar normal. Cidden kadın düşmanlığı neden var? Naptı size bu kadınlar?
Onlar sadece anlaşılmak istiyorlar, hani çok fazla erkek düşmanlığı var günümüzde falan deniyor, evet bu doğru ancak şuda var: Kadınlar gördükleri onca aşağılayıcı muameleye ve ezilip kısıtlanmalarına rağmen yinede erkekleri anlamaya ve erkeklerin dünyasını çözmeye çalışıyorlar, en basitinden burada gördüğümüz soruların bile çoğu kadınların erkekler hakkında merak ettikleri ile ilgili, hatta sitenin ismindende anlaşılacağı üzere sitenin asıl amacı bile bu. Yani onlarında anlaşılmak istemek en büyük hakları değil midir?
Yazdıklarının hepsine cümlesi cümlesine katılıyorum yine. 👌🏻🙃 Bu kadar güzel açıklanabilirdi ama ne yazık ki durum bahsettiğin gibi. Fakat bu durumun nedenini kadınlara karşı düşmanlık besleyen, aşağılayan insanlara sormak gerek.
Genelleme yapmak istemiyorum ama bizim toplumumuzda çoğu erkek bahsettiğin gibi bir düşünce yapısına sahip ama bu demek olmuyor ki bu durumda sadece erkekler suçlu, kesinlikle böyle değil.
Ben bu konuda erkekler kadar kadınların da payı olduğunu düşünüyorum. Kadın şunu yapacak bunu yapmayacak gibi baskılara ya da kısıtlamalara onay veren ve boyun eğen çok kadın var hâlâ.
Bu konuda kadının da rolü büyük ve ne yazık ki bir kısmı kendi haklarını savunup özgürlüklerini korumak yerine acizliği tercih ediyor...
Gülüyorum bu konuya. Kadınlar yetmedi erkekleri de sistemin tekerleğin yerleştirmeyi başardılar. İnsanlar türlü türlü zorluklarla karşılaşıyor. Sorunu kökten halletmek yerine kadın haklarına indirgemek geçici bir çözüm olur.
Yalnız bir toplum cahilse bunun sebebi her iki cinsiyettir ben gözlemlediğimde kadınları erkeklerden erkekleri kadınlardan daha az cahil görmüyorum iki kesimde tamamen cahil ve sidik yarıştırma peşinde, azınlık kalan iki cinsin farkındalığı olan bireyleri de kabuğuna çekiliyor bu çoğunluk yüzünden. Ayrıca belirtmek isterim ki bugün hüdapar ve akp ve refah gibi partilere oy veren birçok kadın var senin yazın bence aşırı ezber sorun çözme odaklı olmayan yıllardır yazılıp çizilen gösterişten ve duygudan yoksun bir yazı twitter da aynı yazının kopyalarını yüz binlerce hesapta görebiliriz tamamen bir kesime sempatik görünme çabası olarak algılanıyor amacın bu değilse bile.
Ezber konuşmadım sadece aklımdan geçenleri yazdım. Senin bahsettiğin konu ayrı, cehaletin cinsiyeti yoktur zaten, bunu cinsiyete bağladığımı nerden çıkardın? Ben burada genel cehaletten değil, cehaletin kadın haklarını ilgilendiren kısmından bahsettim sadece. Cehaleti tek bir cinse yüklediğim falan yok.
Dostum istediğin kadar ezber konuşmadım de ama maalesef bu yazdıklarının hepsi on yıllardır yazılıp çizilen tüketilen kelime ve cümleler zaten bir karşılığı olmadığını da görüyoruz. Bugün bu bahsettiğin toplumsal baskıları gören kadınlar mevcut sana katılıyorum değinmek istediğin noktayı da anlıyorum ama sen bunu sadece "kadınlar" adı altında yazıp sıralarsan da bu sefer diğer kesim ee bizde erkeğiz ama bizimde üstümüzde yüzlerce toplumsal baskı var diye düşünüp tartışmaya ve sidik yarıştırmaya giriyor ya da içine atıp düşmanlık besliyor o yüzden senin yazdığın bu tür yazılara karşıyım ben ve bu hassas konular bu tür ezberleşmiş yazılar yüzünden basitleştiriliyor, tepkilerde alışılmışlık yaratıyor, sanki daha çok düşünüp daha vurucu noktaları saptayıp yazmak gerek gibi geliyor.
Ben feminizime karşıyım. Objektif konuştum, kadınlarında yanlışları var yeri gelir onlarada değinip onları da yererim. Seninde feminen bir imajın var, benimle aksi bir düşüncede olman hali tuhaf kaçar gibime geliyor.
Feminen görünmem genetik kaynaklı. Zihnimde davranışlarımda gram feminenlik bulamazsın. Çok kadın tanıdım. Kadınlar artık erkeklerden daha tehlikeli. O yüzden kadınlar eziliyor bilmem ne falan komik buldum. Bazı erkekler kadınlara yaranmak için böyle şeyler yapar bilirsin biraz öyle anlaşılıyor jfjf
Tehlikeli kadınlarda var tabiki neden kadınlar hatasız, kusursuz demişim gibi konuşuyorsun? Kadın hakları konusunun günümüzde halada tam olarak bir çözüm bulmuş olmadığı bir gerçek, ben buna değindim sadece. Yeri gelir kadınlarıda yererim, diğer sorulamıda bak istersen, benim kimseye yaranma gibi bir çabam yok. Sadece objektif konuşuyorum ben. Yaranmaya çalışma olayı böyle değil, o biraz daha farklı bir şey, sen yanlış anlamışsın yaranma olayını.
Mesela bak bir önceki sorumda kız sevgilisini aşağılamış bende onu fırçaladım, erkek arkadaşıda bir şey demiyormuş buna çünkü onun bedenine ulaşmak için her şeye razı, yalaka dediğin budur. Hiç bir kadın veya herhangibi bir kimse bana onun dediği şeyi diyemez mesela, onu anında pişman ederim. Kadın haklarını savunmak yalakalık değildir, yalakalık bir kadının bedenine ulaşmak için onurunu gururunu bir kenara bırakmaktır. İyi akşamlar.