Eşimin yaptıklarını unutamiyorum ilişkimize zarar veriyor?

Eşimle 17 yaşımda aile rızasıyla evlendim pandemiden dolayi düğünüm olmadı ama ailesi bir çeyrek bile takmadı ev eşyalarınds bile ablalari onu almayın bunu almayın dedi hep bende pasif kalıp tamam demek durumunda kaldım evlendikten uc ay sonra hamile kaldım ve ikiz bebeklerimiz olacgi öğrendik ailesi öğrenince ablası geldi ve benden ikizlerin birini bana verirmisin dedi olmaz diyincede küstü eşimde bana inanmadı ablam yapmaz dedi ilerleyen zamanlarda eşim i arayıp da aynı larini söyleyince bile ablalarini korudu hamileyken de hep dövdü beni biliyorum çok karışık yazıyorum ama affedin lütfen. İkizlarim 7 ay biter bitmez doğdular ben hep eşimi sucladim çünkü zorla beni serada çalıştırdı ve dövdü ikizlerim iyiler yinede ben hep onu suçluyorum şu an iyiyiz ama kızlarima baktıkça aklıma o anlar geliyor bana vurduğu bağırdığı ailesini benim yerime tercih etti anlar aklımdan çıkmıyor şu an ablalarinin gerecek yüzünü gördü düzelmeye uğraşıyor ama ben ona iyi olamıyorum ne yapsam bilmiyorum ablalari ya da ailesiyle konuşunca da çok değişik davranıyor her şeye bir laf söylemek olsun beni elestirmwk olsun artık ne yapsam bilmiyorum lütfen biri yardımcı olsun akıl verdin şimdi 19 yaşındayım boşanmak istiyorum ama bilmiyorum bir yandan da seviyorum yıpratmak ve yipranmak da istemiyorum

Eşimin yaptıklarını unutamiyorum ilişkimize zarar veriyor?