Başka insanlara kendi fikir ve duygularını "dayatmak" tutumuna sahip insanlar ne sekilde iyileştirilebilir sizce?

iyi geceler...

aslinda derin bir mevzu, üzerine cok sey yazilabilir ama ben kisaca soru basligini aciklayip sözü sizlere, düsüncelerinize birakmak istiyorum...

bircok örnek var fakat ben en son karsilastigim bir durumu örnek vererek aciklayacagim; bugün bazi kemalistlerin gögüslerini gere gere bir videoyu paylastiklarini gördüm. Videoda bir kadin otobüsteki herkesi zorla ayaga kaldirmaya calisarak, insanlari Atatürk'ü anmalari icin zorladigini, "kalkmayanlarin bir gün kafalarına sıkacağız" diyerekte tehdit ettigini gördüm, duydum.

Ne aciz bir zihniyettir lider olarak benimsedikleri, saygi duyduklari insanin anma gününde zorbalik yapmak, tehditler savurmak. Insan saygi duyuyorsa, seviyorsa kalkar bunu gösterir ama herkese bunu dayatmak neyin nesi?
...
Özet olarak bahsettigim zihniyeti sadece bir örnekle aciklamaya calistim. Söz konusu kesinlikle Atatürk degildir. Bu konu benim sorumun tartisma konusu degildir. Polemik yaratmak gayesini tasiyanlari simdiden ikaz ederim.

Fikir ve ifade özgürlügünü kavrayamayan fakat sözde bunu savunan tarafta olan insanlarin zorbaliklarina karsi, dayatmalarina karsi ne tür tedbirler alinabilir. Sizler ne düsünüyorsunuz?
Başka insanlara kendi fikir ve duygularını "dayatmak" tutumuna sahip insanlar ne sekilde iyileştirilebilir sizce?