ABD'de evli çiftler üzerinden bir araştırma yapılmış. Yüksek bütçeler ile gösterişli düğünler yapanların boşanma oranı daha yüksek çıkmış :D

ABD'de evli çiftler üzerinden bir araştırma yapılmış. Yüksek bütçeler ile gösterişli düğünler yapanların boşanma oranı daha yüksek çıkmış :D

İnsan büyük büyük hayallere kapılıp peri masallarını andıran düğünden sonra evde televizyon izleyip çekirdek çitledigi bir hayata geçiş yapınca attan düşmüş gibi hisseder. Bir de üstüne milletin eğlenmesi yemesi içmesi için gırtlağa kadar borç yapılmışsa ve onu ödemek için sürekli çalışılıyorsa tabi ki mutsuz bir evlilik sürecine girilir. Mutsuz evliliğin sonu da boşanmaktır.
Evet genelde öyle oluyor ama bunun bir ilgisi olduğunu sanmıyorum yani denk gelmiş olabilir veya anlaşamamış olabilirler. ama çok gösterişli düğün yapanlar genelde tek amacı sanki evlenmekmiş gibi bunu herkese duyuruyorlar maalesef. ben çok itici buluyorum aşırı gösterişli düğün yapmayı mesela sokak da da düğün yapıyorlar sabahtan akşama kadar. gereksiz buluyorum düğün bence sade olmalı hatta düğün bile olmamalı benim bakış açıma göre.
Göşterişli düğünler çok abartılı hatta saçmalık. Sene de bir kez evleniyorsun evet fakat bu doğal haliyle bile çok güzel olabilir. Kır düğünü gibi falan. Veya çok sevdiğin dostlarla müzikli, eğlenceli küçük bir salonda evlenilebilir.
Ellerindeki olmayan parayı saçma sapan şeylere harcadıkları için boşanmaları çok normal geliyor bana. Gösteriş seven insanlar maddiyata elalem ne dere önem verir, sadelik her zaman iyidir.
Cevap
5Cevap
Gösterişten uzak sadeliğin ihtişamına inananlardanım. Düğünden ziyade sade bir törenle yapılmış nikahı daha samimi ve yeterli buluyorum. Gösterişi ve şatafatlı arayan insanlar sadece düğünle kalmaz, hayattan beklentilerini yüksek tuttuğu için karşısındakini de maddi açıdan darlar, hep en fazlasını ister. Mükemmeliyetçidir çünkü en iyi mobilya takımı onda olmalı, en iyi eş. Bunlar da boşanmaya götürür evliliği. 🍁😌
Bana hep ucuz şeyler daha samimi gelmiştir. Bir restoran yerine bir esnaf lokantası, popüler bir mağaza yerine, pazar gibi. Buna bağlayabilirim bu konuyu da. Şatafatlı, herkesin dahil olduğu bir düğündense samimi olunan insanlarla kısa ve öz bir düğün bana samimi ve sempatik geliyor. Haliyle de ne nazar değiyor, ne de aradaki bağ zedeleniyor. Boşanmaları da bu samimiyete bağlayabiliri₥
Daha önce hiç böyle düşünmemiştim ama bir düşününce gösterişli, şatafatlı düğünler yapanların hatta abartılı partiler verip yüksek harcamalar yapanların muhtemelen derdi herkese gösteriş yapmak ve tabiri caizse hava atmaktır. İnsan evlendiğini basit bir nikah töreniyle de paylaşabilir. Sevdiği kişiyle evlenirken minik bir yemek ya da davetle de eğlenebilir.
Gösteriş demek para demek yuva kurmak gerçekten aile olmak isteyen yok
Düğünde güzel yakışıklı nasıl olurum , bak ben nasıl eş buldum çok zengin çok yakışıklı güzel vs daha birçok şey
Geneli demeyelim de çoğunluğu Türkiye'de gösterişi seviyor. Kimisi evine bir şey alıyor arkadaşına göstermek için çevresine falan komik duruyor ne gerek var.
Herhalde tüm paralarını düğüne yatırdıkları için aç kalıp ondan ayrılıyorlar. Düğün kadar gereksiz bir şey yok.
😃
Selam Caner Bey. @canerozkum
Geçen gün bir sorunuza mizahi amaçlı bir video paylaşmıştım.
Sizin de mizah yapmayı seven bir kişilik olduğunuzu düşündüğüm için.
Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.
Bir yanlış anlama olduysa sizden özür dilerim.
Sorularınız ve Quiz anketlerinizle bizlere doğruyu iyiliği ve hayatın güzelliklerini aşılamaya çalıştığınız için size sonsuz teşekkür ederim.
Sevgilerimle..
Çilek.
Yaa sade bir nikâhla hızlıca evlendiğinde evlenmiş tutsak edilmiş yük altına girmiş gibi hissetmiyorsun ya sevgililik ilişkisine evlendikten sonra da çiftler aynı evde devam ediyordur o yüzden az maliyetli sade düğün veya nikah bunu sağlıyor aşkı öldürmüyor bence
Sıkıntının baştan başlamasına mahal veriliyor çünkü çok normal. Ardına başka sıkıntılar da gelince, ki günümüzde tahammül seviyesinin de diplerde olduğunu göz önünde bulundurursak aksinin olması çokta beklenemez diye düşünüyorum.
Çevremdeki yeni evlenen ve boşanan insanların genel özelliği birbirlerine rol yapması hiç olmadıkları kişiler gibi davranıp ve evlendikten sonra bu rolden sıkılıp gerçek yüzlerini görüp boşanıyorlar. Düğünden boşanan çok az var.
Hiç analiz etmedim doğruluk payı olabilir ama düğün kadar baş şişiren başka bir şey yok. Millet neden başkaları göbek atsın diye 5-6 saat için yüzbinlerce lira para harcıyor orasını da hiç anlamıyorum 😃
Evlenmeyi göstermelik yaptıkları içinde olabilir bence. Zengin bile olsan bence bukadarı gereksiz. Ben şahsen pek düğünde sevmem ama işte tek başınada karar verilmiyo.
Valla düğün yapmayan da sonradan benim düğünüm olmadı kavgasına giripte boşanıyor 😂 en iyisi anlaşmalı şekilde herşeyi dozunda yapmak..
Parası olmayanlar ''Bir ton masraf ettik, şimdi işin yoksa ayrıl ona da masraf et'' dedikleri için boşanmıyorlardır bence :D Keyifli günler..
Yoo genelde ışıltılı ya da değil herkes boşanıyor 😂
Yani çoğunluk olabilir ama tamamen doğruda diyemeyiz
Gösterişli olsun olmasın herkes boşanıyor bu zamanda
Kesinlikle doğru benle ucuza evlencek kimse yok mu sjsjs
Çünkü ucuz dugun yapan insan demekkı gözüde gönlü de yok lükse kacmıyor amac mutluluk lüks gösteris seven doyumsuzdur doyumsuz olan insan her alanda doyumsuzdur
Çünkü amaçları gösteriş. Gerçekten evlilik hayatının ne olduğunu ve bunu isteyip istemediklerini pek dusunmemisler..
Tavuk paran ile horoz istersen ve sırf kendin için değilde millete gösteriş yapıcam dersen herkes gidince gül gibi borçlarınız ile oturursunuz. Buda kavga sebebi getiereceğinden
Hahha aynen düğün 1 gece, 1 gecelik prens ya da prenses olsan ne yazar
Hiç böyle bir genelleme düşünmemiştim ama çok yerinde olmuş..
Başkalarının gözünü boyamaya hiç gerek yok
O kadar masraf yaptık diye boşanmaz onlar😂😂😂
Gösterişe gerek yok neyi kime ispatlamaya çalışılıyor anlamış değilim
Onların sevgiside gösteriştir belki😀
yani bence öyle değildir
Hayır.
yerinde bi genelleme katiliyorum
Öz. le bakar mısınız
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?