- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEskiler ne derdi hayatın bütün derdini yükünü eve girerken ceketin gibi dışarıya as bırak evine, eşine gereksiz yansıtma derlerdi. Her işin başı saygıdır böyle olunca sevgi daimi olur.
Hayatın yükünü birlikte paylaşıp yardımlaşarak çözülür gerisi. Kimse kimsenin malı hizmetçisi değil sonuçta, imece usulü yaparak nasıl insanlar bir çok şeyi başarıyorsa eşler arasıda birbirine yardım etmeyip benim görevim değil demek olmaz.
Örneğin kilometrelerce uzaktan yemek getirmiyorsun ne kadar yorgun olsan da iki adım ödede olan mutfaktan tabak taşımak, o yorgunluğu eşinle sevgi ile yardımlaşma güler yüzle alır zaten
Birisi durup diğeri her şeyi yaparsa beklerse olmaz bu iş. Hasta olur, aşırı halsiz olur, çoluk çocuk, bir aciliyet olur eyvallah yaparsın.
Ama hiç bir meşkale yokken yardım etmemek zaten kul hakkına da girer.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMutlu bir evliliğin sırrı ;her iki tarafın da birbirine karşı sevgi ve saygı duymasından üstünlük yarışına girmemesinden geçer. Hanımcı olmak yetmez. Erkeğin de ne hissettiği önemli kadının da. Kefeli bir Terazi gibi düşünelim ;Hanımcılık baskın olursa erkek geri planda kalıp yetersizlik duygusu yaşabilir. Her iki cinste her açıdan doyurucu olmalı. 🍁
87 Yorumla- +1 yıl
Psikoloji okumayı düşündün mü hiç bihter ya da bu konuda eğitim aldın mı mantıklı zeki bir yaklaşımın var
- +1 yıl
@yusufgülek bu yoruma benzer yorum alıyorum çoğunlukla. Psikoloji okumadım ancak düşünüyorum. Teşekkür ederim değerli yorumun için. 🍁✨
- +1 yıl
Saygı ve sevgi yeterince kalıplaşmadıgında her cümlemizde mecburen yazmak zorundayız. hisstteren de cok az. Söylediklerinizi savunan ve denge konusunda elimden geleni yapan biri olarak. Mantıgınıza hayran kaldım. evliliği sizin gibi düşünen kadınlar yönetsin acık ve net. (tabi her kadından olmaz her erkekten olmadıgı gibi)
- +1 yıl
@AydınlıkMYHEART Evliliği ben mi yöneteyim? 🙂Aslında ben hayata dokunmayı severim. Çok teşekkür ederim. 🙏🏻Bazı şeyler zeka gerektirir. Bir sorumluluğu taşımak farkındalık eşiğinin yüksek olması şart biraz. Bazı şeyleri algılamak adına. 🍁✨
- +1 yıl
Evli iseniz yönetmenizi tavsiye ederim eşinize istifa mektubu yazdırın devralın :)
Erkek de yeri geldiğinde kadınının yüreğine dokunmasını gönlünü yapmasını bilse keşke; hayata daha fazla dokunmasına ve daha fazla keyif almaya odaklayabilir.. Evliliği hala laylom sananlar o yüksek eşikten geçemeyecekler sanırım. anneler gününde eşine hediye alır mısın diye sorduklarında sevgililer günü mü ki cocukalar alsın diyen bir toplum mantığı olduğu sürece 10 yıl eğitim de versen yurt dısında seminere de göndersek algı sıfır oldugundan affedin ama hayvanlara hakaret değil amacım ama '' Sığır her zaman sığırdır '' - +1 yıl
@AydınlıkMYHEART evli değilim. Ama empati kurduran biriyim insanlara karşı normalde. Evet gönül almayı ve o inceliğe erimeyen biri evlilik yapmamalı. 🙂
- +1 yıl
Saygı , anlayış , empati ve iletişim olduğu sürece evlilik kolay yıkılan bir kurum değildir. Her iki taraf da birbirinin düşüncesine empati yoluyla saygı duyarsa hissedilir derece mutlu olunacağından şüphem yok. Bence tartışmaktan korkmamalı çiftler herşeyi tartışmalı ki iletişim daha da güçlü olsun. birbirinin eksiklerini artılarını kırıldıkları noktaları keşfetsinler ki o noktaya geldiklerinde durmasını bilsinler. maalesef bizim toplumumuzda aile ve okul eğitimlerinde '' erkek adam geri vites yapmaz '' '' kızım bağırırsa hemen gel kapımız açık sana '' sloganıyla devam edildiği için evlilikler çabuk bitiyor aileler cocuklarına tahammülü ve savaşmayı değil kaçmayı öğretiyorlar.
İnsanız ansızın bir anlık hata ile kalp kırabiliriz. Bireyin kişiliğini kırdığı kalpten değil de kırdıktan sonra onun kalbini , gönlünü fethetmek için verdiği mücadele ve çabadan anlarız diye düşünüyorum.
Kesinlikle, eşim hanımcı olursa ben de kocamcı olurum ve eşitlik sağlanır 😄
65 Yorumla- +1 yıl
Kadının kocamcı olanını bulmak bu devirde zor valla 😄
- +1 yıl
Sizin gibi uyumlu kızçelerden daha çok olması lazım khaixx hanım 😄
- +1 yıl
Rica ederim 💫
Yani hanımcı olsa iyi olur en azından işi kolaylaştırır ☺️
12 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum eşi mutlu olunca kendi de olur ☺️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Mutlu bir evlilik
Aşk
Saygı
Sevgi
Anlayış
Sadakat
Dürüstlük
Uyumluluktan geçer.
Hanımcı olmak değil olay. İki tarafında birbirine bağlı olması ve anlayışlı olması önemli.
İki tarafta kendine yapılmasını istemediği şeyi eşine yapmazsa hiçbir sorunda çıkmaz.10 YorumlaHer şeyden önce karşıdakininde insan olduğunu anlamaktan geçer para ya da unvan olsun bunlar bir şekilde yerine koyulur ya da elde edilir ama bazı şeyleri yerine koyamazsın
Çünkü sevmek her kula nasip olmaz sevdiğini sanıyorsundur belkide hevestir ya da tutku
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Hayır, bir duruşu vr düşünce biçimi olmayan Erkek çok itici olur, kul dediğin şaşabilir Kadının yanlış olduğu yerde gönlü olsun diye uyarmadigini düşün Erkeğin, çok kötü? Mutlu bir evliliğin yolu tek kişinin sözü ile değil karşılıklı saygı ile inşa edilir.
30 YorumlaEmpatisi yüksek, saygı ve sevgi anlayışlı olmaktan geçer diye düşünüyorum buna ek hanımına değer veren erkekde olursa tadından yenmez o evlilik ahah
25 Yorumla- +1 yıl
Çok şey istiyorsun ahaha
- +1 yıl
Doğru bu da böyle biri var mı orası meçhul 😂
- +1 yıl
Umarım olur ahah
+1 yılMutlu bir evliligin yolu, İslam dinini eksiksiz ve tam yaşamaktan geçer. Allah'a yakın olur ibadetlerini yaparsan evinize bereket gelir. Mutluluk gelir. Erkekte kadında empati yapıp birbirine yardımcı olmalı.
20 Yorumla
+1 yılKarım da karım, kocam da kocam demekten geçiyor sanırım. Karşılıklı saygının ve sadakatin olduğu evlilikler beraberinde mutluluk getiriyor. Tabi iki tarafın da sağlam karakterli ve güven üzerine ilişkilerinin oturması gerekiyor.
20 Yorumla
+1 yılerkek otoriter olur, bir agirligi olur. kadinin lafiyla hareket etmez. ha tavsiyesini alir fikrini alir dusuncelerini paylasmasini ister sonra bunlari dusunur tasinir en dogru karari almaya calisir ve aldigi karari uygular. iyice yumoş oldunuz.
40 Yorumla
+1 yılHayır. Mutlu bir evliliğin sırrı sadakat ve fedakarlıktan geçer. Birbirlerine olan sevgisi de, vefası da kurtarmaz. Fedakarlık ve güven olmadığı sürece uzun bir ömrü olmaz evliliğin diye düşünüyoru₥
10 Yorumla
+1 yılHer şey dozunda olmalı bazen dur demeli bazen sınırları zorlamalı. her iki tarafın da kontrolünün oldugu alanlar ve zamanlar vardır. ilişkiyi ayakta tutan evliliği de ayakta tutar.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKadın ve erkeğin kafaca, ruhça, vizyonca, zekâca, yaşamca, gözce, gönülce, tence birbirlerine uyumlu ve taraf olmaları evliliğin canına can katar, ömrünü uzatır da uzatır.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle öyle olduğunda mutlu olurlar. Eşine değer veren, el üstünde tutan, mutlu eden bir erkeği akılsız bir kadın değilse tersleyip yalnızlığa itmez. Keşke benimde kocam hanımcı olsa.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 825 cevap paylaştı. Kadın herşeyine heee dersee, iyimserlik sergilerse, "hanımcılık" rolünü iyi yaparsa evet.. başarılı sonuç verir diye umut ediyoruz😅
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Erkek veya kadın birbirinden üstün değildir, birbirini tamamlayıcıdır. İyi bir evliliğin srrı da birbirinin de en iyi arkadaşı olmaktan geçer.
30 Yorumla
+1 yılHanımcılık değil 😅 anlayış alttan almasını bilmek empati yapabilmek bol sevgi saygı ve ilgi göstermek. Sır tutabilmek iyi kötü ne yaşanırsa ikinizin dışında kimsenin bilmesine gerek yok
10 Yorumla
+1 yılMutlu evlilik; ne sadece erkeğin çabasıyla, ne de kadının çabasıyla olur.
Mutlu evlilik; fedakarlıkla olur, sohbetle olur, anlayışla olur, sadakatle olur, saygıyla olur, yol arkadaşlığı ile olur. Kısacası her iki tarafında iyi niyetli çabasıyla olur.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet öyle ama dozunda olmalı. Yoksa hamımcı olduğuna pişman edrn kadın çok olur. Bu arada bu işlere belli olmuyor kocası otoriter, ona bir şey diyemiyor ama musmutlu.
10 Yorumla
+1 yılMutlu evlilik ne çok sıcak olarak ne de çok soğuk durarak geçer. Bir de insanları kavga anında tanırsın. En yoğun kavgayı bile alttan alarak yapıyorsan o iyi evliliktir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hanımcılık diye bir şey yok. Eğer sen eşine sadakatli olup değer gösteriyorsan ait olduğun yerdesin demektir. Olması gereken de bu ama karşındaki kişi de aynı şekilde olmalı.
20 YorumlaMutluluğun sırrı erkeğin kadının dırdırlarını göğüsleyip, göğsünde yumuşatması. Yani evet hanımcılıktan geçer.
218 Yorumla- +1 yıl
@Me1issaaa hahahah acı ama gerçek maalesef.
- +1 yıl
@Me1issaaa ay çok büyük bir savaşı kazandın sanki helal olsun kkfkfk
- +1 yıl
@Me1issaaa ee ben kazanmanı istersem çocuk oyuncağı olur tabi
- +1 yıl
@Me1issaaa öyle bir dedin ki sanki sen kazanmışsın gibi ama yoo ben sürdürmeye devam ediyorum kazanan yok. Pes ediyorum sözünü ciddiye mi aldın la 😂
- +1 yıl
@Me1issaaa kazandın 😅
- +1 yıl
Kadınlar çok düşünür çok konuşur. Yapımız böyle
Kendinden taviz vermeden, sınırlarını koruyan hanımcı bir erkekle evlilik olur.
30 Yorumla
+1 yılHanımcılık ve beycilik, karşılıklı saygı ve sevgi, ortak bir dil bulmaktan geçer. Gerisi de kolay zaten.
10 YorumlaDiyemeyiz, kadinlar yönetilen değil yöneten erkekleri sever ve bağlanır ama evine sadık olması şartıyla
10 Yorumla
+1 yılBir Evlilikte kadın edepli erkek merhametli ve taraflar karşılıklı saygılı değilse o evde huzur olmaz
10 Yorumla
+1 yıl
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben, ben, ben değil BİZ demesini bilerek geçer mutluluk. Eğer ben diyorsa defolsun kendi hayatını yaşasın.
10 Yorumlaİtaat et rahat derler. sonra belli bi yıl sonra kadın bağladığı adamdan sıkıcı olduğunu söyler. banel olur ilişki. erkek baskın olmalı bence
22 YorumlaEvet her şeye haklısın aşkım demesi lazım. Mutlu etmesi gerek sürekli💅
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Karşılıklı saygı ve sevgiyle olur karşılıksız olmaz işler
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılFazla hanımcılık fenalık geçirtir ama kararında hanımcılık tadından yenmez
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı. Erkeğin hanımcı, kadının beyci olmasından geçer. Yani karşılıklı olmalı her şey.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Kesinlikle diyebiliriz hanımcı olupda mutsuz olan bir erkek yoktur
20 YorumlaMutlu bir evlilik için sağır bir koca, kör bi kadın gerekir
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 818 cevap paylaştı. Öyle erkek akıllı olursa kadında kafasına sıc. Aa rrr
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. yani öyle esprisi yapılır. işin sakası tabi bence dengeden gecer. biraz sen biraz o esnicek.
10 Yorumla
+1 yılHayır iki tarafında hoşgörülü ve anlayışlı birbirini seçmelerinden geçiyor
10 Yorumla
+1 yılAşırı hanımcı olanda can sıkar böyle tam kıvamını bulan insan mutlu bir evliliğe sahip olabilir. 😄
10 YorumlaErkeğin gösterdiği ilgiden ve sevgiden geçer. Kadının ruhunun besinidir ilgi
10 Yorumlabu devirde öyle gibi
eskiden tam tersiydi
10 Yorumla
+1 yılBiraz hanımcılık biraz da sert mizaçlı olmak iyidir. Ben öyle olurdum yani
10 Yorumla
+1 yılTabi sadece tek tarafla da olmaz her şey karşılıklı olmalı.
10 YorumlaÇiftlerin arasındaki sevgi, saygıdan geçer iyi evlilik
10 Yorumla
+1 yılMutlu evlilik= İki kişinin birbirine anlayış göstermesi.
10 YorumlaHanımcı olmasına gerek yok empati kurması yeterli iki tarafın🎈
11 Yorumla- +1 yıl
Aynennn
Asla bana göre öyle adamların kendisine saygısı yoktur
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u +1 yılKadının da kocacı olması lazım tek taraflı olmaz. Karşılıklı oluyor her şey.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki de...
Hanımla tartışıp haklı çıkan var mı?
10 Yorumla Bu saçma bi söylem... hanımcı değil akıllı olmak lazim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı. Yerine göre hayat paylasmaktir. sirtimda. bile tasirim. karsilikli her sey.
10 Yorumla
+1 yılÖyle zaten hanımcıysan mutlusundur o kadın o zaman seni mutlu eder
10 Yorumla
+1 yılEvet ama eşit olmak kaydıyla kadın da eşini sevecek dinlicek karşılıklı olmasa olmaz bu
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılDeğer vermekle olur. Eşler birbirine değer vermeli
10 Yorumla Evet. Kadın mutlu olursa adam zaten karşılığını görür. Kadınlar daha duygusaldır.
10 YorumlaSon sözü her zaman erkek söylemeli peki karıcığım diyerek
10 Yorumlaalakası yok. eşim hiç her istediğimi yapar fakat hanımcı değil dominant birisidir. biz çok mutluyuz. hanımcılık günümüz kızlarının erkekleri istedikleri şekilde kullanabilmeleri için uydurulmuş bi kılıftan ibarettir.
20 YorumlaHanimci olursa kocamcı olurum ve mutluluğumuzu dış millaklar bozamaz 😂😂
17 Yorumla- +1 yıl
Dış minnakların oyununa gelmeyin birliğinizi bütünlüğünüzü bozmalarına asla izin vermeyin 😂
- +1 yıl
Eşimiz kocamcı olursa biz de dışarıda aslan evde minnak bir kedi oluruz eşimize bağlı 😂😂
- +1 yıl
Senin gibilerden daha çok olması lazım kadının dibisin 😂😂
- +1 yıl
Rica ederim 🥰😄
Katılmıyorum. Tam manasıyla hanımcı olmak zamanla erkeği fazlasıyla yıpratır. Aksine çiftlerin birbirine saygı gösterdiği, ortaklaşa kararların alındığı, sen ben değil biz olunabilen evlilikler mutlu oluyor bence.
10 Yorumla
+1 yılBana göre erkeğin hanımcı olması gerekmez, iki kişi birbirine sevgi, saygı, güven duyarsa ve sadakat varsa ayrıca birbirlerine her konuda destek olabilirlerse mutlu bi şekilde hayat sürdürebilirler diye düşünüyorum
10 YorumlaBen çok fazla hanımcı erkek istemiyorum tabi ki sorumsuz başına buyruk olmasin ama bir konu hakkinda kendi karari olsun bazen dişini geçirsin ezik olmasin ama çok da vurdumduymaz olmasın ortalama olsun yani
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Evlilik sadece sevgi bağı değildir. Hayatı kolaylaştırmak için iki kişi arasında yapılan sözleşmedir. Hayat kolaylaşmadıysa bir problem var demektir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet. Ama erkekle bitmez. Kadının da anlayışlı olması lazım. Yani cinsiyet ayrılığına gerek yok. İki tarafında anlayışlı biri olması lazım.
00 Yorumla - Devamını Gör (110)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat