Video için de geçerli mi?
Neden suç ses kaydı almak ve geçersiz kanıt oluyor?
Video için de geçerli mi?
Neden suç ses kaydı almak ve geçersiz kanıt oluyor?
Bana da saçma geliyor. Durumdan duruma değişiyor ses kayıt alınmak için izin olması şartı. Bi tanıdığım evinde ses kayıt cihazını açık unutmuş ve karısının aldattığını böyle öğrenmişti. Mahkeme bunu delil olarak kabul etti ama karısının izni yoktu mesela :D
Yani haberi olan ses kaydı alındığından zaten suç işlemez dikkatli davranır 🤷🏼♀️ Gizli ses kaydı alınma amacı zaten sinsi suçluları deşifre etmek
Yani işte duruma da bağlı dediğim gibi. Bazı ses kayıtları ama farklı amaçlarla kullanıyor ve ses kayıdını editlemek daha kolay çok gerçekçi bi kanıt olmayabiliyor o yüzden
Video peki gizli alınır da çantada açık tutulsa
İzni olmadan çekemezsin heralde yine. Güvenlik kameraları falan hariç yani amacı olmalı ama kişisel kullanım için olmaz diye biliyorum ama tam bilmiyorum yine de
Cevap
4Cevap
Habersiz yapılan ses kayıtları kanıt diye geçmez. Telefon arama kaydı da suç
Video kanıt alınabiliyor ama metadatası kaybolmamış olması gerek
Karşı taraftan gizli olan her şey davada düşüyor yasak artık ya onaylı olucak ya karşı taraf bilicek
Karşı taraf bilirse zaten suç niteliği olan şeyi söylemez
Çünkü suçu olan insanlar o işi de kendi kötü emellerine alet ediyorlar. Misal mağduru oyuna getirip ses almak gibi.
Bu yüzden geçersiz sayılıyor. Ayrıca artık özel hak ihlaline giriyor. Bence olması gereken de bu.
Mağdur nasıl suç niteliği olan bir şeyi oyuna gelip söyleyecek ki
Şaşırtmaca yapıyorlar bizzat aynısını kendim 18 yaşından küçükken yaşadım bana tecavüz eden beni istismar eden bir kaç kişiyi şikayet etmiştim onun yandaşları da beni bilerek kışkırtıp sesimi aldı sonra da mahkemeye verdiler sonra dikkate alınmadı tabi.
ihlal oluyor izinsiz ses kaydetmek
Gizli köşelerde milleti taciz eden veya başkalarınıb duymasını istemeyeceği şeyleri söyleyenler peki?
Hanri olmadığı için oyle
Ne olmadığı için
Haberi olsaydi suç olmazdi
Haberi olsa sence suç niteliği taşıyan şey söyler mi insanlar asff😄
Işte o yüzden delil veya kanıt olarak kabul edilmiyor hukuk bilgim fazla biraz sınavlara hazırlanıyorum ordan biliyorum savcı bile özel izin almak zorunda kayıt icn
Habersizce yapılıyor buda kanuna aykırı
Haberi olan zaten suç mu işler ses kaydı olduğunu bile bile adg
Planlı yapıyorsun gizlice hukuka aykırı Anladin mı şimdi Hanımefendi 💜
Gizli olmasa zaten karşı taraf suç niteliği olan şeyi ses kaydında söylemez
Hukuk ne derse odur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?