Arkadaşlar merhaba ben geçen sene 17 yaşındayken bir dava yedim özel hayat gizliliği ihkali. Şu an ssç olarak gözüküyor neden bilmiyorum, neyse. İlk öncelikle e devlette dava dosyası kısmında gözüküyordu fakat şu an gözükmüyor dava düşmüş olabilir mi? Foto koyuyorum. görüldüğü gibi ilk başta gözüküyor hatta gün de verdiler ama şu an gözükmüyor.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 414 cevap paylaştı. SSÇ, Suça Sürüklenen Çocuk anlamına geliyor. Mahkeme seni o şekilde değerlendirmiş. Dava büyük ihtimalle e-devletten kaynaklı olarak şuanlık görülmüyor olabilir. Dava kapansa bile orada gözükmeye devam eder çünkü.
012 Yorumla- Soran+1 yıl
Anladım. yarın düzelir herhalde
- Soran+1 yıl
ben biraz tedirginim ya. Umarım dava düşmüştür. Davanın düşüp düşmediğinden nasıl emin olabilirim?
- Soran+1 yıl
Mahkemeye hiç çıkmadım. eve kağıt bile gelmedi. Takipsizlik kararı çıkmadı e devletten kontrol edeyim mi sürekli?
- Soran+1 yıl
Uyaptan kontrol ettim kapanmamış off ya neyse
- Soran+1 yıl
Ben beraat alcağımı pek sanmıyorum. 3 yıl hagb falan alırım herhalde
- +1 yıl
Naptin ki?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
- +1 yıl
Duruşmalarq tıklaman lazım
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Dava kaydı yok.
- +1 yıl
Duruşmaya çıkmadığın dava düşmez
- +1 yıl
müşteki sin sorun yok ya da temhizde olabilir
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Yok ssç benim.
Nasıl ceza aldın kanka söyle biz de yapmayak
05 Yorumla- Soran+1 yıl
ceza almadım. bu gün Psikologla görüştüm adli. ilettiler oraya geçen sene de ifade vermiştim cumhur savcısına
- Soran+1 yıl
Yok foto falan paylaştım
- Soran+1 yıl
Sağol
- Gizli Üye(18-24)3 ay
sonuç ney
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
Öncelikle belirtmek gerekir ki, Ceza davasının iptali için 3 farklı durum olabilir.
(1) Davanın başlaması için soruşturma evresinden sonra kovuşturma evresinin kabulü gerekmektedir.
“Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Suçu” TCK Madde 134’e göre, “Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, verilecek ceza bir kat artırılır. Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.”
Bir suçun takibinin şikayete bağlı olduğu açıkça kanunda yazılı olmadıkça, o suç savcılık tarafından resen soruşturulur. Takibi şikayete bağlı belli başlı suçlar şunlardır: Özel hayatın gizliliğini ihlal suçu (m.134/1,2) ...
Sizin hakkınızda, şikayete tabi bir suç söz konusu olduğundan diğer iki durumun yanı sıra şikayet geri çekilmiş olabilir.
Eğer ki hakkınızda kamu davası açıldıysa; kamu davasını sona erdiren haller, Türk Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 223. Maddesinde düzenlenmiş olup hükme göre,
“Duruşmanın sona erdiği açıklandıktan sonra hüküm verilir. Beraat, ceza verilmesine yer olmadığı, mahkûmiyet, güvenlik tedbirine hükmedilmesi, davanın reddi ve düşmesi kararı, hükümdür.
(2) Beraat kararı;
(3) Sanık hakkında;
(4) İşlenen fiilin suç olma özelliğini devam ettirmesine rağmen;
Açıklanan durumlardan herhangi birinin varlığı halinde hakkınızda açık bir dosya görmemeniz muhtemeldir. Fakat Vatandaş UYAP portala E-Devlet ile bilgisayardan giriş yapmanız halinde kapalı dosyalarınıza da detaylı şekilde ulaşabilirsiniz.
Dosya açıkmış gördüm. Teşekkür ederim.
Bana ulaşırmısınız bir şey sormam lazım benim için çokca önemli lütfenn