Nişanlımın ailesi düğünü evinin önünde yapacaklarını söylediler benim ailem de onu istemedi ne bu ya insan belediye salonunu filan tutar gözüm öyle yüksek de değil ama para gidecek diye kendilerini rezil edecekler. Ailesi nişanımda bir şey takmadı düğünde de takmayacakmış. Nişanımda el alem laf etti kaynana nasıl takmaz diye düğünü düşünemiyorum. O kadar arkadaşlarımız evleniyor sırayla kayınvalidesi kalın kalın bilezik mi dersin beşi bir yerde mi dersin ya düğün salonu tutuyorlar ya otel şimdiden anlaşmazlık çıktı. Nişanlım da evin önünde olacak diye diretiyor evin önü bildiğin yol arabalar gelip geçiyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten seviyorsan takılma böyle şeylere. Benzer şeyleri ablamın arkadaşı da yaşadı. Şehirden uzak sanayi sitesi içinde bir yer var toplantı salonu vs orada yaptılar düğünü. Sonradan gerçekten düğün salonu oldu orası. Düğüne girişte çikolata dağıtılır ya nerede ucuzun ucuzu çikolata var onu dağıttılar almayan da epey oldu, yetersiz kaldı. Evlendikten sonra tavırlar vs oğlanın annesi tarafından ama çok mutlular, hayat içi diğer sıkıntıları saymazsak. Şu zamanlarda düğün yapmamak bile düşünülebilecek şey.
13 Yorumla- +1 yıl
Kadınların gerçekten sevdiği tek şey : Birilerini borca sokmak, şatafata boğulmak , hem cinsiyle sidik yarıştırmak eşinin parasıyla ve ailesinin parasıyla kendi emelleri için kullanmak.
- +1 yıl
@ZodyakBeyi zaten böyle incık, boncuk lüzumsuz şeylerin çoğunu kadınlar çıkarmış ya da köpürtmüş. Doğu kültürü hinterlandı içindeyiz ondan kaynaklanıyor. Zamanında padişahlar falan da sünnet için bile 40 gün 40 gece düğün yaptığı olmuş. Batı kültüründe böyle değil butik bir ortamda az kişi ile usulen yapılır geçilir. Zaten bazı orta gelirin az üstü zenginlerden öyle yapan epey var. Otelde yapıyor az kişi çağırıyor içki vs full. Ablamın düğününde babam herkesi davet etmek istiyor. Aile dostu bir amca var her selam verdiğini ne çağırıyorsun. Hatta az kişi çağır otelde yap içki vs ne ararsan full olsun dedi. O sidik yarışı var ebet kızlar arasında. Sürü psikolojisi de var. 10-15 kadın değişik kıyafet giysin 1 sene sonra moda olur.
- +1 yıl
Otelde yapmadık ama biraz azalttık davet sayısını.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe evleniyorsunuz damızlık kuruları. kendinizi bu kan emicilere emdirerek bir şey elde edemezsiniz. Boşuna borca harca girmeyin. En iyi erkek olsanız pırlanta olsanız 10/10 değeriniz olsa kadın sizi evlendikten sonra öyle bir sömürücek kullanıcak gibi sizin pırlantalığınız olucak pikeli taş... Evlenmez aklı olan erkek. Maddi durumunuz iyi ise asla evlenilmez bir kadınla. Anlamı yok. Kendi değirinizi başkasıyla beleşe bölüşüceksiniz. Dağdan gelen bağ dakine artık ortağım sen bu bağı yaptın kurdun ama artık ortağız ⚠ Bölelerine evlilik ancak havadan verilmiş bir başarı madalyası olur.
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılMahalle düğünü emin ol salon düğününden çok daha eğlenceli ve güzel olur ama yemekli olur bizim oralarda salona vereceği paradan fazlasını Yemek masrafına veririz fark eden bir şey yok yani hava da güzel ise akşamları varya efsane oluyor
10 Yorumla
+1 yılaslında mahalle sokak düğünü falan normal şeyler herkes yapıyor eğlencelide olabilir ama ben salon düğünü tercih ederim açıkçası sokakta yapmam imkanım yoksa sade nikah yaparım ama herkesin kendi tercihi sokakta yapılmaz diye bişi yok ama istemiyorsan yapma bide sokağın nası olduğu önemli
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
117
Cevap
67Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılNiye olmazmış gadası kraliyet sarayında mı büyüdün yoksa sen 😁
20 Yorumla Köy düğünleri zaten başlı başına rezillik. Sen söyleyince fark ettim.
Çırağan ne güne duruyor? Çırağan'dan gayrısı yakışmaz senin şanına. Ama sen de kabahat var, yumurta kapıya gelince folluk mu, tava mı diye dolanıyorsun. Bugüne kadar aklın neredeydi? Madem öyle düğün müğün istemiyorum, nikah yeter diyebiliyor musun? Hatta at nişanı gitsin. Hadiii? :P
Tencere yuvarlanmış kapak nerede? :D
Yaa arkadaş nasıl bi ülkede yaşıyoruz? Ne özür dilemeyi, ne teşekkür etmeyi bilen var. P Ekonomik durumu sorun edip gerçekliğini söyleyemeyen var. Parası b*k gibi olunca gösterişin b*kunu çıkaran var...
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSokak değil de mahalle düğünü bilirim ben. Bizim orada çok olurdu. Ama bunu yapan insanlar aynı çevreden oldukları için, zaten normali o olurdu.
Vızır vızır arabaların geçtiği bir sokağı bende istemem, hatta hiç düğün gibi de olmaz diye tahmin ediyorum.Nasıl çözersiniz bilmiyorum ama, eşinizin ailesi hep hayatınızda olacak, bunun bilincinde olun. Müstakbel eşinizin ailesine karşı tavrı bu esnada çok önemli. Ne isteyip istemediğini dile getiremiyorsa, istemediğiniz şeyleri yapmaya hep mahkum kalacaksınız.
31 Yorumla- +1 yıl
O vızır vızır gibi hissiyatı vermeye çalışmış ama bakalım öyle mi?
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı sıkıntıları bende zamanında yaşadım nişanımda ne kaynana ne kayınbaba hiçbir şey takmadılar laf söz oldu bizde kına gecesini de düğünü de erkek tarafı yapar eşim kına da orkestra tuttu diye kayınbabam demediğini bırakmadı zaten düğünü de köyde bir yakınları öldüğü için uyduruk bir salonda yaptılar hala bana karşı çok cimriler paraları gitmesin canları gitsin! Şimdi bir kızım var ve eşimle ayrılık derecesindeyim cimri olmalarının da çok etkisi var bitmesin de çok iyi düşün evlenince gerçekten hayal ettiğin gibi olmuyor hiçbir şey..
124 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBoş yorumunuzu kendinize saklayın lütfen!
- +1 yıl
Bende cimriyle evliyim Allah kahretsin onları kurtulamıyorumda🤦♀️
- +1 yıl
@yedirenk7 hayırdır kartlama suratına hiç kadın bakmadı eline kadın eli değmedi diye millete şataşma
Cevap sahibi+1 yıl@yedirenk7 Cevabını arkadaş çok güzel vermiş oh olsun🤌
- +1 yıl
@yedirenk7 haklısın kardeş
- +1 yıl
@yedirenk7 kayınvalide ve kayınbaba eğer oğullarını evlendirme işine kalkmışlarsa bal gibi de takmak zorundalar. ayrıca kim kaç yaşında evlenmek istiyorsa evlenir yaşı geçmiş de evlenmemiş ne demek oluyor sanırım siz de evde kalmış erkeklerdensiniz yoksa durumun karşındaki de seni öyle kabullenmişse kimse ciyaklamaz olduğu halde çingenelik yapılıyorsa kusura bakmayın da kimse kızını evladını sokakta bulmuyor
- +1 yıl
@112Aabt112 Hiç kimse kimseye bir şey takmak zorunda değil. Önce bu zihniyetinizi değiştirin. Siz önce geçinmeyi bilen kadın olun da sonra kayınvalidenize kayınpederinize laf etmeye kalkışın. Unutmaki onların yetiştirdiği evlatla evleniyorsun. Buna rağmen takı bekliyorsan hata edersin.
- +1 yıl
@yedirenk7 ben senin bu yorumundan ne anlıyorum biliyor musun yanlış anlama amacım kırmak değil. bu zamana kadar maddi sıkıntı çektin ve bu maddiyatından dolayı ya sana kimse kız vermedi ya da tek derdi para olan kadınlar hayatına girdi evlilikten soğuttu. Değil sadece biz Türklerde diğer ülkelerde bile takı adedi var maddi durumu yerinde olup bir bileziği bile bana çok gören aileye gelin falan olamam ben cimri adamla ömür mü geçer varyemezler
- +1 yıl
Maddi durumu yerinde değilse ve ben bunu bile bile evleniyorsam eyvallah ama cimriliğe varyemezliğe boyun eğemem
Cevap sahibi+1 yıl@112Aabt112 o kadar doğru yazmışsınız ki eşimin ailesinin durumu çok iyi varyemezler yani... istese oğluna evde alır ki evin tek oğlu yapılması da gerekir di zaten ben evlenmeden önce bana eviniz ayrı olacak dediler 3 yıl oldu şimdi de bizimle yaşayın diyorlar hayır hangi devirdeyiz imkanın var alsana... Neyse sonra bebeğim oldu benim öz ailem altın getirdiler eşimin ailesi yine hiçbir şey takmadı takmaları gerekirdi yani bizde böyledir imkanları da vardı... Daha çok şey varda onların adına utandığım için yazmıyorum @yedirenk birsey bilmiyor konuşuyor konuşsun...
- +1 yıl
@yedirenk7 ne diyon avanak
- +1 yıl
@112Aabt112 Evlilikten soğudum, bütün sebebi de bu aç gözlü kadınlar.
Cevap sahibi+1 yıl@yedirenk7 Sanane amcacım ya Allah Allah bu ne sabahtan beri bir düşmedin yakamızdan yürü git işine belli ki çok paranı yemişler çok iyi olmuş sana müstahak
- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle nişanlınla anlaşıyor musun yoksa tek sorun bu mu? Eğer anlaşamıyorsanız evlilik olmadan bitirin derim. Durumu olmayabilir ancak zaten sokakta düğün yapmak yasak. Ayrıca durumu olduğu halde böyle yapmak istiyorsa daha büyük sorun. Düğünde takılan takıları alabilir, öyle bir ihtimal de var.
30 Yorumla
+1 yılcevaplari gordum cildirdim. Buradaki problème dugunun nerde olacagi degil. Kiz belli ki istemiyor sokak dugunu ama erkek tarafi diretiyor, kiza evet ekonomi cok kotu ama bise takmamislar, en kotu cekerdi yaninda telafi edicem derdi bise derdi. Bu tarz iliski problem arkadaslar. Bu tip insanlar evine hizmetci ariyor, kiz da bide ev kiziysa vah ki ne vah. Zaten kizin icini rahat ettircek olsalar buraya yazmazdi. Yok adetimizde soyle boyle yazmislar. Kiz istemiyosa olmaz oyle bitti. Cok isteyenler evlensin sokakta. Bu tarz dertler buralarda cozulmez, seni buralara kadar yazdiran iliskiden hele de evlilikten cok da hayir gelir diyemem. Bence nisani uzatin derim. Cok cok onemli bi karar evlilik. Icinde en kucuk rahatsizlik varsa zorlanirsin.3-5 yillik bise degil dis sikamazsin yani.
30 Yorumla
+1 yılUcuz olur bi salon olmuş 50-100 bin lira ne gerek var her konuda gelişiyoruz saçma adetleri bırakamıyoruz her konuda Avrupa'ya özeniyoruz masraflı adetlerden vazgeçemiyoruz elin gavuru sade bi törenle dünya evine girerken bizler en gösterişlisini yapcaz derken kendimizi yoruyoruz gerek yok
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Bence yol yakınken vazgeç derim evlenmek kolayda boşanmak çok zor adam belli etmiş rengini cimri bu insnalar ve seni el kızı olarak görüyorlar sevmiyorlar ve sen önrünü çürütüceksin değişmicek bu gibi şeyler insanları tamımana vesile bence bahane et ve bitir
20 Yorumla
+1 yılİnan evlendikten sonra taktıkları bileziğin kalınlığı kaçı biyerde oluşu hiç önemli değil. Geçinmek kadar zor bir şey yok lütfen senden rica önerim böyle şeylere takılma. Önemli olan Allah rızası için sevdigin kişiyle evlenip mutlu olman ve geçinebilmen.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı. durumları müsait olduğu halde bir kır düğününü çok görüp varoş varoş sokak düğünü istiyorlarsa o aileden hızlıca uzaklaş zehir ederler sana hayatı. sokakta yapacağıma hiç yapmam. giderim imzayı atarım orada takıları taksınlar gitsinler..
80 Yorumla
+1 yılSen sevildiğinden emin misin? Seni şu anda bile dikkate almayan bir kaynana ve eş adayı var gibi. Evliliğinde çok büyük sorunlar da çıkarabilirler. Bence düğünü ertele ve biraz düşün. Ailenle bir konuşup değerlendirme yapın. Ve eğer içine sinmezse, yol yakınken dön bu işten. Ha ben olsam kesin ayrılırdım, orası ayrı
00 Yorumla
+1 yılBundan 10 sene önce düğünü salonda yapan insan sayısı çok azdı neredeyse bütün düğünler sokakta köy meydanında Mahalle arasında yaparlardı insanlar fare deliği gibi küçücük evlerde yaşamaya alışınca beyinler de küçüldü ve herkes düğün salonu denilen Kapalı yerlerde düğün yapmayı marifet bilir oldu insanlar Kapalı yerlerde yaşamayı neden bu kadar çok seviyorlar hiç anlamıyorum sokakta düğün olur çok da güzel olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNet diyorum ayrıl ayrıl ayrıl yapmayın kendinize bunu valla yapmayın ! Bu kadar mı değersizsiniz? Bu kadar mı kendinizi sevmiyorsunuz? Şunları yazana kadar bin kez ayrılmıştın. Görmüyor musun? Kör müsün? Adam seni sevmiyor ve cimriler. Öyle düğün mü olur? Diretiyormuş birde. Koca boş ver çek şunlara !!
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZaten takı da takmıyorlarmış ne anladım ben o düğünden? Yok kenarında varoş gibi kepaze olacağıma sade bir nikah yaparım daha iyi… Senin nişanlımın ailesinden hiç iyi enerji almadım valla. Düğün için fazla masraf yapmayı bende doğru bulmuyorum ama bunlar resmen seni paçavra niyetine alıyorlar bu nasıl bir değersizleştirme böyle
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSiz daha şimdiden bu muhabbetler yüzünden sorun yaşıyorsanız ileride daha büyük sorunlar olacaktır şimdiden bi oturun düşün derim sonuçta önemli olan 2 kişinin anlaşması bunlar önemli değil elalem görse ne olur 2 3 saat görüp 1 hafta sonra unutur ama karşılıklı anlaşamıyorsanız evlenmeden önce ikinizde sakin kafayla bir düşünün derim
10 Yorumla
+1 yılHiç sevmem sokak düğünü. Bence baskı yap salon tutsunlar. Sokak düğünü çok rahatsız ediyor. Cimri bir aileyle nasıl evlilik yapacaksın? Bak çok zorlanırsın. Yeni hiçbir şeyin olmaz
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim bir arkadaşınkişerde kapı önünde yapıcakmıs azcık mekan güzel olmalı bizde belediye salonu tuttuk üç milyar ya cok yüksek olmasına gerek yok ama azcık mekan fotolar videolar daha güzel cıkmalı elalem gelen zaten didkodu ay hu ne takmıs şu ne yapmıs demeye geliyor azcık şan göstermeye çalışılmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşta nasılsa öyle gider ailen kabul etmiyorsa istemiyorsa sende isteme hak ettiğin bu değil evlenince bir de lafını yaparlar yok yakınken dön derim cimrilerse bu kadar bunu şimdi anlamazsn ama evlilik işte bu dmeek sana gerçek yüzünü gösteriyor evlenmce de böyle olucak sorun yasiycaksin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok da güzel olur. Bunları dert ediyorsanız nişanı bozarsınız, olur biter.
Benim eski nişanlım da dert ediyordu bazı şeyleri. Sonunda nişanı bozdum attım, kafam rahatladı.
Daha şimdiden geçimsiz gelin olmuşsun.
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİlaveten kimse kimseye bir şey takmak zorunda değil. Aç gözlü kız. Geçinmeyi öğren.
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Siz damada Rolex saat falan mı taktınız? Bu kadar beklentinin sebebi nedir? Çok istiyorsanız salonu siz tutabilirsiniz.
30 YorumlaOlmaz
Kabul etme.
Kız evi naz evidir.
Koy ağırlığını ortaya sokak ortasında düğün nerde görünmüş de..
Köy, kasaba olsa bir derece hani
Şehir de içinde sokak ortasında düğün mü yapılır.
Ne kadar cahilce bir düşünce10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Yahu ne var bunda. Benim 2 arkadaşım da köylerinde yaptı düğünü. Üstelik hâli vakti de yerindelerdi. He takı konusunda ayıp etmişler. Hani en azından 2 - 3 bilezik takmalıydı. Ama mahalle düğünü hep olmuştur.
10 Yorumla
+1 yılGözünde bir şey kalmaması lazım. Bu derece pintilerse baya çekeceksin bu evlilikten haberin olsun. En azından nişanlınin bu konuda seni mağdur etmemesi lazım eğer aile ile yola çıkıyorsa sıkıntı var
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Anadolunun bir çok İlinde Kasabasında Köyünde düğünler sokakta evin önünde yapılıyor. Vay bilmiyordum Duymadım demesin kimse.
20 YorumlaDurumları yoksa düğün yapmasınlar nikah kıyılsın takıları da orada takar herkes. Sokak düğünü çok saçmalık kimse evinde sizin düğününüzü duymak zorunda değil sonuçta
20 Yorumla
+1 yılTakı konusunda bi şry diyemem ama sokakta olur düğün, çok da eğlenceli olur. Sevdiğim yanımda olsun biz kendimize hiç yoktan eğlenecek yer buluruz, kim ne takmış, ne almış, ne demiş umrumuzda da olmaz. Bu pencereden bakmayı dene bi de
00 YorumlaHaha bu soru çok hoşuma gitti Romen halkı bunu çok yapıyor sınav zamanlarında Allahım ne zaman bitecek bu çile bu sesler deyip hafiften de gülüyordum. Yani bunda anormal bir durum yok gayet doğal.
00 Yorumlaben şahsen sokak düğünlerini çok seviyorum kendim doğuluyum mersin , gaziantep tarafında hep sokakta olur düğünler ve onun gibisi yok bence ama İstanbul taraflarındaysa tabiki de sokakta olmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılSokak arası düğün mü kalmış Allah aşkına artık millet sünnet düğünlerini dahi salonlarda yapıyor. İmkanı yok sokakta yapılmasının maddi durumları kötü olduğu için değil cimriliklerinden yapmıyorlarsa diret
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim nişanlımda beni terk etti sırf düğün istedim diye bence o seni terk etmeden terk eden taraf sen ol sözümde hiçbir şey takmadılar düğün istemediler terk eden tarafta onlardı bacım bunlara yaranamazsın sen fedakar oldukça onlar üste çikar
30 Yorumla
+1 yılAyrılın siz. Evlenmeyin boşuna. Siz evlenmiyorsunuz aileleriniz kendilerine eğlence düzenliyorlar. can sıkmayın boşuna. ayrılın
31 Yorumla- +1 yıl
para icin dugunu mu bozacaklar yani bunu mu demek istiyorsun kusura bakma da sende sevgi anlayisi kalmamis hersey para degildir
Cimrilikse olmaz tabi. ama cümbür cemaat şenlikli bi mahalle düğünü olabilir bence. herkes kafasına göre mahalle insanıyla iyi olur. ama sanki sizinki biraz cimrilik olmuş
00 YorumlaHoş değil bence. Düğün her kızın hayali ve en güzel şekilde yaşamak ister. Bu olanı istemeyip hoş karşılamaman da gayet doğal bir durum anlayış göstermeleri gerek. İstemediğin bir şeyi zorla sokakta olacak diye diretemezler. Durumları yok ise takı vs olayına bir şey diyemem. Ya da bundan dolayı düğün salonu tutamiyorlarsa orasını da bilemem. Cimrilikten ise ayıp
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılRomanlar sokakta yapar düğünü ne zannettin ama en az 6-7 bilezik iste enayi olma yoksa terk et düğünü
01 Yorumla
Soran+1 yılO kadar takacak durumumuz yok diyorlar
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDüğün Olayı komple saçmalık başkası eğlenecek diye bir dünya masraf parasında Nasılsa erkek veriyor Bence de evlenme konseptleriniz farklı mutlu olamazsın.
00 Yorumla
+1 yılSokakta düğün istemem de sevmem de bana göre değil asla.. her şeyin bir adabı var şu an böyleyse ilerde çok zorlanırsınız.. yok yakınken geri dön
02 Yorumla
Soran+1 yılOnlarda hep düğünleri evin önünde yapıyorlarmış evleri yok arabaları yok her şeyden kısıyorlar
- +1 yıl
Yapma o zaman düğün falan
+1 yılBuyuk bir bahcesi olan evleri varsa bahcede yapin yani eskisi gibi degil insanlar. Kötü niyyetli biri gelir kiz kacirir veya ortaligi katar bir-birine sonra olan olur. Belediye salonu bile tutmuyorsa artik sen biraz perde saklican aranizda kayinvalidenizle biden kayinbabanizla yok sevdiginiz yapiyorsa biraz soylen.
00 YorumlaEkonomik krizden dolayi boyledir ama çok saçma bi durum...
Bu kadar cimrilik olmaz, hadi dugunde bisey takmamasi bi yere kadar... fakat nikah salonu ayarlanmalidir, insan hayatinda bi kere evleniyor.. durumu yoksa dugun ertelensin, para biriktirilsin bu ne sacma bisey...
Umarim evlendikten sonra kayinvalidenin yanina gecmezsiniz, yedigin lokmayi sayacak birine benzio :s00 YorumlaAile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı. Ya kusura bakma da milletin taktığı altını gözleyen ve bu konuda yorum yapan çevre / eş / dost sokak düğününü de yadırgamaz
03 Yorumla
Soran+1 yılHepsini lafta diyorlar yapacak yürek yok ailesi ve kendisinde sorumluluk yok para tutma yok ellerinde ne evleri ne arabaları var iddia oynamakla ne yapacaklar eşyaları da satarlar takıları da bunlar
- +1 yıl
Nişandan önce farkında değil miydin bu durumun
+1 yılSokakta düğün yapanları şikayet etmek lazım başkasını rahatsız edemezsin. Böyle saçmalık görmedim Zaten varoş düğünü gibi.
10 Yorumla
+1 yılkimse onun gürültüsünü çekmek zorunda değil az saygılı olsunlar hem o ne ya köy düğünü gibi oldu olacak eşofmanla gelsin bi de
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılofff ne eğlenceli olur bir bilsen yaşamak lazım
10 Yorumla Düğün hiç olmaz bence düğün ne ya millet eğlensin diye borç içine girmek çok saçma
21 Yorumla- +1 yıl
Para, takı da saçma. Üstellik çoğu borçlandım diye düşünüyor. Bazıları da öyle düşünmüyor. Ama eveli baştan düğün saçma o masrafı ortalama banka faizine yatırılsa bile, iyi para gelir. Neler neler alınmaz. Yıllar geçtikçe yapılan düğünün adı anılmıyor unutuluyor hatta.
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Eskiden öyleydi durumu olmayan sokakta yapardı yok şurda düğün olsun diye şart koşmazlardı evlenmek için evlenirlerdi.
00 Yorumla
+1 yılHerkesten olurda cimri insandan olmaz az masraf olsun diye rezil bir düğünüm olup millete rezil olacağıma hiç olmasın daha iyi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılOluyor. Sokakta a-acayip güzel düğün oluyor. Düğün olması şart bile değil, yine de olacaksa da illa salonda olması gereksiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen Nisan yerinden başka sorunlar olduğunu da sezdim, bir tekrar düşün ailenle bu konuyu derim...
Tr de biriyle evlenince ailesi ile de evleniyorsun. Hele bir de Muhafazakar insanlarsa sizi asla rahat bırakmazlar.
00 YorumlaBu insanları çok mu aradın ya saçmalama tabi ki de olmaz. Bence yol yakınken bir daha düşün ve gözden geçir bu ilişkiyi..
00 Yorumla
+1 yılİmkanlar ne el veriyorsa onu yapmaları lazım sonuçta sende bir kere evleniyorsun oğulları da bir kere evleniyor
00 Yorumla
+1 yılSokakta yapılan düğünleri gördüm tanıdıklar arasında oluyor güzel aslında ama herkesin kabul edeceği bir düğün organizasyonu değil
00 Yorumla
+1 yılEvlenme. Mecbur musun? Boş işler bunlar. Sevda bu değil. Evlilik, resmiyete dökülmüş çıkar merkezidir.
00 Yorumla
+1 yılSokakta nişan kaldı da düğün kaldı mı ya kır düğünü diye bişey var lakin en kötü kültür merkezi ayarlanıyor diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılO kadar vasat anlayışta olan bir aile ve erkekle hiç keyifli olmaz hayat. Biz mk desene çiçek gribiymişiz. Ne davarlar varmış
03 Yorumla- +1 yıl
Kiskanarak yorum yapmayin arkadasim yorumlarini ozgurce yap kiskandigin o kadar belli ki
- +1 yıl
@erkekkişisi yolda düğün olmaz kıskandırırım filan yok. Gerçi ben düğün filannher türlüsüne karşıyım
- +1 yıl
Peki yanlis anladiysam kusura bakmayin
Aile & Toplum konusunda 628 cevap paylaştı. Yani gariban bir aileyse bir şey diyemem adamla berabersen sen bunlarla beraber seviyorsundur ha sevmiyorum dersen niye berabersin
00 Yorumlakavga çıkabilir polisin de müdahale olması muhtemel at yüzüğü boş ver
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Durumları müsaitse izin verme bir kere evleniyorsunuz ne öyle masraftan kacar gibi...
10 Yorumla
+1 yılÇokta güzel olur bende düğünümü sokakta yapmayı düşünüyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende bu tur haksizliklae yasadim. Herseye evet dedim ve sonunda kaynanam herseye ragmen ayirabildi bizi. Ezdirme kendini. Degerini bil. Sonra benim gibi yanarsin
01 Yorumla
+1 yıl80.000 den aşağı düğün salonu yok. Sokakta yapmak daha mantıklı
025 Yorumla- +1 yıl
ne alaka düşük bütceli tutulur illa şâşali yerde degil okulun bahcesinde de yapilir top sahasinda da ama sokakta asla olmaz
o yerlere sandalye ceker lamba döşersin tamam mis işte - +1 yıl
@kendalliste_ sokakta da sandeleye lamba olur
- +1 yıl
sokakta araba cart curt bir suru şey olur
yani hayatinda bi kere olucak bakire namuslu kız olan kız alacak adam masraftan asla kacinmamali helali yapacak onu cunku omrunde bi kere de masraf ediver adamligini sorgulatma derim insana - +1 yıl
@kendalliste_ masrafların tümünü erkeğe kitliyorsunuz yine. Kız tarafı olarak elinizi cebinize atıyormusunuz düğünde?
- +1 yıl
evet bizde çeyiz yapiyoruz beyaz eşyalarin bir kismini aliyoruz mesela
- +1 yıl
bizim ailemizde altin takiyo falan
- +1 yıl
@kendalliste_ bir düğün masrafı 600 bin ₺ minimum
Kız tarafının bir düğüne katkısı maximum 100 bin ₺ o da en uç örnek - +1 yıl
sende ne yaptin be kürdüz ama o kadar yine degil sen bilirsin yinede
- +1 yıl
100 bin mi kanka emin misin kafa nerde 200 bin en az zaten kucuk ev esyalari beyaz esyalarin bir kismi el emekleri derken buluyor bu fiyatlari zaten
- +1 yıl
@kendalliste_ erkek 5 harcıyorsa kız 1 harcıyor.
Erkekler için evlenmek aptallıktır. - +1 yıl
evlenmemek daha günah zinaya yelteniyor herkes
günahlarda boğulman dilegiyle bu kafanla zor - +1 yıl
kadında köle oluyor hayatini vücudunu erkege feda ediyor ama
- +1 yıl
@kendalliste_ o kadar çok mu biliyorsun sevabı günahı.
O zaman iki cihan efendinizin söylediği evlenmek için yeten şartlara uymuyorsun.
Neydi o şartlar 2 lokma bir hırka
Yeter evlenmek için.
- +1 yıl
ben ne diyorum en makûl sartlarda olur yeter ki insan olsun diyorum ama insan olan yok
huzur olmadiktan sonra ne para ne ev ne araba onemli once huzur sonra mutluluk
baba evinde her seyi gordum sukur ben elin oglundan sadece adamlik beklerim - +1 yıl
@kendalliste_ adamlık beklemek.
Evlenirken adamı 600 binlik etmek mi?
Ayrıca günahı sevabı çok iyi bilen bayan.
O adam bu masraflar için faizli kredi çekecek.
Faizde Kur-an'da ayetle yasaklanmış
Faiz yiyende verende Allah'a ve Resulüne savaş açmıştır gibidir
Denmiyor mu? Birini faize itmekte günah değil mi - +1 yıl
yoo aileler konusur faize gerek yok baba abi damada yardim eder en uygun şeyleri alirlar minimalist sekilde onemli olan geçinmek
istersen villada otuty geçim yoksa boş - +1 yıl
@kendalliste_ erkekleri cehenneme itenler eşleridir.
- +1 yıl
aynen sen o kafadan cık cahil insanliktan bahsediyoruz o zaman sana bol günahli zinali hayatinda basarilar
- +1 yıl
@kendalliste_ ya sen neden Peygamberin sünnetine uygun evlenmeyi red ediyorsun
İki lokma bir hırka yeter evlenmeye.
Yoksa sen sünnete mi karşısın yani haricilerden misin? - +1 yıl
beynin yok benle muhatap olma sen
- +1 yıl
@kendalliste_ zoru görünce hemen geri vites.
- +1 yıl
burada insanliktan bahsediyorum beynine geleni algiliyorsun işiniz gucunuz para senin zihniyetindekiler evlenmesin zaten her sey para dgil
- +1 yıl
@kendalliste_ yav madem para değil o zaman sünnete uygun evlen
- +1 yıl
ben evlenmeyi dusunmuyorum zina sevdalisi erkekler varken meslegimi kariyerimi yapar aileme hayirli evlat olurum
- +1 yıl
@kendalliste_ eee kadının çalışması caiz değil. İstediğin ilmihale bak istediğin alime sor.
Kadının çalışması caiz değil.
Baban sana bakmakla yükümlü. Onun sana bakması lazım Allah gecinden versin vefat ederse de zaten babandan sana maaş kalıyor. Gelirin varken de çalışamazsın dinen
+1 yılAt yüzüğü gitsin bence daha şimdiden böylelerine sonra ne olur sen düşün
00 Yorumla- Devamını Gör (124)
Devamını Gör(169)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nişanlımın ailesi düğünü sokakta yapmak istiyor. Sokakta düğün olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler