Sokakta düğün yapmak yasak mı?

Sokakta düğün yapmak yasak mı? Şikayet etsek polis bir şey yapar mı ?
Selam,
Sokak düğünü Türk kültüründe önemli bir yere sahip. Sünnet düğünü, kına eğlenceleri ve düğünler gibi çeşitli etkinlikler sokakta ya da site bahçelerinde yapılıyor. Bu durum bazıları için eğlenceli olurken bazı sokak sakinleri için gürültüden ve sesten kaynaklı rahatsız edici olabiliyor. Yaşadığımız pandemi döneminde bazı kısıtlamalar günlük hayatta uygulandı. Bu kısıtlamalar içinde sokak düğünleri de yer alıyordu. Ancak pandemi dönemi yasakları bitince sokak düğünü gibi topluluk oluşturan etkinliklerin kısıtlamaları da kalktı.
Sokak düğünü yasal mı sorusu herkesin merak ettiği durumlardan biri. Düğünlerle ilgili genelge incelendiğinde sokak düğünleriyle ilgili bir kısıtlama görülmüyor. Sokakta düğün yapmak yasak mı sorusu için kısaca bu durumun hukuka aykırı bir durumu görünüyor. Sadece çok fazla gürültü yapmak ve çevreyi rahatsız etmek hukuka aykırı olabilir. Bu durumda sokak düğününde çevreden şikayet gelirse polis gibi kolluk kuvvetleri sokakta düğün sahiplerini uyarabilir.
Sokakta dugun yapan besparasizla evlenen kizin aklina sasarim.9gun sonra cocuk olur. is yok guc yok. peynir ekmek oh yeah. cok gordum bir yilin sonunda bosananlar. kizin amac belli free olmak sevgi falan hikaye yarin birgun cikip gitcek. oyun havasini bulani da icat edeni de, dinleyen de kultur de cap da belli. sahit oldugum orneklerde turkucunun kafa ilerleyen saatlerde gidiyor zaten igrenc olan sozleri bir basindan bir sonundan siralamakta. evi satip daha nezih bir muhite tasinmak onceliginiz olsun. boyle igrenc bagirtilar cagirtilar isitmezsiniz. Ankara oyun havalarindan o kdr nefret ediyorum ki calanin da dinleyenin de yatak odasina ucak motoru düşsün. bu tur turk insani kendinden baskasini dusunmez. bencildir. seni rahatsiz ettigi aklinin ucundan gecmez. yarin sinava mi girecen. umrunda diil.2 kor cahil gerdege girecek diye butun milletin seferber olmasi da ayri bir artik siz ne derseniz deyin. anlamsizca siralanmis kelimeler. panik ataga sebep oldugunu dusunmekteyim. akil ve ruh sağlığına cok zararli. o ortamdan kosarak uzaklasin. ozellikle kendiniz bir keman ya da cello ve ya hut piano falan çalıyorsanız ve es kaza kendinizi boyle bir curcuna icinde bulduysaniz bunun uzerine gelisen olaylardan bir iki muzikal film konusu olabilir. bu baglama esligindeki abuk sabuk sozler dusundugunuz zaman hep bel altina indirgendigini anlarsınız. kezbanlar ve kekoslar birbirlerini bulmuslar. akrabaa evliligi de coktur. veletleri sakat olur. bunlarin. askerde rastlarsiniz bu insan formuna yakinlastikca anlarsiniz goril familyasindandir. o an o kalabalığın uzerine yildirimlar dusmesini dilersin. ama düşmez. aciorum size. sokakta dugun yapanlar. ne kdr acizsiniz. dinledikleriniz de caldiklarinizda. ickileriniz de kotu. aksaniniz da kotu.
Abi nasıl aklımdan geçenleri yazmışsın ya bu kadar olur sırf yorum atmaya üye oldum sana 😂
Knk gel evlenelim valla ama sokak düğünü ile değil
11.30 yasak
sonrasında çalarsa hemen ara
Çevre Bakanlığı 2007/5 Genelgesi ve 2009/49EC sayılı Yönetmeliği gereği Sokak Düğünleri ( düğünde ses yükseltici aletler ile gürültü yapmak) yasaktır. Belli saatler arasında Zabıtanın Diğer saatlerde Polis'in müdahele etmesi gerekir. Şikayet ederek hakkınızı aradığınızda komşularınızın da hakkını aramış olduğunuzu unutmayın... O sizin üzüntüsünü paylaşmıyor ise siz onun eğlence / gürültüsüne katlanmak zorunda değilsiniz.
La bunlarin sinavdan hic haberleri yok muymus? O kadar akrabadan birinin cocugu da mi sinava girmeyecekmis? İnsan ona gore ayarlar. Neyse once komsuya soyleyin kabul etmezlerse polisi arayin en azindan erken bitirsinler de kardesin uyusun uykusunu alsin
Cevap
27Cevap
Kardeş aynı sorun ben de var şuan
Ara 155'i; gelene kadar ara..
Sokak düğünü için imtiyazlı davranılmıyor metropollerde, yasak her türlü
Yok yani çaldıkları şey bir boka da benzemiyor
Oğlan şibidik kız şibidik
Akşama gelirler şimdik
Ayşeyinen Fatmayınan
Sarılıp sarılıp yatmayınıan
Aynen bunu çaldı ya la sabahtan beri 10 kere
Kerhaneci midir nedir sazcı
Şehir içinde bu durumlardan nitekim çoğu kişi rahatsız olur bende dahil. Gece 00:00 itibariyle polisi arayıp şikayet etmeniz yeterli olacaktır zaten. Gece tam saatini bilemiyorum ancak bizim burada olduğu zaman genellikle gece 00:00 da polis gelir ve düğün, asker uğurlaması sonlanır...
Sokakta son yayımlanan bildirim ile
Düğün
Nişan
kutlama
asker eğlencesi
gibi eğlence kutlamaları yasaklandı. Eğer şikayet ederseniz gelip kutlamayı bitirip ceza bile yazarlar.
Bizim burada eğlenceler yapılyıor derseniz ona polisler bilerek karışmıyor. Yoksa dağıtabilir ortalığı...
Bu sekilde milleti rahatsiz ederek evlenenler umarim tez zamanda bosanirlar. Ben hakkimi helal etmiyorum. gitsinler düğünlerini köyde yapsınlar. Dağdan gelmislik yapmanin bir alemi yok. ayip yaa. sabah davul zurna sesine uyandik. saat aksamin 7si oldu hala devam ediyor. burunlarindan gelir insallah o evlilik. insanlari rahatsiz ederek evlenip bide mutlu olmayi mi düşünüyorlar vah yazık.
şu anda buradada bir dügün gibi bişey var galiba bende şikayet etmeyi düşünüyorum ulan hani normal müzik çalsalar hadi neyse dicem müzik demeyede bin sahit işter kürtçe bişeyler çalıyolar ya
Yarınki üniversite sınavı için çalışacak bugünümü bulmuş. :)) Çıksın oynasın bence, bu saatten sonra yapacağı bir şey yok zaten.
Düğünü yapanlar, belli bir saate kadar izin alıyorlar.
normal de izin alınması lazım şikayet etseniz polis gelir sadece uyarı yapar ve gider düğünü bozamaz
bune ya sen dünde kına gecesi var diye konu açmıştın ..ee haliyle bugünde düğün olacak ..
İlk sorum bu benim.
Bizim orda hergün düğün var hele ki yaz geldi gece 1 e kadar susmaz davul zurna ;)
Saçmalık insanı verem ediyorlar madem yapıyorsunuz adam gibi şarkı çalın.
yapma eglensinler bazı yerlerde yasak ve 11.30 bitmezse ararsın polisi :D gelir biber gazı atar .D
Beni tomanın yağmurlarında yıkasınlar...
Van'da yasak değil yarın üni sınavı değil KPSS alan var ben de o sınava gireceğim biz teacherlwri düşünen yok
polis bisey yapmaz. normalde camilerde arapca ezanda yasak turkce okunması gerek ama goz yumuluyor. buda aynı bunun gibi bisey
Yalan bilgilerle insanları kandırmak iş oldu vesselam. Ne göz yumması? Bilmiyorsan, yalan ya da yanlış yazmayacaksın! 16 HAZİRAN 1950 tarihinde Celal BAYAR tarafından kabul edilen yasa ile Türkçe Ezan Yasaklanmamış ANCAK EZAN DİLİ SERBEST BIRAKILMIŞTIR.
emniyetten izin kağıdı çıkarmışlarsa polis 12'ye kadar karışamaz
hayır belli bir saate kadar yasak değil.onlar izin almışlardır zaten.
belli bir saatten sonra yasak başlıyor sanırım saati 12 00 a kadardı
Üretilen ses belli bir düzeyin üstündeyse yapılır diye biliyorum...
belli bir saate kadar serbest diye biliyorum.o da gece yarısı olmalı.
sokakta gece 12e kadar düğün yapabilmek için polisten izin kağıdı çıkartıyorsun zaten işe yaramaz
En İyi Cevap