Şimdi show yapmayın hepimiz yapıyoruz he ama gerçekten "ben şu yöntemi deniyorum işe yarıyor" diyen bir kral/kraliçe varsa Allah için yazsın. Bu kul hakkı beni korkutuyor. Lanet şey öyle zehirli ki tutamıyorsun ağzını. Tamamen bırakmak mümkün mü?
Deneyeniniz oldu mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sen yap dedikodunu. sonra amaan dedikodu yapmış gibi olmasında lafı tövbe gibi geliyor yapmamış oluyorsun djdjfsjdjdj🤣
bırakmıycaz niye bırakalım
Kul hakkı çünkü. Tüm sevap ve iyiliklerini sıfırlıyor
ben inanmıyorum kul hakkından saymıyorum zaten
Kendini kandırıyorsun maalesef.
yok siz kendinizi kandırıyorsunuz. maalesef cennet cehennem falam yok. yaptığım dedikodu o insana zarar verseydi yine yapmazdım günah olmasına gerek yok.
Zaten zarar veriyor? Başkasına o kişiyi kötüleyerek haysiyetini zedeliyorsun.
dine göre en ufak şey olumsuz olmayan şey bile dedikodu sayılıyor bunları da biliyor musun? dine göre olanı söylüyorum. ona uygun yaşamak imkansız.
Şimdi hani zararı yoktu başkasına? Dinle alakası yok şu an. Başkalarına bir insanın seninle yaşadiği sorunlar sebebi ile kötülemiş oluyorsun ki bu olay senin bakış açından, anlatmadiklarin hakli olmadiklarinda var belki de. En ufak şey dedikodu değil ayrica "insanin hoşlanmayacaği şeyleri arkasindan söylemek dedikodudur" evet çok zor bir meziyet zaten dedikodu yapmamak ama bu hem yapana hem yapılana zarar. Islam bunu engelliyor zaten birbirine zarar vermeyi. Kokay değil ama olmasi gereken bu
kimsenin arkasından yalan veya iftira bir şey söylemem. ufak şeyleri de duyacağı şekilde yaymam yakın arkadaşımla bunu konuşmakta sakınca görmüyorum kötü bir şeyi varsa da arkadaşım da bunu bilsin hatta. bu açıdan zarar görecekse umrumda olmaz yani.
Bencil ve kibirli bir bakış açısı. Yanlışta ısrar etmen de yanliş. Derdinu anlatmali zaten her insan ama başkasini kötülemeden veya sirf yasadiğin olayi anlatip şeffaf sekilde yorum yapmazsan o da dedikodu olmaz mesela. Eğer öyleyse güzel. Video kaydi gibi mesela :bana soyle dedi bende böyle dedim sunlar yasandi bu kadar. Allah becerttirsin kendi adima. Zor
Yap sen günahlari benim hesaba..
Tövbe et
Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Hiç yapmamak için ne gibi yöntem uygulariz diyorum. Zaten geçmiş icin tövbe ediyorum ama etsen de insan gene konusuyor
(Miraca çıkarıldığımda, bakırdan tırnaklarıyla yüzlerini ve göğüslerini tırmalayan kimseler gördüm. "Bunlar kim" dedim. Cebrail aleyhisselam, "Gıybet ederek insanların etini yiyen, şahsiyetlerini zedeleyen kimselerdir" dedi.) [Ebu Davud]
(Kıyamette bir kimse, sevap defterinde, yapmadığı ibadetleri görür. "Bunlar seni gıybet edenlerin sevaplarıdır" denir.) [Harâiti]
(Bir cemaat içinde bulunurken, bir kimse hakkında gıybet edildiğini görürsen, o kimse için yardımcı ol. Ve cemaatı da ondan men etmeye çalış veya oradan kalk git.) [İ. Ebiddünya]
(Din kardeşinin yüzüne söylemekten hoşlanmayacağın şey gıybettir.) [İbni Asakir]
bunları okuyup hala devam ediyorsan senin imansızlığındandır