Kim ne kadar cahil görelim dedim.
Din
Mezhep
Tarikat
Millet
Irk
Tanımlayamadım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kim ne kadar cahil görelim dedim.
Alevilik mezheptir. inanışları hakkında bi çok cevap var. saygım sonsuz biz çoğu sünnilerden daha adam daha sosyal daha can sever. can çok önemlidir onlar için tanıdıklarım var ordan biliyorum. ama tek anlayamadığım şey cami kullanmamaları. sebebi ise hz ali camide öldürüldüğü içinmiş. hz aliye inanan birisi hz alinin camiden çıkmadığı için inananlarnda camiden çıkmaması gerekmez mi? Sadece merak ediyorum yargılamıyorum açıklada aydınlanalım can:)
DHKP-C hakkında ne biliyorsun?
Sadece o kadar mı?
@gnossienne_no1 adlı üyeye yazdıklarımı oku.
Hz. Ali son derece ileri gçörüşlü bir insandı ve halife olduğunda peygamberin yapmak istediği ve başaramdığı ilmi yolları uygulamaya başladı.. Bu Yahudilerin işine gelmediği için Aliyi halifelikten alçakça indirip yerine babası Yahudiler ile ticaret yapan hayat kadını çocuğu Muaviyeyi halife yaptılar.. Paygambere yürekten inananlar Alinin etrafında yer aldı bunu gören MUaviye denen deyyus köpek Aliyi katletti bununla da kalmadı oğlu Yezid denen hayat kadını çocupğu köpek Alinin oğullarını da öldürdü.. Bundan sonra İslam bölündü Sünniler , Şiiler ve Hariciler olarak.. Sonra mezhepler türedi ve doksan dört mezhep oldu bunların dördü şu an uygulanan.. Yrtmedi tarikatler ve onların içindende cemaatler türedi..
Şu örneği unutmayın Allah suyu oturarak için demiş ise biri çıkmış sandalyeye oturun, biri koltuğa oturun , biri yere oturun gibi fikir türetmiş mezhepler doğmuştur sanki Allah nereye oturulmasını bilmiyormuş gibi... Spruyorum cevap alamıyorum Allahın adını say diyorum 00 adet ismi var.. Bağışlayan, koruyan, adil olan Allah iki cins yaratıyor erkeklere siz her boku yapın size cannette 100 huri verecem,30 yaşında olacaksıbn hep dimdik durumda olacak ve istediğin kadar düzeceksin.. Kadınada seni yarattım her ezayı her cefayı gör toprağa gömülüp taşlan ortalıkta görünme demiş der mi? Cevap veremiyor deyyus Şu anda protestanlık hariç tüm dinler amacından saptırılmış putperstliktir... Ahlakı, vicdanı, merhameti ve adaleti olmayanın dini imanı yoktur.
Alevilik nedir?
Mehcab amca Sen de bişey bilmiyormuşsun.
Kime tapmıştınız?
Atatürk e tapanlar için ne düşünüyorsun?
Minnet ve saygı zorlama ile olur mu?
Atatürk Müslüman mı?
Ben anlamadım... Atatürk müslüman mı değil mi?
Şu an Araplar değil de ABD düzüyor gibi geldi bana...
Amerikalılar bizi düdüklemiyor mu yani?
Öncelikle alevilik mezheptir. Ayriyetten hangi Aleviler diye soru sorulursa tam yeridir aleviden aleviye değişkenlik gösteriyor bu durum kimi kendini ayrı dinmis gibi lanse ediyor
Yanlış
Uff jsjsjs bir de kabul etmezsiniz neyse uzatmaya gerek yok
Araştır. Zaten senin gibi yanlış cevapları beklediğim için bunu sordum.
Emin ol dostum araştırmadan konuşacak biri degilim hatta araştırmak ile kalmayıp sevgilim bile olmuştu alevi şimdi iyi akşamlar dilerim çünkü yarı cahile bir şey anlatacak değilim
Hz. Ali'yi peygamber ilan eden insanlar.
Biz Hz. Muhammed Mustafa (s. a. v)' i peygamber ve lider bilirken onlar Hz. Ali'yi bilir.
İslam dini içinde farklı bir inanıştır...
Cevap
6Cevap
İnanç olabilir
alevilik islamin bir mezhep degildir. bir inanc ve etnodinsel kimliktir. alevilikte esas olan eline beline diline hakim olmaktir. islamdaki sartlara ve sunnetlere cok onem vermeyiz. insan olmak onemlidir bizde. inanc olarak isteyen herkes alevi bektasi yolunu benimseyebilir. ama aleviligin ayni zamanda etnik bir boyutu oldugu icin alevi anne veya babadan dogan biriside dogusdan alevi sayilir gelen kan bagiyla. bu tipki musevilikde oldugu gibi. yani alevi dogulur ama sonradan sadece inancsal olarak olmakda gunumuzde mumkundur.
Emeviler türkleri kılinçtan geçirirken bari muaviye yerine ali taraftarı olalım diyen gercek türkler.
Mezheptir, aynı hanefilik mutezilik vb. Gibi.
Yanlış
Neresi yanlış?
Tarikattır
Tarikattır demişsin zaten neye göre tarikat mahiyeti ne neden tarikat?
Açıkla, madem yanlış biliyoruz nedenleriyle anlat ki düzeltelim bilgimizi.
Halkın çoğunluğu hem cahil hem yobaz. Ancak cahil ve yobaz olanlar, siyasi görüş oşarak sağda değil soldadır. Aşağıdaki linke ekleme yapayım. Türkiyenin gelmiş geçmiş eli en kanlı örgütlerinden bir tanesi olan DHKP-C terör örgütü bir Alevi örgütüdür ve üyelerini Alevilerden devşirir. Cumhuriyet tarihi boyunca Alevi vatandaşların evlerine X işareti koyanların idtisnasız tamamı bu örgüt üyesi çıkmıştır. Amaçları, halkta infial yaratarak Alevi-Sünni çatışması ve devlet düşmanlığını yaymaktır. Cemevleri ise bu tarikatın dergahıdır. Aleviliği tam olarak bilen ve yaşayan her insan bunları zaten bilir.
Konu hakkında Vikipedi bile yanlış bilgi (kasıtlı olarak) veriyor. Yukarıda yazdıklarımı detaylı araştırın.
www.karar.com/alevilik-mezhep-miyoksa-tarikat-mi-971429
Dhkpc dedin ordan sonrası yok, neyse iyi geceler. İnsanların hakkına girmeyin diye de uyarayım son olarak.
Araştır dedim.
Alevilik dindir, peygamberliğin Ali’ye geldiğini, o istemediği için Muhammed’e verdiğine inanılan uydurma inanış
Yanlış
İslam'ın bir mezhebidir. İslam dışı bir Alevilik mümkün değildir.
Mezhep değildir.
Peki nedir o zaman?
Tarikat.
O da olur. Sonuç olarak İslami bir yoldur.
c şıkkı dedim.
tavşan sevmiyor ayol onlar
Doğru tarikattır ve toplumun büyük çoğunluğu bunu bilmez..
İşte bu yüzden bu ülke cahil dolu..
Güzel cevap... Bu sözü çaldım :D
Alevilik mezheptir. Bugün alevilere tarikat diyen sen değil mıydın bre cahil?
Alevilik tarikattır. Araştır.
Alevilik Sünniliğe kıyasla gerçek İslam'dır
Öyle tahmin ediyorum... diyosun :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?