AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
Kocani onun soyadını kullanacak kadar sevmiyorsan neden onunla evlendin ki
Madem soyadı kullanmakla Sevgi bir o zaman o da beni sevmiyor benim soyadımı kullanmıyor ya
Evlenmeden önce varsa aklında bı sorun konuşup halletseydin geçti artık şimdi oturup soyadı kavgası mi yapacaksınız
Birincisi evlenmeden önce böyle bir yasa yoktu yasa yeni çıktı mantıklı konuş biraz soruyu okumadın mı ikincisi kavga yapmayacağım Bu benim yasal hakkım devlet bana bu Hakkı vermiş Ve ben bunu kullanacağım bunun kavgalık bir şey yok
Bence bu çok onursal bişey sevdiğin insanın soyadını kullanıyorsun sevmiyorsan anlarım tâbi ki de neyse herkesin kendi tercihi
çokmu önemli mi bu durum, bence değil, ha sen kocanın soyadını kullanmılsın ha o fark etmez yeterki ilişkide saygı olsun.
Benim için önemli benim için
Çocuk kimin soyadını alacak hem soy ad ailenizi temsil eder kocan haklı.
Yasaya göre çocuk 2 soyisim alabiliyor artık bu bir ikincisi de o benim soyadım Asım
Eşin haklı değil bu konuda. Sonuçta bu senin kararın. Kendi istediğini kavga yoluyla dayatması hoş değil.
Şimdi senin ve çocuklarının soyadı da farklı olacak
Ee ne olmuş olsun ne oluyor bu benim adım ne benim soyadım ya benim diyorum bak
Hayat senin ne yaparsan yap. Çocuklar ve eşinin soyadı farklı olacak seninki farklı olacak. Ben bunu söylüyorum
Ya artık çocuklar da iki soy isim alabiliyor da
Sağlık olsun. Anlaştıktan sonra her şey olur
Aptal işte sen gibilerle evlenen erkeklere asla acımıyorum... böyle erkeklere her şey yapmak haktır. böyle kadınlara ilgi ve zaman ayırıyorlar ya yaşamaya hakları yok böyle erkeklerin.
Hakaret davasını yersen tazminat öderken aptalı görürsün gizliden ancak hakaret edersin ananı ağlatorım haddini bil
Ulan kendi soyadımı kullanmam da ne sakınca var ne alaka bunun erkekle kadında bağnaz düşünceleriniz doğunun ezik kürsüsün değil mi sen eminim ezik bir kürtsün sen
Senin istemiyor olduğum bir şeye seni zorlamaması lazım ama tabii ki de senin geçerli bir sebebin de olması lazım aynı zaman içinde.
Soyadımı sildirirsen ben de seni silerim derdim ben olsam. İyi yine kavga etmişsiniz en azından.
Onu da silemiyorsun yasaya göre çünkü bu kadına yasal hak boşanamıyorsun bile kadına iyi bir mal verirsen ancak hakim boşa çünkü yasal hakkı kadını
Kocandan boşanırsan kocan belki daha kaliteli bi hayat yaşayabilir gibime geliyor 😁
Neden onun soy adını almadım diye mi Aristoteles bir sözü var. İnsanları kendi değer ve yargılarına göre yargılayanlar kadar cahil yok
O zaman buraya soru sormican aslanım
Sordum sanane
Herkes kendi soyadını kullanmkla özgürdür. Kadın illa erkeğin soyadını alacak diye bir durum söz konusu yoka ama konuşup halledilecek bir durum uzatmak gereksiz olur.
Kullanmaya bilirsin ama bu o kadar sorun olmamalı bence
bu konuya anayasa mahkemesi ne karar verdi artık kadınlar evlense bile kendi kızlık soyadlarını kullanabilecek
www.anayasa.gov.tr/.../
acikcasi kadinin erkegin soyadini almasi sacmalik. almak istemeyebilirsin
Neyi kullanmak istiyorsan özgürsün hak senin hakkın bu ufak seylere takilmamak lazim esin seninle mutlu ise ona deger verdigini hissettiriyorsan soy adina takilmayip keyfine bakmali
2 soyadı da kullanmaya devam et işte tartışmaya bile değmez bence ayrıca eşinin soyadını sildirmekte çok saçma
Ben niye iki soy isim kullanayım Ben hiçbir zaman iki soy isim kullanmak istemedim o zaman yasa böyleydi şimdi yasa tek soyisime düşürdü benim soyum babamdan geliyor Ben kocamın ailesini soyundan gelmiyorum ki onun soyadını taşıyayım kusura bakma saçma olan sizsiniz
tamam en çok sen biliyorsun kafasında takılmaya devam et, 60 yorum falan gelmiş çoğu da aynı fikirde ve sen gelen yorumları dikkate alıp eleştiriyi kabul etmeyeceksen böyle bir soru sormamalıydın, kimse kafan silah dayayıp da kocanın soyadını kullanacaksın diye diretmiyor herkese saldırır gibi yorum yapmışsın üslubun çok yanlış.
60 yorumun hepsi farkındaysan erkek ne yani sen erkek savunucusu musun erkek düşkünü müsün erkeklerin zaten yapmak istedikleri şey bu kadınları 2 plana atmak ve üstünlük kurmak sen de bunu savunacak kadar düşük bir kadınsın benliği olmayan bir eziksin böyle köpek gibi sürünmeye de devam edin erkek diye geberin
sen erkeğin soyuna geçiyon evlenince çocuklarının babası o oluyo kendininkini kullanırsan çocukların soyadı nolcak?
Ben erkeğin soyuna geçmiyorum soyadı ne demek geldiğin soy demek Ben babama soyundan geçiyorum ne diyor onun soyuna geçeyim be ne diye onu soyuna geçeyim Bu nereden çıkıyor siz artık biyolojik genetiği de değiştirmeye başladınız tıpta öyle değil ama senin kafanda öyle de
Takıları aldırırken hiç istemem demiyorsunuz ama
Bir zahmet takıları alacağım zaten. Bir zahmet bana takılan benimdir �kincisi de bunun ne alakası var onunla bir de kadınsın ya erkek boyun duruğunda olmayı hak ediyorsan sen bilirsin
Kocanın soy isminin normal olup olmamasına göre değişir. Mesele adı Dönü soyadı Verdi olursa haklısın.
Böyle bir hak var ise kullanabilirsiniz. Karışmaya hakkı yoktur
Siz bence böyle bir şey çıktığına göre herkes isteğini yapabilmeli..
Değiştir sadece ego ve üstünlük hırsı yapmış kendine
Her halta kavga çıkaran insanlarsınız ya. Yemin ederim erkek olsam evlenmem, evliliğe değecek doğru düzgün kadını bulana dek insanın ömrü de biter zaten.
Entel dantel işler yüzünden ara bozmayı çok seviyonuz. Yemin ederim çok komiksiniz
Ne kadar geliştiğimizi iddia eden bir toplum olsakta gelişmedik kadının kocasının soyadını almak istemeyen kadınlar biz erkekler tarafından yanlış anlaşılabilir o yüzden şimdilik bu durum için erken
Vallahi erkeklerinle algıladığı benim Zehra umrumda değil hiç erken değil topluma göre yaşamayı kesin sizde
Madem kendi soyadını kullanmak istiyorsun direkt ayrıl.
Evlenmek için soy ismini değiştirmek mi gerekiyor sadece.. Aile olmayı hiç veremezsin!
Abla 2 sene önce de 6 yıllık evli olduğunu söylüyordun bence senin eşin felan yok
Belli ki senin kalbini fazla kırmış fevri davranma sakin ol bence zamana bırak 😉
zaten dinimizdede kiz kendi soyismiyle durmali arastirabilirsin ve esine böyle anlatabilirsin (tabi islami inanciniz varsa) yoksada kavga etmeden cözmeye calisin ama iki soy ismide aldiysan neden birden degistirmek istiyosunki anlamadim
Yani neyini anlamadın Ben de bunu anlamadım yazsa yeni çıktı o zaman böyle bir yasa yoktu
yasaya uymana gerek yok dinde zaten bi kadin erkegin soy adini almak mecburiyetinde degil
Ya ben dinine pek uyan birisi olmadığım için bana dinden vurma hepimiz aynı dine uymak zorunda değiliz sonuçta
ben senin soruna cevap olarak parantez icinde ne yazdim? (tabi islami inanciniz varsa) yani seni dinden vuran yok seni zorlayanda yok dine imana inan diye. soru sormussun yardimci olmaya calistim. tesekkür etmek yerine ters cevap vermene gerek yok. hadi sana iyi günler
Yok sen beni yanlış anladın senin görüşüne saygı duyuyorum ama ben şunu belirtmek istedim şimdi din kişiden kişiye değişebilir ama yasalar kişiden kişiye değişemez ya bundan bahsettim Müslümanım bende yoksa
dedigim gibi dinde zaten bu hak coktan vardi. bi kadin erkegin soyismini almamasi gerekir. soyu belli olsun kimden oldugu belli olsun diye. yasa bunu yeni cikarmis sende uygulamak istiyosan hakkindir. güzel dille uygun dille tekrar anlat dene ama birbirinizi kirmayin cok seviyosaniz. sonucta sirf soyismini degistiriyosun diye sevmektende vaz gececek degilsin.
Zaten en son dedi ki senin ne istiyorsan o olsun dedi
ozaman iyi sende düsünüp karar verip ona göre istedigini yaparsin
Kararım kesin
Yasal hakkın elbette ama bunun için eşin ile tartışıp kalp kırmaya ne gerek var bilemedim
Önemli bu kadar? Seviyorsa soyadı mi kalmış önemli olan?
benim için sorun olmaz.
ama kızlık soyadını belli etmek riskli değil mi.
Sonuna kadar sen haklısın bende almayı düşünmüyorum boş ver buradaki erkekleri
Adam haklı onun himayesine giriyorsun soyadını da kullanmalısın veya hem senin hemde eşinin soyadını kullanabilirsin
Öncesi Ben kimsenin himayesine girmiyorum ben bir mal değilim himaye kelimesi ne lan ikincisi hiçbir şekilde kendi soy ismimi kullanacağım o haklı falan değil
Ne dersen de onun himayesine giriyorsun evlendikten sonra ister kabul et ister kabul etme
Gerçekleri kabul etmek her zaman zor ve acıdır maalesef
Vallahi 6 yıllık evliyim iki çocuğum var bugüne kadar kimse bana himaye olamadı ;).
Adam iki çocuk yapmış seni evinin hanımı yapmış daha sayayım mı 😊
Ben ev hanımı değilim. Bu bir. Spikerim ben. İkincisi de. İki çocuğu o tek yapmıyo3 beraber düşünüp karar veriyoruz. Bu himaye olmuyor yani ben şu an istesem kapıyı çeker çıkarım. Gramda ihtiyqç duymam ona meslek vae para var güç var
Bu düşüncen sadece ben varım düşüncesi gerisini konuşmaya gerek bile yok sen her zaman kaybedeceksin bu sözüm kulağına küpe olsun
Eşler birbir ile eşittir. Üstün yoktur. Karı koca birbiri ile eşittir kimse kimseye himaye olmaz olamaz. Hepimiz özgürüz. Ben her zaman kazandım. Dik başlıydım himaye olmaz dedim diye mi kaybedicem. Küfür etmek istemiyorum iyi karın yarın sana himaye olsun o vakit sen kabul et
Sen ne dersen de söylediğim seni rahatsız etse de öylesin küfür edecek bir durum yok küfür sahibine aittir ve kişinin karakterini belirler
Üç kuruş para kazanmakla bir şey olunmuyor
Olabilseydin küfür kelimesini bile ağzına yakıştırmazdın
Ya senin söylediğin beni rahatsız etmiyor ki senin saçmalaman rahatsız ediyor himayesindesin himayesindesin diye tutturuyorsun olmadığımı söyleyince de çeviriyorsun kaybedersin diyorsun yani ne bok yaptığın belli değil
O bokun içinde kendin boğulmuşsun zaten haberin yok bir şey çevirdiğim yok böyle olduğun sürece kaybedeceksin dedim o kadar
Lafı fazla uzatmamak için susmayı tercih ettim baktım laftan anlamıyorsun susmak en iyi cevaptır her zaman
Erkekler bu konuda gurur yapıyor illa kendi soyadlarını alacakmışız bu şartmış gibi
Kavgaya gerek yok bence ister ikisini kullanırsın istersen birini seçersin
Soy adı aileyi temsil eder. Anne baba ve çocuklar aynı soyadı taşır. Sen istiyorsan kullanma.
Yani ben kişisel olarak istediğim soy ismi kullanamaz mı ya Bu yasa yasa artık
Sen haklısın ama eşin neden karşı çıkıyor? Sakinleşince bir daha konuşur ikna edersin büyütülecek bir mesele değil.
Kendi soyadında bir erkege ait ünlü biri veya soyadınla iş yapan biri değilsen kocanın soyadını almalısın
Mesela erkek olması değil ki soyadı ne demek soyunun geldiği at demek çok normal değil mi babama soyadını kullanmak benim soyum zaten oradan gelmiyor mu kocama soyadım falan almak istemiyorum niye alayım
Kocasının soyadını kullanmak istemeyen mümkünse aynı yatağa da girmesin. Ne büyük dertmiş ya parasını yiyince iyi ama
Bence bir sorunun varsa eşinle o zaman onun soyadından çıkarsın
O zaman desene erkeklerin bizle hep bir sorunu var bizim soy isimlerimizi almıyorlar ya
kanuna göre konuş canım
Ulan kanuna göre zaten kanuna göre tek soy isim artık kullanabiliyoruz sen anlamıyor musun kanunda hayır kadınlar direkt tek soy ismi kullanabiliyor evlenen kadınlar artık herkesin soy ismi ayrıldı bir sorun olmasına gerek yok
Sen yazdigina once bak sonra konus
Evliğin bir anlamı kalmadı diye düşünüyorum sadece kadın hakkı için diye düşünüyorum
Evliliğin anlamı nedir birlikte aynı soyadı mı kullanmak o zaman sen dilekçe verip ileride karının soyadını alsana böyle bir hak da var sonuçta
Oturup ortaklaşa orta yolu bulun. Bence Soyad o kadar da önemli bir durum değil
Geldiğin soyadı belli eden bir şey
O kadar önemli bir şey değil. Birbirinizi kırmayın. Önemli olan soyadı değil. Mutluluğunuz
Ya ne demek belli değil İnsanların bana hitap edebileceği benim hangi soydan geldiğimi belli eden bir şeyi nasıl önemsiz
Yeni yasa çıktı diye koşa koşa gittin mi? Hayır yani ne olur adamın soyadını alsan.
Kardeş kendi soyadı mı kullanmak istiyorum ne var
Böyle şeyleri tartışma yapcak birisin evlenme sen
Ben 6 yıldır evliyim zaten soruyu nerenle okudun madem böyle şeylerin tartışması olma sen yarın dilekçe ver de karının soyadını al
Yok evlendiyse o alsın, ama sen alma tamam mı
Yasa çıktı alma sen kdndkdkssksjix
Ne alaka lan ne alaka dilekçe verip sen de karını soyadını alabilirsin Bu çok kolay bir şey ama işinize gelmez niye erkeğin soyadı alınıyormuş bunda bile cinsiyetçilik yapmak
Defol saygısız, hem soru soruyor hem cevaba saygısızlık ediyor
Yani açıkcası biraz da aranızdaki bağa saygı duymak açısından iki soy ismimde kullanman daha doğru olur. Ben de öyle yapıyorum şahsen hatta eşimin soy adı çok çirkin olmasına rağmen.
Ya aramızdaki bağ saygı duyuluyorsa o benim soyadımı kullansın artık dilekçeyle kullanılıyor eşimin soyadı çirkin değil ama ben kendi soyadımı tek soyadını kullanmak istiyorum
Güzelim haklısın ama bu geçmişten günümüze gelen bir durum ve norm kabul edilmiş. Doğru olan eşinin soy adını alman tabii almama hakkına sahipsin ama bu aranızın açılmasına ve hatta kayın validen veya görümce eltilerin senin açığını arıyorsa eşini doldurmaları ve huzur kaçırmaları için de çok güzel fırsat vermiş olursun. Benim tavsiyem iki soy ismini de kullanman hem onun gönlü olur hem senin. Sen direkt kendininkini kullanırsan onu yok sayıyorsun gibi düşündürebilir herkese
Kimin ne düşündüğü umrumda değil sen hayatında topluma göre yaşıyor olabilirsin ama ben kendime göre yaşıyorum ayriyeten eşim zaten bu tür şeylerle dolabilecek biriyse huzurumuz benim yasal hakkımı kullanmamla kaçacaksa kaçsın hatta boşanalım benim korkum yok ben yasal hakkımı kullanıyorum diye kimseye hesap vermek zorunda değilim sen toplum için yaşa ama ben yaşamam
Evlenmeden önce olabilir belki ama artık o soyadına sahipsiniz ve kullanıyorsunuz, bu kocanız için de kırıcı bir durum. Soyadından sevmediğiniz bir durum mu var acaba
Benim kimlikte şu an iki soy ismim var ve belirtirken zaten her zaman kendi soy ismimi belirtiyordum ya da bir şeyin zaten birine söylerken sadece kimlikten de sildireceğim olay bu
bende öyle yapmak istiyorum bir anda başka bir soyada geçmek bilmiyorum hiç alışıbaliceğim bir şey değil
evlenmeden önce konusulacak sevylerin evlendikten sonra konusulmasına bir örnek daha
Senin gibi cahilin ilk defa görüyorum bak malı anlatır gibi anlatıyorum bu yasa yeni çıktı daha 4 günlük evlenmeden önce böyle bir yasa yoktu bak malı anlatır gibi anlattım soruyu okumadın sanırım
sen öfkene hakim olmayan birisin. bu yasa zaten vardı. benim demek istedigim senin böyle bir yasa var ben bu soy adımı da eklemek istiyorum ve bunu kullanmak istiyorum diye bana degil ona anlatman gerekyyor. ayrıca öfkeni cevrene yansıttıkca dana da batarsın. soruyu okudum. eşinde sana bırakmıs daha niye uzatıosun. cok gereksiz bir yazın olmus
Abi haberleri de mi izlemiyorsun ya sen yürürlüğe Yeni girdi bir yasanın olması yürürlüğe girmesi ile aynı şey değil Bak bunu da öküz anlatır gibi anlatıyorum
sen evlenebilecek kapasitede degilsin bence. biliyoruz kadınlar kendi soyadarını kullanabilir. öküz vs kelimeler ne kadar da yanlış cok garipsin yani.
yasal hakkın kullan. en niye tartıstınız o zaman? aranızda problemler var mı s demek ki bu da bahane oluyor. öküz kelimesi garip yani. evlenme yeterliligine sahip olmayan evlenmesin mümkünse
Erkekler kudurmuş yorumlarda. Tuhaf olan kadınlarda geri kafalı yorumlar yapmış nsmdnsbsb
xd
Yani bu senin kendi kararın olmalı kocan buna karışmamalı bence.
Bu çok derin bir mevzu yani kendi soyadını kullanınca ne hissediyorsun kocanın soyadını kullaninca bir baskı mi hissediyorsun sevdiğinin soyadiyla aynı olmak niye güzel olmasın
Soy adını taşımak istemediğin adamla nasıl neden ne için evlendin boşan adamdan gitsin kendine hayat kursun 🙄
Niye sen evlenince karını soyadını mı taşıyacaksın karının soyadını almazsan biz sana şey mi diyeceğiz onu niye sevdin niye evlendin mi diyeceğiz artık dilekçeyle kadınların soyadı da alınıyor sen madem çok seversen karını onun soyadını alırsın tamam
Bunun içinde karga edilmez ki, kimlikte sadece yazılı kimse görmüyor her dk nesini dert ediyorsunuz ki😉
Ne demek niye dert ediyorsun benim soy ismim benim soyum benim babamdan yürüyor beni kim hayata bağlattı Beni kocan mı hayata getirdi soyisim ne demek senin geldiğin soy demek benim soyum babamdan geliyor
Niye soyadı kötü mü
Ne alaka. Bu sence kötü iyi mi diye mi? Bu benim soyum kocamdan değil babamdan geliyor ya ondan
Babamin oğlu olmadığı için ilerde bende kendi soyadimi kulanmak isterim
seni haklısın. onun malı mısın da onun soyadına geçmen zorunlu olsun. resmen boşanma nedeni böyle bir koca
Soyağacı tek bir kişiye bağlanmalı bence kadın erkek fark etmez bu çocuk için önemli diye düşünüyorum karmaşaya gerek yok
Kb ama erkekler eşinin kendi soyadını almasına daha makul bakar kb eşin haklı
Kadınlar neye makbul bakar yani erkeklerin bakış açısı mı önemli kadınların önemli değil mi
Sen bence evlenme
Ben evliyim zaten 6 yıllık erkek düşkünü önce soruyu oku erkek savunucusu
Erkek düşkünü diyosun bana kendinde benim gibi evlisin burada ne işin var akıllım madem evleniyosun o erkeğin soyadını alacağını bile bile evleniyosun kb erkek enayi değil
Ulan o erkeğin soyadını alacağını bile bile evleniyorsun ne demek yasa diyor ki artık almıyorsun sen kafan mı geride lan evlendiğin adamın soyadını zaten yasalarla alıyordun artık almıyorsun yasa değişti diyorum kafan mı basmıyor
Önce üslubuna dikkat et sen ne zmn evlendin bilmiyorumda ben 5 yıldır evliyim ben öyle bişey istemiyorum kendimce söyledim senin kafa gidik o evlilikte fazla sürmez sende
Ben olsam üzülürdüm. Ne var ki bunda neden onun soyadını taşımak isteymiyorsun
Çünkü yasal olarak hakkın ve benim soyum babamdan geliyor
Bu senin hakkın ama ben istemezdim bir yere gidyosun cocuğun eşin aynı soy ad sen yabancı gibi oluyorsun ben istemezdim ama saygı duyarım
Ya bir yere gidiyorsunuz derken kimse aa soyadlara bak demiyor kimse bunun farkında bile varmıyor Ben yıllardır kendi soy ismimle kendimi tanıtıyorum kimse aa çocuğunun soy ismiyle senin soy ismin farklı demedi sadece eşin soyadını kullanmıyor musun Kader
Aile kuralları gereği onun soy ismini alman gerekiyor bence ama istemiyorsan saygı duyması gerekir.
Cocuklar onun soyadını alacak sonra sen tek kalırsın cunku ailenden once senin ailen gelecek
Kullanmak zorunda değilsin kimse senin hayatına karışamaz