Fikir alalım arkadaşlar buyrun
Tek maaşla evlilik olur mu?
Fikir alalım arkadaşlar buyrun
bu devirde tek maaşla evlilik olur mu
Ne kadar maaşla olur veya
Ev olmadan
Türkiye şartlarında kolay olmuyor evet ama bence olsada iki kişinin de çalışması gerek. Sonsuza kadar evlilik cicim ayındaki gibi gitmiyor ve belli bir süre sonra en ufak eksiklik problem ve yüze vurmak için açık nokta oluyor. Ya da hepsini geçelim insanın hayata geliş amacı çalışmak keşfetmek olarak düşünüyorum bu da çalışmak için en büyük sebep. Fazla para göz çıkarmaz. Biri evde biri işte hayatı bence sıkıcı. İki kişi çalışınca hayat konforu da artıyor eve giren maaş fazlalığı seçenekleri de arttırır bu yüzden iki tarafında çalışması en iyi durum.
Kesinlikle haklısınız
Evlenince çalışmam diyorlar
Sonrada eksikleri alınca en iyisini istiyorlar. Al başına belayı
Olur. Çalışan kadin istemekte mantikli degil. Kadinin calismasinin garantisi yok. Cevremde evlendikten sonra ben hem ev isi, cocuk, meslek hayati yurutemiyorum diyerek birakanlar var. Hepsini yurutmek kadin icin kolay degil. Ki zaten hamilelikte, dogumda ve cocuk bakiminda bir sure calismayacak kadin. En ihtiyac oldugu zaman calisamayacak yani. O zaman, o kadar masrafa tek maaşa duseceksiniz zaten.
Bebegin bir suru masrafi olacak yine tek maasla karsilanacak bunlar. En az 3 yil boyunca hemde bu durum. Yani kadina bel baglamamak lazim. Cocugu olduktan sonra cocugumun bana ihtiyaci var diyerek hakli olarak calismak istemeyedebilir kadin.
Rizki veren Allah'tır. Benim akrabalarim 4 kisilik aileyi en dusuk memur maasiyla geçindiriyorlar. Bu işe girdikten sonra tek maasla nasil gecindigine sen bile inanamazsin. Allah bir sekilde yardim ediyor.
Tabi butceye gore yasamak lazım, luksten biraz uzak olmak lazim. Hatta bu devirde mümkünse buyuk sehirlerden tayin isteyip daha kucuk az nufuslu yerlerde yaşam kurmak daha mantikli. Kiralar biraz daha ucuz, yol masrafi daha az. Para biriktirmek isteyenler icinde mantikli bu durum eger yapilabiliyorsa.
Millet cebindeki paraya gore yasiyor. Tek maasli ona gore yasarken cift maasli zengin olmuyor ya da elinde para bulunuyor sanmayalim. Cift maasli tanıdıklarım var yetmiyor diyorlar. Cunku ne kadar varsa o kadar harciyorlar. Mesele daha fazla para degil yani. Cebinde ne kadar varsa o kadarlık yaşıyorsun.
Sen tek maasla 5 binlik evde oturursun. O cift maasla 8 binlik evde oturur. Onlarda o standarda gore yasiyorlar cunku. Aslinda degisen pek bir sey yok. Herkes cebindeki paraya gore yasiyor.
Birine 15 bin verirsen 15 binlik yaşar. Birine 30 bin verirsen 30 binlik yaşar. 30 bin alan 15 binlik yaşamıyor. Yani hemen hemen ayni noktaya geliyorsunuz.
Fazla paraninda fazla masrafi oluyor. Calisan ciftlerin ekstra masraflari da olabiliyor. Bakici parasi, eve gelen temizlikci parasi, kreş parasi vs vs. Yani fazla paranin baska masraflari çıkıyor illaki.
Elinde kenarda cok bir sey kalmiyor cift maaslilarinda. Dedigim gibi cebindeki paraya gore yasiyorsun. Tek maasla gecinilir. Dikkatli harcama yapmak lazim sadece.
Çocuk olunca mecbur tek maaşla yaşayacaksınız bir müddet. Burada en asgari şart aile evinde en azından bir müddet kalabilmeniz bana göre. Yetinmeyene iki maaş da yetmiyor bakma sen. 16 17 bin tek maaş ise bana sorarsan standart bir hayat için yeter. Kadın da çalışsın diyenler çocuk olunca kendi annelerinin ücretsiz bir şekilde bakacağı konusunda teminat veriyorsa çift maaş tabi ki daha iyi olur.
Sonuna kadar katılıyorum
Tek bir maaşla evlilik mümkündür ancak maddi açıdan zorlayıcı olabilir. Bir çiftin tek bir maaşla geçimlerini sağlamaları için, yaşadıkları yerin maliyeti, yaşam tarzları ve harcama alışkanlıkları gibi birçok faktörü göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Çiftler, tek bir maaşla geçimlerini sağlamak için bütçelerini sıkı bir şekilde yönetmeli, tasarruf etmeliler ve yaşamlarını buna göre planlamalılar. Bununla birlikte, maddi açıdan zorlanabilecekleri zamanlar olabilir, özellikle beklenmedik acil durumlar veya harcamalar ortaya çıktığında. Tek bir maaşla evlilik, çiftlerin ilişkilerinde ek bir stres kaynağı olabilir, ancak iyi bir planlama, anlayış ve işbirliğiyle aşılabilir. Bir çift, birlikte çalışarak, maddi açıdan zor zamanları aşabilir ve birlikte bir gelecek için birlikte çalışabilirler.
Cevap
30Cevap
Ev olacak araba olacak iki tarafın da mesleği ve isi olacak ancak o zaman evlilikte geçim sıkıntısı olmaz. Kusura bakmayın ama geçim sıkıntısı olan evlilikten zaten manen de iki tarafa hayır gelmez kavga gürültü kıyametten başka bir şey beklenmez.
Kesinlikle haklısınız
Siz evli misiniz?
Yaşayan çeken biliyor
Ben evli değilim
Bu devirde zor cidden
Herkese zor değil ama belli kesim için çok zor gene de o kesimden insanlar hayatta pek umutları kalmadığı için evlenmeye daha hevesli oluyorlar. Evlenip evi olmasını bırak kira ödemeye yeterliliği olmayan adamlar ailesinin evine gelin getiriyor dkkdkf
Bak kardeş rızkı veren Allah asla maddiyatdan korkma sen niyetini temiz tut ummadığın kapılar açılır
Karşı taraf maddiyata bakıyorsa boş ver gitsin önemli olan maddiyat değil maneviyat dır
Orası öyle tabi
Ama geçim için şartların iyi olmasida önemli
Alakası yok Allah rızka kefil rizik düşünme. İmanını düşün
olamaz olmaz kadında erkekte çalışacak arkadaş!!! erkek zaten çalışmalı, kadın da çalışarak ev ekonomisine katkı sağlarken ekonomik özgürlüğünü eline alır ve evde oturup senaryo yazacağına zaman kalmaz o senaryolara çalışır :D
Kesinlikle
Evin araban varsa olabilir. Ama yoksa kesinlikle olmaz.
Dost acı söylüyor
Evet dostum, durum bu.
Hayırlısı olsun
Önceden ev kirası maaşın 4de 5de biriydi
Şimdi yarısı ya da ona yakın olmuş
Aynen öyle, bu yüzden zaten geçim zor. Yoksa tek maaşla geçinmek kolaydı eskiden
O cinsiyet eşitliğini takan kadınlar bile emin olun aşkında evi parası maaşı iyi olmayan birini asla istemez.
@kronikanksiyeteli aynen.
@kronikanksiyeteli kesinlikle katılıyorum
Eee o zaman soran bey derdin ne neyi değiştirmeye çalışıyorsun
Çok zor fikrim. Valla senin harcamanı bilemedigimiz için. Ne kadar maaş yeter bilemeyiz. Arti o aileye bir Dr 3 kişi eklendi mi sen dusun. Herseh maşallah olmuşken.
Türk kızıyla evleneceksen hele ki şu yorumda g.. tuu kalkık gibi türk kızıyla zaten olmaz maaş para değil sadece hiç bir şekilde olmaz bunlarda kafa beyin yok
Tek maaşla bence zor olur, kaldı ki hayatınıza çalışan, üreten, mental sağlığı yerinde olan kişi/kişiler alın.
Rabbim herkesin yardımcısı olsun Her kesime bol kazançlar nasip etsin Amin. Önümüz kurban bayramı kurban telaşesi var hadi hayırlısı..
Maalesef günümüz Türkiye'nin de evin kirada olmasa bile tek maaş ile geçinmek hiç de kolay bir şey değil.
Tek maaşla anca ev kirası ödemeden kıt kanaat yaşayarak olur. Ev kiraysa 2 maaş ve kenara koyamadan olur. 3 maaş alırsan kenara koyar yatırım yapar istediğini anca alırsın. O yüzden suriyeliler ilerde çok rahat yaşayacak
Şu an bir maaşla ev geçindirmek çok çok zor. Ev senin olursa da o bile ufak ihtimalle. İki maaş şart.
Tek maaş kaç para ona göre değişir. Ev kiraysa olmaz.
Kira 7-8 den başlıyor
Maaş 16 civarı
Ev kira değilse ve çocuk yoksa minimal bi yaşam sürebilirsiniz. Ev kiraysa kesinlikle çok zor.
Evlenmeye kalksam ev kira olacak
Ya ev alıp evlenmek lazım
ya da iki tarafta çalışacak
Millete boşuna kira ödeyeceğinize iki kişi çalışıp kira ödemelerinin bi tık fazlasıyla ev taksidi ödeyebilirsiniz.
27 aşıyorum tek maaş yetiyor aldığın maaşa bağlı
16-17 alıyorsun galibaa
27 IT yim
27 iyi maaş
Maaşa beklentilere yaşayış biçimine imkanlarına bağlı değişir
Çok zor Allah bundan sonraki nesillerin yardımcı olsun
Evet olur ama biraz zor geçinilir. Aslında bu kişilerin tutumunada bağlı.
Niye tek maaşla idare edeceksin ki girsin işe çalışsın kadın da
Benim maaşım yeter yine de çalışması mantıklı. Cahil kalıyorlar evde. Ayrıca dışarıda her seyi kolay sanıp sorun paylanasmiyorlar. Ayrıca ev hanımlarının yüzde 90 inin psikolojisi bozuk. Vs vs.
Aynen öyle
Ev yoksa minimum 20k belki idare eder ev kiralaeini dusunerek
Maaşın yüksek olmasına bağlı. Asgari ücret ise olmaz.
Maaşın ne kadar?
Tek maaşla evlilik olması için Cumhurbaşkanı maaşı almalısın
17 şu an. Ev kirası ,7-8 evlensem o şekilde
Asla kendine güvenmeyen bir erkekle evlenmem çünkü ben iyi şartlarda büyüdüm
Maaşın miktarına bağlı
Ne kadar maaş gerekli sizce
Olur ama gerdek sonrası bosanirlar
5 ay sürüyor genelde
Hemen hemen cicim ayı sonrası kavgalar başlar
Bence olmaz bu ekonomide.
Bencede
İki maaşla daha iyi olur
Kesinlikle
Tek maaşlı asgari ücret ile zor
Tek maaşla evlilik olur evet maaş yüksek ise tabi
Olur tabi neden olmasın.
Geçirmeyi biliyorsan olur neden olmasın
maaşa bağlı ama genel olarak olmaz bence
Biraz zor :/ iyi bir tutum ister
100 binin altı düşük gelir sayılır sen hesap et
Hayır olmaz ekonomi çok kötü zaten.
Tek maaş 25 falansa anca olur 😂
Evvv yoksa iki kişi çalışması şart
Yani rahat 40 dan fazla olmalı
Ne oldu yoksa kızın mesleği yok diye terk mi ettin
Konuştuğum yok ama genel olarak sormak istedim. Herkesin kafasında bu soru var
Evlenmem
Ama ikisi bir değil çok farklar var
Maaşı yok diye daha kötü bence.. yemek yapmayı zamanla da öğrenebilir
Aynenn öyle
Kadının yükü fazlasıyla var zaten
Hahaha evlenince de ben çalışyorum zaten diyeceksiniz
İyi bari seni alan yaşar
Kriterin çalışması yani
Daha önemlileri var emin ol
Saygısızlık yapmadım zaten senin kararın
Rica ederim bu arada benim mesleğim var polisim ben
Bulursun umarım meslek ne?
Aşçılık iyi meslek aslında
Anladım.
tek ama çok kazananla evlenin kızlar
Öyle olması şart bu devirde bakın erkekler çakışmayan kadın istemiyorsa bizde varlıklı erkek isteriz.
katılıyorum
Kırsalda belki
Olur diyen hiç olmadı ☺️
Şehirde büyüyen insan için zor bende olsam kabul edemem
Olmaz
Banada öyle geliyor
18 liradan aşağısı kurtarmaz tek maaşla
Olmaz
Mutluluk olduktan sonra her şey olur
Olur tabi
Çok zor
Olur ama zorlanilir sadece