Atatürk'ün gösterdiği rota dışında başka bir alternatif yok çünkü.
Dincilik, gelenekçilik saçmalık. Anti modernleşmeci ülkelerin ne duruma geldiğini görüyorsunuz. 1970'lerde kadınlar özgürken, 2023'te kadın yakıyorlar. Bu bir alternatif olamaz.
Komünizm desek Komünizm tüm dünyaya dikta getiriyor. O da bir alternatif değil. Herifler vatandaşları kaçmasın diye ülkeden çıkışı yasaklıyor. Tıpkı şeriat gibi orada da din özgürlüğü, fikir özgürlüğü yok.
Medeniyet halen Batıda... Medeniyet halen modernleşmede. Öyle degil mi? Yıl 2023 görüyoruz.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Norveç en yüksek intihar oranına sahip olan ülke , avrupada da erkekler kadınlara öküz gibi davranıyor bir cluba falan gidip takıl bakalım 3 e 4 e kadar. Evlilik oranları düştü aile yapısı kuramıyorlar ve kendi etnik kökenleri kayboluyor gene aynı avrupalılar asya ulkelerindeki seks işcilerine fiziksel şiddeti en çok uygulayan insanlar.
Aynı avrupanın yakın geçmisi medeniyet degil ingiltere somurge ulkesi , hollanda somurge ulkesi, almanya vs bunlarin hepsi somurgelerini bolusemeyip dunya savasi cikarttilar.
Gunumuzde afrikada demoktasi adi altinda hala somurgecilik faaliyetlerine devam ediyorlar ingiltere fransa gibi ulkeler secmen listelerine kendi dayattikları listeleri veriyorlar. zimbamve ekonomik ambargolar sebebiyle hiperenflasyondan daha yeni çoktu ülkede gumus altın ve platinyum madenleri var. Butun kitada insanlar aç can güvenlikleri yok. Avrupa çok medeni gerçekten.
Atatürk kısmında kendisi büyük bir düşünür ve ülkesi için hayatını vermiş tüm ömrü neredeyse silah altında geçmiş bir adam insanlar sevmeseler bile saygı duymak zorundalar o veya bu şekilde bugün onun kurduğu devletin içerisinde yaşıyorlar. Yoksa Türkiyedeki insanlarda afrikadaki gibi yaşıyor olacaklardı.
Evvela gelelim dediklerine. "Avrupa özentisi" filan yazmışlar hakaret ettikleri için kaldırdım. Ama sen tez sunmuşsun bu güzel. Şimdi evet Norveç'in en yüksek intihar oranlarına sahip olması onun yaşanılır olmadığı manasına gelmez. İnsanlar Norveç'i yaşanabilir bulmasa, Rusya üzerinden İskandinav ülkelerine geçmeye kalkan bu kadar kişi olmazdı değil mi? Ya da Norveç yaşanılır olmasa Norveçliler orada yaşamazdı dünyanın en güçlü pasaportları bunlar, göç ederler. Avrupa'da kadınlara kötü davranılıyor demişsin bence bu çok saçma. Kadınlar için en iyi yaşamın olduğu ülkeler Batı Avrupa ülkeleridir. Kaldı ki ben Avrupa'da hayat harika, hiçbir sorun yok demedim insanın olduğu her yerde sorun vardır. Fakat Birleşik Arap Emirliklerinde kadınlara tecavüz ediliyorken ve tecavüze uğrayan kadınlar hapse atılıyorken gelip "Batıda kadınlara kötü davranılıyor" demek saçma. Armut ve elmayı karıştırıyorsunuz. Eğer sizin dediğiniz gibi olsa bugün Avrupa ülkelerindeki insanlar Ortadoğu'ya sığınıyor olurdu. Fakat tam tersi... Sömürü olayına hiç girmiyorum Afrika'yı Batıdan çok askeri diktatörlükler sömürdü Afrika tarihini okursan görürsün. Bugün de Afrikalı yöneticiler korkunç yolsuzluklar yapıyor ve Afrika'yı yoksullaştırıyor. Yani bunun Batı ile de ilgisi yok. Çin de sömürüyor Afrika'yı. Feodalizm varsa sömürü vardır. Yeterince modernleşip özgürleşemezsen her daim sömürülürsün bu her ülke için geçerli.
Evlilik oranları Japonya'da, Çin'de de düştü. Bunun sebebi şehirleşmedir. Türkiye'de de evlilik oranları düşecek. İnsanlar için öncelik değişti tüm insanlar üretim ve hayatın bir parçası haline geldi.
Osmanlıda da modernleşme var. Modernleşme Atatürk'le başladı demiyorum. Her anlamı ile Batılılaşma da demiyorum zira bugün Çin de Japonya da modern ülkelerdir. Ama Türkiye için büyük oranda Batılılaşma diyorum.
Dediğim gibi başka alternatif olmadığı için dünyada Batılılaşma trend olmuştur...
Bir ülkenin yaşanılabilir olması ve kendi içindeki halka iyi bir devletçilik sunuyor olması yaşam standartlarını yuksek tutması ve bu ülke halkının bunları bilerek sessiz kalıp görmezden gelmesi medeniyet değildir. Güçsüz olursan sömürülürsün kısmı zaten medeni bir düşünce değil. Afrika tarihini okumamı soylemişsiniz dünyanın kuruluşundan bu yana olan tarihi zaten biliyorum. Afrikanın sömürülmesinin ve halkın cahil bırakılmasının sebebi başkanların yolsuzluk yapmasından çok toplumun yüzyıllarca köleleştirilip bugün bile kendi demokratik yönetimine kavuşamamasına bağlıyorum ve bunun sorumlusu oradaki insanlar değil. Avrupa kendi içerisinde daha iyi imkanlar sunan kendi devlet yapısını koruyan daha adil yöneten bir sistem içerisindedir evet ancak bu medeni bir sistem olduğunu göstermez. Bugün sizin ülkenizdeki terör örgütüne destek çıkıp kendi halkınızın güvenliğini tehlikeye atan kendi topraklarınızın bütünlüğünü tehtid eden bir topluma medeni diyorsunuz umarım farkındasınızdır. Gelelim arap toplumunda kadına davranış ve çin sömürgecilik konusuna ben bu ülkelerde demokrasi var ya da toplum çok ust duzeyde diye bir fikir sunmadım zaten konumuz avrupanın medeni olmadığı bu topluluklarda medeniyetin olmadığını bizde biliyoruz.
Medeniyet dediğiniz şey insanların dil, din , ırk ve hangi ülkeye mensup olduğuna bakılmaksızın eşit şekilde yaşamasına izin verip başka bir toplumun kuyusunu kazmaya çalışılmadığı bir ortamdır ve bunu dünyada sağlayan hiç bir devlet yok şu anda.
Ben sana katılmıyorum.
Fakat sorgulama yönteminin yanlış olduğunu sana defalarca söyledim yine söylüyorum.
Örneğin biz Osmanlı hoşgörülü diyoruz. Bunu neye göre diyoruz? O dönem diğer ülke ve toplumların durumuna bakarak söylüyoruz. Senin yaptığın idealizmi anlıyorum fakat gerçekçi değil çünkü sen değerlendirme yaparken dünyanın geri kalanı ile Batı'yı değerlendirmiyorsunuz. Sen kendi kafandaki ölçütlere ve kusursuzluğa göre Batıyı değerlendiriyorsun. Böyle olunca tüm devletleri yerin dibine gömmek mümkün. Ama şunu unutmamak lazım bugün Batı kötüyse Doğu aşırı kötüdür. Madolyon'un öteki yüzünü görmek gerekiyor.
Evet bende katılıyorum sana. Teşekkür ederim.
Arkadaşlar kusursuzluk diye bir modelleme yoktur dogru ve yanlış vardır afganistanda medeniyet yok demissiniz ya da doğu kotu demissiniz bu toplumların bu hale gelmesinin sebebi medeni dediginiz toplumlar. Suc her yerde suctur o zaman sokakta kimin gucu kime yetiyorsa vursun kirsin gecsin butun sucluda gucsuz olan olur.
Tek yol Milliyetçilik.
Aynen öyle👏
Öyle değil
Kitap okumayıp farklı perspektiflerfen bakma becerisi olmayan tarih bilgisi ilkokul olan birisine ne anlatsak boş.
Dünyada somut örnekler varken hayalci olmak doğru değil. Somut örnekler varken hayalci davranamam kusura bakmayın. Devlet yönetimi de hayalcilikle olmaz. Realist bakıldı ve modernleştirildi. Kusura bakmayın.