AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
118Cevap
https://www.bilimfelsefedin.org/?p=1778
bu adreste geçen yazıyı tamamen oku.. inşallah yanlışından dönersin..
Ayette gecen elini kes mecsz anlamda kullanms Allah cc. ceza ver hikmunde.. dir.. kurani kerimde mecaz kelimeler yeminler vardir bu etkilmk icindir.. t
Türkiye'ye şeriat gelsin diyen arkadaşlara sesleniyorum şeriat gelirse o çok taktir ettiğiniz müslüman görünümlü hırsızların meclisteki açık oylamada kaldıracak elleri olmazdı!!!
İste cevap budur karadag190 super cevap kardes
zaten elmi kaldırıyolar uyuyolar
Ceviri hatasidir panpa fksgdjdhs
O degil de cidden psikopat zihnin urunu muhammedin uckuruyla da ugrasiyor zaten kitap
madem bu dünyada cezasını verdin, öbür dünyada cehenneme atmak noluyo. bunun da sorgulanması gerekir.
Bu dünya da cezası verilirse diğer dünya da bundan dolayı ceza yok. Kısas bu dünyadan günahına kefaret olması için
kaynak? (ayet falan olsun mümkünse)
@tunçemir
Her şeyin kaynağı Kur an ve hadis değildir. İcması ve kıyas ı vardır.
Hadis i şerif : allah kulunu küçük musibetlerle sınar ve onun günahlarını affeder.
Yani hastalık insanın günahına kefaret olsun diye verir Allah.
Zina eden birisi hz Muhammed e zina ettim diyor O kimseye söyleme diyor. Sonra tekrar söylüyor O söyleme diyor. 3. De tekrar söylüyor O da 100 sopa vurun diyor. Yandakiler sorunca bu günahla gitmesini istemedim diyor.
Allah rahmeti boldur ve kuluna zulmedecek değildir. O ileriyi bildiği için onun o cezası 1000 sene yanmaksa bu dünya da çeksin kurtulsun istemektedir. Kaldı ki bu el kesme olayı bu günümüzde uygulanamaz.
tamam tecavüz suçu işleyen biri bilmemkaç sopa yesin cehennemden kurtulsun var mı l*n böyle bişey :) bir de 1000 sene yanmakla 100 sopa aynı şey mi mk :) nerde allahın adaleti. adalet istiyok :)
@tunçemir?
Şimdi buranın zaman kavramı ile orası farklı onu bilemeyiz. Ama bir lira hayır yapınca 1000 sene cennet dedikleri zaman yok ya adaletsiz olur diyo musun? Demiyosun. Oyunu kuralına göre oyna alırken iyi verirken kötü olmaz. Ve suçun cezası belli yaparsan yanarsın ! Bile bile niye hırsızlık yapar insan demek ki yanmak istiyor Allah da onu istediği yere koyuyor daha ne olsun.
Bir ateist daha ;))) daha cüzü bilmez Kuran dan insanlara bilgiler sunar. Cahil seni...
Sırf eşcinsel olduğum için öldürülmem gerekkiyor. Allah istemese ben eşcinsel olmazdım beni böyle yapan o iken neden bana böyle bir ceza veriyor? Kuran insanlığa sığmıyor.
Gizli sorayımda izimi bulup beni öldürmeye kalkmasın çok hoşgörülü müslümanlar.
bu da senin sınavın :((( yersen tabi. bence bu ülkeyi terket daha medeni bir yerde insan gibi yaşa
İlk fırsatta yapacağım emin ol ;)
Bu arada inancım yok.
eşcinsellik çocugun anne karnında iken annenin sağlıksız beslenmesi sonucu veya alkol sigara kullanımı sonucunda olusan en büyük yan etkidir yani seni Allah öyle yaratmıyor... Ayrıca Kuranda eş cinsel olmadığı halde hemcinsiyle cinsel ilişki yaşamak isteyenler lanetlenmiştir.. keşke bilip konusanlardan olsaydın
annenin sağlıksız beslenmesi demek kırk yıllık doktorum böyle bişey görmedim :)
Fakat eşcinsel ilişki yaşayanların öldürülmesi emredilmiş sende söylüyorsun bu sonradan değil anne karnındayken gelişen bir durum yani benim elimde değil peki neden cezasını ben çekiyorum?@Aslaniçe05
Hahaha bana diyene bak @Aslaniçe05
o halde bu durumda sen Tıp fakültesini nerde bitirdin veya sen Tıp okudun mu diye sormam gerekiyor :):) bilim insanları tarafından dahi Kuran'ın şifreleri çözülmeye çalısılırken sizin bir ayet okuyup teşhis koymanız ne ironi ama değil mi gençler :):):) ayrıca gizli kullanıcı senin gibiler eger öldürülseydi gayler sokaklarda yürüyüş yapıp bizi toplumdan dışlamayın diyemezlerdi herhalde demi bebem :):)
18-24 yas arası 40 yıllık tecrübeli doktor
kurana gerçekten uyulsa öldürülmesi gerekirdi aslaniçe. neyin kafasıyla bunları yazdığını hala anlayamıyorum. anlaşılan annenin karnındayken beynine yeterince kan gitmemiş
Adım Açelya.. Kuranı adam akıllı okusan aslında günümüzde ne çok yobazın ve senin gibi bir ayetle teşhis koyan ahmakların oldugunu farkkederdin... Keşke senin de bir beynin olsaydı da kan gitmesede olurdu be 40 yıllık doktor
Kuranı 4 defa baştan sona okudum ne yazık ki senin kadar polyanna olamadım be güzelim. ;)
@Aslaniçe05
Ah tatlımm.. Pelin Batu misali mi okudun? bugün bir çizgi romanını gerçek olduğuna inanarak okursan abartısız Superman diye bir varlık olduguna inanırsın gaycim. objektif olarak ve olduğunu sandığım ama kesinlikle olmayan o mantığını kullanarak okusaydın keşke ah keşkee
Sizin kuranda yazıyor allah var demeniz bir çocuğun okuduğu hikaye kitabından etkilenip. Bu kirapta yazıyor süpermen var demesi kadar gülünç bişey. Tek fark var o çocuğun süpermen'e inanmak için daha geçerli sebepleri var. Televizyonda da olsa görüyor sonuç olarak.
canım hayırdır benimle yarışacaksın elinden gelse? bu bilgileri herhalde sabah seda sayana çıkan bir takım insanlardan öğreniyorsun. şuanda yaptığın tam anlamıyla terbiyesizlik.
bu ayet çok açık ve az çok okur yazar olan bir insan gayet net anlar. hadi kuzum hadi bebem git başka sorularla gel. gudu gudu guduuuuuuu :)
Çok saçma çok takıldığın yerlere bak. Adaleti kim koyacak dünyada Kuran dan başka size mi bırakacaklar
Git kendi içinde karıştır burada insanların kafasına neden girmeye çalışıyorsun inanmıyorsan inanma biri gelip malını çalsa ölsün gebersin dersin ama dimi
Arakdaşlar İstanbul Sirkeci Tramway Hattında Samsungs 1 Telefonum cebimden çalınmıştı Yeminle Tel.
üzülmedim de Hattım gitti ya Walal O hırsızı KAzığa otuttursalar yapmayın Demezdim...
Hayranim yorumlarina kanks full takipteyim:)
iki dinden sonra islamin bukadar vahsi olmasinin 2 sebebi olabilir
1- yalandir
2-insanlar sapitmistir kati kurallar gelmistir
ben 2inciyi sectim sahsen
İnanmıyorum ama inançlarında her ne saygı duysam da kabul edemediğim bana göre en büyük yanlışlarından biridir bu dinin...
Ayet açıktır. Başkasının hakkına göz dikenin alması gereken cezayı söylüyor. Bunu neden reddettiğini sen söyler misin? Alttaki fotoğrafın islamla alakası yoktur. İslamı kullananların takındığı tavırdır.
Yapılsa ortalık temizlenir. Gecekonducuların kondurdukları yerleri, hırsızların elleri, tacizcilerin dilleri, tecavüzcülerin heryerleri, teroristlerin başları ne kaldı geriye pislik hah alayı budanmalı heryerlerinden.
bak arkadaşım yanlış düşünüyorsun ben din bilgini değilmi bazen evimize hırsız girse o hırsızı yakalarsa bırak elini kesmeyi öldürürü kaldı ki tck da hırsız yatak odasındaysa bile onu öldürürsen cezası yok.. ayrıca şeriat hükümlerine göre maddi değeri düşük eşya ya çalmışssa eli kesilmez hırsızlık olay gıda ihiyacı içi gerçekleşmisse yine de kesilmez ayrıca hırsızlık olayı ne kadr büyük olursa olsun mağdur ve hırsız bibirbirlerini tanıyorsa yine ceze verilmez..
Ben o ve ona benzer bir kaç ayetin, Kuran a başka bir şekilde sokulduğuna inanıyorum. Çünkü Kuranın tamamını okuduğunda, bu bahsettiğin ayet Kuranın özüne ters düşüyor
Nasil ters? Kur'an da bir insanin hangi durumlarda öldürülebilecegi bile yaziyor. Kur'an-in hükümleri uygulansa imralida ki yaratik 100 kere idam edilmişti. Kişilerin canina malina karsi işlenen suclarda herkesin vicdanini rahatlatacak itiraz edilemeyecek ayetler var. Senin hic malın calinmadi galiba. Şöyle calinsa 50-60 bin TL param hirsiz yakalansa parani yemiş olsa birakin cezaevinde yatsin mi diceksin? Vicdanlara yeterli gelir mi 3-5 senelik hapis. Kesiceksin elini bir daha çalacak eli oluyor mu bak o zaman.
önce gidip Kuran'ı anlayarak iyice okuyun baştan sona, sonra gelip yorum yapın.
Ben enaz 20-30 kez okudum ve özünü tam olarak anladım ve bu yorumu yapıyorum.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
Kulaktan dolma şeylerle karşıma gelen insanlara hiç tahammülüm yoktur
Birisi senin canini yaktiginda anlardin o ayeti bisikletim calindi kamradan bakinca nasil zoruna gidiyo insanin ben calisayim baskasi calsin
peki ya çalan kişinin en büyük hayali ve asla elde edemeyeceği şey bisikletse?
Gidip çalışacak bacım çok zor bişey değil. Herkesin yaptığı gibi hakkıyla alacak onu. Helal yoldan.
@tugbaediz benim gerceklestiremeyecegim hayalim mercedes ise gidip calayimmi hayalim zengin olmaksa gidip parami calayim oyle bir hayali varsa calarak olmaz ben kamerada gordum zoruma gitti calanlar zaten o isi meslek edinenler normal biri calsa sikayet etmem bile
soran arkadas biz niye adam bicakliyalim sacma sapan konusma halkin boyle yetkisi olmaz bunu devlet yapmak zorunda
şu an bu uygulama olsa turkiyede hırsızlık diye bir şey kalmazdı
...
İranda var bir araştır istersen hirsizlik oranlarini :)
ABDULHAMİD ZAMANINDA 33 YIL İÇİNDE SADECE 7 KERE HIRSIZLIK OLMUS benim ölçütüm bu...
ben kurana inanmıyorum 1 lokma haram bile yemedim. danimarkanın yarısından fazlası ateist ve suç oranlarının en az olduğu ülkelerden biri. bunları da açıkla o zaman?
suçları önlemek 2 yolla olur 1. si bilgilendirmek 2. si ceza ceza olmadan bilgilendirme yolu sakat olur ilk önce ağır cezayi yaptırımlar la bilrlikte eğitimi vereceksiniz. Ardından cezayı kaldırsanız bile insanlar yapmayacak.
Kısas a Kısas yapılmalı çok doğru ;) Sen yanlışsın sayın @soran... ya da hırsızsın NOKTA... Senin bu soruna başkada açıklama yapılamaz...
iftira ettın sen de aç bakalım kuranı cezan neymiş
Ben kesin konuşmuyorum sadece varsayım üzerine gidiyorum... ;) Ya yanlışsın ya da hırsızsın dedim kesinlikle HIRSIZ bu kadın demedim...
dilini keselim bence
:d :d
Tey Allam yareppim yaa :D hep beni buluyo
Bunu anlayabılıcek kapasiten yoksa biz sana bunu zaten açıklasak da kar etmez ;)
arkadaşım ayeti tek başına alıp sorarsan konu yanlış yerlere gider ama bir sonra ki ayeti de okuduğun zaman tam anlamıyla bütüne kavusur. Bu kadar basit düşünme.
sonrakini de okuyalım bakalım ne çıkacak. al hepsini oku lan. anlam aynı.
El kesmenin hukmu 20 dir.
Bluga ermek. ihtiyac karsilinda degilde zevke calinmis mal olmasi. Vb
burada sadece 2 si var dusun daha 18 sart daha bir araya gelecek sonra kesilecek.
E artik kesilsin be. ne diyelim.
OOOO o zaman RTE'yi lime lime doğramalı, yapıştırıp yapıştırıp yeniden kesmeli :) sadece kendisi de değil sülalesi hırsız pezev. ngin...
Aslında "el kesmek" yani elinin bu işten uzak tutun manasında. Ama zinaya recm cezası var ve peygamber uygulanıştır.
O deyim Türkçe, Arapça değil.
Allah ne demiş hangi eliyle caldiysa o elini kesin emretmis nitekim Allah herşeyi herkesten herşeyden en iyi bilendir haram yemeğimiz calmayiniz emretmistir
Allah herşeye kadir ey cahil peki sen bunu açıkla :)
ateistplatform.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=29
burada eskiden olan bişi. kısas durumu gibi bişi hangi elle çalsa o el kesilirdi. ve emin ol sırf o yüzden hırsızlık yok denecek kadar azdı.
inanmayabilirsin. inanma zaten de bu ayetin açılımı şudur:hırsızlık yapabileceği imkanlardan ellerini kesin. yani o imkanlardan onu mahrum edin.
tecavüze uğrayan insana onu yapanın idam edilmesini nasıl istiyorsan buda onun gibi birşey tekrar hırsızlıga yonelmesin diye
O halde hırsızlık yapan birinin tövbesi kabul olunmuyor mu misal kişi tovbe edecem dese bile yine elini kesseler durum karışık. Bilmiyorum zor konu
biri benim biriktirmiş olduğum ameliyat paramı çalsa ben onu öldürürüm. ama islam sadece elini kesiyor. islamdaki incelik hiç biryerde yok. elinin kesilmesi emrediliyorsa en hayırlısı budur.
Katreni kaynatsak olur mu şeker, cinsini ziktiğim cinsine çeker.
Had cezaları bunlar, had cezaları varken hırsızlık yapılmaya cesaret edilemez.
Ceza uyhulamak için değil caydırmak için vardır. Bu uygulamanın çok başarılı olduğu yerler vardır
Allaha kurana inanmak zorunda değilsin içinden gelmiyorsa sal gitsin
Biz kesilmesinden yanaysak sen de hırsızlıktan yanasın öyle mi? İsteyen istediğini çalsın mı? Hapis caydırıcı oluyor mu sence?
izle :)
Kurani kerim herseyiyle her ayetiyle aydinlaticidir
sorma
Senin kafana takilan ne burada onu anlamdim
İslamî yanlış yorumlayıp fiiliyata dökenlerin yorumlarıyla karar vermeyin unutmayın ki kadını ayaklar altından alıp başımızın üstüne koymuştur
sen zaten bu soruyu sorarark allahı inkar etmiş oluyorsunn saçma sapan bir soru senın aslında amacın dini kötülemek sana şunu dıyorum sen ne ayaksın buarada amacın ne
Peki sadece bisiklet değilde milyon dolarlar çalmış olsa bir hirsiz o zamanda 3 yıl yatıp ciksin mi?
ibret olsun diye , gören yapmasın, yapmaktan korksun ve yaparsa ne hale düşeceğini anlasın diye...
ayeti işinize gelen kısmını okumayın tamamını okuyun
https://www.enfal.de/melmalili/maide.htm alll hepsini oku! kuranı da okudum ben
düşünki senin bir oğlun var 3 gün sonra ameliyat olucak 50 000 tl ameliyat masrafı seninde 60 000 tl var ve eve biri giip çaldı sende yakaladın ne ceza verirsin ve para yok ortada
ve ameliyat olmazsa oğlun ölücek
Hoca ya sorbe yaw bole sorulari arabistanda yasamiyorsun ya birine kem soz soylersin dilini keserler be kizancik
Peki diyelim bir kapkaç ci senin çantanı aldi alirkende seni hastanelik etti o zaman ne düşünürsün eminim olmesini bile istersin
bu düşüncelerin hepsi cahillikten kaynaklanıyo işte malesef. Allah akıl fikir versin sana..
Kuranı kaç yıldır tanıyorsun nelerini yaşadın da hükme vardın. 1 harfini inkar edenler zaten kafir yani şu anda kafirsin haberin ola.
Örnek olmasi gibi bir durum sozkonusu. Böyle olacagini bildigin halde hirsizlik yaparmisin, onu dusunmeli.
İhtiyaç sahibi olmayan biri hırsızlık yaparsa eli kesilir ve kesinliklede öyle olmalı idam kararı da ulkemizde cikmali benve
Sizin gibiler nasıl Allahın kulu olabiliyorsa, o da öyle bir ayet işte..
Aslında böyle bir kanun olsa hiç suç olmaz değilmi?
bu kadar güzellik dururken islam dininde bna takılman allah ıslah etsın başka bişey denmez
hırsızlık yapmazsanda keserim diomu? hırsızlık kötü.. kimse yapmasın kimsenin eli kesilmesin
farzet ki senin 10 trilyonun var ve o hırsız hergün evine giriyor hergün 1 trilyonunu çalıyor canın yanmaz mı
bir baba evde çocukları aç diye hırsızlık yapıyor, o zaman ne olcak? belirtmemiş. kesecek adamlar o eli. ki ben kimsenin elinin kesilmesini istemem. vücut bütünlüğüne dokunulmaması gerekir kimsenin kimseye bunu yapmaya hakkı yok. çaldığı parayı çalışıp geri ödeme cezası olsa kabulümdü
at gözlüğü yerine biraz ufkun geniş olsa biraz ileriyi görebilsen anlayacaksın ama zaten kuranda diyor akıl sahiplerine diye...
Milletin çalışıp alın teri akıtıp onca saat gün çalışıp aldığı şeyin çalınması karşılığında az bile bence senin canın hiç yanmamış bence
genelikle böyle diyenler ayakabı kutularını destekleyenlerdir
hayır onlarında mq hiçbirini sevmiyorum fırsatçı şerefsizler
Bakıldığında etkili bir yöntemdir :) ayrıca şeriat sistemi barış getirir can yakmaya çalışanlar yakamaz huzur olur :)
Dinimizde zorlama yoktur Allah herseyi bilir o hikmet sahibidir
sana bu canı allah vermiş sana ne emrederse onu yapmalısın? ruhunda bedeninde allaha ait.