Ya Allah Ya da Dinler diye bir şey yoksa... hepsi uydurma ve mit ise...
Ne düşünüyorsunuz?
Ateist & Deist arkadaşlar içinde tam tersini soruyorum , ona göre cevaplayın Ya varsa?
Ya Allah Ya da Dinler diye bir şey yoksa... hepsi uydurma ve mit ise...
Ne düşünüyorsunuz?
Ateist & Deist arkadaşlar içinde tam tersini soruyorum , ona göre cevaplayın Ya varsa?
inanmiyorum bana artik hikaye gibi geliyor cidden. tani her kesin her seyini kendisi belirliyor kaderini iradesini her seyi bize veren oysa, bize bu yuzden kizib cennet ve ya cehenneme gondermesi sacma. Eger tanri her seyi bilense her seye kendi irademizle karar vermemiz sacma eger kendi irademiz varsa kararlar bize aitse tanrinin sonsuz gucu statusu sacma. Tanri ademi isledigi suctan dolayi dunyaya gondermis ise neden hala biz onun cocuklari onun yuzunden burdayiz. Bizim ne sucumuz var. cidden her sey hikaye gidip hayati boyunca inanc tanri diye bir sey bilmeyen birine gidip tanriyi cennet cehennemi anlatirsan , bunu dis perisine , koca ayak hikayesine falan benzetir.
bana kalirsa dogada duzen falan yok. sadece kaotiklik ve bir suru olasilik bir araya gelmis. bir seyin sonsuza benzer olasiligi varsa. onun icinde sana kusursuzmus gibi gelen bir sey kesin olacak. evren buyuk bir corba gibi
birinin yasadigi dinle senin benim onun yasadigi dinler hep farkli, biri hadisi kabul ediyor biri kurani, biri baska seyi, birinin aklimda tamamen baska dusunceler var, biri kafa kesmeyi islam zannediyor vs vs vs. her kese gorekendisinin dini dogru.
Ya varsa diyemiyorum. Ya gerceklik burasi ya gerceklik orasi her kese gore degisiyo. benim kafamda fikirler o kadar fazla ki, var olmama ihtimali neredeyse 100%e yakin o yuzden ben bunu dogru buluyorum. 2 gunluk hayatimiz var ya hepsini ibadetle geciricez umut edicez, ya da bunun gercekten tek hayatimiz oldugunu kabul edecegiz ona gore dolu dolu yasayacagiz. paskalin kumari~
Ne demek istediğini anlıyorum, tüm düşüncelerden kendini soyutlayıp (din inanç vs.) acaba gerçekten uydurma mı diye insan düşünüyor, bunun iman eksikliğiyle ilgisi yok sadece mantık arıyorsun :) Sebebi bu.
Ben inanıyorum çünkü kainat, evren, uzay, dünya, canlılar vs. çok mükemmel bir sanat :) her birinin derinliğinde kayboluyorum.
Lakin Tanrının kitaplarını değiştirmişler tarihte, en sonuncu kitabımızı da değiştirmiş olabilirler ve bana bunu somut bir delille kanıtlayabilecek hiç kimse yok. Ama inan bana Allah ve yarattıkları var ve gerçek.
Yaratıcı var ise eğer bizi yaratıp başı boş mu bıraktı o zaman, kitap indirmedi mi? Ya da indirdiği kitap neden bu kadar degistirildi?
Kelam fıkıh hadis siyer vs biliyoruz diyen zatlar niye bu kadar Allah imiş gibi geçiniyorlar?
Bizi başı boş bırakmadı, o her zaman yanımızda ancak doğrudan müdahile etmez. Aklı ve fikirlerimizi hür kılmıştır, bir suç işleyip işlememek insanın kendi iradesinde olan bir şeydir. Allah kaderimizi biliyor ancak biliyordan kasıt şu değil, ee her şeyi biliyor neden geldik o zaman? O bizim ne karar verip vermeyeceğimizi bizlere bırakmıştır, tıpkı yasaklı elmayı yiyip ya da yememek gibi, veya onun kitaplarını değiştirip değiştirmemek gibi. Burada ki olayımız bir nevi sınavdaymışız gibi denilebilir.
Cevap
9Cevap
Arkadaşım bunun fifty fifty olma olasılığı yok yaratcının olması akli zorunluluk
Fıtratımız ve duygularımız sebebi ile hep var oluşsal sorular sormamız da bizimle iletişime geçmesini içimze kodlamış zaten kaçamayız o herşeyi ihata eder
Demiyorum Allah’ın varlığını ispatlayacak bu kadar çok dil varken
Yüzde 50 yüzde 50 diye anlatan bir dayı vardı yutupta, bence çok haklıydı.
Bu düzeni bu doğayı bu düzeni bir yaratan vardır
İki türlüsü de s*kimde değil.
Kafana takma bu konuları
Demiyorum cunku şüphem yoj
Allah yok diyorum ben direkt
demiyorum çünkü yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?