Ailelerin Tesettür Baskısı?

Biraz uzun oldu ama sonuna kadar okuyabilirsiniz çok sevinirim Merhaba yaklaşık 10 yıldır kapalıyım ve 6. sınıfta annemin beni okula başörtülü bir şekilde göndermesiyle kısmen kapanmış oldum. İmam hatibe gidiyordum ve okulumuzda başörtüsü için bir kural yoktu ama annem beni okulun ilk günü kapalı birșekilde göndermeye bașladı zaten 7. sınıftada tamamen kapandım. Ve tamamen kapandığım günden beri başörtüsünü benimseyemedim ve hep açılmayı düşündüm ve 8. sınıfta anneme karne günü okula açık gitmek istediğimi söyledim yani artık açılmak istediğimi anneme söylemiştim ama annem bunu reddeti kapandın bir daha açılamazsın, o kadar kapandın açılırsan yazık olur boșver diyerek beni geçiștirdi bende çok çekingen bir çocuktum ki hala öyleyim ve açılırsam insanların artık beni sevmeyeceğini özellikle annemin benden soğuyacağını düşündüm ve uzun bir süre bu konuyu ne dile getirdim ne de düşünmeye çalıştım tesettüre alışmaya çalıştım ama olmadı yani istemiyordum bu cok netti ve dışarıdan sanki kendi isteğiyle kapanmış bir çocuk gibi görünüyor olabilirdim ama içimden bunu istemiyordum hani bazı kişiler vardır belli hareket ve davranışları ile istemediklerini dile getirmeseler bile belli ederler ve o kișinin istemediğini anlarsın ama ben onu bile yapmaya çekinirdim bu belki benim hatam daha dişli olsaydım kendi kararlarımı vermeye başladığım andan itibaren bunu yapmayı başarmış olsam şimdiye kadar annemin istediği hayatı değilde kendi istediğim hayatı yaşayabilirdim neyse çok uzattim. Bu yazıyı yazmama sebeb olan olayı anlatıyorum. Bugün annemin bir arkadaşı aradı kızı kapanmak istemiyormuş ve sen nasıl kapanmaya ikna ettin ben ne kadar zorlarsam zorlayayım kapanmayı istemiyor diye sordu ve annem ben birsey yapmadım kendi kapanmak istedi, zorlamalık bir durum olmadı dedi o an kala kaldım ve annemin ilk okula beni kapalı bir şekilde gönderdiği gün teyzeme dediği cümle kafamda yankılandı. Teyzem telefonda yaşı daha küçük değil mi gibi birsey sormuștu ve annem şimdi olmazsa sonra kapanması zor olur şimdi hazır bir şey bilmiyorken alışsın demişti ama şimdi ben zorlamadım kendisi istedi kapanmayı olmuş. Bu cümlenin aynısını arkadaşına da söyledi sen geç kalmıșsın daha önce kapatmaya çalışacaktın şimdi içinde yoksa kapanmaz dedi ve bırak nasıl istiyorsa öyle olsun dedi o zaman ben neden istediğim gibi olamadım neden açılmak istiyorum dediğimde karşı çıkıldı uzun zamandır kendimi açılmak istediğimi söylemeye hazırlıyordum ama bugün ile tamamen başa döndüm ve tüm umutlarımı yitirdim. Benim gibi bir çok kişi var çok küçük yaşta kapatılıyorlar ve açılmak istediklerinde sen isteyerek kapandın şimdi ne açılması o zaman kapanmasaydin deniliyor. Burada içimi dökmek istedim uzun oldu biliyorum ama artık içimde tutmak çok zor sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim