Evlilik aşamasındayım ama maddi beklentiler insanı bunaltıyor korkuyorum, ne yapmalıyım?

28 yaşındayım. Ailemi rahatlıkla geçindirecek güzel bir mesleğim bir miktar yatırımım var. Aile hayatına önem veririm , 2 yıllık çok güzel bir ilişkim var ben de kız arkadaşımda Hem maddi hem manevi birbirimize her türlü fedakarlığı imkanlarımız dahilinde yapıyoruz 2 yıl boyunca bir kere bile maddiyatı problem edip konuşmadık. Ne ben ne de ailem cimri insanlar değiliz. Ailem Düğün Salonu ev eşyası takı gibi tüm masrafları imkanları dahilinde karşılayacaklarını söylediler. Yani biz evlendikten sonra herhangi bir borç ödemeden devam edeceğiz. Bu bana gayet mantıklı geldi çünkü evlenip eve tıkılıp borç ödemeye çalışmaktansa mütevazi bir düğün yapıp düğünden sonra evliliğin o en güzel yıllarını gezip eğlenip farklı şeyler yaparak geçirmeyi hayal ettim bugüne kadar. Bu tabii kız arkadaşım istemediği şeyleri kabul edecek; Eşya seçerken gelinlik alırken aileme pahalı geldiği durumlarda üzerine Biz tamamlarız Yeter ki senin beğendiğin olsun dedim yine ev tutarken güzel bir yer tercih edelim dedim. Sadece altın ve takı konusunda abartı istemedim. 60 70 gram altın takılacak. Çünkü şu anki ekonomik durum ortada ailemi zora sokmak istemiyorum. Aynı şekilde bunun için borca girmek veya kenara ayırdığım parayı bu şekilde anlamsız bir şeye harcamak mantıksız geliyor. Böyle düşünmemin sebebi de günümüzde herhangi bir boşanma durumunda kadının hiçbir maddi sıkıntı yaşamıyor olması ve takılan altının herhangi bir değer göstergesi olduğuna inanmıyor olmamdan kaynaklı. Elbette imkanlar dahilinde en iyisi yapılır ama şurada bu takılır burada bu kadar altın istiyoruz şunu şöyle istiyoruz bu böyle olacak gibi erkek tarafını ve erkeği maddi açıdan Zorlayacak talepleri saçma buluyorum. Ortada bir ticaret yapılmıyor bu pazarlığın sebebi ne. her yerde kadın erkek eşitliği kadın hakları kadının önemi konuşulurken Hatta bazı gelenek ve göreneklerin Kadını küçük düşürdüğü aşağıladığı konuşulurken olay maddiyat olunca neden bunun Kadını küçük düşürdüğü konuşulmuyor da kadına verilen değermiş gibi gösteriliyor. Buradaki yorumlara sorulara bakınca çoğu kişinin bunu normal karşıladığını görmek gerçekten erkeklerin ne kadar değersizleştiğini gözler önüne seriyor. Ne kadar düzgün ahlaklı saygılı olursanız olun bunları yapmadığınızda veya itiraz ettiğinizde karakterinize kimse bakmıyor.

Yine ilişkime gelecek olursam kendim cimri olduğumu düşünmüyorum kız arkadaşımın da maddiyata değer verdiğini düşünmüyorum Çünkü iki yıldır Bununla ilgili bir problem yaşamadık ama işler ciddileştikten sonra çevresinin etkisinde kaldığını düşünüyorum. Soğumaktan ve ileriye dönüp bununla alakalı problemler yaşamaktan korkuyorum Çünkü ne zaman bu konu açılsa birbirimizi kırmaya başladık. Bazen acaba ben mi yanlış yapıyorum diye düşünüyorum ama bu taleplerin doğruluğuna kendimi ikna edemiyorum çünkü evliliğe bir ticaret olarak bakamıyorum ve bunların mutluluk getirdiğini düşünmüyorum. Bu konuların pazarlık edilerek konuşulması fazlasıyla saçma geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
"Bu tabii kız arkadaşım istemediği şeyleri kabul edecek anlamına gelmiyor" olacak bu kısım
Evlilik aşamasındayım ama maddi beklentiler insanı bunaltıyor korkuyorum, ne yapmalıyım?