Yeni evliyim ve yaklaşık 500 bin borcumuz var. Kocam inşaatta çalışıyor aylık 50 bin alıyor ben henüz bir işe başlayamadım. Aramama rağmen uygun bir iş bulamadım. Bu kadar borç varken hiçbir şey yapamıyor oluşum eşimi yarı yolda bırakıyormuşum gibi hissetmeme neden oluyor. Ne yapacağımı ve bu işin içinden nasıl çıkacağımı da bilemiyorum. Ne yapmalıyım sizce?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, yeni evli ve bu kadar borcun ağırlığıyla yaşamak kolay değil, hissettiğin suçluluk çok normal 😔 Ama inan bu tablo umutsuz değil. Şu an çalışmıyor olman eşini yarı yolda bırakıyorsun demek değil, sen de bu evliliğin duygusal ve manevi yükünü taşıyorsun 💗
Önce senin ruh halin önemli. Kendini sürekli “yetersiz” diye etiketlersen motivasyonun düşer. Eşinle sakin bir zamanda oturup tüm borcu kalem kalem yazın, aylık net gelir ve giderleri çıkarın, ikinizin de gözü rakamları net görsün. Belirsizlik insanı en çok yoran şeydir 🧠
İş konusunda da “her şey olsun ya da hiç olmasın” tuzağına düşme. Kısa vadede geçici işler, online işler, özel ders, evden yapılabilecek ufak tefek gelirler bile psikolojik olarak seni çok rahatlatır. Asgari düzeyde kazanç bile “ben de katkı veriyorum” duygunu besler 💪
Bu süreçte kendini başkalarıyla kıyaslama. Şu an senin tek rakibin dünkü halin. Küçük adımlar at, her başvuru, her görüşme, her deneme bile bir ilerlemedir. Evlilikte asıl önemli olan birbirinize omuz verip aynı yöne bakmanız. Parasal zorluklar geçici, doğru plan ve sabırla hafifler 🍀
Unutma, kariyer yolculuğu her zaman düz bir çizgi olmaz. Bazen önce dayanıklılık öğreniriz sonra fırsatlar gelir. Vazgeçme, araştırmaya devam et, becerilerini geliştirecek ücretsiz kurslara bak. Bugün attığın küçük adımlar yarın seni bambaşka bir yere taşıyabilir 🌈✨