Güncellemeler
+1 yıl
müslüman olduktan sonra ve kapandiktan sonra sevgilimle artik sevismeyimmi yoksa ne yapiyim? 4 ay tanisiyoruz hemen evlenmek cabuk degil mi sizce?
23 yasindayim, sevgilim var (4 ay birlikteyiz) iliskiye de girdik coktan, sevgilim hiristiyan, ben müslüman olmak istiyorum, allahin varligina inaniyorum, kapanmayi da düsünüyorum ama ailemin tepkisinden de korkuyorum. Ailemden herkes ateist ama ben onlar gibi olmak istemiyorum..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
bu nasıl zihniyet? tanrının olması demek islam'ın doğru olması demek değildir.
tanrının olduğu milyonlarca din var. en basitinden hristiyanlıkta da var..
çocukluk yapmayın. oturun araştırın.
İnsanların tepkisini değil kendi ahiretini düşün. Şehadet getir müslüman ol haramları terk et. Hemen şu an başlayabilirsin 10 dakika sonra bile yaşayacağımızin garantisi yok
Saçma sapan konuşma tanrı var diye Arap dinine göre yaşamak zorunda değilsin ki.
nasil yasiyim peki?
Tanrı elbette ki var. Günümüz bilimi ve teknolojisiyle bu çok daha net görünen bir gerçek. Ama bu bir puzzle. Tüm dinler ve bilim de bu puzzle'ın parçaları. İslam'daki gibi bir Allah inancında ya da ibadette hiç bir sorun yok. Asıl sorun işin içine girdikçe olaya yobazlık karışması cehalet karışması. Bir de senin için bazı konularda çok erken. Bir anlık hevesle yapılacakk işler değil bu işler. Sana ünlü kahin ve ruhlu DR. Bedri Ruhselman'ın İLAHİ NİZAM VE KAİNAT kitabını okumanı şiddetle tavsiye ederim.
Çok iyi ya gelişmeleri haberdar et kral nasıl hayatlar var be
neden? ciddi bir soru, saka olarak sormadim ki
Biliyorum sadece enteresan geldi
Kimseyi umursama eğer gerçekten böyle hissettiysen ne güzel Allah seni yalnız bırakmaz
teseütr kıyafeti olarak
Neden ailen tepki gostersin
cünkü ailem allahtan nefret ediyor, kapali kadinlari sevmiyorlar, allaha hic inanmiyorlar..
Ne kadar saygisizca ve kotu.
evet maalesef öyleler... babam (ve annem de ) mesela allah hakkinda cok kötü konusuyorlar.. onlarin söyledikleri küfürleri yazsam o da saygisizlik olur ayip olur.. utaniyorum ailem icin..
Kimseye saygi duymayip herkesten saygi beklerler..
aynen.. :/
Müslüman değil misin
dua etmeyi bilmiyorum mesela, allaha inaniyorum
O halde şöyle başlayalım bi kelimeyi şahadet getir sesli olarak ses at ama bana kelimeyi şehadeti biliyormusun. ''Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü'' bunu seslicene söyle bu müslüman olmanın ilk şartıdır bunu dedikten sonra müslümansındır artık ve tüm günahların bu ana kadar Allah affedeceğini taahhüt etmiştir şöyleki kuranı kerimde "Ancak şu var ki dönüş yapıp iman edenler güzel ve makbul işler işleyenler bundan müstesnadır. Allah onların kötülüklerini iyiliklere, günahlarını sevaplara çevirir. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir (çok affedicidir, merhamet ve ihsanı boldur)." (Furkan, 25/70)
Kalbini dinle