- Aile & Toplum konusunda 148,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim umurumda bile değil kim kötü davranırsa karşı gelirim gerekeni yaparım her zaman için. yani aile olması umurumda olmaz. herkes insan olmayı bilmeli. bende hakkımı savunmak için her şeyi yaparım. zaten o tarz bir aileye ben aile bile demek. dışarıda ki köpekler bile daha iyi aile olurdu... Aileye düşkünlük, kişisel tercihler, kültürel etkiler, aile yapısı ve kişisel tecrübeler gibi birçok faktöre bağlıdır. Dolayısıyla, "Kürtler mi Türkler mi ailelerine daha düşkün?" gibi bir genelleme yapmak doğru olmaz. Hem Kürt hem de Türk insanları, ailelerine bağlılıkları konusunda farklı seviyelerde düşkünlük gösterebilirler. Aileye düşkünlük, bireylerin aileleri ile olan bağlarının gücüne bağlıdır. Aile bağları, bazı kültürlerde çok önemli bir yere sahipken, bazı kültürlerde daha farklı bir şekilde ele alınabilir. Bazı insanlar için aile, hayatlarının en önemli parçasıdır ve aileleri ile olan bağlarını güçlü bir şekilde korurlar. Diğerleri ise aileleriyle daha az ilgili olabilirler. Sonuç olarak, aileye düşkünlük konusu, kişisel tercihlerin, kültürel faktörlerin ve aile yapısının etkisi altındadır. Bu nedenle, herhangi bir etnik kökene veya ulusal gruba ait insanlar için geçerli bir genelleme yapmak mümkün değildir. herhangi bir etnik gruptaki bireylerin ailelerine olan bağlılığı, bireysel farklılıklardan etkilenir. Aileye bağlılık düzeyi, bireysel deneyimlere, kişilik özelliklerine ve ailenin kendine özgü dinamiklerine bağlıdır. Dolayısıyla, bir kişinin ailesine olan bağlılığı, kültürel kimliği ile doğrudan bağlantılı olmayabilir. Aile üyeleriyle açık bir şekilde konuşarak, onların davranışlarından neden rahatsız olduğunuzu ve nasıl değişmesini istediğinizi ifade edin. Ancak, bu konuşmanın şiddet içermemesi ve tartışmaya dönüşmemesi için sakin bir dil ve ortam seçin. Yakın arkadaşlarınızla, öğretmenlerinizle, danışmanlarla veya profesyonel yardım kuruluşlarıyla konuşarak destek alın. Sizi anlayacak ve size yardımcı olacak birilerinin varlığı, zorlu bir aile ortamında kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 966 cevap paylaştı. Biz Türkler kendi tarihimizde kanunlar töre ismiyle belirtilir ve töre ve devlet bizim için o kadar kutsaldır ki sanki Tanrıdan gelen bir emirmiş gibi katı bir şekilde kurallar uygulanır ve bu süre gelen durumda da Asya Hun imparatoru olan Metehan devletin bekası ve geleceği için babası olan teomanı öldürüp darbe yaparak devletin başına geçmiştir gelelim bahsi geçen kürtlere kendileri bir millet özelliği taşımamakla beraber Arap farisi ve Hint milletlerinden oluşmuş bir topluluk olan bulundukları coğrafyalar itibariyle de biat ve itaat kültürüne mensup olmuş insanlar dır. Bu durumda değerlendirme yapmak gerekirse devletin kutsallığı ve kanunların kutsallığı tartışmasız uygulanirken yanlış da yapan kişi, insanın aile büyükleri dahi olsa asla Türk toplumunda kabul görülmemiş ve cezası her zaman verilmiştir diğer tarafta itaat ve biat kültürü ile hayatlarını sürmüş bir topluluk bahsediliyor neden böyle olunduğu bu sebeple belki anlaşıla bilir. Ve ayriyetten Türk ismini büyük harflerle yazmayip dikkatinden kaçırdığın için üzüldüm açıkçası.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Bu kültürel ve yetiştirilme tarzı ile alakalı bir durum. Yani Türk - Kürt veyahut başka bir millet ile alakalı değil. Kürtler veyahut daha doğrusu doğu insanı/insanları kültürlerine bu zamana kadar sahip çıkabilmişler. Bizler çıkamıyoruz veyahut değişen Dünya'ya ayak uyduruyoruz. Belki de doğrusu budur, bilmiyorum.
Ama, konu haksa ve haklıysak, tabiki savunacağız. İnsanlar hakkını savunmalı her zaman, karşısındaki isterse Annesi, isterse Babası olsun. Hiçbir insan haklıyken, sırf karşısındaki Annesi veyahut Babası ise, kendini sineye çekmemeli.
Yine de, her ne kadar Türkleri sevmesem de, hatta zaman zaman nefret etsem bile ( Kendim de Türk'üm ) 1 Türk tüm Dünya'ya bedel lafına katılıyorum. O sebeple değil 1 Kürt'ü, bin kürt'ü 1 Türk ile kıyaslamam.
00 Yorumla
+1 yılBabam kürt annem türk. İki tarafın kültürüne de hakimim. Bizim baba tarafından birbiriyle küs olmayan yok. Hepsi birbirinin bir huyundan gıcık almıştır ve bayramlarda bile birbirlerine denk gelmemeye çalışırlar. Cuma günü amcamın oğlu trafik kazası yaptı. Sanırım 6 araba gitti bu ekip. Adam kendi öz kardeşiyle küsmüştü ama o kardeşi ilk gidenlerden biriydi. Bunların aile ilişkisi benden uzak olsun ama başına bir şey gelmesine müsade etmem, benim olanı savunurum mantığı. Aslında iyi ama işte küslük olayı biraz çocukça.
Anne tarafım türk ve göçmenler. Hiçbir şey olmasa bile her gün birbirlerini ararlar hal hatır sorarlar. Görünüşte daha bağlı gibiler ama fiiliyat olarak öyleler mi deneyimleyemedim daha.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Aile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı.
+1 yıl
Aile, eski çağlardan günümüze bütün toplumların hayat dersi aldığı en eski ve en önemli bir okul, bir kurumdur, sosyal ilişkiler ilk olarak aile ortamı içinde gerçekleşmektedir, küreselleşme ile aile etrafında oluşan değer yargıları bir tür değişim sürecine girmiştir. Bu değişim neticesinde aile içi problemler sıklıkla yaşanmaya başlanmış, aile içi sorunların çözülemediği gibi şiddet kavramı boy göstermiş ve boşanmalar artmıştır. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı aile sorunlarının çözümüne yönelik sosyal politikalar oluşturulmuş ve uygulamaya konulmuştur ve aile içi şiddet konusuna ve en nihayetinde aileye yönelik mevcut sosyal politikalara değinilmiştir. Günümüz koşullarında küreselleşmeyle birlikte toplumsal yapımız bir değişim ve dönüşüm sürecine girmiştir, kapitalist düzen, yaşam tarzımızı, alışkanlıklarımızı, hayata bakış açımızı ve yaşam ihtiyaçlarımızı değiştirmiştir. Popüler kül-
türün de etkisiyle bireyselcilik ön plana çıkmış ve böylece modernitenin getirdiği
yeni yaşam felsefesini benimseyen insanlar kendisinden başkasını düşünmemeye ve evliliğin, eş olmanın anlamını vede önemini yitirmeye başlamışlardır. Böylece bireysel yaşam tarzı toplumun genelinde kendisini göstermiş ve bütün sosyal
dinamikleri olumsuz yönde etkilemiştir, oysa geleneksel toplum modelimizde
bireysel haz ve istekler yerine, ailenin ve toplumun refahı ön plandaydı. Birey-
selleşmenin getirisi olarak aile kurumu ciddi zararlar görmüştür, bireyselleşmenin bu kadar arttığı bu dönemde en birinci aile içi sorun alanı
iletişim ve etkileşimde meydana gelmiştir, oysa iletişim ve etkileşim sonucunda
sosyal ilişkiler kurulabilmektedir. Bireyin sosyal ilişkisi, aile ve arkadaşları ile olan
bağı ve bu bağların yoğunluğunu ifade eder. Sağlıklı bir sosyal yaşam için aile
dışındaki bireylerle de sosyal ilişkiler kurulması gerektiğinin kanısındayım zannımca❗13 Yorumla- +1 yıl
Kürt aile yapısında, büyüklere saygı gösteriliyor ancak küçüklere sevgi konusunda hemfikir değilim. Aşiret liderlerine ve evin reislerine kayıtsız şartsız itaati gerektiren, "devlet bize bakmıyor" düsturunu ilke edinmiş, hakkını konuşarak değil, şiddetle kazanmaya şartlanmış, 10 yaşında ki kız çocuklarının 45 ila 50 yaşlarındaki yetişkin erkeklerle evlendirildiği, tecavüz edenin değilde, tecavüz edilenin öldürüldüğü mümtaz aile yapısı.
- +1 yıl
Kürdüm 28 yıldır dogudayim bu yaşıma kadar ben daha 10-15 yaşında bir kızın 50 yaşındaki bir adamla evlenmesini görmedim duymadım.. hiç gördün mü bunlarıda konuşuyorsun? Yok gormediysen neden kulaktan dolma bilgilerle konuşuyon aklın mantığın yokmu senin
- +1 yıl
@CoolEmmi72
Bizzat gözümle gördüm ve şahit oldum ve kulaktan dolma değil ok...❗❗❗
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılDayanışmada Kürtler ama özeleştiride Türkler önplanda gibi... Kürtlerin yoğun olduğu coğrafyalarda huzurevi yok ama Türklerin yoğun olduğu coğrafyada da birisine oğlunun yanlışını söylediğin zaman üç bin kişilik aşiretle muhatap olmak zorunda kalmıyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılDün tam da bu konuları tartismistik kürt arkadasimla 😅 iyi bir noktaya değindin
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılMilletler ve halklar değil direkt tavırlar üzerinden ele alınması gereken bir konu. Bu şekilde gündem yaratılmasını uman eli boş dönüyor eylemleri de yüksek reyting alamaz. Her şehrin insanı bile farklı, İzmir' linin huyuyla Bursa' lının huyu bile farklı. Erzurum' lunun huyuyla Van' lının huyu bile farklı. Aynı evdeki kardeşler bile farklı. Siz, hayırdır?
210 Yorumla
Soran+1 yılSana hayırdır? Kürt arkadasim bile bu durumun ÇOĞUNLUKLA böyle olduğunu gözlemledi. Elbette tersi durumlar da olabilir ama dediğim gibi ÇOĞUNLUKLA böyle. Aile yapılarında farklılık oluyor türklerle kıyaslandığında. Ben zaten iki ırkı da seviyorum. Sadece aile yapısını ele aldım.
- +1 yıl
Yanlış anlaşılmaya müsait soru eylemi iyi niyete işaret etmiyor. İnfial yaratmadan da mukayese yapmak mümkün. İnsanlar detayı bile okumuyorlar. Direkt soruya tepki veriyorlar. Siz de bunu çok iyi biliyorsunuz. Benimle tartışmaktansa kendinize daha az riskler içeren yollar bulun.
Soran+1 yılOkumadan yazmalari onlarin yanlisi. Ben gayet dostane bir soru sordum 🙂 Bu vatani koruma da kürt kardeslerimizinde emeği vardir. Ben onlari assagida goren bir insan hic olmadim. Kardesligimize guvenerekten de aile ici farklari ele almak istedim🌸
- +1 yıl
Hassas günlerden geçiyoruz şu soru başlığını kullanmak ya kötü niyetli birinin ya da @hmak birinin işi olsa gerek.@hmak olmadığını gayet net görüyoruz. Ne olduğunu da görüyoruz. Provokatif yaklaşım sevmeyiz, nett.
Soran+1 yılO halde yeterince acik ifade etmediysem özür diliyorum 🙂🌸
Niyetim sadece aile yapilarini karsilastirmakti- +1 yıl
Afedersin ama ben güven kaybına uğradığım için özür dilemiyorum.
Soran+1 yılBu durum beni gerçekten üzdü 😐
Bu vatan kürtlerinde emeğiyle kazandı. Zaten iç içe yaşamıyor muyuz onlarla? Kardeş olmadık mı? Hem ben ırkcı biri olsam zaten kürtle ne dost ne de sevgili olmazdım. Ben bazen kendi arkadasimla da aramdaki farklari kiyaslarim. Ornegin kurtlerin geneli daha cok cocuk seviyor. Bu durum farktir ve kiyaslamak onlari assagilamak degildir..- +1 yıl
Dediğim gibi aşırı hassas günlerden geçiyoruz ve hiç kimsenin Türk ve Kürt konulu hiçbir mukayeseye zerre kadar tahammülü yok. Gerek yaşanan Maraş depremi afeti gerek seçimlerin hemen öncesinde oluşumuz insanların tahammül seviyelerini çok zorluyor.
Soran+1 yılÇok üzgünüm 🙏
Daha uzun bir soru olsaydı belki açıklama da uzun olacağından böyle anlaşılmayabilirdi. Gerçekten karakterin ırk ile olmayacağını bilmeyecek kadar düsüncesiz biri hic olmadım.- +1 yıl
🌸🌸
+1 yılİki taraftanda arkadaşlarım oldu hepside iyi insanlardı. Bu durum biraz ırktan çok insanın yetiştirilme tarzına göre değişiyo. Dediklerinede katılıyorum biz biraz bozulduk . Kürtler o kültürü halen daha koruyolar. Ama bu kültürede osmanlı zamanında bu topraklarda herkes sahipti. Bence dünya genelinde bir bozulma var. Hakkımızda hayırlısı olsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılBak mesela sen de fark etmissin 🙂
Ben zaten cogunlugu ele aldim. Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun..
+1 yılKürt veya Türk diye bi durum yok. Bu aile yapısı yetişme şartlarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Genelleme yaparsak batı daha özgürlükçüdür doğu toplumlar ise daha aileye bağlıdır elbette. Bunlar da yöresel örf adetlerin süregelirliliğinden dolayıdır. Batı bu konuda daha hızlı deforme olurken doğu toplumlarında örflere bağlılık daha uzun yıllar korunur. Lakin günümüzde herşeye ulaşmanın kolaylığından dolayı doğu toplumlarında da bu deformasyon hızlanmıştır.
12 Yorumla
Soran+1 yılKürtlerin genelinde bu durumu sezdigim icin soyledim sadece.
- +1 yıl
Dediğim gibi doğru ama artık doğuda da bu durum bitiyor oralar da deforme oluyor. Buna iyi veya kötü demiyorum. Bu da kişiden kişiye göre değişir lakin bu deforme oluş teknolojiye, batıya ulaşımın hızlı olmasıyla doğru orantılı olarak hızlandı. Lakin bizim en büyük ayıbımız yıl olmuş 2023 Elon Musk diye bi herif tabiri caizse her gün uzaya roket fırlatıyorken biz hala daha Kürt Türk sorunuyla, başı açık kapalı sorunuyla uğraşıyoruz. Bunu çözmemiz lazım
+1 yılArkadaşım sen neyin kafasını yaşıyorsun. Doğu toplumlarının tümü böyledir. Bu yeni sosyal hayatın geleneklerimizi kültürümüzü değiştirmesiyle alakalı bir durum. Eskiden biz dedemizin ya da büyüklerimizin yanında ayak ayak üstüne bile atamazdık. Değişim bu ülkede batıdan doğuya doğru yayıldığı için sen böyle zannediyorsun.
04 Yorumla
Soran+1 yılSaldirganligini neye borclusun? 🙂
Daha dün kürt tanidigim, simdiki nesilde bunun yavas yavas degistigini soyledi (kürtler icin söylüyor)
Ve hani turklerde de aileye susan var elbette ama su bir gercek ki kurtlerde misafirseverlik de daha fazla, cocuk dogurma istegi de, aileye susma istegi de. Mesela onlarda boşanma da daha azdır. Hani gibi gibi 🙂 İki tarafta da yapan vardir ama cogunluk bu sekilde- +1 yıl
Saldırganlıkla ne alakası var bunun ben olanı söylüyorum sadece. Eskiden Türk ailelerinde de baba korkulan otoriter figürdü eskiden Türk ailelerinde de çok çocuk vardı eskiden Türk aileleri de kalabalık aile şeklinde yaşardı. Büyüğe saygı ve itaat kültürü vardı. Değişen dünyayla birlikte herkes ve her şey hızla değişiyor. Bu farkı ise en çok benim yaşıtlarım gördü.
Soran+1 yılEskiden türklerde de vardı ama kabul etmek gerekir ki Şuraya 10 türk ailesi ve 10 kürt ailesi getirip karşılaştırsak, geneli benim dediğim gibi olacak.
- +1 yıl
Şu anda evet öyle ama artık onlar da hızla bu kültürü kaybedip modern hayata geçiş yapıyorlar.
Aileye her zaman karşı gelmeyi sevmem ama yeri geldiğinde karşı gelinmeli kendi hakkını savunmak ve isteğini alabilmek için. Aileler bazen bizi anlayamıyor, kendi bakış ve tecrübelerine göre durumu değerlendirirler. Misal ben ailemle iyi geçiririm ama istediğim bir şey varsa genelde karşı gelirim ve yapmak istediğim şeyi yaparım belirli kurallar çerçevesinde.
Kürtler mi yoksa Türkler mi ailesine daha düşkün bilemiyorum. Kişiye göre ve aile yapısına göre değişir.00 Yorumla
+1 yılbence her ikisininde doğru ve yanlış tarafları var , ayrıca yaşadığımız çoğrafyada emin ol kürt ve türk diye ayıramayız herkesin ailesinde bir iç içe geçmişlik söz konusu bence bu bahsettiğin babaya saygı ya da karşı gelme olayı biraz kırsal kültürle alakalı Kürt Türklükle değil , anadolunun köylerinde de doğunun köylerinde de durum aynıdır bi yozgat a çoruma kırşehire baktığında durum çok da farklı değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence bu tarz soruların sorulması tehlikeli ve sakıncalıdır hele şu dönemde hiç doğru değildir, herkesin yaşam biçimi bir olamaz değil mi? Bir evde iki kardeşin yaşama şekli, hayat formu bile aynı değildir onun için daha dikkatli olunması lazım bu tür söylemler bence farklı pencerelere yönelimi getirir bu da daha büyük şeylere yol açabilir, onun için sen hikaye yazmaya devam et bebeğim biz seni Lila - Sedat aşkı ile tanıdık ☺️ Bırak bunlarla başkası ilgilensin
010 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar neden bu konuda yanlis anlamaya müsait yaa 🙂 İki kardes bile karsilastirilip da farklar konusulabilir. Kisiden kisiye degisse de genel olarak ırk ile de alakali seyler var ve bu da cogunlugu etkiler. Ben bu soruyu kürtleri yermek icin atmadim ki zaten kürt olan cok insanla dostluk etmisligim var.
Cevap sahibi+1 yılÇünkü bu kavramlar yanlış anlaşılmaya çok müsait ve açık olduğu için ve yıllardır izlenen şeylerden ötürü alışına gelmiş bir durum var ortada onun için bu tür sorular sakıncası karşılanıyor küçüğüm onun için kimse oralara girmek istemiyor bir tartışma çıkmasın diye nitekim doğru da değildir oralara girmek, sen örtmeye çalış ortada bir yara var sen o yarayı kapat açan olma kapat ki iyileşsin burnu güzelim 🤭
Soran+1 yılAhhaaha😅 pekii
Cevap sahibi+1 yılSeviliyorsun 🤭
Soran+1 yıl💜🌸
Cevap sahibi+1 yılBirbirimizi her ne kadar tanımıyor olsak da sen benim canımın ta içisin sana da bu yakışır güzel burunlu hatun 😚
Soran+1 yılTeşekkürler cici anonim😊
Cevap sahibi+1 yılSana karşı bir gizli hayranlık beslediğim doğrudur 😜🤭 her daim mutlu ol emi
Soran+1 yılTesekkur ederim sen de mutlu ol🌸
Cevap sahibi+1 yılvar ol küçüğüm 😊
Aile & Toplum konusunda 603 cevap paylaştı. Ah Sudem Türk Kürt değil de doğu ve anadolu tarafları batıya göre dediğin gibi daha muhafazakar olur, aileye daha çok boyun eğer. Saygı çerçevesinde ortası diyelim.
10 Yorumla
+1 yılBen kürdüm ama yeri geldiğinde hakkımı savunurum susmam yani bu annemde olsa babamda olsa söylerim. Tartışıp kavga etmem ama saygı çerçevesinde konuşurum ailemle.
23 Yorumla
Soran+1 yılPeki karsi taraf bağırarak ve sözünü keserek yaklasıyorsa, kendini duyurmak için sen de bağırır mısın?
- +1 yıl
Karşı taraf bağırırsa tabiki sesimi yükseltirim. Ezdirmem kendimi.
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bunu böyle ayrım yapmadan söylemek daha iyi olurdu yani kıyaslama yapmak doğru değil insanın içinde olacak bu durum anne baba bir yere kadar yetiştirir belirli yaştan sonra birey kendi aklı fikri ile yetişir.
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden insanlar ırkcı olduğumu düsünüyor anlamıyorum. Daha dün kürt dostum bu durumu kendisi itiraf etti🙂 Sadece farklari kiyasladim.
Soran+1 yılAma ben sadece farki kiyaslamistim :/
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kürtlerin aile bağı çok güçlü büyük saygı duyuyorum asla bizde o birlik beraberlik yok aile büyüklerine onlar kadar hürmet etmiyoruz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Benim için huyunun nasıl olduğu önemli insanın türk Kürt ayrımı asla yapmam Kürtler bizim kardeşimiz dir onların da iyileri kötüleri var Türklerin iyileri kötüleri olduğu gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılElbette🌸🙏
- Aile & Toplum konusunda 923 cevap paylaştı.
+1 yılBunun herhangi bir kimlikle ilgisi yok. Ben halen babamın yanında dikkat ederim. Kültürel yozlaşmanın değişimi ile alakalı bu durum. Bu değişime genelde batıdan doğuya doğru oluyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılBatıya gitmis kürtlerde bile bu durumu sezebiliyorum cunku kucukken daha katı kurallarla büyüyorlar. İstisnalar vardir elbette.
- +1 yıl
Sen kürt kızı mısın?
Soran+1 yılHayir ama kürt cok tanidigim oldu. Ustelik kürt arkadasim da bu sorudaki durumu dogrulamisti.
- +1 yıl
Elbette bir süreç. İşi bu birden değişmez böyle durumlar
+1 yılSence hangi davranış daha doğru? Biat etmek mi yoksa birey olmak mı? Aşiretin marabası olmak mı yoksa özgür bir vatandaş olmak mı?
Sorunun cevabı belli01 Yorumla
Soran+1 yılBazi turkler de kurtler gibi ailesine karsi suskun oluyor. Elbette kurt olup da aileye karsi saldirgan olan vardir ama genel olarak olan bu diye biliyorum. Yani ben boyle gozlemledim ve kurt tanidigim da dogrulamisti. O yuzden sordum🙂 Sahsen ben zaten turk insaninin genelj gibi ses cikaran kitledenim😅
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİki tarafın da ailevi olarak bazı artıları var. Bence dengeli olmak şart yani ikisi de doğru değil. Ne Kürt tarafı gibi aileye aşırı bağlılık olsun ne de İzmirliler (ya da diğer büyükşehirliler) gibi fazla özgür olunsun.
00 Yorumla
1 yılBizde türküz bir sürü yakın türk ve kürt arkadaşım var. Kendimden bahsedim bazen bende babamla mahalesef analaşamayıp tartışada biliyoruz anlaşada biliyoruz. Bu huy neredeyse tüm türk arkadaşlarimda var. Ama kürt arkadaşlarımda farklı kürtler ailesine dahada düşkündür özelliklede babalarına.
00 Yorumlabenim annem Kürt babam Türk ve bir birlerine çok aşıklardı taki babam 2020 de vefat edene kadar ve annem dul asla baş erkek istemiyor o derece halen seviyor onutamıyor babamı
02 Yorumla- +1 yıl
Allah rahmet eylesin
+1 yılTürk Kürt Çerkez Arnavut Boşnak vs vs fark etmez biz biriz biz ayrım yaparsak yok oluruz ayrı olursak yok oluruz bir olursak güçlü oluruz
01 Yorumla
Soran+1 yılSadece aile içi farklardan bahsettim. Yermek değildi amaç. Zaten dostuz, kardeşiz.
ben Türküm. ama kürt arkadaşlarımıda severim. Bende kürtler gibi aileme çok düşkünüm. ama kararları bana ters geliyorsa hiç çekinmeden kendi kararlarımı uygularım
00 Yorumla28 yaşındayım ilk defa fark ettim kürtlerin ne kadar birbirine bagli olduklarını. Aile bağları konusunda çok büyük açık arayla kürtler önde.
00 YorumlaKürt’lerle ilgili dediğin şey doğru ama bn olaya ırk ayrımı yapmadan söyliyim saygı her zaman daha güzeldir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKürtleri ayrıştırmayalım lütfen onlar da insan sonuçta
05 Yorumla
Soran+1 yılPortakalla mandalinayi kiyaslamak gibiydi. Farklardan bahsederken amacim yermek olmadı aslindam
Soran+1 yılAslında*
- +1 yıl
Portakalları da ayrıştırmayalım, sonuçta o da meyve
Soran+1 yılYa ama XHXMDDHMDDHDND
- +1 yıl
Abim seni çok üzerler bak, hemen ciddiye alma bir düşün djjd
+1 yılHaklıysam ve o durumun doğruluğuna emin olmuş, inanıyorsam babama da karşı çıkarım. Herkesin doğrusu kendinedir
00 Yorumla
+1 yılTürkler vatan için babasını bile oldurucek kapistede ama tabi saygı çercevesi bir millete ait olan bir şey degil karakter meselesi
00 YorumlaHakkını savunmak tabiki babam olması demek benim hakkımı gaspetemez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcinsel konularda kesinlikle kürtler digerlerinde türkler :D
117 Yorumla- +1 yıl
neden acaba :D
- +1 yıl
Bunu önceden birisinden duydum Kürtlere helal olsun. Daha önce kaç kürtle bu deneyimi yaşadınız?
Soran+1 yılBence de neden? Kurt sevgilim vardi ve ne zaman cinsel konu acilsa beni etkileyemiyordu. Bilmiyorum yaa garipsedim😅
- +1 yıl
@sudesiyahseven Hepsi iyi değilmiş cinsellikte ama iyi olanlarıda varmış. İyi olanlarına helal olsun. Sence nasıllar sude?
- +1 yıl
@sudesiyahseven Etkiliyomu yazacaktın yanlışlıkla etkileyemiyo yazmışsın galiba
Soran+1 yılHayır doğru yazdım
- +1 yıl
Profili internetten mi aldın
Soran+1 yılKonuyla alakasini ariyorum
- +1 yıl
Konu çoktan kapandı bu başka konu
Soran+1 yılBenim
- +1 yıl
Allah sahibine bağışlasın
- +1 yıl
Çok güzel
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
İngilizcen b2 ve üstü var mı bişey danılacaktım
Soran+1 yılYok
- +1 yıl
Danışacaktım*
- +1 yıl
İyi gğnler
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış anlaşılmaya müsait bir başlık atmışsın soruya. Ayrımcı bir yaklaşım olmuş. 😒
04 Yorumla
Soran+1 yılKardesler de farklari kiyaslayabilir. Yakin gordugum icin kiyaslamistim. Kürtler de kardesimizdir.
- +1 yıl
Başlığı daha anlaşılır ve amacına göre yazsaydın daha iyi olurdu.
Soran+1 yılHaklısın 🌸
- +1 yıl
😌😌😌🌸
+1 yılBen egeliyim ve bizim orada da öyle genelde karşı çıkmaya çekinme olayı var ve ailesine düşkün🙏🙏
03 Yorumla- +1 yıl
Senin kalbini biliyoruz açıklamaya gerek bile yoktu 🙏🙏
Soran+1 yılBazıları bilmiyormuş.. Teşekkürler 💜
- +1 yıl
Rica ederim ❤️
+1 yılBen millet ayırımı yapmıyorum. iki milletinde iyisi de var kötüsü de
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır hayır 🙂 Ayrim icin dememistim. Genel olarak onlar ailesine karsi daha suskun. O yuzden belirttim.
- +1 yıl
Kürtler ailesine daha düşkün kesinlikle
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKürt kardeşlerimizin tek iyi olduğu nokta cinsellik. Bunlar doymak nedir bilmiyorlar. Ve evet ailelerine düşkünler. Ama Türkler kadar zeki ve Medeni değiller.
00 YorumlaTabiki Türk kürtler itici geliyor bana
00 Yorumla
+1 yılİkisinin ortası doğrudur
00 Yorumla
+1 yılKürdüm Kürt olduğum için mutluyum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe bicim bir beynin var
08 Yorumla
Soran+1 yılBos yapmasan olur mu? Daha dün kürt arkadasim bile bu durumu tartistik. O bile kabulleniyor. Kürtler genelde ailesine daha az ses cikarirken, türkler hakliyken daha cok ses cikariyor ailesine.
Cevap sahibi+1 yılBu sekilde davranarak toplumda ayrimciliga sebep oluyorsunuz ve bunun farkında değilsiniz sonra kardeşlik naraları atarak birlestiricilik yapmaya çalışıyorsunuz konustugunuz konu gercekten sacma yok turk aile yapisi soyle kürt aile yapısı şöyle va diye
Soran+1 yılSacmalama 🙂 Benim kürt dostum da oldu, kürt sevgilim de oldu. Kürtleri kücük görsem zaten hayatıma almazdım değil mi? Ben sadece farkları karşılastırdım. Sen benim abim olsan mesela, annemizde benimle seni karsılastırabilir. Mesela sen çok obursundur, ben ise yarım tabakla doyuyorumdur. Bunda yanlışlık yok..
Cevap sahibi+1 yılVerdigim ornek ile verdigin arasinda dağlar kadar fark var
Soran+1 yılAyrimcilik yapmiyorum ki..
Sadece aile icinde bile karsilastirma olabilir. Kürtler de bizim kardesimiz. Ne var ki bunda? 🙂 Bu bir tarafi yermek degil. Portakalla mandalinanin farklarini soylerken, diger meyveyi kotulemis olmam.
Cevap sahibi+1 yılPeki
Cevap sahibi+1 yılÜslubun icin ayrıca teşekkür ederim
Soran+1 yılRica ederim 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yıltürkler haklı.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSavunduğumuz haksa eğer tabi ki karşı çıkmak.
00 YorumlaTürkler.
10 Yorumla
+1 yılTürkler
00 Yorumla
+1 yılTürkler
00 Yorumla
+1 yılZazalar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Türkler daha haklı
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?