Ben açıkçası duruma göre karar verirdim. hiç tanımıyorsam beni ilgilendirmezdi. ama eğer masum küçük bir çocuk ise ya da psikolojik sorunları olan bir hasta ise ya da engelli biri ise muhtemelen yardım ederdim. haksızlığına karşı. ama bunların dışında ki kişiler beni ilgilendirmezdi sanırım. çünkü bazen karışmamak en iyisi. çünkü bazen karıştığımız zaman suçlu biz oluyoruz.. bu ülkede adalet olmadığı için daha çok. ama yine de Bu durumda yapabileceğim en doğru şey, haksızlığa uğrayan kişinin yanında durmak, onu savunmak ve yardım etmek olacaktır. Öncelikle sorunun ne olduğunu anlamaya çalışır, haksızlığın neden kaynaklandığını öğrenir ve nasıl yardımcı olabileceğimi düşünürüm. Eğer mümkünse, haksızlığa uğrayan kişiye doğrudan yardımcı olmaya çalışırım ve konu hakkında yardım alabileceğim kurum ve kuruluşlara başvururum. Her zaman insan haklarına saygı göstermek, yardım etmek ve haksızlıklarla mücadele etmek önemlidir. Eğer haksızlığa uğrayan kişiye fiziksel ya da psikolojik olarak zarar veriliyorsa, hemen yetkililere haber veririm. Aynı zamanda bu kişinin yanında olduğumu hissettirir, ona moral desteği veririm. Böylece, insan haklarına saygı gösteren bir davranış sergilerim.
Korumacı olmak, yardımcı olmak insanların sadece "tanıdıkları"kişiye uygulayacağı bir hareket değil, ben şahsen böyle düşünüyorum. Çok fazla ya da aşırı korumacı değilim koruyabildiğim kadar korurum ki haksızlık sevmediğim şeylerden bir tanesi. Kendime engel olmaya çalışsamda olaya kesin karışırım.
Tamamen o kişinin yerine koyarak hareket ediyorum kendimi, umursuz biri değilim ve kesinle kendimi tutamam ve müdahil olurum. Bazı şeylere göz yummak hiç bana göre bir davranış türü değil.
Haksızlığa denk gelmediğin bir gün yok bu ülkede! Hastanelerde, bankalarda, marketlerde, toplu taşımlarada vs. bazen bu haksızlıkların çoğunu okumuş, öğrenmiş insanlar yapıyor. Kendilerini hizmette bulundukları bu milletten üstün görüyorlar, ne kadar yazık!
Bana dokunmayan yilan muhhabeti ne girmem karşında olurum ama o haksızlıği yapan patronla sevgilisiyle dost olur onu tercih eder bnde enayiligimle kaldığim olmuştur insanlar nankör memfaatleri için yön değişebilir o yuzden 40kere düşünyom bikere karişyom artık
Tanıdığım insan bile olsa önce kendi adıma birinin avukatlığına soyunmanın bedelini bana nasıl ödetirler diye düşünürüm. Hele ki Türkiye 'de birilerini savunmaya gör! En başta savunduğun kişinin nankörlüğü pişman ettiriyor!
Haksızlığa karşı asla tahammülüm yoktur. Bana ya da başka birisine yapılsa tepkimi gösteririm. Tanıyıp tanımamamın bir önemi yok sonuçta haksızlığa uğrayan bir insan söz konusu.
Haksızlık olduğu ayan beyan ise müdahale ederim;örneğin daha önce metrobüs durağında Afgan tiplerin bir kızı tacizine o tipleri döverek karşılık vermiştim..
Konuşup morel ve destek veririm. Konuyu dinleyip neker yapılabileceğini araştırır ona göre yardımcı olurum. Adalet insani görevdir. Kuralı yasası olmayan insani görevlerimizdendir.
Hemcinsimse savunurum hanımefendiyse uzaktan tepki koyarım çünkü mağdur hanımefendilere yardımcı olunca sana ne be canım tepkileri vermelerinden bıktım.
Haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir lakin hakli mi haksiz mi gercekten ogrenmem gerekiyor bazen gorduklerimiz ve duyduklarimiz kocaman bir yalanda cikabilir. Yine de ameller niyetlere goredir elbet🎈