Ben bunu eşime nasıl söyleyeceğim?

Eşimle 3 yıllık evliyiz. Uzun bir süredir çocuk istiyoruz. Denedik ama olmadı eşimin bazı sorunları varmış ne yazık ki. Çocuk istediğimizi ve eşimin sorunları olduğunu ikimizden başka kimse bilmiyor. Eşimin abisi evli ve iki çocuklu üstelik eşiyle de çok mutlu. Eşimin abisi aynı zamanda benim lisemde bir üst sınıftaydı ama normal arkadaştık öyle kanka falan değildik. Eşimle evlenmemiz de tesadüf bu arada aileye girince öğrendim abisinin arkadaşım olduğunu. Geçen hafta abisi beni çağırıp eşimin sorunlarının olduğunu düşündüğünü çocuk istediğimizin belli olduğunu ve bunun için yardım edebileceğini söyledi. Ben de sandım ki doktor falan bulacak öyle değilmiş. Hamile kalana kadar birliktelik teklif etti. Ben baya kızdım. “ Kardeşimin mutluluğunu istiyorum. Ayrıca annemler de olayın farkında böyle giderse sizi ayırırlar. Sana hiç kötü gözle bakmadım küçüklüğümüzden beri zaten öyle bir düşüncem yok eşimle çok mutluyum baksana. Kabul edersen bu aramızda kalacak ve her şey unutulacak.” Aynen böyle dedi. Ben tabiki baya kızdım. Eşimin tedavi görüp çocuğumuz olmayacağı ne malum. Hatta dışarda o kadar anne babasız çocuk varken neden bu teklifi kabul edeyim evlatlık alırım. Eşi de çok iyi bir kadın. Hem kendi eşime hem de kadına söylemeli miyim?

Ben bunu eşime nasıl söyleyeceğim?