Hastalığımdan dolayı küçükken benimle dalga geçen akrabama soğuk davranmakta haklı değil miyim?

Küçükken tesadüfen, muhtemelen doğuştan gelen hidrosefali rahatsızlığımın olduğunu öğrendik. Bu bana çok büyük bir şok yaşattı. Sonrasında ise dedemgil durumu aşırı derecede abartıp adeta yasımı tuttular. Beni yıllarca kaç tane hastaneye MR filmi çektirmeye götürdüler, ayrıca kaslarımda güç kaybı oluşmuştu, o yüzden de fizik tedavi gördüm. Tüm bu yaşadıklarım, yaşımın da küçük olmasından dolayı beni çok derinden etkiledi. Ayrıca sonrasında da yıllarca babamın ve aile büyüklerimin baskısı altında yaşadım. Bu yüzden de büyük bir özgüven eksikliği yaşadım. O nedenden dolayı da çevremdeki birçok kişi tarafından alaya alındım, aşağılandım veya güçsüz görüldüğüm için bana karşı aşırı derecede korumacı davrandılar. Şu anda ise tamamen düzeldim, ama yaşadıklarımdan dolayı akrabalarımın birçoğuna soğuk davranıyorum.
Hastalığımdan dolayı küçükken benimle dalga geçen akrabama soğuk davranmakta haklı değil miyim?