Böyle bir durum yaşasanız erkek tarafına nasıl bakarsınız?

Merhaba öncelikle. ben 24, nişanlım 25 yaşında. O İngilizce öğretmenliği yeni mezun, ben havacılık bölümü ve insan kaynakları yönetimi mezunu işsizim. Nişanlım atamalar zor olduğu için alanıyla alakasız malzeme al sata benzer bir iş yapıyor özel sektörde. Açıkcası ne zaman atanacağımı bilmediğim için beklemek istemiyorum evlenmek istiyorum dedi ve bir adım attık evliliğe doğru. Ben bu aşamaları yaşarken nişanlımın ailesinin desteklemeyeceğini bilmiyordum. Desteklememek derken benim aileme dahi çok erken davrandılar, nişanlım için dinlemedi bizi evleniyor şeklinde konuştu erkek tarafı. Biraz sanki istemedikleri halde zorla evleniyormuşum gibi hissettim o cümleden sonra. Alttan alıp devam ederken ev alışverişleri konusunda kız tarafı olarak kendimiz alacağımız şeyleri konuşup eve gidip pencere ölçüsü alırken yeni tül diktirmek için, erkek tarafı babaannesi ne gerek var masraf yapmayın benim kullanmadığım yeni tüller halılar var (yıllar öncesi modelleri) irem onları kullansın işte şeklinde bize yorum yapmaya başladı. Yine cevap vermedik alttan aldık. Salonda nişan yaptık bir ihtiyaç var mı diye nezaketen ailemi aramadılar, düğünüme iki ay kaldı tüm eşyayı nişanlım kendi aldı ödedi yine ailemi arayan bir adetiniz var mı, düğünümüz yaklaştı neler eksik çocuklar yapabiliyor mu diyen yok. Ve benden erkek tarafı ailesi sürekli kendilerine ziyarete gitmemi, aramamı bekliyorlar. Sık sık bekliyorlar. Bunun lafını sokuyolar. Gelmiyorsun diyerek tüm bu sorumsuzluklara rağmen. Nişanlım babaannesi ve dedesiyle büyüdü evleri iki katlı ben de alt katlarında yasayacağım. Babası evli kirada yasıyor. Babaannesinden yana yaşlılık 70 yaş adı altında çok yorum alıyorum, huzurum kaçıyor açıkcası perdemi yere kadar kestircem dediğimde kısa kestir ev ısınmaz, halımı beyaz alacağım dediğimde kirlenir, evin dolabıni boyayacağım dediğimde boyama zaten yeni, ankstare takacağım dediğimde takma evde olan zaten yeni şeklinde sürekli bu sürecin devam etmesi. Ne zaman gitsem moralim bozulup, yorumlardan sinirlendiğim için hiç gitmemeye başladım. Bayramda dahi gitmek istemiyorum sadece aramak istiyorum. Ev mesafelerim yakın. Dışarıdan bir göz olarak böyle bir süreç yaşasanız erkek tarafına yaklaşımınız nasıl olurdu? Sürekli sizden adım bekleyip sizin evinize bir çay içmeye kendilerinden gelmemeleri, ama size sürekli bize gelmşyosun sitemi etmeleri vs

Böyle bir durum yaşasanız erkek tarafına nasıl bakarsınız?