Namaz dinin direğidir doğru ama namaz kilmayip Allah'a inanan zekat veren müslümanlar cennete girecek mi yoksa ebedi cehennemlik midirler.
Hadi gelin biraz din konuşalım
Namaz dinin direğidir doğru ama namaz kilmayip Allah'a inanan zekat veren müslümanlar cennete girecek mi yoksa ebedi cehennemlik midirler.
Hadi gelin biraz din konuşalım
Müddessir süresine göre
42. "Sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir?" diye uzaktan sorarlar.
43. Onlar şöyle cevap verirler: "Biz namaz kılanlardan değildik;
44. Yoksulu doyurmuyorduk;
45. (Günaha) dalanlarla birlikte biz de dalıyorduk,
46. Ceza gününü de asılsız sayıyorduk,
Namaz kılmayanlar cennete giremez. İmandan sonraki en önemli şey namaz. Ha bu demek değilki her namaz kılan ama her halti yiyen kişi cennete gidecek
Amel defteri verildiğinde günahlarına karşılık cehenneme atılırlar. Daha sonra cehennemden çıkarılıp, cennete girerler. Yani ebedi cehennemlik değiller.
Sonuca varmayacak konular üzerinde konuşmak mantıklı gelmiyor. Allahtan başka kimse bilemez bunu. İnşallah kalbinde kötülük olmayan. İyi niyetli herkes cennete gider
Cezasını çekip cennete girecek yani öyle mi
Oradan bakınca Allah gibi mi duruyorum 🤔 Benim aklım kendi günah sevabımı hesaplamaya bile yetmiyor kimseyi cennetlik cehennemlik diye ayıramam böyle yapanlarında Allahcılık oynayıp şirk koştuğunu düşünüyorum.
Tövbe tövbe ya o nasıl laf 😒 neyse tamam yorma kendini sen uyu
Cevap
3Cevap
Girebilir.
Bizim görevimiz ibadetimizi yerine getirmek ve namaz kılmayan arkadaşlarımızı namaza davet etmek. Kılmayanların akıbetini ancak Allah bilir. Ancak şunu biliyoruz İmanın tüm şartlarını yerine getiren biri İslamın tüm şartlarını yerine getirmese de doğrudan cennete gitmese de eninde sonunda gidecek İnşallah. Ama Allah cehennemi görmeden cennete girenlerden olmayı nasip eder inşallah cümlemize.
Peki şey varmış doğru mu her peygamberin bir dua hakkı varmış peygamber efendimiz ise o duayı yapmamış kıyamet günü tüm müslümanları bağışlaması için yapacak deniliyor var mı böyle bişey
Öyle bir şey duymadım ama biz ahir zaman kullarıyız. Peygamber efendimiz hep ümmetim ümmetim demiş eğer biz onun sünnetlerinden hayatımıza yerleştirebilirsek inşallah kıyamet günü bizlere şefaatçi olur.
Cennete girmenin yalnızca bir şartı yoktur. Cennet'i değil cennetlik olmayı istemeliyiz. Bu da ibadette yarışmayı sağlar.
Allaha inanip ibadet etmemek tam bize gore bir inanma sekli😂
Sen kılıyor musun ki 😅
Once bir inaniyor musun diye sor😂
Ateist misin
Neden girmesin biraz zor olur belki ama iyi bir insansa girer diye düşünüyorum.
Böyle konular burada doğru mu?
Neresi yanlış hep boş mu sorular soralım alla alla
Boşla alakali değil paşam sakin ol.. soru harika asĺında.. sadece bilgi ve ciddiyet gerektiren soru bu..
Doğrudur reis biraz imana gelsin istedim sitedekiler fena mı olmuş Allah hakkında konuşuyoruz sonuçta gel sende dahil ol boş ver teferruatı
Peki
Allah bilir.
Allah bilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?