Aklıma takıldı namaz kılmayan birisi ama gönlü sürekli iyilikte olan saf kalpli birisi cennete girebilir mi
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Merhaba, iyi akşamlar. Öncelikle herşeyin "NİYET" olduğunu kabul etmeli ve bilmeliyiz. Size küçük bir hikaye paylaşıcam daha sonra siz karar verin buna;
Adamın birisi 99 kişi'yi öldürmüş bir psikopat bir papaz'a gider. derki? ben 99 kişiyi öldürdüm tevbe etmek istiyorum kabul olurmu? papaz hayır yanıtını verir; oracıkta papazıda öldürür. Daha sonra bu kişi bir kişiye daha gider, derki ben 100 kişiyi öldürdüm tevbe etsem kabul olurmu? adam tabiki olur diye yanıt verir. Şu şu yere git, orada sana yardımcı olacak insanlar var, onlarla birlikte ibadetini yap der.
Adam yola çıkar, ve yolda hakkı rahmetine kavuşur. Daha sonra adamın ruhunu almak için, azap melekleri ve rahmet melekleri gelir. Azap melekleri bu kişi 100 kişiyi öldürdü biz götürücez der. Rahmet melekleride Hayır biz alıcaz çünkü bu adam pişman olup tevbe etmeye niyetliydi. Sonra ne yapıcaz ne edicez derken, azazil adlı meleğe sormuşlar. Hangi tarafa daha yakın ise, oraya götürün demiş. Daha sonra adam gideceği yere daha yakın olduğu için, rahmet melekleri götürmüş adamı.
Dediğim gibi herşey niyet. kalın selametle72 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBunu sadece Allah bilir ne desek boş
32 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler kardeşim
+1 yılMuslumanlar belli gruplara ayrilir bunlarin en beteri de benim kalbim temizcilerdir ibadet etmez sukretmez ooo benim kalbim temiz ki zaten deyip isin icinden çıktığını sanar sen birisine birkac iyilik yapsan fakat adam sen her iyilik yaptiginda sana tesekkur etmese hatta yuzune bile bakmasa bir daha ona iyilik etmek ister misin etsen de daha az istekle edersin ayni sey. Rabbin etrafini binlerce nimetle donatmis ki bunlarin basinda islamiyet geliyor eger sen bunun sukrunu etmezsen her ezan okundugunda namaza gitmezsen yani dil olarak demesen dahi bedenen "su an namazdan yani Allahla bulusmadan daha onemli islerim var o yuzden namaza gitmiyorum" diyebtembellik etsen Allah ahirette sukreden kullariicin hazirladigi sonsuz nimetleri sana tattirir mi
95 Yorumla- +1 yıl
Farzlarini yerine getirmedigin muddetce etmis oldugun sunnetler ve nafile ibadetler seni kurtarmaz Kuran sana iyilik etmeni emrediyor tamam ama namazi yaklasik 80 kere kesin bir dille emretmis kilmayanlarin akibetinin ne olacagini ne tur acilar cekecegini de yazmis Allahin kesin bir dille siddetle emrettigi ibadeti yerine getirmedigin muddetce nafile ibadet hukmundeki iyilikleri etsen ne olur kabirde Rabbin kim sorusundan hemen sorulacak olan namaz hesabini kildim gibi kesin bir sekilde cevaplayip kurtulmak dururken eeehm sey kilmadim gibi kem kum etmeyi tercih edersen hangi iyilik seni kurtaracak?
- +1 yıl
Allah hepimizden razi olsun amin
İlk sual namazdandır, namaz kılmayıp iyilik yapan biri, namaz kılmamasının kefaretini cehennemde ödedikten sonra cennete gider, zira hepsinin hükmü ve yeri farklıdır, biri olmuyor diye hepsi terkedilmez ama namaz dinin direğidir. Ve yapılan iyilikleri Allah için değil de dünyada iyi biri olmak için yapıyorsa da sadece iyi hatırlanır, yani imanı yoksa ebedi cehennemliktir.
62 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
24Cevap
namaz farzdır ve namaz kılmazsan kesinlikle onun cezasını çekeceksin kalbim temiz demekle olmaz bir vakit farz namazın cezası söylenildiği kadarıyla 20 veya 40 yıl boyunca ateşten seccade üzerinde namaz kılmaktır bir vakit namazın cezası bu var gerisini sen düşün namazsız asla olmaz ben namaz kılmıyorum ama kalbim temiz olur mu hiç böyle Allah namaz farz diyor yani kesinlikle yapacaksın diyor sen namaz kılmayarak zaten Allaha günde 5 vakit isyan ediyor olacaksın düşün şeytan bile sabah namazından başlar bir insana namaz kıldırmamaya ve son yatsı namazını da kıldırmadıktan sonra o bile kaçmaya başlar senden der ki Allah buna bir bela yollar bende ondan nasiplenmeyeyim namazın ne kadar önemli olduğunu anlarsın inşallah...
30 Yorumla
+1 yılAynı rahmetli babamin lafıydı.. namaz kılmıyorum ama kalbim temiz benim derdi.. :( Allah affetsin yaptığı iyilikler onu cennete götürür inşallah.. senin soruna gelincede Allah bilir diyorum.. adamın biri 500 sene yaşamış gece gündüz namaz kılmış yinede cehenneme gittmiş.. hikayenin detayları aklıma gelmedi şimdi. Ama mühim olan nasıl aşkla şevkle kıldığındır yoksa her namaz vakti yat kalk ne olcak. Allah hepimize namaz aşkı vrsin huşu ile kılmayı nasib etsin.. amin
60 Yorumlacennetin gerçekten var olduğunu biliyormuyuz kanıt var mı yani ölüpte geri gelenler var mı bilinmez bu dediğime şimdi birsürü kendini müslüman sananlar yorum yapar sen müslüman değilsin cennete inanmıyosun gibisinden ama onları takmıyorum sen kendin ol iyi ol zorla biryere girmek için yapacağın sembolik birşeyin tam tersine kendi vicdanınla kendi özgürlüğünle ve duygularınla yapacağın iyiliklerin peşinde ol yani :) zorlayarak olan şeylerin sevap olduğunu düşünmüyorum
16 Yorumla- +1 yıl
kuranda yazıyor açta bir oku ateist gibi konuşacağına :P
Bir hikaye anlatayım; bir gün bir müslüman, Hristiyan bir adamın inşaatında çalışıyormuş. Hristiyan adam müslümana demiş ki sen gelip Hristiyan olsana... Müslüman bunu duyunca ağlamış demiş ki; sen benim müslüman olduğumu bilmiyor musun? Biliyorum da müslümanlar namaz kılar, ben seni hiç namaz kılarken görmedim demiş sen nasıl müslümansın demiş.
Namaz kılmayanın garantisi yok bro haberin olsun30 YorumlaBurada kilmadigimiz her vakit namazi orada atesler icinde kilacagiz. Rabbim hidayetinden esirgemesin bizleri.. Burada bir suru degisik inanista sapkin insan gordum insallah Rabbim gozlerindeki perdeyi kaldirir ilahi dibe inanca ulasmalarini nasip eder...
31 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bu konuda 2 Hadis-i şerif;
"Namaz dinin direğidir, terk eden dinini yıkmış olur." (Beyheki)
"Kıyamette kulun ilk sorguya çekileceği ibadet, namazdır. Namazı düzgün ise, diğer amelleri kabul edilir. Namazı düzgün değilse, hiçbir ameli kabul edilmez." (Taberani)20 Yorumla
+1 yılsanki allahın bizim ibadetimize ihtiyacı var nice namaz kılanlar var içkisini kumarını eksik etmeyen. iyilik yapan biri ile sence eş değerde tutulur mu
14 Yorumla- +1 yıl
Allah (c. c) ın senin ibadetlerine tabiki ihtiyacı yok. ama senin o ibadetlere çok ihtiyacın var
- +1 yıl
neden peki? anlamadığım arapça sureleri okuyorum ne işime yarıyor
- +1 yıl
emin ol çoğu insana sorsan surelerin anlamını bilmez
Peygamber (sav) kotu birisi miydi de sabahlara kadar uykusuz kalip namaz kiliyordu? Allah bilir ancak sorgusunun zor gececegini dusunuyorum.
40 YorumlaAllah inancı olan herkes cennete gidecek diye biliyorum. Ama herbir namaz her bir oruç sevap onun daha az yanarak önceden cennete girmesini sağlar. Ama Allah inancı olmalı. O çok önemli.
30 YorumlaOnu yalnizca Allah bilir. O cezalari cektikren sonra gedebilir belki dedigim gibi sadece Allah bilir.
05 Yorumla
+1 yılgidebilir hatta son anına kadar müslüman olmayan ama son anında olan bile gidebilir.
12 Yorumla- +1 yıl
ama kimse son anını bilmiyor onu da unutma :))
Kılmadığı namazın cezasını çektikten sonra evet; girebilir.
23 YorumlaOnu yalnızca Allahu teala bılır o ne derse o olur sız yapılması gerekıldığı ıcın yapmaya calısın gerısı Rabbıme bırakın o merhametlıdır bızlere yardım edecektır inşallah hepimizi o guzel Cennetınekoyar
61 Yorumla
+1 yılCennete sorsaydık nerde olmak isterdin diye bu çocuğun kalbinde derdi. O yüzden sıkıntıya gerek yok.
05 Yorumla- +1 yıl
O zaman şöyle diyelim senin bir yere girmene gerek yok. Çünkü onlar zaten sana girmişler. her şey sende mevcut zaten. Kendine bak her şeyi bulursun cennetimi arıyorsun kalbine bak, cehennemi mi arıyorsun o zaman popona bakabilirsin arkadaşım lütfen anlamadım deme daha fazla saçmalamak istemiyorum.
- +1 yıl
poposundan ateş çıkaran zebanileri de anmak lazım bu noktada.
+1 yılNamaz dinin diregidir. Iyi insan da olsak namazi terk ettigimiz icin o'nun bedelini oducez :/
13 Yorumla- +1 yıl
Amiiin. Hepimizinkini affetsin. Aslinda mantiken konusuyoruz bizler, en iyisini Allah bilir.
Bunu bilemeyiz hiç azap görmeden cennetede gider son nefeste kafir olarakta gider. Kılmak herzaman iyidir her namaz kılanda cennete gidecek diye birşey yok
00 Yorumla
+1 yılHiç namaz kılmayan sadece bayramda namaza giden ve gönlü hiç ii olmayan biri gidermi inş gidiyordur. yoksa Cehennemlik olcam
00 YorumlaGıdebılır. Ama bunun garantıısını yıned Allah bılır
01 Yorumla
+1 yılEğer müslüman olarak ölürsen cennete girersin ama müslüman olarak ölmek içinde İmanının güçlü olması lazım.
10 Yorumlapeygamberimiz şöyle buyuruyor namazinizi kılınki size şefast edebileyim namaz çok önemlidir dinin diregidir
30 YorumlaLeilahe illelah muhammedur rasulullah diyen herkes gunahlari kadar cehenneme girdikten sonra cennete girerler.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılEğer o niyette isen işin zor. . Kimin nereye gideceğini sadece ve sadece ALLAH bilir. .. ;)
01 Yorumla
+1 yılBilemem. Fakat her şeye de kalbim temiz demek saçma geliyor bana. Benim görüşüm tabi bu başkasının farklı olabilir
01 YorumlaAllahi inkar etmeyen ve ona şirk kosmayanlar tabikide er ya da geç cennete girecekler ama tüm günahlarin bedeli ödendikten sonra unutmaki bir namaz vakti için 80.000 yil yani hic namaz kilmadigin bir gün icinse 400.000 bin yil yanacagiz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGirer kardeşim.
Hep merhametli olsun insana, doğaya ve hayvana kesin gider.03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılantikapitalist müslümanlık böyle birşey ve bende onlardanım
Kul ile allah arasında öyle bir bağ vardır ki ne insanlar ne melekler nede başka bir şey bunu bilemez. Yani gidebilir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 952 cevap paylaştı. Gonlun iyilikte :))) bak sen su bedava cennetciye
15 Yorumla
+1 yılNamaz kılmayan cennet hesabı yapmasın demiş üstad Said Nursi.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizim ülkede kalbi temizler çok zaten :) dinin diregi namaz sırat köprüsündeki ilk soru NAMAZ..
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Allah ın takdiri bunu kimse bilemez buna yorum yapmak Allah a şirk koşmak olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı. allahdan başka kimse bilemez kardeşim namaz kılıp neler yapanlar varr
00 Yorumla
+1 yılAynen hükmü Allah verecek burada kimse ahkam kesemez
01 Yorumla- +1 yıl
islamın şartı 5 - imanın şartı 6 Allah bilir
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer imanı tam ise ve iyi kalpli birisi ama namaz kılmıyorsa direk olarak cennete giremez. Cehennemde bir süre cezasını çektikten sonra allah dilerse cennete girebilir. Fakat allah o kişinin imanını kabul etmeyip sonsuz cehennemde de bırakabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet girer, Allaha dost olmayi samimiyetle dileyip o an ölsen 1. kat cennete girersin
00 Yorumla
+1 yılCezasını çeker kılmadığı günler için.
13 Yorumla- +1 yıl
Cehennem
+1 yılKılsa da, kılmasa da gidemez.
03 Yorumla- +1 yıl
Yok, hepiniz benimle hiçliğe geliyorsunuz.
- Aile & Toplum konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılKılıyom Ben Bilemem Seni :/
10 Yorumla Namaz dinin direğidir.
11 Yorumla
+1 yılHic belli olmaz olabilr :)
00 Yorumla
+1 yılNamaz dinin direğidir
10 Yorumla
+1 yılOnu kimse bilemez
10 Yorumla
+1 yılHiç ölmedim
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah la ticaret hmm namaz karşılığı cennet