O zaman şöyle başlayayım cümleye. Sen çok film izliyorsun diyenler olur ya bazen, aslında filmlerde dikkat edin gerçeklerden alıntıdır. Veya gelecekten alıntıdır. İmkansız hiç birşey yoktur.
Şimdi izlediğimiz filmlerden ve internetteki bilgilerden yola çıkacak olursak bu tanrılarda bizim gibi insan görümünündedir ve gözle görülebilirler. Zeus haricinde birçok tanrıda vardır. Her tanrının bir görevi vardır. Sen Zeus bizi yarattı diyorsan altındaki onlarca tanrıyıda kabul ediyorsun sanırım. O zaman bu tanrıların gözle görülebildiğini, ve bize benzer görüntüleri olduğunu, üstün yetenekleri olduğunu biliyorsun. Peki şu ana kadar ben yeraltı tanrısını, kötülük tanrısını, aşk tanrısını veya başka bir tanrıyı gördüm diyen bir insan var mı? Onların olduğuna dair bir kanıt var mı? Peki bu tanrılar kendilerine inanman için bir kitap indirdiler mi? Kendilerine inanman için sana nasıl bir yol gösterdiler.
Örneğin müslümanlıktta Kur'an-ı Kerim indirilmiştir. Başta peygamber efendimiz Hz. Muhammed olmak üzere diğer peygamberler bu dünyaya bir görev uğruna gönderilmiştir. Şimdi sen diyebilir misin ki ben Zeus'a hala inanıyorum?
Senin Zeus'a inanman için felsefecilerin, birkaç düşünürün veya her kiminse artık yazdığı birkaç kitap vardır. İnternette yazılar vardır ve izlediğimiz filmler vardır.
Ancak müslümanlığın veya diğer tek tanrıya inanan dinlerin peygamberleri vardır, indirilmiş kitapları vardır, alimleri vardır. Kendi dinlerini diğer insanlara benimsetmeye çalışan inançlı kişileri vardır.
Eğer seni Zeus yaratmış olsaydı, varlığınıda sana bildirmek isterdi. Ben senin tanrınım diye bunu ilan edip kendisine dua etmeni isterdi. Peki nerede Zeus'a dair bir kanıt?35 Yorumla- +1 yıl
Ama zamanında zeusda bir tanrıydı ve bugün mit yarın bugünkü tanrıların mit olmıycanı kim söyleyebilirki? Kuranı allah indirdi diyorsunuz ama ömer hayyamın güzel bir yazısını size gönderiyorum.
scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/.../...236840562_o.jpg - +1 yıl
Bir bakıma mantıklı bir yazı. Ancak şunu düşün; biz Allahın 1 olduğuna, eşinin ve benzerinin olmadığına inanırız. Onun gözle görülemediğini biliriz. Onun meleklerine, peygamberlerine, kitabına ve birçok şeyine inanırız. Kur'an-ı Kerim okuduğun zaman ruhunun nasıl ferahladığını, imanla dolduğunu biliriz. İnanmanın gücünü biliriz. Peki senin Zeus'a inanman için nasıl bir gerekçen var? Sen Zeusa inanabilirsin, saygı duyuyorum sana. Bu senin en doğal hakkın. Ancak ona inanman için sebep nedir?
İnsanoğlu teknolojiyi icat etti, hayvanları evcilleştirdi. Kendilerine itaat etsinler diye, hayatlarını kolaylaştırmak için yaptı bunu. Şimdi bir hayvan sana itaat ediyorsa sana inanıyor ki itaat ediyor gibi düşün. Allah bizi yarattı bizim ona itaat etmemizi istiyor diyebiliyoruz. Çünkü bahsettiğim sebeplere dayanarak ona inanıyoruz.
Peki Zeus seni niçin yarattı? Senin ona inanman için ne yaptı? Kitabı yok, elçisi yok, senin ona inanmanı sağlayacak, sadakatini isteyecek bir girişimi yok. - +1 yıl
senin gibi her soruya mantikli bir cevap bulan bir tek kisi görmedim bir + benden sana :D
- +1 yıl
Teşekkürler @SakınOlaBulaşma
Bir bakıma mantık kurmaya çalışıyorum. İnandığım şeyleri mantığımla birleştiriyorum. Bu her cevabımda böyledir. Sonuçta insanın sırf cevap olsun diye mantık kurmadan cevap vermesi saçma olur. Bende o yüzden elimden geldiğince düzgün cevaplar yazmaya çalışıyorum. Tekrar teşekkürler prenses. (:
https://i.hizliresim.com/XYG5E6.jpg - +1 yıl
rica :D
En İyi Cevaplar
ahaha adamsın @Çocukkalbi Şuanki islam hrsitiyanlık yahudilik vs.. bunlarda ileri zamanlarda zeus gibi mitolojik bir şey olacak. allahtır felan bunun zeusla hiç bir farkı yok.
14 Yorumla- +1 yıl
yorumlara baktım bizim türk milleti anca bu kadar düz mantık olabilir. Adam zeusu sadece örnek vermiş önceden zeusa tapıyorlardı şimdi allaha tapıyorsunuz aralarında hiç bir fark yok deme anlamında söylemiş bizim akıllı milletimiz zeusa tapıyor sanıyor zeusun olduğunu kanıtla diyor :D
- +1 yıl
Aynen öyle dostum. ama nasıl bir. milletse anlamaya değil iman point kasmaya gelmisler.
+1 yılKanıtlayamam sanırım. İnanç içte olan bir şey, sen Zeus'un yaratıcı olduğuna inanırsın, Ben Allah'ın hani bu içimizde olan bir şey dürtüler mi desem, bakış açısı mı? Orasını bilemedim. Kanıt olarak tam olarak bir şey gösteremeyebiliriz. Kanıt inancımızda, inanmamız aslında kanıtımız yani. Sorunu anladım da sanırım ben demek istediğimi anlatamadım ya :D
05 Yorumla- +1 yıl
Not: Müslümanım
- +1 yıl
Bende seni anladım sanırım :)
- +1 yıl
anlatabildiysem iyi :D
Çok sert yorumlar gelmiş objektif bakmak lazım senin hayatına dinine karışmalarını hoş bulmuyorum. - +1 yıl
Çoğu soruyu bile anlayamamış sadece hakaret vrya imanını kanıtlamaya gelmiş.
- +1 yıl
İnancımıza göre ibadetimizi de göze sokmamak gerekiyor ama neyse artık. Düşünceye özgürlük!! :D
+1 yılÇürütemem çünkü zeus, biliyorum
çikolata şelalesi kutsaldır ve hepimiz kremadan yapıldık01 Yorumla- +1 yıl
Çikolata parçacıkları ama dimi :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
Ornegin zeus yunan mitolojisinde gecer ve bu mitolojide 4000 e yakin tanri vardor ve biraz dusunecek olursak evrende surekli tanri kavgalari cikmasi gerekmezmi ayrica herbir tanrinin ozelligi dunya ile ilgili orn 3 buyuk tanri (simsek ve gok tanrisi, su ve deniz tanrisi, yeralti ve ates tanrisi). Herkes biseyleri paylasmis durumda yani ayrica bu tanrilar efsanelerde gecen herhangi bir gercek dayanagi olmayan şeyler. Gelelim Allah'a. (1). Tarih boyunca binlerce elçi gelmiş (peygamber) ve bu insanlar hayatinda hic yalan soylemeyen durust insanlar hepsi tek bir seyi anlatiyordu, iyi bir insan olmak ve herseyin tek yaraticisi olan Allah'ı
(2). Ben sana desemki senin buyuk buyuk buyuk buyuk buyuk buyuk buyuk buyuk baban varmi? Onu hic gormedin, neye benzedigini bilmiyosun, elinde net bilimsel delillerde yok dna vs. Peki bu olmadigi anlamina mi gelir? Tabiki hayir senin buyuk buyuk... buyuk babanin oldugunun tek kaniti senin şu an burada olmandir. Biz yaradani goremeyiz somut degildir ama onun oldugu yarattiklarindan bellidir.
(3). Bir iğne bile kendi kendine , ustasız oluşmazken bu müthiş evrenin sebebsiz ve kendiliğinden şans eseri oluştuğuna nasıl inanabilirsin en azından biraz kozmoz belgeselleri izlersen dediğimi daha iyi anlayabilirsin
(4). Peki ya kutsal kitaptaki yazılanlar?
Orn (Biz size gokyuzunde koruyu bir tavan yaptik onlar ise hala delillerden yuz cevirmekteler.)
(Biz isa'yı goğe cikardik ve o tum dunyanin yuvarlakligini gordu) atmosferin varligi ve dunyanin yuvarlakliginin nezaman bulundugunu soylememe gerek yok sanirim. Umarim baslangic icin yeterlidir.15 Yorumla- +1 yıl
Peygamberlerin iyi insanlar olduğunun kanitini göremiyorum. Oradamiydiniz aceb?
- +1 yıl
Peygamberlerin iyi insan olup olmamaları umrumda değil lakin anlattiklari seylerin temeli iki şeye dayanıyor. 1. Tek bir yaratıcı olması
2. İyi insan olmak. Eğer burayı biraz açarsak örn. Hz Lut kavminde eşcinsel sapkın insanlar vardı Lut onlara doğru yolu göstermeye çalışıyordu Hz Musa firavunun halka yaptigi insandisi iskencelere karsi mucadele veriyordu Hz Muhammed sokakta çıplak dolaşan insanlara, kız çocuklarını diri diri gömene, sapıklık yapanlara karsi, Hz İbrahim heykelllere ineklere meyvelere tapanlara karsi mucadele verdi. Demek istedigim bunlarda insan iyi-kotu yanlari elbette olacak. Nasıl Mustafa Kemal Ataturk'u vatana yaptigi sayisiz hizmeti varken ickisi yuzunden elestirmek mantiksiz ise bu insanlari kisisel davranislari yuzunden elestirmekte mantiksiz olur. Vesselam
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılİnanmak için görmek gerekiyorsa bütün sevgiler aalında yoktur... Aldığın nefesi görmüyorsun ama sana bir yaşam kaynağı sunuyor hissediyorsun... Oksijen diye bişide yok ozaman? Su aslında görünmeyen bir saydamdır ama dünyevi yansımalar sayesinde gökyüzü ve kara yani görünür kılınmıştır yani aslında suda görünmüyor ama hissedebiliyor tadabiliyorsun... Söz konusu birçok görünmeyen ama insanlık için hizmet eden madde ve metaryel vede duygu vardır. Bunları inkar etmek allahı inkar etmekten kolaydır lakin allahın onca ilmine rağmen yok sayıyırsak problem yaratıcıda değil yaratılandadır. Keza okuma yazma bilmeyen biri size göre biri :) 1400 yıl öncesinden bilimsel verilere nasıl sahip olabilir? Keza ondan önceki peygamberlerde öyle... İsa marangoz musa besleme idi.. Hadi bunları tarihsel olarak açıklayabiliriz peki bilimsel bilgiler? Çocuğun anne karnındaki gelişimi, denizlerin birbirine karışmaması, hayvanlara verilen anne şefkati... Bunlar son 500 yılda bilimsel olara doğrulanmış bilgilerdir... Daha birçok şey var söylenecek... Bunlar klasik açıklamalar gibi gelebilir ama yaratıcıyı görmen gerekmiyor inanmak için. Esas güç burada zaten. Dalga geçebilirsin inan hiç kızmam..
00 Yorumla https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Demeter bu hikayeye benzer bir çok hikaye günümüz şartlarında kolayca çürütülür. Hikayeyi okuduğunda görebileceğin gibi mevsimler açıklanmış. Ama o zaman dünyanın diğer tarafları bilinmediğinden yaz ve kış heryerde sabit sanılıyordu. Şimdi öyle olmadığını bildiğimizden bu inanışın uydurma olduğu belli oluyor. Ben de bir çok dini araştırdım. İnançsızlığa gidiyordum. İnanışların benzerlikleri ve farklılıkları var. İslam'da bize normal gelen ama diğer dinlerde olmayan farklılıklar beni çok etkiledi. Başka bir çok kanıtla İslam'ın hak din olduğuna defalarca kanaat getirdim
01 Yorumla- +1 yıl
Bu inanışı kolayca çürüttüm. Diğer inanışların da çürüttüğüm şeyleri var. Mesela Tekvin bölümü ile Hristiyanlık ve Yahudilik öyle bir çürütülüyor ki şu anda Avrupa'da Hristiyan kalmayacak neredeyse. Canlılık nasıl başlamış sorusuna kesin bir cevap yok. Evrim bunu açıklayamıyor. Evrenin başlangıcı da muamma. Bir şeyler biliyoruz ama kesinlik nedenlik yok. Ben bilinçsizce şu anda ki dünyanın oluştuğuna inanamam.
+1 yılSoran cahil cuheyla tum yorumlarini okudum bilgi 0 herseyi espriye vurup aklinca İslam'i tiye aldiğini saniyosun soruda duz mantik dusunmeyin diyo bide sen hangi evrendesin? Deistsin diye bu aptalca paylasimina hahah supersin sen zekisin mi diyelim bir defa zerre bey. nin olsa zaten Allah dunyayi yaratti haşa kabuğuna cekildi teoremini kabul etmezsin eğer yazdiğin gibi bilime inaniyosan ul. an ah. mak Allah nerde somut olarak ispatlasana o zaman? İste siz kendi ezik dunyanizda curumeye mahkum olacaksiniz Allah islah etsin diyorum Atalay demircinin dediği gibi findik ye findik...
00 Yorumla
+1 yılAnca iddaa edersin zaten. Yaratıcının Zeus olduğunu kanıtlayamazsın. Ama Allah tektir ve her şeyin sahibidir biz müslümanlar olarak bunu yüzyıllardır kanıtlıyoruz hala da kanıtlamaya devam ediyoruz! Böyle bir tezin çürümesini falan bırakta senin ömrün çürüyüp gitmeden imana gel..
28 Yorumla- +1 yıl
Hmmmm ok :) hiç anlamamissin.
- +1 yıl
Herkese aynı şeyi söylüyorsun. Anlamamız gereken şeyi net söyle o zaman..
- +1 yıl
Herkese değil bak. erkekler de bir yorun var @Elazora
- +1 yıl
Sadece güldüm biliyor musun. Anlamamız gereken buysa ben cahil olmaya razıyım^^
- +1 yıl
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/5Rj4J5.jpg
Şaka değil! - +1 yıl
galeri12.uludagsozluk.com/.../...%B1lar_575785.png
Olmadi ama yaptığın. - +1 yıl
encrypted-tbn2.gstatic.com/images
Hadi sana da hayatta başarılar..
Bir bilgi ne kadar çok kişiden gelirse doğruluğu o kadar kesindir/olasıdır. Mahkemedeki şahitlik gibi. Yaratıcı eğer Zeus olsaydı adını sadece Yunanistan'dan değil diğer coğrafyalardan da duyardık.
Yorumlardan birine gönderdiğin Hayyam'ın sözüne gelince; Müslümanlık Hz. Muhammed asm. ile başlamıştır ama diğer dinlerden de paygamberimizin geleceğini bildikleri için müslüman olanlar olmuştur. İslamiyet bir kişinin uydurması değildir. Geçmiş dönemlerde binlerce kişiye aynı din gönderilmiştir.
Vahiy ve buyruk aynıdır; Allah'ın kulu olduğuna inan ve verdiği nimetlere teşekkür etmek için ibadet et. Bunda bir çelişki göremiyorum ben.00 Yorumla
+1 yılZeus'un veya Hades'in yaratıcı olduğunu destekleyen kanıtın var mı?
Ama Allah'tan başka ilah olmadığına dair istemediğin kadar kanıt bulabilirsin...
İnanmak istemedikten sonra kanıtlar bir işine yaramaz.
Kendine sor bakalım: "Maddeyi yaratan bir varlık olması beni rahatsız ediyor mu?"
Eğer bundan rahatsız oluyorsan boşuna yırtınma.
Tarihte çok açık sözlü kafir var.
Adam "Biliyorum Allah var ama benim hayat tarzıma uymadığı için kabul etmiyorum" diyor. net.10 Yorumla
+1 yılelinde şimsekle gezen tanrımı olur... marvel karakterleri gibi fantastik bir tanrı olmaz... elindeki. sımsekten tanrı olmadığını anlayabılırsın... elinde şimşekten silah olması onu egolu ve kusurlu bir varlık yapar... yani bilimsel olarak bıle mantıksız... gelgelelim bunlar bide olimpos dağında yasıyolar... bundan sadece film olur
00 YorumlaOff salak mısın? Yaratıcı Odin'dir, Zeus diyor allam yaa -_--__--__-
11 Yorumla- +1 yıl
Yaa ama :(
Peki zeus degil de baska hir tanrinin yarattigini soylesem tersini ispat edebilirmisin? Hayır . Ozaman bizi kim yarattı sorusunun cevabı isteyen istediğine inanabilir. Görüslere saygı duymak gerekir ve bu tür soruları sorup insanların aklına şüphe sokmamak gerekir.
05 Yorumla- +1 yıl
Amacımda bu zaten zeus degilde odin olsun veya başka biri fark etmezki anlatmak istedigim o degil.
- +1 yıl
İnsanların sorgulamalarını istiyorum sorunun temeli bu ama gidiş yolum hangi tanrının gerçek olacagını bile bilmeden yapılan inanç.
- +1 yıl
Çeşit çeşit olsun diye böyle diyorsunuz peki teşekkürler :)
Bir tez e göre yunan tanrıları tarih öncesi peygamberler olarak tabınlanmıştır ortada bir din olmadigindan dolayı insanlar peygamberler yani tanrılar tarafından düzende tutulmak için ibadet etmeleri vs gibi akıl hocalıkları yapmıştır , kişiler öldükten sonra mentalite değiştirilmiş ve putlar gibi heykelleri yapılıp maalesef düzen bozdurulmaya çalışılmıştır , peygamberlerin mucizeleri olduğu gibi , Zeus şimşekleri kontrol edebilirdi , poseidon suyu vs gibi olaylar peygamberlerin mucizeleridir
00 Yorumla
+1 yılBizi yaratan tanrı değildir. Anne ve babalarımızdır. Tanrı yalnızca zeus'u aman Adem'i yarattı Havva'yıda ademin gıllı döşünden yarattı. Şimdi tezini çürütmem için pipini eline alıyosun bir p*rno açıp yaradılış sebebin doğaya çıkıncaya kadar sündürüyosun. Sonuç muazzam
01 Yorumla- +1 yıl
asadasada d:D :DD:D
mitolojiyle ilgileniyorsun sanırım :D bana da yardım etsene :) seçmeli dersim eski yunanda çok tanricilik cuma günü sınavım var ama hiçbir şey bilmiyorum
06 Yorumla- +1 yıl
Zeus burada örnek sadece :) putta diyebilirdim.
- +1 yıl
Ciks yok :)
Allahu teala 6666 ayet indirip delillerini sunarken, zeus un mahareti nedir? Ne diyor mesela? Ana rahminde bir bebeğin nasıl şekillendiğini söylüyor mu?
16 Yorumla- +1 yıl
scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/.../...236840562_o.jpg
Ömer hayyam candır :) - +1 yıl
Hangi delil hocam 1400yıl önceki bir çobanın zengin bir kadınla evlendikten sonra ticaret yapmak için gezmesi ve çok çeşitli kültürleri tanıması arapları birleştirmek için böyle bir yol izlediginide iddia edenler var o zaman oda gerçek olabilir ama.
- +1 yıl
burada zeusun hiçbir önemi yok insanlar putlarıda yapıp tapıyorlardı ama putların nasıl ortadan kaldırıldıgını bilmeyen yoktur herhalde. Kuranın zaman içinde degiştirildigini kabul etmek zorundasınız çünkü bariz şekilde dün insan topraktan yaratılmıştır diyen kitap bugün çok farklı şekillerde yorumlanıyor.
Töbe estagfurullah. Haşa yaradan yarabbi. Töbe töbee
712 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar korkma ya :)
- +1 yıl
İyi wttin mazallah yanabilirdin :)))
- +1 yıl
Ama çakmak gazı ile kafa bulurken allahi unuttun sanirim :))
- +1 yıl
Denk geldi bak sen şu allahın işine 😝😝
- +1 yıl
Kötü şeyler getirme aklıma sonra laf söylüyorsunuz 😞😞
- +1 yıl
Sorma ya aklıma ne pislikler geldi kendimden utandım 😇
- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılben curuturum
cunku suphesız kı sıze rızk veren hades'tır210 Yorumla- +1 yıl
Gözümüz yollarda kaldı nerelerde kaldın bakim :) Hadesi nasıl unuttum ya tüh.
- +1 yıl
yenı gördum hemen geldım :D
- +1 yıl
Memleket ne kadar düz mantıklı insan doluymuş hiçbiri anlamamış soruyu yazıyorlar ha bire :D
- +1 yıl
hahah :DD yokssa sen hala alısmadın mı bu durumlara :DD
- +1 yıl
Hepsi iman puanı kasmaya gelmiş cehennemde sadece 2 miz yanarsak şaşma :D
- +1 yıl
ahaha :D ben xper kasmaya geldım :D
onları ıman power yuceltır zaten takma :AS:DF:G
ya annem cennete gıder de benım cehennemde yanmamamı dılerse?
allah bugta kaldı yıne :AS:G:h - +1 yıl
Yapma diyorum şunu bak reset atmadan düzelmiyor sonra :d
- +1 yıl
hahaha :AS:DF:
reset atıp tam surum ındırcem yenı bı dın :DD - +1 yıl
Googleplay ilemi anlaşsalar :D :D
- +1 yıl
ahaha :DD para falan da kazanır fakır :DD
İnsan canı yandığında bile yandım allah diye bağırır sen yandım zeus diye bağırıyorsan git zeusunla başka yerde oyna :D
12 Yorumla- +1 yıl
Komik değiş salakça bir cevap.
+1 yılÇok mantıklısın tebrik ediyorum seni mantığının dışına çıkma sakın sevme, ağlama, nefret etme sakın ama..
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
+1 yılYani doğru söylüyorsun tabiki Müslümanız da yani içimizdeki bir inanç bizim inancımız Allah Yönunde ama sadece. bir inanç kimse doğruyu bilmediği için farklı dinlar ortaya çıkmış zaten Belki de zeus bizi yarattı bilemezsin:)
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle dostum.
şunun zekasını kim aldıysa geri versin hiç hoş değil !
02 Yorumla- +1 yıl
Komik degildi soruyu anlamadan atlayanlardansın sanırım.
- +1 yıl
gayet iyi anladım fakat senin anlamadığın noktaları anlatılmak istensede anlamıyacaksın sana 40 delil sunsam inkar edersin ateist olduğunu açıklamışsın türkiyede Allaha inanmayan ateist yok sadece iman etmiyorlar ! inkarcılar öyle bir inkar ederci gece karanlığından şeytan iblisliğinden utanır !!!
ateistler bana itici gelmiştir hep. ama sen farklısın yorum cvplarını okudum Rabbim seni güzel yaratmış sempatiksin :)
213 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler herkesin inancına saygı duyuyorum ama bunu toplum dayatmasıylamı yoksa kendi rızalarıylamı seçtiklerini düşünmelerini istiyorum :)
- +1 yıl
Nasıl demedi doğdugumuzda kimligimize islamiyet yazılıyor ona göre yetiştiriliyoruz :)
- +1 yıl
Sempatik oldugum kadarda bonkörüm hayırlı olsun :) :)
- +1 yıl
Bunlar senin benim için önemsiz ancak sırf ailesi inanıyor diye o dine mensup oluyor tüm dünya düşünmeye gerek bile duymuyorlar.
- +1 yıl
Sorgulasınlar düşünsünler inanmak isterlerse gene inansınlar ama bilmeden anlamadan inanmasınlar isterdim.
- +1 yıl
Ben kişinin inanç özgürlügüne sonuna kadar saygı gösteriyorum ama inandıgı şeye saygı gösterme zorunlugum yok bunun aksinde bir izlenim vermedim vermeyede çalışmadım.
- +1 yıl
Peki.
+1 yılOncelikle inancina saygim var bunu soylemk isterim. Ayricada sorularına aradığın cevapların hepsini Kuran-ı Kerim tefsirlerinde bulursun. Bu kadar araştirmayi seviyosun buyuzden Oku.
15 Yorumla- +1 yıl
İyide sen müslümansın sorularının cevaplarını incil veya tevrattamı ararsın? Saçma olmadımı sencede.
- +1 yıl
Bende sana Kuranda ara dedim zaten. Senin dedigin sacma olmadimi?
- +1 yıl
Tamamda bende ateistim sorularımın cevabını neden kuranda arıyım :)
- +1 yıl
Kurana dini kitap gozuyle bakmadan okuma kitabi gbi dusun bizde muslumanz ama hepimiz tevratada incilide zeburda ve inmis olan tum sahifelere inaniyo ve hak kitabimiz kuran olsa dahi onlari elimize gecse okumaktan gocunmayiz sende gocunma. Dedgim gbi bir normal kitap gbi oku bisey kaybetmezsin yani sonucta kaybetcegini coktaaaan kaybetmissin.
- +1 yıl
Ben ayetlerin meallerini zaten okuyorum. Ancak dedigim gibi konu ben degilim ve birkaç arkadaşa attıgım linki sizede atıyorum.
scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/.../...236840562_o.jpg
+1 yılZeus ona inanmayanları cehenneme atmıyor. Priapus'a veriyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Sorry anlaşılır olsun. diye dedim.
Zeus kendi yanmtan bizi yakmaya fırsat bulamıycak merak etme. Bak ayrıca aynı cinsten olan şeyler birbirleeine üstünlük kurAmaz
03 Yorumla- +1 yıl
İyide islamiyette bir allah tasfiri yok en azından adamlar neye taptıklarını biliyor :) Ama hepsi put orası ayrı.
+1 yılİlahın görünüşü, cismi yoktur. Araştır bak zeusun var. He tabi biz kuran da yazdığı için bunu biliyoruz. Seni yaradanın kim olduğunu düşünürsek sonunda kafayı yememiz söz konusu olur.
02 Yorumla- +1 yıl
Görünüşü olmadığını kim söylüyor aciklarnisin?
- +1 yıl
Yorumumu tekrar okursan cevabını bulabilirsin arkadaşım.
+1 yılBuzdolabına koyma çürür zaten. gerçi havalarda soğuk
00 Yorumla
+1 yılzeus un parmak ucundan çıktım desem teorimi çürütecek olan var mı?
00 Yorumlaafroditle pandorayı bana versin de sonra cehennemde yakabilir :(
07 Yorumla- +1 yıl
Ahahahaha geç gelen güzel cevap :D
- +1 yıl
Hacı bari bölüşelim be öbür türlü çok sıra bekleriz :D
- +1 yıl
olmaz pandorayı @spyzewich alıcak :DD
- +1 yıl
@çocukkalbi ben verıyorum sana afrodıtı :DDD
- +1 yıl
ya da koy ver gitsin grup takılalım :D :D :D
Anlaşalım mıı seninle?
Sen zeusa güven ben Allaha güveniyim
Öbür dünyada görüşelim :)012 Yorumla- +1 yıl
Ben ateistim :D bence hepsi saçmalık lakin benim burada anlatmak istedigim nokta farklı :)
- +1 yıl
Ben anladım seni.
Neden Zeus olamaz?
Çünki biz TEK tanrıya inanıyoruz Zeus tek tanrı degil oglu kızı şu su bu su var ona inandıgında onlarada inanmak zorundasın.
Şöyle bir çevrene yere göge bak bunlar kendiliginden olacak şeyler degil bunun arkasında çok büyük bir güç EN büyük güç var Tek Tanrı Allah.. O hiç kimseye muhtaç degildir. O dogurmamış ve dogurulmamışdır.
HİÇ birşey ona denk degildir. Sana bana herkese denk birisi vardır VE biz o kadar çok şeye muhtaçız ki yemege suya havaya topraga. o kadar çok şeye. Düşün bir ne kadar çok nimet sunmuş bize Rabbimiz saysan bitmez :) Akıl ve Zeka ile donatmış lütfen bunları kullan ve gerçekleri gör sana bu nimetleri sunana nankörlük etme görmezden gelme :) - +1 yıl
Şimdi niye illa bir güç olsun bugün bilim hergün yeni şeyler açıklarken darvin tanrının gereksizligini ispat ederken neden bir yaratıcı fikrine biat etme geregi duyayımki.
- +1 yıl
Hakaret oluyormu mümin kardeşim :(
- +1 yıl
Allah aşkına ismini bilmiyorum ateist kardeşim de demek istemiyorum ama her neyse :) hangi bilimden bahsediyorsun sen Maymunlardan insana dönüşmemiz mi Dünyadaki herşeyin bir patlama sonucunda birden var olmasından felan mı yani bu saçmalıklar sana daha mı mantıklı geliyor? Öylese ben senin mantıgından şüphe ederim bana daha mantıklı şeyle sun aha dogru söylüyorsun diyim sana :) ve kendin söylüyorsun kardeşim her gün saçmalıklar çıkarıyorlar ortaya henüz hiçbir şeyi 100% ispatlayamadılar hatta 50% bile ispatlayamadılar hiç birşeyi. Ama yüzyıllardır bizde degişen birşey yok Dinimiz saglam Kuranımız degişmez :) gel sen beni dinle iyi arastır iyi oku ölümcül insanlara inanma.. Şunuda belirtmek istiyorum hadi sen dogru diyorsun haşa tanrı yok o zaman belki ben dünyada size göre "özgür" yasayamamıs oliyim ama ya ben haklıysam ya müslümanlar haklıysa Allah var ise? O zaman ben birşey kaybetmiş olmam ama Sen çok şey kaybetmiş olursun kardeşim yol yakınken dön :)
- +1 yıl
Şimdi şunu belirtiyim evrim teorisi maymundan geldik demez ve türlerin popülasyonunu araştırın derim :)
- +1 yıl
Gerek duymuyorum ki çok şükür Rabbimden de dinimden de asla şüphe etmem inancım tam:) sen benim dedigim bir düşün olur mu? Benim kaybedecek birşeyim yok, senin olabilir onu düşün lütfen:) ayrıca piskoloji bölümü okuyan bir ögrenci olarak senin bir arayış içinde oldugunu fark etmedim degil inşallah dogruları bulmak sanada nasip olur.. İyi geceler diliyorum iyi sohbetler:)
- +1 yıl
Teşekkürler ben kimseye inanma demiyorum hobi olarak gene inan :D şaka şaka iyi geceler.
- +1 yıl
Öyle diyorsan :) Ben birşeyler ögrenmeye açım soruyu sorarken her ne kadar sağlıklı cevapları alıcamı düşünmesemde belki bilmedigimiz yeni birşey daha ögreniriz diyerek sordum :)
inanç olayında tutarlılık ararsan zaten aklın karısır bu net yanı.
05 Yorumla- +1 yıl
Tutarlı olmayan birşeye neden inanıyımki ama.
- +1 yıl
Kendi açımdan söylemiyorum benim önemim yok burda. İnançlı olanlar açısından bakıyorum ve mantık hatasını vurguluyorum.
- +1 yıl
Dogmatiktir evet.
+1 yılbazıları pembeye ınanır ıstersen dene
19 Yorumla- +1 yıl
Ben ateistim ama evet pembeye inanılır :)
- +1 yıl
ama ınanan ınsanları sorgulamaya yonlendırmen adılce degıl :) tanıdıgım tum ateıstler ıstısnasız ıyı ınsanlardı sende uslu durmalısın bence
- +1 yıl
Sorgulamadan gerçege ulaşmalarını bekleyemeyiz ama. Uslu bir çocuk olup şirinleri görmek isterdim ama bakalım kısmet :)
- +1 yıl
zaten yapmalıydılar, ellerınde ımkan bollugu mevcut, mevcuttu buna vesile olma şansın çok dusuk. Ayrıca sende zeusu kanıtlayamazsın net olalım
- +1 yıl
Zaten amacım kanıtlamak değil ateist oldugumdan bana göre hepsi saçmalık :) Zeusda bir tanrıydı oysa şimdi hem sadece bir mit deniyor yarın bugünkü tanrılarda mit olucak.
- +1 yıl
kaınatın mukemmelliği hakkında ne dusunuyorsun
- +1 yıl
Bir yüzyıl sonra ortada çok az şeyin kalıcagını düşünüyorum.
- +1 yıl
pekı oncesı bıg bang, ınsanın mucızevı dogumu rasgele mı yaşıyoruz sence
- +1 yıl
Evrimi tartışma geregi duymuyorum (Türlerin popülasyonu) Herşeyin sonsuz bir düzende gerçekleştigini düşünmüyorum buda sanıırm sorunu karşılar. Big bangin başlangıcında ne madde ne enerji muhabbetini kastediyorsanız bugün bunu bilim açıklayamıyor diye bir yaratıcı olmak zorunda degil eminim kısa bir süre sonra bununda açıklamasını bulucaklardır.
+1 yıl14-18 Yaş grubu için kreş yapın ey yönetim.
Zeka seviyesi 0 ın altına indi sitenin.41 Yorumla- +1 yıl
O zaman gitte biraz seviye yükselsin ortalamayı düşurüyorsun.
Zeusun simsegi diyorum sana baska bir sey demiyorum :))))
12 Yorumla- +1 yıl
Cümlemize :)
Önce kendi doğrunu ispatlaman gerekmez mi bunun için :) ?
02 Yorumla- +1 yıl
Ah be abicim anlammıyorsunuzki beni :(
+1 yılBüyük iddialar, büyük kanıtlar gerektirir.
-Carl Sagan.04 Yorumla- +1 yıl
İşte ben onların hiçbirini dinlerde göremedim :)
- +1 yıl
Bundan bana ne?
- +1 yıl
EE gelmeseydin soruya :D
- +1 yıl
Sorun farklı bir noktaya gidiyor. O zaman şöyle söyleyeyim, içinde kanıt olan bir şeyde inanç olmaz.
O zaman sen muhtemelen agnostiksin. Ateistim dersen sen çok rahat çürütebilirim şu an.
+1 yılBildiğimiz zeussa kasiyor. Yaritanrilari biz de goreydik, bizde nasipleneydik.
00 Yorumlapeki sen zeusun seni yarattığını ispatlayabilir misin?
00 Yorumladarwin amcan seni öteki tarafta çiçekler ile karşılayacak merak etme :))
00 YorumlaKanıtlayacak bir seyi olan varsa o da VARlığı iddia edendir. Yokluk ispatlanmaz.
02 Yorumla- +1 yıl
Yokluk nereye ispatlanamaz yılbaşında taksime hiç gitmedin sanırım
- +1 yıl
Adasdadasa :)))))))
iddianı çürüttüğümü söylesem bunu çürütecek iddaan var mı?
ekmeği dizine yiyen...02 Yorumla- +1 yıl
Son cümlen?
gökyüzü61 inde gözleri karanlık osurduğunda götünden şimşekler çıkartırında iddaasını çürütebilecek kimse yoktur. hikayem bu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes istediğine inanmakta özgür kimse kimseye birsey ispat etmek zorunda degil ölünce herşey belli olacak nasıl olsa
00 Yorumla
+1 yılDüşünce ve inanç özgürlüğüne sahipsin bir açıklama yapmaya gerek yok. ölümden sonra görüşelim biz orda. bana mesaj çek tm mı?
03 Yorumla- +1 yıl
Zeusa da söyle de tl yüklesin telefonuna he tamam mı?
- +1 yıl
Allaha selam söyleyebildiginde yaparım okey :)
- +1 yıl
Biz bizi yaratan Allah a etsek etsek Şükür ederiz. O da biz kullarının rızkını kaderini herşeyimizi verir çok şükür ki.
Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı. Bir şeyin yokluğunu ispatı olmaz varlığının ispatı olur.
00 Yorumlasenin gibi ergenlerin ben a... k Allah tektir birdir her şeyi yoktan var eden yüce Allahtir
10 YorumlaO (Allah) öyle büyük bir kudret sahibidirki siz inkârcilara bile rızık verecek kadar büyük
02 Yorumla- +1 yıl
Riskim için allaha sukretmem kendi paramla aliyorum.
Ne Zeus ne Perseus asıl tanrı bu deyyuz. Ne Sow , ne Burak Yılmaz , Theofanis Gekas...
oldumu. d01 Yorumla- +1 yıl
:))
+1 yılTek ve gercek bir yaratıcınin oldugunu dusunmen yeterli ister zeus de allah de tanri de sknti yok =)
06 Yorumla- +1 yıl
İyide o zaman 3 büyük dine göre yanıcaz :)
- +1 yıl
Tek ve gercek bir yaraticiya inaniyosan bitti nokta. Sen yanarsan yan banane =)
- +1 yıl
İnan yeter diyorsun :D peki öyle olsun.
- +1 yıl
Sen inanma boşver zeus kim * yunanlimiyiz biz duzgun birini bulaydin bari.
- +1 yıl
Zeus felan hikaye örnek olsun diye söyledim ama memleket düz mantıklı insan doluymuş yala :D
- +1 yıl
Bizede kimse ++ vermiyor bu ne bonkorkluk
+1 yılAaa.. lütfen. Nemesisi unutmayalım :)
12 Yorumla- +1 yıl
Sorry :))
- +1 yıl
:) :)
Ne kadar sacma bir soru bu boyle:)) munafikk:))
120 Yorumla- +1 yıl
Kendi içinde çok tutarlı bir soru bence :) Münafıkmı aaaa oluyormu mümin kardeşim :) :)
- +1 yıl
Dövmesin bizi :D
- +1 yıl
AAA fantazide yapıyor bide hoca olacak :D
- +1 yıl
Hocanın eline kırbacı ver beni kırbaçlat o an beni hayal et felan birde bana laf atıyor :)
- +1 yıl
Hahah:)) doşe bana deee
https://m.youtube.com/watch?v=OoL5dU-Ogxo - +1 yıl
Ben selam veriyim o bana okur üfler zaten direk :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=r4cT_Lm7yXo - +1 yıl
Bizim hocaya bak sen ha hiçte belli etmiyordu ama gözü bendeymiş :D
- +1 yıl
Çapıcak bir güç olduguna inanmıyorum ama olsada bu kadar tatlı bir insana birşey yapamazdı :)
- +1 yıl
Sayende mümin kardeşim sayende :)
- +1 yıl
Sevap kasıyorsun gece gece iyisin tabi :D
+1 yılNickini yansıtıyon ablası
223 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim aksini iddia etsem kullanmazdım :)
- +1 yıl
Yok.. ama Allaha inanıyorsunki onun yok olduğunu ispat etmeye calısıyorsun
- +1 yıl
Hiç anlamamışsınızki siz :) Ben sadece bundan yüzyıllar önce zeusa tapan insanlar oldugunu oysa şimdi sadece mit denip dalga geçildigine dikkat çekmeye çalıştım :)
- +1 yıl
Ben düz mantıkla cevapladım ayrıca biraz korktuğum için anlayamamıs olabilirim
- +1 yıl
Önemli değil :)
- +1 yıl
Anlayışın icin sagol ablası
- +1 yıl
Yaşıt olabilme ihtimalimiz yok mu sizce :)
- +1 yıl
Yaş mı neden bunu dile getirdin ki
- +1 yıl
Ablası ablası derken ya bana yaş olarak ya da zeka olarak hakaret etmeye çalıştıgınız gibi bir izlenime kapıldım yanlışım varsa özür dilerim ama düşüncem bu yönde.
- +1 yıl
Asla hakaret bazında soylemedim
- +1 yıl
Peki :)
- +1 yıl
Oldu o zaman.
- +1 yıl
Bu kadar yani :)
- +1 yıl
Başka soru mu var?
- +1 yıl
Soruma cevap alamadımki yeni bir soru sorıyım benim din, felsefe sorularım bitmez :)
- +1 yıl
Sorunu tam olarak sor algılamam kapalıydı
- +1 yıl
Ben sana diyorumki sen tek yaratıcı allah diyorsun oysaki zeus olmadıgını nerden biliyorsun yani. Zeusda bundan önce tanrıydı şu an mit senin tanrınında ileride mit olmıycana tek ve gerçek tanrı olduguna nasıl bu kadar emin olabiliyorsun.
- +1 yıl
Peki zeusun insanlar tarafından degistirilmedigini nereden biliyorsun
- +1 yıl
O zamanda onu değiştiren insanların 3 büyük din mensupları oldugunu iddia etmek sanırım çokta yanlış olmıycaktır. Yani bir tanrı yaratmak için bir başkasını katlet.
- +1 yıl
Şöyle düşün sen çocuklarına köpeğe dokunmayın diyorsun çocukların hatta ve torunların dokunmuyor ama dokunan insanlar oldugunu gorduklerinde 3.-4.5. ... nesiller önce yanasırlar sonra izlerler sonrada dokunurlar... insanlarda soyut düşünce sınırlıdır Çünkü somut seylere muhakeme ederler.
Elma dersin elmanın sekli olusur ama Allah dersin birsey olusmaz demek oluyor ki insanlarda tanrıyıggörme arzusu vardır.. gorunen seylere inanmaya yatkınlık vardır. inanmıyorum diyen insan görmek isteyipte gormedigidir.. yanı gorunmuyorsa olmadıgı anlamına gelmez - +1 yıl
Yanlış anlama ama yazıncan çıkarımım ''yanı gorunmuyorsa olmadıgı anlamına gelmez'' onlada alaka kuramadım :)
- +1 yıl
Yazıyı bütünüyle gör: ) neyse gercekler az bir zaman ortaya çıkacak: ) die antwoord dinle rich bitch dinle: )) dualarla kal: )
- +1 yıl
O kadar yaşarsak görürüz :) Sende iyilikle kal güzellikle kal.
+1 yıl"Zeus benim. Ben allahın kuluyum" herşey bazen bukadar kolay..
00 Yorumla
+1 yılCarpilacagiz ne nesil yetisiyor egitimde kalite dusdukce...
00 YorumlaAksini sen soyle zeus malı seni bu kadar guzel yaratabilirmiydi... bence burdan yak...
00 YorumlaSenle aynı şeye benzeyen birisi seni yaratmış olamaz. Düz mantık :)
00 YorumlaZeus'un yarattığını ispatla delil göster bunun için
10 Yorumla
+1 yılPeki sana ben zeus'um desem sen benim tezimi çürütebilir misin?
00 YorumlaPeki tek Yaratıcı'nın Allah olduğunu söylesem sen benim iddiami çürütebilir misin?
00 Yorumlaİdiiam Dedin zaten.. Sen bile inanmıyosun yani :DD
Çürüdü...
@Fight4Freedom @Sametiedi böyle adam bozarım işte :DDD:D37 Yorumla- +1 yıl
@Sametiedi ben anlamadim pmp anlatin bana bir :sfsghfd
- +1 yıl
Senin allahinin varligida bir iddia :))))
- +1 yıl
Sorumda neler yapiyorsunuz bakim eviniz yok mu 4 duvar niye var :DD
+1 yıltoplumun getirdiği yolsuzluklardan biri olan din..
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler.
- Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler