Üniversite kazanırsam ayrı eve çıkmama izin verir misiniz dediğin de bende destek olurum dedim şimdi üniversitede ayrı eve çıkmak istiyor ama karakter olarak çok saf biri temiz biri ve üniversite ortamı zaten bozuk bunu ona nasıl söylerim?
Güncellemeler
+1 yıl
Önemli bir konu beni kısıtlayan bir abi zannetmeyin de
Kız kardeşim ayrı eve çıkmak istiyor ama çok saf biri nasıl kırmadan ikna ederim?
Destek olurum dedim üniversite gidersin dedim eve de çık dedim ama tek başına demedim kalp rahatsızlığı var ve karakter olarak da çok saf biri bu yüzden en azından yanında kız arkadaşı vs olsun isterim
Maddi olarak şu an imkan var yardım ederim maddi düşünmüyorum asla da işte korkularım var Cidden çok saf biri erkeklere karşı çok üzülecek kalp rahatsızlığı da cabası bence bu yüzden korkuyorum destekçi biri olmalı ki ayakta kalmalı
Sorgulamadan araştırmadan birşeylere kör kütük insanları zaten anlamıyorum eskiden bende öyleydim işte değiştim zaman geçtikçe daha çok sorgulayan araştıran bir insan oldum zor ikna olan birine döndüm
Bende İslam dinine inanıyorum zamanında çok araştırmalar yaptım çok din inceledim ve sonunda yine İslam dinine inandım
Önceden aileden dolayı inanırdım şimdi ise yaşadığım gördüğüm tecrübeler araştırmalar sonucunda inanmaya başladım ama tabiki dört dörtlük bir imana sahibim dersem yalan olur eksiklerim var
Anladım. Tebrik ederim genelde senin yaşındaki insanlar cidden sorgulamak araştırmaktan kaçıyor bende o yaşlarda öyleydim yaşın doğru ise yaşına göre olgun bir kızsın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bence konuş
Hep yanında olamayacaksın. Bırak hata yapsın. Hayatı öğrensin. O da bu şekilde saflıktan kurtulur.
Öyle haklısın da ne bıleyim çok kırılgan bir kız ve çok çabuk psikolojik sorun oluşacak birisi hani tanıyorum kendisini yoksa asla karışmam
Senden bir konuda akıl alabilir miyim peki
Tabi sorabilirsin
Mesaj atabilir misin peki çok rahatsız etmek istemem yinede
Müsait değil misin mesaj attım ama yazmıyorsun
Yapmayacaksın madem neden başta destek olurum dedin?
Destek olurum dedim üniversite gidersin dedim eve de çık dedim ama tek başına demedim kalp rahatsızlığı var ve karakter olarak da çok saf biri bu yüzden en azından yanında kız arkadaşı vs olsun isterim
Yanına birini bulsun tek başına karşılayamayız falan de ki zaten artık üniversite öğrencisi için tek başına ev tutmak zor
Maddi olarak şu an imkan var yardım ederim maddi düşünmüyorum asla da işte korkularım var Cidden çok saf biri erkeklere karşı çok üzülecek kalp rahatsızlığı da cabası bence bu yüzden korkuyorum destekçi biri olmalı ki ayakta kalmalı
Ekonomik dengeler bozuldu, bunu öngöremedim, durumlar değişince tekrar değerlendirelim… de
Bunu dersem inanmaz ya 😃 okurken birde çalışırım diyor ama kalbinde de sıkıntı var hasta yinede ayrı ev üniversite için herşeyi göze almış gibi
Anasının gözü olmayı öğretseydiniz başta.
Yetiştirme tarzı çok etkili oluyor işte
Bende üniversitede çok değiştim insanları öğrendim hatalar yanlışlar vs derken şimdi anlıyorum yetiştirme çok önemli
İnsanlar anasının gözü olmayı kötü zannediyorlar ama bu huyu kötülere kullanabilir.
Kullanım yerine göre değişiyor herşeyi bileceksin ama kullanırken kötü olacak şekilde değilde kendini koruyacak şekilde kullanirsan ne güzel bir şey.
Yanlış anlama çoğu erkek anasının gözü kızı sevmez uyanık diye uzak durur bende bunu anlamış değilim zaten
Valla bendede var öylelik düzgün kullanırsam çokta memnunum.
Doğru zamanda doğru yerde öyle olmak çok güzel bir şey çünkü insanlar acımasız göz yaşına bile bakmazlar.
Ne güzel ayrıca başka bir sorunu ve benceni gördüm araştırmacı sorgulayıcı bir karaktere sahipsin galiba bu da güzel bir özellik bana göre
Evet.
Peki dinler hakkındaki benceni okudum ama çok uzundu tamamen okuyamadım sonuç olarak en sonda hangi kanıya veya dine yakın oldun merak ettim sadece
İslam
Ne güzel.
Sorgulamadan araştırmadan birşeylere kör kütük insanları zaten anlamıyorum eskiden bende öyleydim işte değiştim zaman geçtikçe daha çok sorgulayan araştıran bir insan oldum zor ikna olan birine döndüm
Dinin ne peki?
Bende İslam dinine inanıyorum zamanında çok araştırmalar yaptım çok din inceledim ve sonunda yine İslam dinine inandım
Önceden aileden dolayı inanırdım şimdi ise yaşadığım gördüğüm tecrübeler araştırmalar sonucunda inanmaya başladım ama tabiki dört dörtlük bir imana sahibim dersem yalan olur eksiklerim var
Olsun gene güzel.
Hayırlısı herşeyin demekki sorgulamam yaşamam gerekiyormuş yaşadım diyorum.
Ama insanların inandığı dine saygım sonsuz asla kimseyi inandığı şey ile yargılamam bu bakış açısına gelmem de kolay olmadı
Peki sen İslam dinine inanıyorsun ibadet konusunda nasılsın?
Fena değilim diyelim.
Anladım. Tebrik ederim genelde senin yaşındaki insanlar cidden sorgulamak araştırmaktan kaçıyor bende o yaşlarda öyleydim yaşın doğru ise yaşına göre olgun bir kızsın
Teşekkürler
Rica ederim senden bir şey isteyebilir miyim eğer rahatsız etmezse seni? Mesaj atabilir misin bana
Neden?
Konuşmak isterdim eğer rahatsızlık vermeyecekse sohbet etmek için niyetim bu açık açık söylüyorum 😃
Yaniii kusura bakmayın ama sohbet insanı değilim 🤐
Estağfurullah önemli değil ama çok uzun sohbet et diyemem zaten müsaitsen birazcık da olsa yazmak isterdim rahatsız etmediğim sürece
Bu yeni hesabım sana bir şey diycem bana mesaj at.
Ne oldu hesabına kız buyur istek attım ama benimde mesaj atmıyor 3 xper diyor
Yeni hesabım bu ben Ali
İyi arkadaşlara emanet et :)
Nasıl peki
Bilemem iyi arkadaşı var mı vs sonuçta tanımıyorum uniden cevresini
soyrl3sende anlmaz ki