+1 yılBU SOLCULARDAN NEFRET EDİYORUM!
Bunlar nasıl insanlar bilmem ki,
Eşitlik diyorlar,
Adalet diyorlar,
Özgürlük diyorlar,
Herkese güvenceli iş, herkese güvenceli gelecek, herkese aş diyorlar.
Zengin yoksul olmasın, toplum sınıfsız, kış günü herkesin evi barkı olsun diyorlar.
Çocuk işçiler, çocuk gelinler olmasın diyorlar..
İnsanlar sömürülmesin, emeklerinin karşılığını alsın diyorlar.
Hastane kapılarından, okul kapılarından döndürülmesin diyorlar.
Herkes için parasız sağlık, parasız eğitim diyorlar.
İnsan ayrımı yapmıyorlar, sen Türksün, sen Kürtsün, sen alevisin, sen sünnisin demiyorlar.
Sen başı açıksın, sen başı kapalısın demiyorlar. Sen siyahsın, sen beyazsın demiyorlar.
Sen Diyarbakırlısın, sen teröristsin! Sen Yozgatlısın, sen faşistsin! demiyorlar.
İnsana insan oldukları için değer veriyorlar...
Doğayı seviyorlar, temiz bir doğa ve sağlıklı bir çevre diyorlar.
Doğayı talan eden HES'lere, rant için yapılan köprülere hayır! diyorlar.
ODTÜ'de ağaç kıyımına hayır diyorlar...
Ankara nefes alsın, dünya nefes alsın, çocuklarımız nefes alsın diyorlar
Hırsızlığa, vurguna, soyguna, yolsuzluğa, rüşvete, talana cephe alıyorlar.
Halkın vergilerini halka hizmet olarak döndürmeyip, cebe indirenlere lanet okuyorlar.
Halkını seviyorlar, ülke insanını seviyorlar.
Savaşlara, emperyalizme hayır! diyorlar.
Savaşı zenginler çıkarır, yoksullar ölür diyorlar.
Savaş zenginlerin terörüdür, çocuklar öldürülmesin! diyorlar.
Barış diyorlar, halklar kardeştir diyorlar.
Dostluk, insanca yaşam, tam bağımsız demokratik Türkiye! diyorlar.
Biz dine karşı değiliz, din sömürüsüne dini kullananlara karşıyız! diyorlar.
''Yoksullara din iman, zenginlere han hamam,
Yoksula ancak öbür dünya cennet, zengine her daim bu dünya cennet''
Diyen afyonculara, bu dünyayı yoksullara cehennem fakat
Zenginlere cennet eden kapitalizme karşı direniyorlar.
Yoksullar için bu dünyayı da cennete çevirmek, kısacası
Başka bir dünya mümkün diyorlar.
+++91 Yorumla- +1 yıl
Nerede bir ezilen, nerede bir sömürülen, nerede bir mazlum, nerede bir ötekileştirilen varsa onun yanında oluyorlar...
Sen ben farkı bilmiyorlar.
Ezildikten sonra hepimiz şarabız diyorlar.
Gelin dayanışalım, gelin birlik olalım, gelin insanca bir düzen kuralım! diyorlar.
Bizi, birbirimize düşürenlere inat;
BU SOLCULARDAN NEFRET EDİYORUM GECELERİ KİMSENİN AÇ YATMADIĞI GÜNDÜZLERİ KİMSENİN İŞSİZ GEZMEDİĞİ BİR DÜNYA İSTİYORLAR!!!
En İyi Cevaplar
+1 yılÜlkücüyüm sağcımı oluyorum solcumu :)))
212 Yorumla- +1 yıl
biliyosun biz ne sağcıyız ne solcu bizim icin mukaddes olan şeyler bellidir genel olarak evet sağ partiler bize daha yakın
türkcülüğe gelince islamın men ettiği ırkcılık boyutunda türkcüleğe karşıyım
Alp Arslan Türkeşin dediği gibi
Türklük bedenimiz İslam ruhumuzdur ruhsuz beden cesettir. - +1 yıl
anladım sizinle biizm ters düştüğümüz noktada burası zaten
- +1 yıl
Hapishanelerde binlercr turk kani tasiyan hirsiz tecavuzcu katil var temizlik kisinin karakterine baglidir
- +1 yıl
Nihal atsizin bozkurt ların olumu kitabini okursaniz kursat ihtilalinde bir cerinin baskina katilmayisinin sebebini bir Çinli kizla ask yasadigi icin oldugunu görürsünüz. Ayrica eski turk kanunlarinda at hirsizligi idam cezasina sebep verirdi. Yaradilis olarak turk milleti karakterli bir millettir ancak karakter once şahsın kendisinde baslar
- +1 yıl
Turklerin karakterli bir millet oldugunda hem fikiriz. kerbela olayinda bir sahabe hz HUseyin in onunr gecip irak halkinin yakan soyledigini onlara guven olmayacagini soylemistir. yine kuranda Israil ogullarinin surekli isyan gaflet e dustugu sözlerinde durmadigi dile getirilmistir. Ama unutmayinki milletleri olusturan bireydir toplumun karakterli olmasi karaktersizi sirf milleti icin affedilir hale getirmez
- +1 yıl
Tsk ederim eic icin :)
+1 yılsolcuyum. emperyalizm be kapitalizmin kölesi olarak yaşayamam. benim vergilerimi suriyeliler gelipte yiyemez. Beyfendinin biri kendine saray yaptırıyor diye benim vergilerim zamlanamaz.. ! ben o kadar çabalara güçlüklere rağmen at gibi çalışıp üniversiteyi kazanıyorsam (SÜRÜ) yililer çalışmadan çabalamadan üniversite okuyorsa benim hakkım yeniliyor onun yüzünden sonuna kadar SOlcuyum. Şimdi soran olıur nerede senin müslümanlığın onalr o durumda diye... Onlarada cevabım Türkmenistanlılar için ne yaptınız? o zmaan nerede sizin müslümanlığınız?
45 Yorumla- +1 yıl
yok ben solcular adına söylemedim onu lafımı nokta ile kestim. müslümanlığın nerede diye soracak olanlaraydı cevabım.
- +1 yıl
haklı olabilirsin ama o sarayı kendi zimmetinemi gecirdi? bir devletin oteriteside vardır şanıda vardır...
- +1 yıl
benim verdiğim vergilerle yapmasın bu dediğin daha kötü yani... ayrıca neden diğer devletlerin saraylarının büyüklüğünün 2 katı büyüklüğünde osmanlı imparatorluğunda mı zannediyor kendini amerikanın maşası yani...
- +1 yıl
@olurmu-olmaz şan şöhret sarayla yatla katla sözde hediye uçakla olmuyor. Bilimle teknoloji ile oluyor sen çok sosyetik bakıyorsun be :)
sağ da sol da ayrılmaz parça. sağ kolu sol kola, sol kolu sağ kola tercih eden büyük yanılgı içinde. 80 ihtilali ve öncesi ihtilallerde vatanımın evlatları bu hataya kanlarıyla canlarıyla kurban gitmişler.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
+1 yılTürkiye de türlerin devamını sadece bu topraklarda sağlayabilen geri kalmış bir kabile mensuplarından fazlası değildir solcular.
Real net gözlüklerini çıkarıp yorum yapamazlar mesela.
Örnek her konuda özgürlükçü olanlar kılık-kıyafet özgürlüğü deyince ama, fakat, lakin li cümleler kurarlar.
Ben Türkiye de 3 solcu tanırım;
Sırrı süreyya önder (son dönem bu batırdı),
Baskın oran (ortalarda yok),
Ufuk uras (hiç değişmedi)
Kendi özgürlüğüne gelince sonsuz ve sınırsız, başkalarının özgürlüğüne gelince fikirlereönyargılı yaklaşan ruh hastalıklıdır bence.
En bsitinden gezi olaylarını poh poh layan solcular polis şehit edilmesini, Türk bayrapının yakılmasını, polisin linç edilmesini, eylemler sırasında yapmayın diyenlerin aşağılanmasını görmezden gelirken,
Kobane bahanesiyle aynı olaylar olduğunda adamlar bayrak yakıyor diye dertlenip, polis şehit oldu diye bağırıp, etrafı yakıp yıkıyorlar diye sızlaabiliyor.
Oysa ki bizim buradan bakınca aynusunız.
Ilkesel düşünün eylemsel değil.
Kökten chp li yapının kırılamaması durumu, sosyalistlerin "sen hala babanın partisine mi oy veriyotsun" psikozuna itiyor. Oysa ki chp kalıbından kurtulabilseler ufukları çok genişleyebilir.
Bir de illa da bir şeye "tapınma" içgüdüsü besliyorlar.
Devrine göre değişmekle birlikte Atatürk ü ilah seviyesine çıkaracak kadar yücelme ve taoma eylemi "insanın insana kullupundur" başka bir şey değil.
Aynı eyleme Atatürk sonrası tapınacak bir arayışla inönü ile devam etmişlerdir.
En büyük sorgulamayı ellerine bulaşmış militanist terörizm yapılarının içinden çıkmaları konusunda yapmaları gerekir.
Bir toprakta bu kadar çok sosyalist terör örgütü fazla.
Özeleştiri yapıp doğru yolu bulmaları dileğiyle.
Yeni bu yola girmiş taze solcular için söylüyorum,
Bilgi sahibi olmadan,
Fikir sahibi olmayın...32 Yorumla- +1 yıl
ben teşekkür ederim.
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılFransız devrimi sonrasında parlemento başkanın sağında oturanlara sağcı soluna oturanlra solcu adı verilmiştir. Bunlar iki farklı görüşü savunan siyasetçilerdir. Sağcılar toplumsal eşitsizliği ve hiyerarşiyi doğal ve normal bir durum olarak kabul eden. Dini, ırki, ekonomi, geleneksel yönden toplumun içinde bir fark olmasının doğal bir durum olduğunu savunurken, solcu kesim toplumsal eşitsizliği ortadan kaldırmak isteyen gelir dağılımını eşit dağıtarak ekonomik düzeyin herkes tarafından aynı durumda paylaşılmasını destekleyen kimselerdir. Bu tabi yüzeysel bir tanım. Sağ ya da sol kötüdür diye birşey yok. Sağ kesim toplumsal eşitsizliği savunurken eşitsizlik iyi birşeydir demiyor. Toplum doğası yani insan doğası gereği bu eşitsizlik hep olmuştur olacaktır. Çok çalışan çok kazanacak, çok inanan daha çok dindar olacak, en yararlı ve çoğunluk ırk üstte olacak, azınlıklar asla çoğunluğu bastıramaz bastırmamalıdır der. Buna karşın sol görüşte eşitsizliği ortadan kaldırmak ister ama bu da kötü değildir. Sol kesimde referans ve kollamalarla, yolsuzluk ve gayri ahlaki işlerle toplumun tepesine çıkmak isteyen kimseleri istemez herkes eşit olsun der. Ancak bunu isterken az çalışan ve yatarak ekmek kazanmak isteyenlerde eşit haktan faydalanır bu ironiyi çözemiyorlar. Sağ kesimde birşeyleri hep yüceltme ve üstün tutma gibi kavramlarla görüşlerinde olumsuz hava estiriyorlar. İki tarafında eksikleri, fazlaları iyi yönleri kötü yönleri var. Ben Atatürkçü bir adamım sağ sol bilmem. Milliyetçilikte var ama bütünleştirici Atatürk milliyetçiliği o kadar.
23 Yorumla- +1 yıl
ben sağı ya da solu kötülemedim tarafsız tanım yaptım :) eksileyen eksilesin :) Bu görüşlerin bir tanesi eğer dört dörtlük olsaydı eksikleri olmasaydı sağ ya da sol diye bir kavram olmazdı. Her görüşün eksikleri var insanlar bağnazlıkla inancı karısıtıyorlar o kadar. :)
- +1 yıl
Bence de çok güzel bir açıklama. EİC seçilmeli diye düşünüyorum bende. tarafsız olarak yaklaşmış. taraflı olmama rağmen hak verdim.
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Sağcı veya solcu değilim..
Sağcıyım desem kafatasçı veya yobaz zannedilirim, solcuyum desem dinsiz veya militan zannedilirim..
Bu ülkede ikisi de saptırılmış durumda..
Ben "mantıkçıyım" arkadaş.. Hiç bir şeyi "paket halinde" kabul etmem.. Sağın ve solun doğru kısımlarını destekler, yanlış kısımlarına karşı çıkarım..31 Yorumla
+1 yılKendisi gibi olmayanı, düşünmeyeni dışlamak, hor görmek. ONlara haksızlık yapılmasına göz yummak. BU tür harektler genelde felsefi ideoloji ve din temellidir.
Bizim ülkede genelde bu harektler sağda olmaktadır. Bir ideoloji alıp hayatının merkezine koyup, partinin liderini önder kabul edip her yaptığını ölümüne savunmak. Yanlış da yapsa arkasından gitmek. Ne kadar acizce şeyler. Kaç yaşına gelmiş bir insan, kendi beyni fikirleri var ama o lider ne derse onu yapıyor, öyle düşünüyor. Çünkü haytta tutunacak başka şeyi yok. Ya fanatik olacak ya partizan ya dindar. Bunların dışında sarılacak bir şey yok sanıyor.
İnsan bir yere ait olmak ister ve onlar da böyle bir şeye sarılıyorlar. Kendisine eidlmiş küfürsayıyotlar liderine yapılmış küfürleri filan. Çok garip şeyler.
Umarım bağımsız, tarafsız düşünebilen insanlar çoğalacaktır. Bir liderin kuyruğu olanlar değil.32 Yorumla- +1 yıl
Hiç olmazsa herkes için işçi öğrenci vs için özgürlük istiyor gerçek solcu, -Türk solu Atatürkçü filan değil.
Zaten solda da bu tarz hareketler yok demedim. Şuyum buyum diyen her kesimde olabilen şeyler.
+1 yılAilem solcu bende. solcuyum ailem sagci bende sagciyim filan boyle seylerden biktim artik geleceklerimiz. boyle. ayrimci insanlar yuzunden maf maf oluyo evet benim ailem solcu ama ben ne solcuyum nede sagci ben tarafsizim yol ayrimciligi deilde yolda kalanlarin birlesmesi tarafinda olanim sizlerde nde ayni duyarliligi gostermenizi istiyorum yoksa boyle gidersek aralar. iyice acildikca dusmanliklar kinler nefretler buyuyecek yoldan ayrilmak yerine birbirimize el uzatipda kendi yolunuzu cizin insanlarin doldurusuna gelmeyin
10 YorumlaSağcıyım muhazafakar birisiyim
Ülkücüyüm, aşşağıdaki özğürlük için demokrasi için solcuyum diyenlerin %90nı ya dine karşıdır ya başörtüsüne ya sakala yani demokrasi onlara göre kendi istediklerini yapmak kendi istedikleri özgürlük çercevesinde yaşatmak isterler :)53 Yorumla- +1 yıl
sağ ideolojiyi neden seçtim kısaca anlatıyım sana ben muhazafakar mutteyin bir aileden geliyorum..
Annem kapalıdır babamda dindar bir adamdır aynı şekilde tüm sülalemizde öyledir.. sizin sol diye desteklediğiniz insanlar özğürlük adı altında benim teyzemi başörtü takıyor diye okuldan attılar
dedemin eşi kapalı diye yani babannem askeriyede lojman vermediler.. maneviyatımla sürekli alay ettiler hakaret ettiler.. bu ülkenin %99 Müslüman oldugunuda düşünürsek halka dine yönelik baskıcı dayatmacı zihniyet kullandılar.. neden sağ idelojiyi seçtim onuda anlatıyım.. ben ülkücüyüm ama Tayyip Erdoğana oy vermiş birisiyim öncelikle bunu söyleyim sağ idelojisi tüm Türkiyeye hitap eder
ama sol ideoloji kendilerine göre elit insanlara kültür insanlara.. yeterli sanırım
+1 yılKendi bayrağı altında bastığı toprağın akibetini anlayabilecek kadar sağcı düşünürler kim? deseydin belki GÜNÜN SORUSU olurdu.
Nevşehirli Reis cCc42 Yorumla- +1 yıl
Ben sana kötü birşey demedim ablam :) sadece siyasi görüş sorusunu bildirdim :)
Solcu veya sağcı demek kısır ifadedir. Bugün Recep Tayyip'e sağcı denirken diğer yandan dinsiz ve aşırı milliyetçi ırkçı olan kesime de sağcı deniyor. Ki alakası yok. Milliyetçi sosyalistlere solcu deniyor ama halkların kardeşliği/biji serok apo diyen kesime de solcu deniyor. Ki pkknın açılımı zaten sol olduğunu gösteriyor.
Biz kendimize sol dersek milliyetçi solcu mu olacağız pkklı solcu mu?
Sağcı dersek dinci sağcı mı dinsiz/ırkçı sağcı mı?11 YorumlaAile & Toplum konusunda 413 cevap paylaştı. Adalet anlayışı ve adalet arayışı içinde olduğum için solcuyum haklarını savunamayan halkların haklarını savunmak için solcuyum emekçilerin haklarını savunmak emperyalist düşünceleri yok etmek için solcuyum 1 kat trilyonluk sarayın ne kadar gereksiz oldugunu anlatmak için o parayla türkiyede neler yapılabileceği hakkındaki düşüncelerimi insanlara aktarabilmek için solcuyum TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ ilelebet yaşatmak için solcuyum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılülkemizde insanlar sol, sağ, alevi, sünni şu bu diye ayrılmakla sadece kitleler halinde birbirlerine düşman oluyorlar. çünkü birileri, sadece inanıştan ideolojiden ibaret olan bu kavramları cana kastettirecek sebep olarak beyinlere enjekte etmiş. her zaman olması gerekeni savundum ve savunuyorum; o da yaradılış itibariyle sahip olduğumuz yaşama hakkımızın, kimseye zarar vermeden istediğimizi yapabilmenin (özgürlüğün) temel alınarak hakların korunması politikasını uygulayacak bir devlet gereklidir. bu nedenle çözüm liberal demokrasi
00 YorumlaTayyip şeriatcı Chpliler laikci laik özgürlüktür Şeriat Allahın emridir şimdi söyle Atatürkün getiridigi laiklemi yaşıyım Allahın emrine uymadım zaman Allahtan beni koruyucakmı? Ama ben Allahım emirlerini yaparsam emin ol yaptıgım emirleri sorgulamaz selametle
13 Yorumla- +1 yıl
Sen ne diyon la :D
- +1 yıl
Allah'ın emri mi oku demiş sana orda okudun mu o kuranı sen emir diyorsun. Ha kuranı tam anlamıyla okusaydın şu an dine inanmazdın o ayrı sorun da neyse sizin gibiler yüzünden ülke gelişmiyor bak bakalım şeriatın oldugu hangi ülke hür bağımsız? Ha siz 4-5 kadın almak için istiyorsunuz ama bu ülkede aydınlar oldukça şeriat gelmeyecek bunu unutmayın. Ulan Mustafa Kemal Atatürk ve cephe arkadaşlarının yaptığı iyiliği ananız babanız yapmamıştır. Eğer bu ülkede dinini konuşabiliyorsan. Bunu Mustafa Kemal Atatürk'e borçlusun. Ve unutmaki İslamın en büyük kalesi ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir.''.
Solcuyum diyenlerin çoğu solun tanımını yapamaz. Yani kısaca bir Türk, solcu sağcı gibi saçma sapan tartışmalara girmemeli. Bunu soranlara ben Turancıyım demelidir.
41 Yorumla- +1 yıl
+1 .
Gizli Üye(30-35)+1 yıl60 Yorumla
+1 yılSolcuların hepsi uçmasını bilmeyipte kendisini kuş zanneden bir takım kanatsızlardan ibaret. .
24 Yorumla- +1 yıl
sağcıların ne üstünlüğü var mk, hepsi açlıktan oy veriyor
- +1 yıl
5 kardeşim var 4 tanesi sağcı neden diye sordum sayelerinde para kazanıyoruz dediler
Neden sağ sol diye bölünüyoruz? neden kendi kendimizi parçalıyoruz? neden barış içinde yaşayamıyoruz? ne zaman birlik olmaya kalksak bizi parçalamaya çalışıyorlar göremiyormuyuz? Adnan Menderes, Adnan Kahveci , Turgut Özal , Eşref Bitlis , Muhsin Yazıcıoğlu, Uğur Mumcu... Bunlar neden öldü sanıyorsunuz?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendilerini 1 türk dünyaya bedeldir diye tanıtmalarına bitiyorum... Mantık aramıyorum çünkü herşeyin doğrusu onlarda gibi bir iddaa var. Herşeyin en iyisi onlar, mesela modern, cahil olmayan vs.
Ama ben sadece bir avuç özenti olarak görüyorum sağ taraf daha mütevaziler onlara göre. Onlarada kendi halinde yaşayanlar diyorum..
Ben hiçbiriyim doğru veya yanlış olanları ben belirlerim ne sola nede sağa bakarım.00 Yorumla
+1 yılsolcu olayı dünyada birtek türkiyede var :) solculuk diye birşey yoktur, anlatmaya calıştıgınız olay sosyalizm dir, şöyle arada insanları dinliyorum her solcu ya da her sağcı sürekli hep ayrı tellerden calıyorlar, bence şu var, her insan icin senin deyiminle solcuların savundugu görüşlerde var sağcıların savundugu görüşlerde var, insan olun yeter :) yerim sağını solunu
10 YorumlaArtik sagci solcu kavraminin olmadigina inaniyorum. Hala bunu kullananlar insanlari bolmekten baska birsey yapmiyor. Ataturkcuyum ki gercekten Turk olan bir insanin olmasi gereken tek sey bu. Sagci ya da solcu degil.
10 YorumlaSolcuyum cunku ; bu ulkede degistirilmesi gereken seyler var. Dine inaniyorum cok sukur ataturkude seviyorum ve saygi duyuyorum ama en onemlisi devrimciyim
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi gençler darbe zamanını görmediği için kendini sağcı solcu diye rahatça gruba ayırabiliyor. insan olun insan. vatanınıza faydalı olun sağ ya da sol farketmez.
31 Yorumla
+1 yılsol görüş kimseye bir şeyi dayatmaz ve insanların gitmek istediği yolu bireysel olarak yaşamasını isterler, dayatıyor diyenler kendi yedikleri boklara baksınlar
19 Yorumla- +1 yıl
özel okullarda sağlık birimi yönetimin keyfiyetine bırakılmış ibadet hane zorunlu ve bir çok kurumda böyle bu senin için dayatma değilse tartışmanın manası yok
- +1 yıl
benim için din istismarı
- +1 yıl
sağcılar mı vatansever, Abdullah Öcalan Türk milletinin gözünde teröristbaşı, başbakan oturup anlaşma yapıyor bu vatanseverlik mi, MHPden bahsediyorsan bence onlar da günü kurtarma hesabı yapıyor, hükümet ortağı dönemde yakalanmış terörist kanun değişikliği yapıldı ve idam kaldırıldı peki türkiyede hiç faili meçhul cinayet yokmu, o zaman neden yaptıramadılar imkan verilseydi solcu birisi bile yapardı bunu
- +1 yıl
artık siyasetle eskisi kadar ilgilenmiyorum
+1 yılsağ sol bırakın su işleri başka ülkelerde var mı da siz halen sağ sol diyip ayrım yapıyrsunuz beynınız yıkanıyr anlamıyrsunuz cahıller
24 Yorumla- +1 yıl
Amerika da Siyah-Beyaz çatışması
Almanya'da nazi olayları
İsrail'de din düşmanlığı
Çek Cumhuriyetinde Haiti göç sorunu
Daha istersen sana çatışmaların yaşandığı yerleri gösterebilirim?
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılVatanına aşık bir solcuyum. Ne sömürüye boyun eğerim. Ne de faşizmi haklı görürüm.
42 Yorumla- +1 yıl
İnsanlara göre değil, doğruları mantığımla yaşıyorum.
+1 yılSağ da sol da değilim, Atatürkçüyüm (merkez sağdır aslen ama olsun) ama sağı sadece "din" odaklı ve kendilerini de aydın görmelerini, solcuların eksikliğine veriyorum. Sağcılarda da solu PKK üzerinden eleştirenler için aynı düşüncem geçerli...
00 YorumlaSağcıyım çünkü ilerlemek, bir şeyler ortaya koymak isterim. Ama solun tek yaptığı hizmeti eleştirmek
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı. İşçinin emekçinin hakkını savunmak , din dil ırk gözetmeden insan diyip bağrına basabilmek , eşit bir düzen istemek , emeğin yüce oldugu bir ülke olmasını savunmam için sebep gereklimi?
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsolculuğun ne olduğunu ya da sağcılığın ne olduğunu bilmiyorum bilmek istemiyorum taraf olmak istemiyorum bu bile beni taraf yapıyor aslında tarafsız taraf neden taraf seçmek zorundayız ki? tarafsız taraf bile olmak istemiyorum bn bn olmak istiyorum ne düşünüyorsam o genel hoş bir kavram değil her konu ayrı her insan ve her insanın yaptığı ayrı bir şekilde genelden uzak değerlendirilmeli diye düşünüyorum vicdan la muhasebe diyorum
10 YorumlaSol sağ fark etseydi ben görüşme göre sağcıyım derim ama bunlar artık çağımızın aşması gereken şeyler adamlar evreni keşfediyor millet sağ sol peşinde
11 Yorumla
+1 yılYa allah bismillah allahu ekber cevap yeterli olmustur sanirim
52 Yorumla- +1 yıl
hahahah :)) ne kadar gerisiniz ya
- +1 yıl
Kenara cekil ilerleriz sikinti yok
+1 yılSolcuyum çünkü eşitliği savunuyorum, ha demiyorum din önemsiz din önemlidir. Ama dini gerektiği yerde işlemeyi bilen teknoloji ve bilim alanında ülke istediğim için solcuyum. Çocuklarımın gelecek kaygısı olmasın diye. Ve şu an ülkede yaşanılan hicbir olayın ileride yaşanmasını istemediğim için sonuna kadar sol diyorum. Ve son olarak Tanrı Türk'ü korusun!
00 YorumlaÜlkücüyüm-Turancıyım komünistleri sevmiyorum çünkü çoğunluğu kürt aralarında Türk var mı var ama onlarda kürtlerle birlik olmuş her poka muhalefetler
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılBişeyci değilim olmayı da düşünmüyorum bazı fikir ve düşüncelerim var. Kimi görüşüm sağ diye adlandırılan görüşlere uyuyor kimisi sol diye adlandırılan görüşlere uyuyor
00 Yorumla
+1 yılsağcıyım ben de yaşasın ATATÜRK yaşasın TÜRKİYE yaşasın YÜCE TÜRK MİLLETİ!
30 YorumlaVatanını bayrağını dinini seven biriyim cumhuriyete, atatürk ede saygı duyarım kimin ne dediği umrumda bile olmaz...
10 Yorumla
+1 yılSolculuk zihniyet olarak guzel ama uygulamasi yanlis anlasilmistir bu yuzden disarida dinsiz zihniyeti olusmustur ve sağ cepe bu sayede olusmustur bunlarin hepsi dunya baronlarinin bölücü eylemleridir halki oyalamazsan zenginler barinamaz özü budur
41 Yorumla- +1 yıl
Gercekten tebrik ediyorum cok guzel acikladin.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSolu asgı mı kaldı arkadaş
solcu da sagcı da ülkesini seviyor.
sadece yönetimle ilgili problemi var.
Solcu demek ve sagcı demek anlamlarını bunu bilerek düşünen kim var anlatabileecek?21 Yorumla
+1 yılTürk ya da Kürt ya da Alevi ya da Sunni...
Laz ya da Çerkez ya da Fener ya da Cimbom...
Bütün ayrımcılara inat, hala "bütünüz"...10 Yorumla
+1 yılSol sag mi kaldi kardesim ya birakin su ayrimciligi artik vatani milleti dusunun ben milliyetciyim oyumu akpye atiyorum birakin su sag sol parti sacmaliklarini vatanin menfaati kimdeyse ben o taraftayim
116 Yorumla- +1 yıl
Milliyetçi olup da AKP'ye oy attığını söyleyen adamın zekasından şüphe ederim kusura bakma. Git bir kaç haber izle, PKK ile masaya oturan adamlara oy atan milliyetçiye ben iyi bir sıfat tamlamasında bulunurdum ama yeri burası değil. Milliyetçiymiş..
- +1 yıl
Kes l*n senin gozun bunu goruyor iste bu ulkede ki kurtleri gormezden gelemezsin anliyor. musun 20. milyon kurdu yok sayamassin onalra siyasal hak tanimazsan askere gittinde mal gibi vurulur gelirsin doguda yasamayan anlayamaz konustuklarina dikkat et sana gosteririm milliyetciyi adama partiye oy veriyorsunuz sanki milliyetci=mhp demek allahin cahilleri
- +1 yıl
Cehalet paçandan akarken, milleti cahillikle suçlaman ne de trajikomik bir durum. Sana bakınca ülkenin tablosu gözümde canlandı, ama %50'si diğer yarısı tam çekmiyor :) Bizim sorunumuz Türk olmayanla değil, sosyalizm adı altında kürt milliyetçiliğine işi vurup halkı isyana teşvik ederek bölücülüğe kasten teşebbüste bulunanlarladır. Ulan bende kime neyi anlatıyosam, bir lafa bak laf mı diye bir de ad... Hadi kolay gelsin milliyetçi kardeş. Milliyetçilik mhp demekmiş ehehe iyi güldüm
- +1 yıl
Akpye ulkenin yuzde ellisi oy veriyor doktoru profu avukati muhendisi bende dahil bunalrin. hepsi akilsiz beyinsiz koyun senin gibi garson kilikli yeni yetmeler akilli oyle. mi :D kardesim sen bence boyle seylere kafani yorma cebindeki paranin hesabina bak nankor yavsakalr akp olmasaydi acliktan nefesizni kokacakti haberiniz yok anca bir bok. olduunda sokaklara dokulun savasinizi sokaklarda degil oy sandiklarinda durustluklerinizle kazanin
- +1 yıl
Bu arada jhonniewalker en sevdigim visky akpliler icki. icmez ya sizin gozunuzde gotumuzle icmiyoz azimizla iciyoz
- +1 yıl
Sizdeki bu arsızlığa hayranım. Onca hilekarlığa, çalmaya çırpmaya rağmen hak hukukdan bahsediyorsun, muhafazakar kesimdenim diyip viski içişinden bahsediyorsun ve benden cevap bekliyorsun. Siz nesiniz ya :D Kendi dünyanızda takılın. Devrin adamı olmaktansa, devrim adamı olmaya devam ederiz. Ne partiler geldi geçti hep aynı çatı altında olduk sizin gibi hep renk değiştirmedik. Hadi sen takıl buralarda...
- +1 yıl
Nankor alcak milletsiniz siz iste benim yorumlarimi cekemyip kaldirtacak kadarda dusuksunuz zorunuza gitti dimi gercekler serefsiz nankorler
- +1 yıl
Yaw he he hepimiz aptal bir siz akillisiniz bu ise bas koyanlar vatan millet sevdasindan koydu senin icin rahat olsun
- +1 yıl
senle uğraşamıcam he tamam siz milliyetciininz bir tek siz seviyorsunuz vatanı milleti
- +1 yıl
tamam bir gün sizde eriyipp bitersiniz diğerleri gibi
- +1 yıl
Çok komiksiniz ya sen eğer gercekten vatanını milletini seviyorsan emin ol ya sen ya da senin doğacak cocukların akpli olacak senin için acı gerçek
+1 yılsolcu ve sağcımı kaldı siz hangi ülkede yaşıyosunuz yahu padişahla yönetilen ve nüfusun neredeyse yüzde 70 inin ahmaklaştırıldığı bir ülkede yaşıyoruz şu zamanda yapmamız gereken birlikte hareket etmek ama olmuycak heralde
11 YorumlaHala sağ sol diye ayrılanlar var yazık. Siz milletinizi, halkınızı, Atatürk'ü, dininizi bir arada sevemiyor musunuz?
21 Yorumlaİnsanım ben sağ sol olarak bedenimin iki farklı noktasından başka bişey bilmiyor böyle bir ayrım yapmakta istemiyorum..
01 Yorumla- +1 yıl
Ama ülke kavramı olarak bakarsak sende bende solcuyuz aslında yani sosylist bu ülkede solcu ezilendir işçidir memurdur sağ dedigimiz hep zenginlerden oluşmuştur ya da aslında içinde solculuk varken menfaat uğruna yolunu açmak için saga kaçmış olanlar vardır bazısı bu durumu aykırı olmak için kullanıyor yani sagcıyım diyor neden muhalif olmak solcuyum diyor neden muhalif olmak aslına bakarsan kardeşim ikimizin arasına duvar ormeseler biz birlik olursak onlar bizim sırtımızdan prşm yapamazlar sağ sol bedenimizin ikiye bolunmesini tanımlıyor ortadan ikiye boluyolar bizi bizde sagcıyım solcuyum diyip baltalarla satırlarla silahlarla birbirimizi ortadan ikiye boluyoruz biz bolundukçe patronlar baştakiler fransa cumhuriyet öncesi burjuvalar kese kese altınları cebe indiriyolar ama biz napıyoruz hala birbirimiz kesmeye bolmeye ayrıştırmaya devam ediyoruz..
solcuyum.. bize dinsiz diyenlerede bütün vatan severler 1 2 yapsın ;)
30 Yorumlaneden kimse bizi sağcı ya da solcu diye ayırdı onu sormak lazım bence? gerçekten biri bana bunun anlamını söyleyebilir mi? sağcılara neden sağcı, solculara neden solcu denmiştir?
01 Yorumla
+1 yıl"kilicdaroglu" sayesinde solculuk bitmistir Türkiye"de. Birer bardak soguk su iciniz. ! ve unutunuz.
10 YorumlaAslinda solculuk diye bir sey tam olarak yoktur. cevreci ozgurlukcu isciden emekciden yana olan eylem hakkini kullanan insanlara solcu denir. ben de Sola yakinim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 919 cevap paylaştı. Tam sağcı ya da solcuyum diyemem ama sola daha yatkın gibiyim.
20 Yorumla
+1 yılSagi solu birakin hepimiz Turkiye cumhuriyeti vatandasiyiz dedelerimiz bir bayrak icin savas verirken sagina soluna gor
01 Yorumla- +1 yıl
Sagina soluna gore cephe secmemis
+1 yılSolcuyum diyenler solculugun daha ne oldugunu bile bilmiyor. Solcu bir kişinin milliyetçi olması, ateist birisinin Allaha'a inanıyorum demesi gibidir.
14 Yorumla- +1 yıl
Milliyetçilik ve faşizm arasındaki ince çizgiyi anladığın zaman bu yorumunu tazelersin.
- +1 yıl
Çok şaşırtıcı ama ilk kez sana katılıyorum :/
- +1 yıl
Ahaha, bu da bir başlangıç :) @Bilinmeyenşahıs
- +1 yıl
Öyle sanırım :(
Solcuyum Çünki bu dünyada eşitliği hakkı ve adaleti sağlıcak olan solculardır..
22 YorumlaIrkci degilim , severim insanlari sagcilik solculuk umrumda degil böyle iyiyim ben
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte bir sabah uyandığımda
Çav Bella Çav Bella Çav Bella Çav Çav Çav
Elleri bağlanmış buldum yurdumun
Her yanı işgal altında
Bunu oku cevabı sen anla çok severim bu türküsü :)20 Yorumla
+1 yılBiz ne sağcıyız ne solcuyuz bizim tek gorusumuz arkacılıktır. Yaşasın halkların götü :D :D
10 Yorumla
+1 yılBen ortaciyim abla.
Lisede de okul takimında hep ortaları ben keserdim..00 Yorumla
+1 yılEğer arkasına geçeceksem Önümde bir solcu olsun isterim.
Çok şükür solcu değilim.
Bu kadar zırva yapacak boş vaktim olsa sıkıntıdan intihara sürüklenebilirdim00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Milliyetçiyim , Dindarım , Atatürkçüyüm var mı itrazı olan?
30 Yorumlasolcudeğilim hatta sağcıyım diyebilirimm ama tayyibi sevmiyorum...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeniz Gezmiş'in peşinden gidiyoruz, mücadelemiz sürecek...
01 YorumlaHaktan haklıdan yanayım, bu yuzden sol. Ama asla chp cıhnıyetlı bır solcu degılım, bunun gercek solculuk oldugunu dusunmuyorum
00 Yorumlasağ ya da sol görüşlü olmayacak kadar insani bir görüşe sahibim.
10 Yorumla
+1 yılsag sol olmadan önce insan olmayı ögrenmek gerekir..
00 Yorumla- Devamını Gör (87)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat