Kominist ve solcu ayni şey mi onu da bilmiyorum.
Solcu insanlar kimdir? Ne demek solcu açiklar misiniz bilmiyorum?
Kominist ve solcu ayni şey mi onu da bilmiyorum.
Emek-sermaye çelişkisinde emekten taraftır."İnsan devlet içindir." anlayışının aksine "devlet insan içindir" ilkesini benimser İnsan merkezlidir, odağına din, dil, ırk, milliyet, cinsiyet gibi. kavramlar yerine insanı alır. Burada kastedilen istisnasız tüm insanlardır. Ötekileştirmeye, faşizme, asimilasyona karşıdır. Herkesin inancını yaşaması taraftarı olup bizde olduğu gibi devletin sadece bir din mensuplarına ve o dinin sadece sünni kesimine tanınan ayrıcalıklarına karşı bir duruş sergiler bu karşıtlığın sebebi devletin desteklediği kesime düşmanlık değil, diğer inançlara da aynı hakların tanınması isteğidir. Emperyalist ve sömürgeciliğin karşısındaki demir yumruktur SOL. Tüketen değil üreten olma taraftarıdır.
Solcu olmak zordur, anlaşılmadığından sevilmediği insanlar için ölüme gitmektir Şarkışlada, Çemişgezekte, Kızılderede, Diyarbakır 5 nolu Ceza Evinde, hayatıyla sisteme karşı gelmek demektir. SOLCU olmak mangal gibi yürek ister vesselam keşke olabilsek...
Hmm. Herkes solcu olmali o zaman :)
Solcu kavramı ilk olarak Fransız ihtilalinden sonra çıkmıştır. Sosyal eşitsizliği kaldırmak ister. Siyasi bir kavramdır. Her solcu aynı görüşü savunmaz ayrıca sağ dinine bağlı sol dinsiz diye bir şey de yoktur. Bunu diyenler genellikle bir şeyleri doğru dürüst araştırmayan kişilerdir.
Evet genelde öyle diyorlar.
Anladim. En azindan bir kısmı oturdu solculuk kavramiyla ilgili
Ikisinin de çıkış noktası çok saçma birseyi bir tarafından görmek hiçbir tarafından gormemektir
Netten araştır burdaki 2-3 kişinin lafına mı bilgilencen.
Koyu solcu olduğunu söyleyen uyeler vardı onlardan duymak istedim
Cevap
13Cevap
Istersen mesaj at sana anlatayim ama ben solcu olduğumdan belki tarafli anlatirim. Burdakilerede bakma 2-3 dk internete bakmak ile bu salaklar gibi olursun. Bunun icin 2 duzine kitap bitirmek lazimki bir goruse sahip olalim benimsiyelim.
bankamatikleri taşlamaktır bir nevi.
sonrada o bankamatikten burs çekmektir. böyle tezat bir durumdur solculuk.
Hmmm
sosyalist dir. herkes eşit olsun ister. halk refaha ersin ister. paralar çar çur olmasın halk hep üstün olsun ister yani ben böle anladım. galiba böyle bacım.
Herkesin solcu olması lazim o zaman..
ya sen yanlış düşündün yani sadece solcular mı halkını düşünür gibisinden gittin yani tabi öyle değil herkes düşünür ((( akp dışında tabi))) ama görüş olarak diyoruz yani ana programı budur. ana düşüncesi budur anlatabildim mi
Evet mesela bdpliler hangi tarafta
valla onlar ilginç :D yani sol gibi gözüküyolar chp den kopma gibi ama kürtçüler falan değişik bişeler yani. :) kendi ülkeleri olsaydı solcu olurlardı heralde :) tabi bu genç bir arkadaşın sözleri uzmanınadn dinlemek lazım ben bildiğğim kadarıyla yorum yapyıorum. thanks
ne sağ ne sol hepsi hikaye yaşasın İslam diyorum bütün insanlar eşittir bütün Müslümanlar kardeştir
artık solcu kalmadı... en azından senin yaş gurubunda.. kendini solcu sanan nedemektir dersen daha güzel olabilir...
Yaşı büyük olup solcu olduğunu söyleyen uyeler vardi da.
Bunlari anlayamiyorum :(
Politikayi sevmediğim dogrudur. Ama öğrenmek istiyorum. Gundemi takip etmekle olmuyor ama eminnolabilirsinm
Anladim. Teşekkür ederim
kalbin bile sol taraf da atıyor işte gerisini sen bul ;)
Bence hiç öğrenme saçmalıktan başka bir şey değil takım tutmak gibi parti tutmak şu anda
Tuttugun partiye gore mi sagci solcu oluyorsun
Aynen öyle
Ne takim tutmasi arkadaşım. Bir insanin elbette siyasi ideolojisi felsefesi olmali. Bukadar ilgisiz kalmayin yav su dunyaya
Solculuk, sosyal eşitsizliği kaldırmak isteyen, maddiyatın ve sosyal adaletin eşit dağılımını destekleyen siyasi bir kavramdır.
Tam olarak bu olmamalı. O zaman herkesin solcu olmasi lazim. Sağcilar solcuları hic sevmiyor ama..
Solcu aslında eşitsizliği kaldırmayı savunur. Che Guevara.. Ama günümüzde partilere göre değerlendiriyor herkes akp mhp > sağ chp > sol
İnternetten daha sağlam bilgi bulursun buraya göre.
Solcu olduğunu söyleyen bilgili uyeler vardi.
Yinede tam bilgiyi burdan alamazsın.
M. Kemal'e solcu diyenlere biber gazı sıkasım geliyor.
Solcu insanlara örnek: Vladimir Lenin, Che Guevara, Joseph Stalin, Mao Zedong, Fidel Castro
Hay agzini opeyim.
devir sağa sola bakma devri değil canını kurtarmaya bak
Solcular düşmanımiz çünkü biz polisi askeri seviyoruz vatanseveriz sağcı olarak onlar solcular ise polise askere taş atar zarar verir vatan hainleri
Onlarda vatanini seviyor.
Düşmanımiz çünkü aadam değilsiniz adam gibi konuş it bunlar vatanini felan sevmiyor komünist pcleri
Kalbinden dusunebilenlere solcu denir!
Bir şey anlamadım ama.
Arastirmaya göre ; çoğunluğun dogru bildiği şeylerin aslinda yanlis olduğu ortaya çıkmış.
Burdan eksileyen kardeşlerime selam olsun. (^_-)
solcular solda oldukları için soldadırlar bunlar iki çeşittir biri sağcılar biride solcular teşekkür ederim.
Boşsun.
sorunda boştu o yüzden
Hadiya bir şey gormenmeye çalışıyorum sen?
türkçeni düzelt.
*öğrenmeye
öğrenmeye türkçeden başla sonra solcu olursun.
Ya arkadaşım sus. Bir şey bilmiyorsun konuşuyorsun. Öğrenmek isteyene de mani oluyorsun.
tamam ben sana mani olamam devam edebirsin Sol, sol, sol, sol
Laik dusunen ve dini siyasete karistirmayandir
Ama inançlari var değil mi
Elbette ben solcuyum ve muslumanim
Ee bu durumda ben de solcuyum o zaman
Ne guzel o zaman :)
sol el kullanmayı sevenler :D
Sağ elini kullanan sol elini kullanan
Bilmiyorsanız yorum yapmayın kardeşim !
Biliyoruz kardeşim! Bu yaşta senin bilmemen ayıp
Açıkla o zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?