Kendimi güvende hissetmiyorum?

Ben 19 yaşındayım ve annem ile ikinci eşiyle yaşıyorum. Babam evlendikten sonra beni istemedi bende mecburen anneme taşınmak zorunda kaldım. Göze batmamak için işe girdim evde oturup duruyor demesin diye annemin eşi. Üniversiteye hazırlanıyorum ama mezuna kalacağım yine netlerim inanılmaz düşük. Okulumu kazanıp okuyana kadar mecburen annemlerle kalmak zorundayım ayrı eve çıkamam çünkü bir mesleğim yok ve hayat çok pahalı. Yarın bir gün üniversiteye başladığımda yarım gün çalışıcam ve ev geçindiremem. O yüzden annemlerle kalmam gerek ama ben kendimi güvende ve huzurlu hissetmiyorum. Annemin eşi beni istemiyor arkadaşına derken duymuştum. Bu yüzden tetikte oluyorum hep gözüne batmamak için ya da okulumu okuyacağım ya mesela onun için vakit bulamam gibi geliyor evden gitmemi isterse okuyamam gibisinden. Yani ben hiç kendimi garantide ve güvende hissedemiyorum babam olsaydı eğer böyle sorunlarım olmazdı çünkü baba evi, babam sonuçta ama başka bir adamın yanında olmuyor istemiyor çünkü bende o yüzden her an taşınmak zorunda kalabilirim birikim yapmam gerek mesleğim olması gerek böyle şeyler düşünüyorum hep tedbir için ve böyle tedirginlikle, diken üstünde olmayla yaşamak istemiyorum burada ama gidecek bir yerim yok. Napabilirim?

Kendimi güvende hissetmiyorum?