Merhabalar. Amcam yillardir babamin uzerine olan depo gibi yeri kacak sekilde demircilik dukkani olarak kullaniyor ve dahasi babama da kira vermiyor. Daha buyuk oldugu icin de babam ses cikarmiyordu. Ama artik yavastan onu oradan cikarmak istiyoruz. Nasil hareket edebiliriz? Bi zorluk cikarirsa nasil davranmaliyiz? Bilgisi olan yardimci olabilir mi?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öncelikle babanın biraz konuşması lazım kardeş kardeşte yani herkesin ailesi var herkesin hesabı kitabı var. Baban bir işe atılacağını söylesin ufaktan Çınlatsın kulağına amcanın bir iş kurmayı düşünüyorum vs. Desin zamanla da oturup abi kendine uygun bir yer bak desin önce
Onun dışında çıkmak istemezse mahkeme yoluyla ihtarname çekin belaya bulaşmadan meşru yollarla çözün derim
Tesekkur ederim. Uygun bi zamanda konusacak zaten. Eve donusturup kiraya vermeyi dusunuyoruz. Babamin durumu Hala kotu, kiz kardesimle Ben maddi bakimdan yardim edecegiz bu yuzden. bunu soyleyio cikmasini isteyecek.
Ama sorun su ki Eger mesru yollara basvurursak babamin da basi belaya girer mi? Sonucta o izin vermis kacak da olarak kullanmasina. Kira almadigini da kanitlayamaz ayrica. Bu konu hakkinda bi fikriniz var mi?
Bak şimdi anlatim sana
Meşru yollardan babanın başı belaya girmez suç bireyseldir baban kiraya vermiş işyerine ortak olmamış sonuçta
Ayrıca baban kira alamadığını kanıtlamak zorunda değil amcan kirayı ödediğini kanıtlamak zorunda oluyor.
Ayrıca kaçak kullanım diye bir şey yok baban meşru olarak kardeşine vermiş kardeşi de ondan habersiz olarak kaçak işler için kullanmış babanda bunu öğrenince zaten kira da vermediği için çıkmasını istemiş gidip böyle bir dilekçe yazsın hem maliyeye ihbar etmiş oluyor dükkan mühürlenir sonra baban gider açtırır amcanda dükkan mühürlendi diye babanı suçlayamaz ihbarı da gizi yaparsınız olur biter
O halde ihbar edebilir miyiz? Boylece basi belaya girer. Ayiklasin pirincin tasini belesci :)
Mesru olarak vermedi ki. Orasi babamin uzerine Hala ve ev olarak gorunuyor. Senelere once amcam battigi icin babaanne ve dedem oraya sokmuslar, bi daha da cikmamis. Babamin fikri sorulmamis bile :) asbisi oldugu icin de ses cikarmiyordu. Ama artik yavastan yol vermek istiyor. 25 sene bizim hakkimiz uzerinden gecinmis Adam dile kolay.
Evet maliyeye ihbar et dükkanı mühürlenir iş yapamaz ama öncesinde baban işyeri açacağını orayı değerlendireceğini söylesin bir süre sonra ihbar edin sonra da geçmiş olsuna gidin dükkanı açıp biz kullanacağız diyin eşyalarını taşısınlar maksat hiç ters düşmeden halletmenin en kolay yolu o
Ohoo az bir zaman değil yani isterse geriye dönük alamadığı kiralar için de dava açıp alabilir bu adada
Bu arada*
Hahha nerdeeee :) Adam zar zor gidip konusacak sen kira diyosun
Ee başka ne diyeyim
Kira diyorum çünkü hakkı hadi abisi diye istemedi ama en azından yeter bunca yıl senin ailen rahat etti bırakta biraz benim ailem rahat etsin diyebilsin
Yok kendisi de cikarmak istedigini soyledi :) hayirlisi bakalim gidip konusacak.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur:)
Bu arada babanıza biraz gaz verin ki o fazla gidip sert konuşsun
Haha veriyoruz:) sert konusmaz sanmiyorum..
Eskiden siz karismayin diye cikisirdi, artik gidip konusmam lazim deyip duruyor. Hadi insallah :d
Sert konuşmasa da net konuşsun yani
Aslında yapamam diye düşündüğü için öyle diyordu eskiden
İnşallah gider konuşur da bu 25 yıllık hasreti biter :)
Amin Amin :)
:):)
Tesekkur ederim, icim rahatladi vallahi
Önemli değil bir nebze yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Ya çık ya kira ver deyin kafasına göre zapt edemez mahkemeye verseniz şimdiye kadar ödemediklerini bile alırsınız
Saff korkak babam sayesinde duruyor zaten Hala. Kira verse dahi istemiyoruz kalmasini.