Muhafazakar ailelerin “Sana değil, çevreye güvenmiyoruz”yalanı?

Ailesi tutucu olan insanların ağzından özellikle kızlarına karşı, sana değil çevreye güvenmiyoruz lafını çok duyarsınız. Ben buna hiç katılmıyorum açıkçası. Hem dişi köpek kuyruk sallamadıkça erkek peşinden gelmez derler, hem de çevreye güvenmiyoruz derler. Eğer kızlarını gerçekten kendi düşündükleri gibi kendi kafa yapılarına göre yetiştirdiklerine inanıyorlarsa, neden bu kadar korkuyorlar? Kızları barda garsonluk dahi yapsa güvenmeleri lazım, hem ahlaklı namuslu hem onların kafayapısında üstelik kuyruk ta sallamıyor. Fakat onlar, aslında bunu belli etmeseler de kızlarına güvenmiyorlar bal gibi. Telefonda biriyle yazışır, sevgilin mi diye ortalığı ayağa kaldırırlar, en temel hakkı olan eğitim hakkını engelleyip üniversiteye gitmesini istemezler, gönderseler bile tası tarağı tüm sülaleyi toplayıp kendileri de yanında gitmeye kalkarlar, bakkala bile endişe içinde gönderirler vs.. Aslında kızları ne kadar dindar, namuslu, ahlaklı, namazında niyazında, onların gibi muhafazakar düşüncede olsa da, kızlarını potansiyel f*hişe olarak görüp olası cinsellik yaşama durumunu engellemeye çalışırlar akıllarınca. “Dişi köpek kuyruk sallamadıkça…” diyerek te bunun tek sorumlusunun kadın olduğunu ifade ederler, fakat kızları kırılmasın diye çevreye güvenmiyoruz yalanını uydurdular. Yani kısacası muhafazakar aileler kızlarına güvenmezler, akıllarının çelinebileceğinden korkarlar. Sizce haksız mıyım, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Muhafazakar ailelerin “Sana değil, çevreye güvenmiyoruz”yalanı?