Geleceğiniz belkide kendi kararlarınız doğrultusunda daha doğru bir şekilde şekillendirilebilecekken, "Ailem benim için en doğrusunu düşünür" diyerek aldığınız kararlardan vazgeçtiniz mi? Dipnot: Ne olursa olsun doğruluğundan emin olduğunuz kararlarınızın başkaları tarafından şekillendirilmesine izin vermeyin. Bu kişi aileniz bile olsa.
14 sene önce Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ni kazanmıştım. Gittim, kaydımı yaptırdım, 1 sene okudum. 1 senenin sonunda bölüme alışamadığımı ve güç bela bu bölümü bitirsem de ileride bu işi yaparken mutlu hissedemeyeceğimi anladım. Bu kararımı çevremde kimle paylaştıysam hepsi beni vazgeçirmeye çalıştı, ama ben kararımı vermiştim. Bölümü bırakacak yeniden üniversiteye hazırlanacaktım. Her ne kadar annem ve babam önceden karşı çıktılarsa da en son kararı bana bıraktılar. Şimdi iktisat mezunuyum, ve en azından sevdiğim bir işi yapıyorum.
Neticede onlarda insan ben de insanım. Bende yanlış düşünebilirim onlarda. Her aile evladının iyiliğini ister ama bazen göremedikleri durumlar olabiliyor. O yüzden, doğruluğuna inandığım kararımdan vazgeçmez uygularım.
Çaresizlikten boyun eğdim bazı durumlarda ama artık bunu yapmıyorum sonucu ne olursa olsun. Keşke saygı duymayı bilseler, onların kuklaları değiliz. "En doğrusunu en iyisini" onlar bilemez ve genelde kendi isteklerini daha çok önemseyerek bencil davranırlar.
Bunca yıl saygı duyup eğdim 1 kez boyun eğmeyince gördüm ki diğerleri de boşunaymış, bundan sonra tek kılavuzum Allah gerisi boş, kimseye boyun eğmem kuzum
Böyle anlatim.. 8 yıldır boks yapıyorum.. Aynı zamanda doktor asistanlığı kazandım.. Sırf doktor asistanlığı okuyorum diye boksu bırak dediler annemler.. Ki hatta beni tek mutlu eden şeyin o olduğunu çok iyi biliyolar çünkü bir ara senelerdir onlardan habersiz gittim gizli gizli.. Şuanda da beni vazgeçirmek için dalga geçiyorlar erkek işi o sen yapamazsın olmaz , abim bile yengem bile hepsi aynı şeyi söylüyolar.. Fakat Şu anda Yunanistan hafif sikletine hazırlanıyorum diyeceğim o ki... SENİN KARARIN SENİN GÖRÜŞÜN.. HAYAT SENİN.. SEN MUTLU OL ÜZGÜN OLDGUNDA KİMSENİN UMRUNDA BİLE OLMUYORSUN İNAN BANA.. SEVDİĞİN İŞİ YAP.. KİM NE DERSE DESİN İSTERSE AİLEN OLSUN TAKMA.. (Sana bir tavsiye verim mi? Kimsenin karşısında kendini küçük düşürme biliyorum senin kararına saygı duymamaları senin duygularını alt üst ediyor ama onların karşısında ağlama git gece ağla onlara o gücü verme ) .. Ağla ama sabah yine güçlü kalk.. SENİN HAYATIN VE SENİ SENDEN DAHA İYİ KİMSE BİLEMEZ... Hayatında başarılar pes etme.. ♥️
Ailemin kararları benim için elbette önemlidir lakin onlarında karar verirken bazı şeyleri yanlış düşündükleri zamanlar olabiliyor ve yanlış verilken kararlara ben saygı duymam :)
En İyi Cevaplar