Masonlar sihir mi yapıyor?

Bizim sınıfta inançsız olduğunu düşündüğüm iki çocuk var. (birçok inançsız arkadaşım, büyüğüm var ya da farklı dinlerden gayet iyi anlaşıyoruz, Saygı duyuyorum. Laik bir ülkeyiz zaten kimse kimsenin inancına karışamaz bende Elhamdülillah Müslümanım.) Her neyse bir ara konumuz öfkelendiğiniz zaman ne yaparsınızdı bende namaz kılmak yazmıştım. Bu çocuk, benimle bugün bayağı dalga geçti sen namaz kılıyordun değil mi?, çöllü gibisine işte ben bir şey demedim çünkü cevabı kültürüm ve asaletimle gayet iyi cevap veriyordum (onun olduğu okulda sayısal birincisiyim ayrıca övünmek gibi olmasın ama belirtmek zorundayım. Bu arada okulumuz iyi bir Anadolu lisesi geçmiş mezunlarımız falan derece yapan, prf ünvanı alan, öğretmenlerimiz ise birçoğu odtülü iddealı kişiler.) bana hemen Atatürkün ilkelerini sor dedi çocuk bildiğin her milli bayram ya da herhangi boş zamanında mutlaka Anıtkabire uğrayan, ailesinin yarısı polis, şehit, gazi, asker olan bana, ortaokuldan liseye geçiş sınavında inkılaptan full çeken bana, ülkeme milletime faydalı olmak için elimden gelen en iyisini yapan bana Atatürkü sevmeyen, yobaz muamelesi yaptı tabiki cevabımı verdim mors oldu, ikinci şoku Atatürkle ilgili ayrıntılı bilgileri verdim ondada şok oldu işte belki gereksiz ama Atatürkün boyu, kilosu, en sevdiği yemek vs ki o arkadaşta bilemedi bunları şok ettim uyandırdım bunuda dedi zaten. Diğer arkadaşı hemen karşı çıkmaya başladı onunda ne olduğunu anlamadım hiçbirşeye inanmıyor ama kolyesine sihir yaptığını söylüyor, satanist kolyesi takıyor falan acayip bir tip normalde saygı duyarıdım ama bana saygı duymayana cevabını veririm ben buna bir olay oldu cevabını net bir şekilde verdim medeni bir şekilde tartıştık eve geldim abime anlattım abim uzak dur o çocuktan mason galiba büyü falan yapar dedi ne oluyor bunların olayı anlamadım?

Güncellemeler
+1 yıl
Telefon klavyesine alışkın değilim ve bazı kelimeleri kendi kendine düzeltmiş bunun için kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
Masonlar sihir mi yapıyor?