Benim hayatım karman çorman. Evli bir çiftin tek çocuğu olarak dünyaya geldim ve ben iki aylıkken ayrılmaları ile birlikte büyükanneme büyütülmek üzere teslim edildim. 7 yaşıma kadar öz annemi görmeden büyümek zorunda kaldım. Bu süreçte anneannemi annem gibi görüp ona anne dedim. Anneler gününde ona şiir yazdım, ona çiçekler verdim. 7 yaşında annemin üvey babamla nikahlanmasına şahit oldum. Bu benim için garipti açıkçası çünkü çoğu kişi annesinin nikahlanmasına şahit olmuyor. Annem ve üvey babamla birlikte oturmaya başlayınca iş hayatına da başlamak zorunda kaldım. Sabah kalkıp okul saatine kadar çalışıyordum, okuldan sonra çıkıp iş yerine gidip çalışıyordum. Tüm hayatım çalışmakla geçti. Bu yüzden tek sosyal çevrem okul içerisinde ve online ortamda olandı. Arkadaşlarımı hep bu yollarla edindim, tek başıma hiç bir kafeye gidip oturmadım veya mahallemdeki çocuklarla çıkıp oyunlar oynamadım. Şu anda 19 yaşındayım, önceki senelere göre dış görünüşüm gayet güzel. Kalıplı yakışıklı biriyim ama insanlar tarafından hep ön yargıyla karşılanıyorum. Biraz kilolu oldugumdan ve inancımdan dolayı. Kendime gördüğüm birtakım sorunlar var. İlk olarak çok fedakarlık yapıyorum. Bana zarar geleceğini bile bile etrafımdaki her insana yardım ediyorum. İkinci olarak insanların yaptığı hareketlerden çok çabuk etkileniyorum. Birisinin benim için bir şey yapması bile kafamın karışmasına neden oluyor. Eğer bu bir kız ise daha da karmaşık bir hal alıyor. O kişiye karşı neler hissedeğime karar veremiyorum, bu benim kafamın karışmasına ve doğru düşünemememe neden oluyor. Bir ay öncesine kadar bir ilişkim vardı, 2 aydır beraberdik ama bana gerekli değeri vermediğini gördüm ve bana zarar vereceğini bildiğim için ilişkimi kesmek zorunda kaldım. İlişkimden ayrıldığımda yakın sayılabilir bir kız arkadaşım ile içli dışlı olduk. Düşüncelerimiz aynıydı, birbirimizi anlıyorduk. Yaklaşık 1 saat önce üstü kapalı bir şekilde o kıza karşı bir şeyler hissetmeye başladığımı belirttim. Açık konuşmak gerekirse o kıza sempati duyduğumu ama bu sempatiyi nasıl yönlendirmem gerektiğini bilmediğimi söyledim. Biraz üsteleyip bana bu sempatinin ne olduğunu sordu ama onu kaybetmekten korktuğumdan dolayı söylemek istemediğimi söyledim. Sanırım ona karşı bir şeyler hissetmeye başladığımı anladı ve "Ben sana nasıl geliyorsam sen de öyle gel." dedi.
Daha önce bir kız tarafından gerçek anlamda sevilmedim. Gerçek anlamda bir iltifat almadım. Bu yüzden kızlara nasıl bir şekilde yaklaşacağımı pek bilmiyorum. Eğlenceli birisiyim, etrafımdaki insanları güldürebiliyorum. Ama içimde hep bi karartı bir yalnızlık var. İçime ağlayıp dışarıya gülücükler saçıyorum kısacası. Sürekli bir depresif hal içerisindeyim ve ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Sürekli çalıştığımdan dolayı aşırı derecede yorgunum ve dinlenemiyorum. Sosyal çevremi geliştiremiyorum, arkadaşlarıma bakıyorum hepsinin çok güzel arkadaşlıkları ve ilişkileri var. Hayatta tek olmaktan korkuyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Hayat böyledir kimilerine biraz daha acımasız davranabilir. Güzel kardeşim önemli olan senin hayata bakış açın. Herşeye rağmen birşeyleri yoluna koymaya çalışıyorsun. Mücadele ediyorsun. Pes etme ve içinden ne geliyorsa onu yap. Negatif düşünme boş ver önüne bak, acımasız olan bu dünyayı negatif düşünerek kendine dahada acımasız hale getirme. Sana nacizane abla tavsiyem olsun, herşeye rağmen hayat devam ediyor. İnan herkes olumsuzluklar ve sorunlarla mücadele ediyor. Şurada herkesin bir hikayesi vardır. Anlatsam roman olur dedikleri bir hayat yaşadım, halen de yaşıyorum. Ama herşeye rağmen dimdik ayakta durmaya çalışıyorum, birşeyler için çabalamak gerek ne yazık ki. Hayat önümüze sermez istediklerimizi emek vermeden olmuyor. Bunları sana yazarken aklıma geldi Mevlana nın şu güzel cümlesini de ekleyeyim: mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce yanmak gerek...🧸
İnanın bana ışık saçmak için o kadar yandım ki, ailemden yediğim onca kazık aldığım onca zarar. Tüm bunlar olurken yanımda destek çıkacak bir kişi olmadı. Hepsi "Evet" "Anlıyorum" gibisinden cevaplar ile geçiştirip durdular. Psikiyatriste'de başvurdum antidepresan ilacı verdi fakat bir etkisini görmedim açıkçası, tam tersine sorunların daha çok aklımda dolaşmasına sebep oldu sadece. Her zarar görüşümde düştüğüm bu delikte daha derine düşüyorum. Daha önce bu kadar çaresiz, bu kadar yalnız bir hissiyat yaşamadım. Arkadaşlarımı sorgulamaya, kendimi sorgulamaya başladım bir sorun mu var diye. Bir çok arkadaşımla iletişimimi kestim. Daha önce 15 arkadaşım varsa şu anda 5 arkadaşım var. Can yoldaşım dediğim tüm bunlar olurken haberi olan insan bile şu anda sadece bir işi düştüğünde yazar oldu. Bir köşeye sıkıştım kendimi korumaya çalışıyorum. Bunun sonu nereye gidecek gerçekten bilmiyorum.
Hayır kendini yetersizmiş gibi hissetme lütfen. Üzülme insanlara benim yaptığım gibi çok fazla değer verip anlam yüklüyorsun. Onlar değil aslında onlarla ilgili beklenti ve umutların seni yıpratmış. Bak seninle iletişim kuralım biz. Boşluğa düşmen hiç iyiye işaret değil. İstediğin zaman bana yazabilirsin..
Benim gerçekten tükenmeyen bir ilgim var herkese karşı ve bunu bir yere yönlendirememek beni gerçekten çok darlıyor. Onu bir kişiye yönlendirdiğimde karşı taraf bundan hoşnut olmuyor. Ne denersem deneyeyim kaybediyorum, değer versem bir dert vermesem bir dert gerçekten. Bu dünya için fazla mı iyiyim ben anlamıyorum. Ayıplara, kötülüklere ve insanlara gereğinden fazla tolerans gösteriyorum, karşımdakinin kalbini kırmamak üzmemek için çok çaba sarf ediyorum ama her türlü bir zarar görüyorum. Kendimi iyileştiremeden başka birinden yine bir yara alıyorum, döngüde dolanıyorum sürekli.
Allah, güzel ahlakın karşılığında insanlara güzel ve kolay bir hayat sunar. Biraz daha sabırlı olursan eminim bu güzellikleri göreceksindir. Sana kötülük yapanları Allah'a havale ediceksin. Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır: ''Sizden kim ki bir münker ve kötülük görürse onu eliyle değiştirsin. Buna gücü yetmezse ona diliyle müdahale etsin. Buna da gücü yetmezse, ona kalben buğz etsin (kalben onu reddetsin).